Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa opimme käyttämään valokuvaa kerrosmaskina, käytännössä kuvan peittämistä itseksi, jota Photoshop ei yleensä salli meidän tehdä. Käytämme sitä kuvan saamiseksi mukava pehmeä hehku-vaikutus, mutta jos kokeilet itse, löydät paljon luovia tapoja käyttää tätä tekniikkaa.

Tässä on valokuva, jota käytän tässä opetusohjelmassa:

Ja tässä on lopputulos:

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Kuten aina, ensimmäinen asia, jonka aiomme tehdä, on kopioida taustakerros, joten emme koske alkuperäisiä pikselitietojamme. Voit tehdä tämän käyttämällä nopeaa pikanäppäintä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac), ja Photoshop menee eteenpäin ja antaa meille kopion taustakerroksestamme, jonka se nimittää "Taso 1":

Kopioi taustakerros painamalla "Ctrl + J" (Win) / "Command + J" (Mac).

Vaihe 2: Lisää uusi kerros kopioidun taustakerroksen alle

Lisäämme uuden kerroksen taustakerroksen ja kerroksen 1 väliin. Tavallisesti Photoshop lisää uusia tasoja tällä hetkellä valitun tason yläpuolelle Tasot-paletissa, mutta voimme kehottaa Photoshopia lisäämään uuden tason sen alapuolelle pitämällä Ctrl (Win) / Command (Mac) -painiketta alhaalla ja napsauttamalla sitten Uusi taso -kuvaketta alareunassa. kerroksista:

Pidä Ctrl (Win) / "Command" (Mac) painettuna napsauttamalla "New Layer" -kuvaketta.

Meillä on nyt uusi tyhjä kerros taustakerroksen ja kerroksen 1 välillä:

Uusi tyhjä kerros näkyy kahden muun kerroksen välissä.

Vaihe 3: Täytä uusi kerros valkoisella

Palauta etualan väri mustalle ja taustaväri valkoiseksi painamalla näppäimistön D- painiketta. Kun uusi tyhjä kerros on valittuna, käytä sitten pikanäppäintä Ctrl + askelpalautin (Win) / Komento + Poista (Mac) kerroksen täyttämiseksi tason Taustaväri, joka tässä tapauksessa on valkoinen. Asiakirjaikkunassa ei tapahdu mitään, koska "Taso 1" estää uutta tasoa näkymästä, mutta jos tarkastelet Tasot-palettia, näet tason pikkukuvien esikatselualueen, joka on nyt täynnä valkoista:

Täytä uusi kerros valkoisella painamalla "Ctrl + askelpalautin" (Win) / "Komento + Poista" (Mac).

Vaihe 4: Kopioi kuva

Napsauta Tasot 1 -tasoa Tasot-paletissa valitaksesi se. Kopioimme kuvan leikepöydälle. Voit tehdä sen valitsemalla ensin koko taso painamalla Ctrl + A (Win) / Command + A (Mac). Näet valintaikkunan asiakirjaikkunan reunojen ympärillä osoittaen, että koko alue on valittu. Kopioi sitten kuva leikepöydälle painamalla Ctrl + C (Win) / Command + C (Mac):

Paina "Ctrl + A" (Win) / "Command + A" (Mac) valitaksesi kuvan kerroksessa 1, paina sitten "Ctrl + C" (Win) / "Command + C" (Mac) kopioidaksesi se leikepöydälle.

Vaihe 5: Lisää kerrosmaski

Kun "Kerros 1" on edelleen valittuna, napsauta Lisää kerrosmaski -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Napsauta Lisää kerrosmaski -kuvaketta Tasot-paletin alareunassa lisätäksesi maskin kerrokseen 1.

Vaihe 6: Liitä kuva maskiin

Liitämme vain hetken sitten kopioimamme kuvan maskiin ja peitämme sen itse. Yleensä Photoshop ei salli meidän liittää kuvia suoraan kerrosmaskeihin, mutta voimme, jos valitsemme maskin pitämällä Alt (Win) / Option (Mac) -painiketta painettuna ja napsauttamalla sitten kerrosmaskin pikkukuvaa Tasot-paletissa valitaksesi se:

Pidä "Alt" (Win) / "Option" (Mac) alhaalla ja valitse se napsauttamalla kerrosmaskin pikkukuvaa.

