Johdatus kuvankäsittelyyn

Valokuvien muokkaaminen on kuvien parantamisprosessi tai voimme sanoa, että se lisää prosessiin erilaisia ​​tehosteita ja suodattimia kuvan tekemiseksi houkuttelevammaksi. Valokuvien muokkaustyökalut ja valokuvien muokkausohjelmistot ovat nykyään hyvin yleisiä. Jokaisella, jolla on älypuhelin, on puhelimessa ainakin yksi paras valokuvaeditoriohjelmisto. Ihmiset muokata kuviaan tehdäkseen niistä kauniimpia ennen lähettämistä sosiaaliseen mediaan. Täten tällaisten sovellusten käyttö kasvaa päivä päivältä. Kuvankäsittelytyökaluja käytetään myös ammatillisiin tarkoituksiin, kuten journalismi, mainokset, elokuvajulisteet, avioliittovalokuvat jne. Markkinoilla on saatavilla erittäin ammattitaitoisia editointiohjelmistoja. Tänään aiomme keskustella joistakin markkinoiden parhaista valokuvaeditorista.

Kuvankäsittelyohjelmat

Katsotaanpa siis joitain parhaista käytettävissä olevista kuvankäsittelyohjelmista.

ADOBE-VALOKUVA

Adobe Photoshop on todella vertailuohjelma valokuvien muokkaustyökalujen suhteen. Se on kärjessä kuvankäsittelyohjelmien luettelossa kaikilta osin. Photoshop perustettiin vuonna 1988 ja sen omistaa Adobe Inc. Siitä lähtien se oli alan standardi paitsi kuvankäsittelyssä, myös digitaalisessa taiteessa. Tätä työkalua käyttävät useat ammattilaiset, kuten suunnittelijat, graafikot, web-suunnittelijat, valokuvaajat, media-ammattilaiset jne. Se on saatavana Windows-käyttöjärjestelmässä ja macOS-käyttöjärjestelmässä. Yli 15 Photoshop-versiota on julkaistu vielä, ja CC 2020 on tämän sarjan uusin versio.

LINKUTTAA

GIMP on GNU-kuvankäsittelyohjelman lyhyt muoto. Se on ilmainen ohjelmisto, ja se on alun perin tarkoitettu toimimaan LINUX-käyttöjärjestelmässä. Ei, voit käyttää GIMP: tä Windowsissa ja macOS: ssa ilmaiseksi. Verrattuna muihin ilmaisiin kuvankäsittelyohjelmiin GIMP antaa sinun editoida kuvia korkealaatuisina. Et menetä kuvien laatua muokkaamisen jälkeen. GIMP mahdollistaa myös digitaalisten taiteiden ja muiden graafisten teosten luomisen. GIMP antaa käyttäjien lukea ja muokata Photoshop-laajennustiedostoja (.psd), mutta Photoshop ei tue GIMP-tiedostoja.

Photoscape

PhotoScape on yksinkertainen ja käyttäjäystävällinen kuvankäsittelyohjelma. Se mahdollistaa monien Photoshopissa käytettävissä olevien editointitekniikoiden tekemisen helposti. Mutta tämä työkalu ei sovellu erittäin monimutkaiseen ammattimaiseen muokkaukseen. Tämän ohjelmiston päätyökalut ovat valokuvien katselu, leikkaus, kollaasi, Gif-luonti, näytönkaappaus jne. Ilmaisen version mukana PhotoScape X on maksullinen versio ja 'X' pro on saatavana myös digitaalimarkkinoilla. PhotoScape on saatavana sekä Windows- että Mac-käyttöjärjestelmille. Valokuvien katseluohjelma, eräeditori, RAW-muunnin, yhdistelmä, jakaja, näytönkaappaus, värivaihtoehto, kasvohaku ovat joitakin tämän ohjelmiston lisäominaisuuksista.

