Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa opitaan kuinka ottaa yksi valokuva ja muuttaa siitä polaroidien kollaasi, jolloin jokainen polaroid sisältää pienen osan kokonaiskuvasta.

Voit käyttää tätä efektiä monien erityyppisten kuvien kanssa, olipa kyseessä valokuva yhdestä tai useammasta ihmisestä. Se sopii erinomaisesti valokuville perheestä tai ystävistä, lomavalokuvista tai jopa luova vaikutus häävalokuvaukseen. Tämä on erittäin helppo luoda valokuvakollaasiefekti, ja kuten näemme myöhemmin opetusohjelmassa, suuri osa työstä yksinkertaisesti toistaa samat muutamat vaiheet uudestaan ​​ja uudestaan, kunnes olet tyytyväinen tuloksiin.

Tämä opetusohjelman versio on tarkoitettu Photoshop CS5: lle ja aiemmille. Photoshop CS6: n ja CC: n (Creative Cloud) käyttäjät haluavat seurata täysin päivitetyn Collage Of Polaroids -oppaan kanssa.

Tässä on kuva, jonka kanssa työskentelen tässä Photoshop-opetusohjelmassa:

Alkuperäinen kuva.

Ja tässä näyttää miltä kuva näyttää, kun olemme valmiita:

Lopullinen tulos.

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Ensimmäinen asia, joka meidän on tehtävä tämän vaikutuksen aikaansaamiseksi, on kopioida taustakerros. Kun kuvamme on avoinna Photoshopissa, näemme Tasot-paletissa, että meillä on tällä hetkellä vain yksi kerros, Taustakerros, joka sisältää alkuperäisen kuvan:

Photoshopin Tasot-paletti, joka näyttää alkuperäisen taustakerroksen.

Jos haluat nopeasti kopioida tason, käytä pikanäppäimiä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Photoshop luo kopion taustakerroksesta meille, nimeää sen "kerrokseksi 1" ja sijoittaa sen taustakerroksen yläpuolelle Tasot-palettiin:

Tasot-paletti näyttää nyt taustakerroksen kopion alkuperäisen yläpuolella.

Vaihe 2: Lisää uusi tyhjä kerros kahden kerroksen väliin

Seuraavaksi meidän on lisättävä uusi tyhjä kerros taustakerroksen ja juuri luomamme kopion väliin. Tällä hetkellä kopio valitaan Tasot-paletista (voimme sanoa, että kerros on valittu, koska se on korostettu sinisellä). Tavallisesti, kun lisäämme uuden tason, Photoshop asettaa uuden tason tällä hetkellä valitun tason yläpuolelle, mutta haluamme uuden tason "Kerroksen 1" alapuolelle, ei sen yläpuolelle. Pyydä Photoshopia asettamaan uusi taso tason 1 alle, pitämällä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauttamalla sitten Uusi taso -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Pidä "Alt" (Win) / "Option" (Mac) painettuna ja napsauta "New Layer" -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa.

Photoshop lisää uuden tyhjän kerroksen nimeltä "Kerros 2" kerroksen 1 ja alkuperäisen taustakerroksen väliin:

Photoshop lisää uuden tyhjän kerroksen taustakerroksen ja tason 1 väliin.

Vaihe 3: Täytä uusi kerros mustalla

Käytämme efektimme taustana mustaa, joten palautetaan tarvittaessa etualan ja taustavärimme painamalla D näppäimistöllä. Tämä asettaa mustan etualan väreksi ja valkoiseksi taustaväriksi, kuten näemme etualalla ja taustan värivirheissa lähellä Työkalut-paletin alaosaa:

Paina "D" palauttaaksesi Photoshopin etualan ja taustavärit tarvittaessa mustavalkoisiksi.

Nyt kun musta on etualan väri ja uusi Tasot-paletissa valittu tyhjä kerros, täytä uusi kerros mustalla käyttämällä pikanäppäintä Alt + askelpalautin (Win) / Option + Poista (Mac). Mitään ei näytä tapahtuneen itse kuvalle, ja siksi, että "Taso 1", joka sisältää kopion alkuperäisestä kuvasta, estää "Tasoa 2" näkymästä. Mutta jos tarkastelemme Kerroksen 2 pikkukuvaa Tasot-paletissa, voimme nähdä, että olemme täyttäneet kerroksen mustalla:

Kerroksen 2 pikkukuva Tasot-paletissa osoittaa nyt, että kerros on täytetty mustalla, vaikka emme vielä näe sitä itse kuvassa.