Tämä muuttaa asiakirjaikkunan kokonaan valkoiseksi, ja siksi, että nyt tarkastelet itse kerrosmaskia, ei tason sisältöä (kuvaa). Kun itse maski on näkyvissä, voimme nyt liittää kuvan siihen käyttämällä pikanäppäimiä Ctrl + V (Win) / Command + V (Mac). Kuva näkyy mustavalkoisena asiakirjaikkunassa:

Liitä kuva kerrosmaskiin painamalla "Ctrl + V" (Win) / "Command + V (Mac).

Se näkyy mustana ja valkoisena, koska jälleen tarkastelemme tällä hetkellä asiakirjaikkunan tasomaskia, ei tason sisältöä, ja tasomaskeissa käytetään vain mustaa, valkoista ja harmaata. Voimme nähdä kuvan nyt myös tasomaskin pikkukuvan sisällä Tasot-paletissa:

Kuva näkyy nyt kerrosmaskin pikkukuvana Tasot-paletissa.

Poista kuvan valinta tässä vaiheessa painamalla Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac).

Vaihe 7: Käännä kerrosmaski

Jos valitset kerroksen 1 pikkukuvan valitaksesi sen, näet itse kuvan jälleen kerran asiakirjaikkunassa. Kuva on nyt peitetty kopiona itsestään, ja se on peitetty sen alla olevalle valkoisella täytetylle kerrokselle, jolloin se näyttää tältä:

Napsauta Tason 1 pikkukuvaa Tasot-paletissa nähdäksesi kuvan dokumentti-ikkunassa jälleen.

Ei juuri sitä mitä haluamme, joten käännämme kerrosmaskin kääntämällä, jolloin vaaleat alueet tummiksi ja tummat alueet tulevat vaaleiksi. Napsauta ensin uudelleen kerrosmaskin pikkukuvaa uudelleen valitaksesi sen. Tällä kertaa ei tarvitse pitää alhaalla "Alt" tai "Optio". Kun kerrosmaski on valittu, käännä maski kääntämällä pikanäppäimet Ctrl + I (Win) / Command + I (Mac). Asiakirjaikkunassa olevan kuvan pitäisi nyt näyttää paljon paremmalta:

Paina "Ctrl + I" (Windows "/" Command + I "(Mac) kääntääksesi kerrosmaskin ja parantaa kuvan ulkonäköä.

Vaihe 8: Levitä Gaussian hämärtysuodatin kerrosmaskiin

Antaa kuvallemme pehmeän hehku-vaikutuksen, kaikki mitä meidän tarvitsee tehdä on tasoittaa naamio ja siksi käytämme Gaussian Blur -suodatinta. Kun kerrosmaski on edelleen valittuna, siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin-valikkoon, valitse Hämärtä ja valitse sitten Gaussian Blur . Tämä tuo esiin Gaussian Blur -suodattimen valintaikkunan:

Avaa Gaussian hämärtää -valintaikkuna valitsemalla Suodatin> Sumennus> Gaussian hämärtäminen.

Vedä valintaikkunan alareunassa olevaa liukusäädintä vasemmalle ja oikealle lisätäksesi tai vähentääksesi sädearvoa . Mitä korkeampi sädearvo, sitä enemmän epäselvyyttä käytetään, mikä luo hehkuefektin. Voit nähdä esikatselun hehkuefektistä asiakirjaikkunassa vetäessäsi liukusäädintä. Vedä liukusäädintä, kunnes olet tyytyväinen efektiin. Käytän matalaresoluutioista kuvaa tässä opetusohjelmassa, joten minulle noin 6 pikselin sädearvo antaa minulle mukavan hehkua. Jos käytät korkearesoluutioista kuvaa, haluat todennäköisesti käyttää arvoa 8 tai enemmän. Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan Gaussian Blur -valintaikkunasta.

