Kuvalähde: pixabay.com

Työhaastattelut : se pelottava sana, joka voi lentää jopa asiantuntevimmista ehdokkaista! Ja silti parhaimmilla ehdokkailla on yksi hyvä jalka tiukasti tulevan työnantajan ovella jo ennen kuin ensimmäinen haastattelukysymys ammutaan. Heidän salaisuutensa on hyvin muotoiltu ansioluettelo .

Henkilökohtainen ansioluettelo on ensimmäinen yritys esitellä mahtavia taitojamme potentiaalisille työnantajille. Ja jos on yksi taito, jota pidetään ehdottoman välttämättömänä tässä globaalien yritysten, kulttuurienvälisen työvoiman ja erilaisten persoonallisuuksien e-aikakaudella, se on viestintää. Saatat olla haastattelemassa yritystyötä, myymäläpäällikköä tai jopa nöyränä harjoittelijana tehtaalla; työnantajat odottavat yleisesti työntekijöiltään keskimääräistä korkeampaa kommunikaatiotaitoa.

Saat tämän. Itse asiassa melkein kaikki saavat tämän ymmärtäessään hyvän viestinnän merkityksen; siksi jokainen vilpitön työnhakija vangitsee tämän taiton jatkamattomasti.

 • Upea viestintätaito …
 • Tehokas kommunikaattori …
 • Voi kommunikoida mukavasti useilla kielillä …

Mutta se ei ole kovin selkeä esimerkki " kiinnostavasta viestinnästä ", eikö se!

Tässä viestissä käsittelemme 5 mahtavaa tehokasta tapaa korostaa tätä tärkeätä taitoa oikein, joten ansioluettelosi siirtyy hyvästä, melkein loistavaksi, kunnioitusta herättävään upeaan!

Jatka kirjoittamista;

 1. kuuntelu

Yritysmaailmassa he sanovat, että puhuminen on halpaa ja aika on rahaa. Kuinka voit sitten saada aikaan parhaat puolet molemmista resursseista? Tärkeintä on kuunteleminen!

Tämä on ehkä merkittävin ja silti hienoin viestintätaito (siksi se on myös erittäin arvostettu). Näet, olitpa tekemisissä hankalien neuvotteluiden, tekemästä tai tekemällä -esityksen, raivoisan asiakkaan, inspiroimattoman nuoren työtoverin tai jopa hieno pomo kanssa, sinun on melkein aina mietittävä kuuntelutaitojasi kääntääksesi asiat omassa suosivat.

Älä aliarvioi kuuntelutaitoja, jotka tuodaat pöytään. Ehkä olet toiminut (mielestäsi) “alhaisena” tarjoilijana, asiakaspalvelun edustajana tai opiskelijaneuvojana. Ja luulet, että tällä vanhalla kokemuksella, jossa sinun täytyi vain kuunnella toista, ei ole merkitystä korkean profiilin johtotehtävissä, jota parhaillaan ammuntat. Et voi olla väärässä!

Parhaat työnantajat löytävät jatkuvasti innovatiivisia ja hienovaraisia ​​tapoja arvioida hakijoita tämän taiton suhteen (joko jatkamisen kautta tai suullisissa haastatteluissa). He ymmärtävät kuuntelun voiman, viihtyvät kun todella, todella kuuntelet, tapahtuu muutama asia:

 1. Voit antaa heille jakamattoman huomionne ja ymmärtää mitä toinen osapuoli todella haluaa.
 2. Ymmärrät myös, mitä he oikeasti eivät todellakaan halua.
 3. Tästä ymmärrät, mitä he haluavat kuulla ja vastaanottaa, ja löydät tavan paketoida tämä siihen, mitä haluat sanoa ja antaa.

Se on ainoa tapa tehdä kaikki onnelliseksi!

Etsi innovatiivisia tapoja esitellä tämä arvokas taito jatkamisessasi. Korosta roolit, joissa työsi menestyivät, kun kuuntelit muita. Näytä työnantajallesi, että olet niin tehokas kommunikoija, että et pelkää vain hiljaa ja kuunnella!

Voit jopa kuvata tätä taitoa erittäin tehokkaasti, siellä ansioluettelosi. Temppu on kuunnella mitä potentiaalinen työnantajasi todella haluaa, ja korostaa tätä ansioluettelossa / saatekirjeessä.