Vaihe 4: Lisää uusi tyhjä kerros

Kun "Kerros 2" (kerros, jonka vain täytimme mustalla) on valittu, napsauta uudelleen Uusi kerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Lisää uusi tyhjä kerros.

Photoshop lisää uuden tyhjän kerroksen mustasti täytetyn kerroksen ja sen yläpuolella olevan alkuperäisen kuvan kopion väliin:

Uusi tyhjä kerros lisätään kerroksen 1 ja kerroksen 2 väliin.

Vaihe 5: Vedä suorakulmainen valinta ensimmäisen Polaroidin sisäpuolelle

Valitse Suorakulmainen telttatyökalu joko Työkalut-paletista tai painamalla näppäimistön M :

Valitse suorakaiteen telttatyökalu.

Sitten, kun suorakulmainen telttatyökalu on valittuna, vedä kuvan sisällä oleva valinta, josta tulee ensimmäisen polaroidin (valokuvan sisältävä osa) sisäpuoli. Aion vetää valintani vauvan kasvojen ympärille. Ei ole väliä missä valitset tämän valinnan, koska voit siirtää sen myöhemmin minne tahansa:

Vedä polaroidikuvan sisäpuolen muotoinen valinta.

Vaihe 6: Täytä valinta mustalla

Meidän on tässä vaiheessa täytettävä valinta mustalla. Teknisesti ei ole väliä millä värillä täyttäämme valinnan, mutta pitää asiat yksinkertaisina ja koska musta on tällä hetkellä etualan väri, käytämme mustaa. Varmista, että uusi tyhjä kerros on valittu Tasot-paletista, ja käytä sitten pikanäppäintä Alt + askelpalautin (Win) / Option + Poista (Mac) täyttääksesi valinnan etualalla olevalla värillä, joka on asetettu mustalle. Jälleen kerran, asiakirjassa ei näytä tapahtuneen mitään, ja siksi, että yläkerroksen "Taso 1" -kuva estää edelleen kaiken muun näkymästä, mutta jos tarkastelemme Tasot-paletin tyhjän kerroksen pikkukuvaa, voimme katso, että valittu alue on todellakin täytetty mustalla:

Uusi tyhjän kerroksen pikkukuva Tasot-paletissa näyttää nyt valitun alueen mustalla.

Vaihe 7: Luo leikkausmaski täytetystä valinnasta

Käytämme juuri mustalla täytettyä valintaa luodaksemme niin kutsutun leikkausmaskin sen yläpuolella olevalle kerrokselle. Tämä tarkoittaa, että sen yläpuolella oleva kerros, "Kerros 1", joka sisältää kuvan kopion, "leikataan" täytetyllä valinnalla sen alla olevalle kerrokselle. Toisin sanoen "kerroksessa 1" olevan kuvan ainoa osa, joka pysyy näkyvänä, on suoraan mustalla täytetyn osan yläpuolella oleva osa. Muu kuva piilotetaan näkymästä.

Jos haluat luoda leikkausmaskin, napsauta "Kerros 1" valitaksesi sen Tasot-paletista. Siirry sitten näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon ja valitse Luo leikkausmaski . Voit käyttää myös pikanäppäintä Alt + Ctrl + G (Win) / Option + Command + G (Mac). Kummassakin tapauksessa Photoshop "leikkaa" kuvan "kerrokselle 1" pitämällä vain mustan täytetyn muodon yläpuolella olevan kuvan alapuolella olevan kuvan näkyvänä ja piilottamalla muun kuvan, paljastaen mustan taustan "kerroksessa 2" sen sijaan:

Kerroksen 1 kuva leikataan nyt mustalla täytetyllä muodolla sen alapuolella olevalle kerrokselle.

Jos tarkastelemme Tasot-palettia nyt, voimme nähdä, että "Taso 1" on sisennetty oikealle pienellä nuolella osoittamalla vasemmalle alaspäin. Tämä osoittaa, että sen alla oleva kerros leikkaa kerroksen:

Tasot-paletti, joka osoittaa, että kerros 1 on nyt leikattu sen alapuolelle.

Vaihe 8: Lisää uusi uusi tyhjä kerros kerroksen 2 yläpuolelle.

Meidän on lisättävä uusi uusi kerros, ja tarvitsemme sitä mustalla täytetyn kerroksen ("kerros 2") ja täytetyn valinnan ("kerros 3") sisältävän kerroksen väliin. Napsauta "Kerros 2" valitaksesi sen ja napsauta sitten uudelleen Uusi kerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Lisää uusi uusi tyhjä kerros suoraan mustalla täytetyn kerroksen ("kerros 2") yläpuolelle.