Tässä on minun kuvani Gaussian Blur -suodattimen käytön jälkeen:

Kuva Gaussian Blur -suodattimen asettamisen jälkeen.

Vaihe 9: Yhdistä "Kerros 1" ja sen alapuolella oleva valkoinen täytetty kerros

Yhdistä "Kerros 1" sen alla olevalla valkoisella täytetyllä kerroksella, joka yhdistää molemmat kerrokset yhdeksi kerrokseksi painamalla Ctrl + E (Win) / Command + E (Mac). Et näe mitään muuta asiakirjaikkunassa, mutta Tasot-paletissa näet, että kaksi kerrosta on nyt yksi:

Yhdistä Tasot-paletin kaksi ylimmää kerrosta painamalla "Ctrl + E" (Win) / "Command + E" (Mac).

Vaihe 10: Kopioi sulautettu kerros ja vaihda sen sekoitustila kertomiseksi

Kuva näyttää olevan liian vaalea ja pesty tällä hetkellä, joten aiomme korjata se. Ensin, kun uusi sulautettu kerros on valittu Tasot-paletista, paina Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac) kopioidaksesi se:

Kopioi sulautettu kerros painamalla "Ctrl + J" (Win) / "Command + J" (Mac).

Siirry sitten Blend Mode -asetuksiin Tasot-paletin vasemmassa yläkulmassa, napsauta alas osoittavaa nuolta sanan "Normaali" oikealla puolella ja vaihda uuden tason sekoitustilaksi Kerro :

Vaihda uuden kerroksen sekoitustila "Normaali" - "Moninkertaistaa".

Tämä tummentaa kuvaa, antaa sille enemmän kontrastia ja tuo takaisin osan pestyistä väreistä. Jos havaitset kuvasi näyttävän hieman liian tummalta, laske alemman kerroksen Opacity- tasoa Tasot-paletin oikeassa yläkulmassa. Lasen kaivoksen noin 75%: iin:

Laske kerroksen opasiteetti, jos kuva näyttää nyt liian tummalta.

Tässä on minun kuvani, kun sekoitustila on vaihdettu Kerroin ja laskettu opasiteetti:

Kuva näyttää nyt tummemmalta paremmalla kontrastilla ja hieman parantuneella värillä.

Vaihe 11: Paranna väriä sävyn / kylläisyyden säätökerroksella

Kuva näyttää hyvältä, paitsi yksi asia - värit ovat hieman tylsää. Voimme antaa heille lisäyksen käyttämällä sävyä / kylläisyyttä. Napsauta Uusi tasoituskerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa "Uusi säätökerros" -kuvaketta.

Valitse sitten sävy / kylläisyys säätökerrosluettelosta:

Valitse luettelosta "Sävy / kylläisyys".

Tämä tuo esiin Photoshopin Sävy / kylläisyys -valintaikkunan. Aion lisätä kylläisyyttä noin 25% vetämällä Saturation-liukusäädintä oikealle. Pidä silmällä kuvaa asiakirjaikkunassa nähdäksesi esikatselun värien kanssa vedäessäsi:

Vedä "Saturation" -liukusäädintä "Hue / Saturation" -valintaikkunan keskellä oikealle lisätäksesi kuvan värejä.

Kun olet tyytyväinen kylläisyysarvoosi, napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta, ja olet valmis! Tässä on lopputulokseni:

Lopullinen tulos.

Ja siellä meillä se on! Tämä on vain yksi esimerkki siitä, mitä voit tehdä käyttämällä kuvaa omalla kerrosmaskina. Kokeile itseäsi asettamalla erilaisia ​​suodattimia maskiin tai itse kuvaan, käyttämällä erilaisia ​​värejä tai muita kuvia taustalla, kääntämällä naamaria pystysuoraan tai vaakasuoraan mitä tahansa ajattelet. Olet varmasti löytänyt sille paljon luovia käyttötarkoituksia. Käy Photo Effects -osiossa, jos haluat lisätietoja Photoshop-efekteistä!