PAINT.NET

Paint.net korvasi alun perin Windows-maalin sovelluksen, mutta myöhemmin siitä tuli yksi parhaimmista rasterigrafiikan muokkausohjelmistoista. Se on kehitetty .NET-kehyksessä. Se julkaistiin vuonna 2004, ja sen on kehittänyt Rick Brewster. Kerrosten käyttö, rajoittamaton kumoamiskomennot, erikoistehosteet ja runsaasti lisäosia ovat joitain paint.net-ominaisuuksista. Tämä ohjelmisto on saatavana vain Windows-käyttöjärjestelmälle, ja voit ladata sen Windows-kaupasta. Se on ilmainen ohjelmisto ja helppokäyttöinen ohjelma kaikille kuvankäsittelyn tavoittelijoille.

Pixlr

Voimme sanoa, että Pixlr on online-versio Photoshopista. Koska se tarjoaa lähes kaikki Photoshop-ohjelmiston ominaisuudet, mutta se on online-sovellus. Voimme muokata kuvaa vasta, kun olet lähettänyt sen Pixlr: n verkkopalvelimelle. Se on täysin online-ohjelmisto, joka ei voi toimia offline-tilassa. Tehosteet, kerrokset, värinvaihto, harjat, kuvankäsittely, suodattimet jne. Ovat Pixlr: n ominaisuuksia. Tätä työkalua käytetään yleisesti alhaisen tai kohtalaisen tyyppiseen kuvankäsittelyyn, eikä se sovellu erittäin ammattimaiselle editointityölle.

PICSART VALOKUVATEKIJO

PicsArt-valokuvaeditori ei ole vain kuvankäsittelyohjelma; se tarjoaa kollaasi- ja piirtosovelluksia ja toimii myös sosiaalisena verkostona. Tämän ohjelmiston avulla voimme muokata kuvia ja lähettää niitä PicsArt-yhteisöön, jossa muut voivat nähdä kuviamme. Lisäksi se mahdollistaa kuvien jakamisen muihin sosiaalisiin verkostoihin, kuten Facebookiin ja Instagramiin. PicsArtin perustivat vuonna 2012 Hovhannes Avoyan ja Artavazd Mehrabyan. Alun perin se oli saatavana Android-laitteissa, ja päivitettiin myöhemmin iOS: ksi ja Windowsiksi. PicsArt on yksi parhaista ohjelmistoista mobiilikuvien muokkaamiseen.

ADOBE-VALOhuone

Lightroom on toinen Adobe-tuoteperheen kuvankäsittelysovelluslomake. Sen avulla käyttäjät voivat tuoda, katsella, järjestää, merkitä, muokata ja jakaa suuria määriä kuvia. Photoshopiin verrattuna Lightroomilla on erikoisuus, jossa se ei ole tuhoava. Se pitää alkuperäisen kuvan ja tallentaa muokatun kuvan erikseen.

Vaikka se ei pysty suorittamaan monia Photoshop-toimintoja, sillä on merkittävä asema kuvankäsittely- ja mobiilieditorien keskuudessa. Se on käyttäjäystävällisempi kuin Photoshop. Adobe Lightroom on tuoteperhe, joka koostuu Lightroom CC: stä ja Lightroom Classic CC: stä.

johtopäätös

Keskustelemme muutamista parhaista kuvankäsittelyohjelmista siellä. Kuvien muokkaamiseen ja vastaaviin prosesseihin on saatavana monia muita maksettuja ja ilmaisia ​​sovelluksia. Voit valita minkä tahansa niistä tarpeidesi ja tehtävän muokkaustyypin perusteella. Lisäksi suurin osa maksettavista ohjelmistoista tarjoaa ilmaisen kokeiluversion, joten voit testata kokeiluversioita ennen maksettujen versioiden valitsemista. Jopa voimme valita valokuvien muokkaamisen itse ammattina, joten parhaan sovelluksen löytämisellä on erittäin tärkeä rooli tässä skenaariossa.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas parhaimpiin kuvankäsittelyohjelmiin. Tässä keskustellaan Johdanto kuvankäsittelyyn ja joitain parhaista valokuvien muokkausohjelmistoista. Voit myös tarkastella seuraavaa artikkelia saadaksesi lisätietoja -

  1. Opi erityyppisiä Adobe Photoshop -työkaluja
  2. Blender-työkalujen käyttö ja ominaisuudet
  3. Adobe Illustrator -työkalujen ominaisuudet
  4. Photoshopin 3 suosituinta Lasso-työkalua