Esimerkiksi,

 • "Tarvitsetko vahvan Java-kooderin" voisi todella kääntyä etsimään sitä erityistä henkilöä, jolla on ”voimakas intohimo laajentamiseen ja ohjelmointiin”.
 • "Luovien kirjoittajien etsiminen" voi tarkoittaa myös sitä, että he etsivät "korkeintaan artikuloitavia sanakirjoja, joilla on kiinnostuneisuus fancy".
 • "Palkkaa johtajat" voi todellisuudessa tarkoittaa, että tarvitaan "inspiroituneita strategeja, joilla on fantastiset ihmissuhdetaidot".

Näetkö hienovaraisen eron?

Kuunteleminen antaa sinulle mahdollisuuden etsiä heidän todellisia tarpeitaan ja osoittaa heille, että sinä olet heidän vastauksensa!

 1. koulutus

Tarkoitamme tässä sinun korostavan tilanteita / tehtäviä, joissa toimit kouluttajana (ei harjoittelijana).

Jotkut ihmettelevät, miksi koulutusta (jopa teknistä tai niche-koulutusta) pidetään painavana viestintätaidona. Vastaus on yksinkertainen: koulutuksella sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kehittää teräviä viestintätaitoja kiinnostaaksesi yleisöäsi!

Kuva tästä: Kävelet kokouksessa / esityksessä työssä ja asut istuimellesi kuuman kahvin avulla. Istunnon edetessä huomaat, että ainoa sitoutumismuoto (ja viihde) on silmänräpäys muille kollegoille, jotka jakavat turhautumisen. Kiusaavaa tuntia myöhemmin, olet erittäin iloinen paetaksesi tätä tylsyyden aiheuttavaa, mielenhimoa, uuvuttavaa istuntoa, kylmää kahvikuplia kädessä, vaikka puhuja jatkaa droonin luomista lemmikkielämästään.

Kuulostaa tutulta?

( Sen tehoton viestintä pahimmillaan, mutta tämän näet monissa kokouksissa!)

Kuvittele nyt, että olet kouluttaja, joka johtaa tätä erittäin epäsuosittua istuntoa.

OUCH !! L

Jos joudut tekemään tämän useammin kuin kerran, et aio istua ja levätä pahan kouluttajana. Aiot varmasti kaivaa syvemmälle ja kysyä kysymyksiä, jotka pakottavat sinut tulemaan hyväksi - ei, upea kommunikaattori!

 • Mitä minun pitäisi tehdä saadakseni ihmiset kuuntelemaan, mitä minun on sanottava harjoitteluessani (ilman tylsyyttä, turhautumista tai uupumusta).
 • Miksi heidän pitäisi kuunnella? Kuinka voin houkutella yleisöäni ja saada heidät hoidettaviksi ja (huokaamaan) jopa nauttimaan istunnosta?
 • Kuinka saan heidät vapaaehtoiseksi tulemaan takaisin lisää?

Harjoituksen avulla löydät tapoja pitää yleisösi kiinni istuntojen kautta.

Älkää panikoiko vielä, että sinulla ei ole ollut kokemusta harjoittelusta. Keskustelu juniorillesi projektista, työtoverin auttaminen asemassa uuteen rooliin tai jopa hyvin suunniteltu esityksen järjestäminen ovat kaikki potentiaalisia piirteitä koulutuksessa. Temppu on kohdistaa ne oikeaan ansioluetteloosi, jotta he esittelevät upeita viestintätaitojasi.

Tässä yhteydessä meidän on jaettava, että myös koulutustaidot ovat hyödyllisiä jatko-osan laatimisen yhteydessä. Esimerkiksi, jos ansioluettelosi (ja viestintäsi) on kyse "minä" ja enemmän "minä" ja vielä jonkin verran "MIN" -toiminnosta, suljet yleisösi (ja potentiaaliset työnantajasi) alle 30 sekunnissa. Mutta tehokkaalla koulutustaidolla olet löytänyt salaisuuden kiinnittää yleisösi (ja tulevat työnantajasi) kiinnostavaan viestintään.

Otetaan esimerkiksi läpi tämä epäjohdonmukainen linja henkilökohtaisessa ansioluettelossa:

 • Antoi esityksen interaktiivisten hallintapaneelien käytöstä Microsoft Excelissä.

TAI, voisit sanoa:

 • Järjestänyt koulutusesityksen vanhemmille ja nuoremmille kollegoille monimutkaisessa Microsoft Excel -sovelluksessa
 • käytäntöjä, mikä osaltaan edistää korkealaatuisempia johtamisraportteja.

Mikä mielestäsi kuvaa tehokkaampaa viestintää?

Koulutus auttaa sinua esittämään itsesi oikein ja kommunikoimaan paremmin. Se on enemmän voimaa sinulle!

 1. Valmennus / mentorointi

Valmennusta tai mentorointia voidaan pitää seuraavana koulutuksen vaiheena. Näitä ovat tapaukset, joissa olet työskennellyt yksinomaan (ja vapaaehtoisesti) toisen henkilön kanssa ja kouluttanut heitä parantamaan taitojaan. (Nämä taidot voivat liittyä viestintään tai muutoin.)

Parhaat työnantajat tunnustavat myös, että mentorointi ei ole vain ylimääräistä viestintätaidon lisäksi myös (erittäin arvostettuja) sosiaalisia taitoja.

Mentoroimalla ansioluettelosi mainostatte olevanne:

 • Todella hyvä työssäsi (joten tunnet itsesi varmasti paitsi kouluttamaan passiivisesti ihmisryhmää, myös valmentamaan / mentoroimaan aktiivisesti toista, kunnes he saavat sen oikein ).
 • Hyvin arvostettu ja ehkä jopa suosittu ikätovereidesi keskuudessa (siksi he etsivät vapaaehtoisesti mentorointiasi).

Ellet odota, että sinut kaikki lähetetään sotaan. Kukaan, ja tarkoitamme, ettei yksikään yritys halua koskaan tukea yksinäistä sotilasta. Yritykset haluavat ihmisiä, jotka kommunikoivat hyvin paitsi pomojensa tai asiakkaidensa kanssa (coz, se palvelee heitä niin toimimaan), mutta myös heidän tiiminsä jäsenten, juniorien, eläkeläisten ja muiden ikäisensä kanssa! Joten esittele fantastinen ihmissuhdeviestinnän taitosi mainitsemalla valmennus- ja mentorointitapauksia.

 • Mentoroi uuden rekrytoinnin Quality-tiimiin ja valmensi häntä työskentelemään useiden tiimien kanssa Dashboard-prosessien standardisoinnissa.

Tai vielä parempaa,

 • Mentoroi uuden rekrytoinnin laatutiimeksi ja valmensi häntä menestymään menestyksekkäästi johtamisraporttien standardoinnissa joukkueissa.

Esimerkit mentoroinnista osoittavat myös, että et ole nirso siitä, että olet pelin tähti saadaksesi tuloksia. Pystyt käyttämään kunnioitusta herättäviä viestintätaitojasi joukkuekriisin aikana katsomaan ja kuuntelemaan sekä ottamaan huomioon nuoremman konsultin ratkaisun, jonka kaikki muut olivat jättäneet huomiotta. Ja pystyit vakuuttamaan kaikki siitä, että nuorempi konsultti on mestari. Ja se on ehkä tappavin viestintätaito kaikista!

 1. neuvotteluryhmä

Ajattelitko, että ”neuvottelut” on varattu ylimmälle pomolle, kun hän pyrkii sulkemaan kaupan tai purkamisen? Mieti uudelleen!

Elämässä on kyse onnistuneista neuvotteluista; enemmän ammatillisessa maailmassa. Vuoden ajan pomo neuvottelee kanssamme ottaakseen lisää vastuuta. Neuvottelemme hienovaraisesti pomomme kanssa tunnustaaksemme työmme ja saadaksesi paremman arvioinnin. Asiakkaat neuvottelevat yritysten kanssa paremman laadun toimittamiseksi, ja yritykset neuvottelevat korkeamman hinnoittelun saavuttamiseksi.

Ja kauneus on se, että se kaikki rikastaa toisiaan, sillä kyse on antamisesta ja ottamisesta!

Tässä on 2 esimerkkiä onnistuneista neuvotteluista, joiden avulla voit aloittaa jatkamisen.

 • Joukkueenvälinen johtaminen:

Mikään ei hioa viestintätaitojasi aivan kuten projektin johtaminen useiden joukkueiden läpi, jokaisella on omat (usein ristiriitaiset) tavoitteensa. Nämä mahdollisuudet haastavat sinut kuuntelemaan kaikkia osapuolia, kouluttamaan muita yhteisen tavoitteen eduista, neuvottelemaan hellästi heidän kanssaan sopimuksesta ja tukemaan ja ohjaamaan heitä onnistuneeseen toteutumiseen saakka. Joten ota esimerkkejä siitä, missä joitit onnistuneesti ryhmien välisiä neuvotteluja. Tämä voi olla jotain niin yksinkertaista kuin yrityksellesi catering-palvelun valitseminen tai yhtä monimutkaista arvioida viimeisen vuosineljänneksen voittoja ja tappioita.

 • Aktiivinen osallistuminen standardisointiprosessiin:

Jos olet joskus ollut osa standardointiprosessia (kuten laatusertifioinnit, tehtävälausunnon laatiminen jne.), Olet varma, että olet ymmärtänyt suuren määrän viestintähaasteita, joita nämä tilanteet voivat tuoda esiin. Standardointiprosessit tuottavat usein (aineettomia) etuja, joista kaikki eivät välitä. Tämä tarkoittaa, että joudut kohtaamaan paljon vastustusta alusta alkaen muilta. Mutta jos olet ollut aktiivinen osallistuja onnistuneessa standardisointiprosessissa, olet oppinut tempun ylittämään ihmisten vastarinnan ja vetämään heidät tehokkaasti yhteiseen näkökulmaan. Se on uskomattoman tehokasta viestintää!

 1. Kirjoittaminen

Yritysten laajentuessa ympäri maailmaa työntekijöillä ei ole enää ylellisyyttä jatkuvasta kasvokkain tapahtuvasta viestinnästä ikäisensä, asiakkaiden tai jopa joukkueiden sisällä. Meidän on käytettävä vaihtoehtoisia viestintävälineitä, kuten sähköposteja, teknisiä ehdotuksia, blogeja tai jopa sosiaalisen median viestejä. Viimeinkin, kaikki johtuu kirjoittamisesta.

Suuri viestintä ei ole enää vain sanallista taitoa; Se edellyttää myös, että ajattelet ajatuksesi paperille kiinnostavilla tavoilla. Joten älä unohda esitellä esimerkkejä vankasta kirjallisesta viestinnästä ansioluettelossasi.

 • Ehkä kirjoitit yrityksellesi teknisen paperin, jossa hahmotellaan nykyisen järjestelmän vahvuudet ja mahdollisuudet ja korostettiin uuden järjestelmän tarjoamia tärkeimpiä etuja. Ja tämä meni pitkälle osakkeenomistajien hyväksynnän saamiseksi.
 • Tai olet ottanut vastuun päivitetyn tilaraportin julkaisemisesta kriisitilanteessa, joten kaikkia sidosryhmiä pidettiin ajan tasalla viimeisimmästä kehityksestä. Tämä puolestaan ​​antoi nopeamman päätöksenteon.
 • Tai asiakas tai vanhempi on arvioinut sinua parhaimmista sähköpostitaidoistaan ​​ja harkitset muiden mentorointia parantamaan heidän kirjallisen viestinnän laatua.

Tehokas kirjallinen viestintä on monenlaista. Joten napauta luovuuttasi kaapataksesi ja esitelläksesi tätä oikein ansioluettelossasi.

Loppusanat…

Jätämme sinulle yhden pääkärjen havainnollistaaksesi ylivoimaisia ​​viestintätaitoja ansioluettelosi kautta. Pidä se yksinkertaisena, typerys!

Kyllä, tiedämme, että olet hieno kommunikaattori, ja sinulla on helposti sata - ei, tuhat esimerkkiä esittelemään taitojasi. Ja haluat innokkaasti esitellä niitä kaikkia.

Mutta emme saa mutkikkaita!

Muutama harkittu näyte hienosta viestinnästä riittää antamaan ansioluettelosi suurille korkeuksille. (Tässä tapauksessa liian vähän on todellakin liikaa.) Jos haastattelija näkee liian monta tapaa kuunnella, kouluttaa tai muulla tavoin pistelyä, he ajattelevat, että olet keskinkertainen ehdokas haastattelemaan eri roolia, tai vielä pahempaa, valehtelee!

Muista myös kaapata viestintätaitosi erillisessä osassa. Älä laimenna tekemäsi suurta työtä ripottamalla viestinnän esimerkkejä koko jatkamisellesi. se menettää vaikutuksen.

Lopuksi, Pidä. . Ammattikieltä. Ulos. Of. Tämä. Jakso! He kuuluvat osastoon Tekniikka / Suunnittelu / PR / Vieraanvaraisuus / Muu-taidot. Korosta juuri tämä viestintäosan avulla : tehokas viestintä.

Aiheeseen liittyvä kurssi: -

online-perusteet tehokkaalle viestintätaidon koulutukselle