Photoshop lisää uuden kerroksen kerroksen 2 ja kerroksen 3 väliin ja nimeää sen yllättävän riittävällä kerroksella 4:

Uusi tyhjä kerros, "kerros 4", lisätään kerroksen 2 ja "kerroksen 3" väliin.

Vaihe 9: Vedä toinen suorakulmainen valinta Polaroidin reunaksi

Kun suorakulmainen telttatyökalu on edelleen valittuna, vedä uusi suorakulmainen valinta, tällä kertaa alkuperäisen valinnan ulkopuolella, josta tulee polaroidin valkoinen reuna. Muista, että polaroid-valokuvissa on ylimääräistä tilaa reunan alaosassa, joten lisää ylimääräistä tilaa valintasi alaosaan:

Vedä valintaa alkuperäisen valinnan ulkopuolelle luodaksesi polaroidin reunan.

Vaihe 10: Täytä valinta valkoisella

Koska polaroidin reuna on yleensä valkoinen, täytetään valinta meidän valkoisella. Varmista, että sinulla on uusi tyhjä kerros "Taso 4", joka on valittu Tasot-paletista. Sitten, koska valkoinen on tällä hetkellä taustaväri, käytämme pikanäppäimiä Ctrl + askelpalautin (Win) / Komento + Poista (Mac) täyttääksesi valinta Taustaväri (valkoinen). Poista valinta valitsemalla Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac). Meillä on nyt ensimmäinen polaroid kuvassamme:

Täytä valinta valkoisella luodaksesi ensimmäisen polaroidin.

Vaihe 11: Lisää varjokerroksen tyyli

Meillä on ensimmäinen polaroid, ja aiomme käyttää sitä helposti luoda niin monta polaroidia kuin haluamme. Mutta ennen kuin teemme mitään muuta, lisäämme siihen pienen varjon. Emme voi vielä nähdä pudotusvarjoa, koska käytämme mustaa taustaa, mutta näemme sen, kun alamme piloida polaroideja toistensa päälle. Lisää varjo, kun "Taso 4" on valittuna, napsauta Tasot- tyylit- kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa Tasotyylit-kuvaketta.

Valitse pudota varjo tasotyylien luettelosta:

Valitse "pudota varjo".

Tämä tuo esiin Photoshopin "Layer Style" -valintaikkunan, joka on asetettu pudota varjoasetuksille keskimmäisessä sarakkeessa. Aion asettaa varjokulman noin 120 °: iin ja laskea sitten Yläpäällystettävyyden arvo kokonaan alas noin 30%: iin, jotta varjo ei ole liian voimakas:

Laske pudotusvarjon "opasiteetti" 30%: iin ja aseta "Kulma" noin 120 °: seen.

Napsauta OK poistuaksesi Tasotyyli-valintaikkunasta. Kuten totesin, emme näe varjoa vielä mustan taustan ansiosta, mutta älä huoli. Näemme sen riittävän pian.

Vaihe 12: Kierrä Polaroidia

Aion kiertää polaroidia lisätäkseni siihen hieman enemmän kiinnostusta. Tätä varten minun on valittava molemmat Tasot-paletin tasot, jotka muodostavat polaroidini. Minulla on jo valittu "Taso 4", joka muodostaa sen ulkopinnan, mutta tarvitsen myös valitun "Taso 3", joka muodostaa sisäosan, joten kun "Taso 4" on valittu, aion pitää Shift-näppäintä painettuna näppäintä ja napsauta Tasoa 3, joka valitsee molemmat kerrokset kerralla (molemmat näkyvät korostettuna sinisellä):

Käytä "Vaihto" -näppäintä valitaksesi "Kerros 3" ja "Taso 4" Tasot-paletista.

Sitten, kun molemmat kerrokset on valittu, aion tuoda esiin Photoshopin Free Transform -kahvat polaroidin ympärillä käyttämällä pikanäppäimiä Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac). Kiertääkseni minun tarvitsee vain vetää hiiren kohdistinta vapaan muunnoksen kahvojen ulkopuolelle. Hiiren kohdistin muuttuu "kiertäväksi" kohdistimeksi, jonka kummassakin päässä on kaarevat nuolet. Kun vedän hiirtä, polaroid pyörii:

Napsauta ja vedä vapaan muunnoksen kahvojen ulkopuolelle kääntääksesi polaroidia.

Voit myös siirtää polaroidin uuteen sijaintiin napsauttamalla sen sisällä ja vetämällä sitä hiirellä näytön ympäri. Aion jättää kaivokseni minne se on toistaiseksi ja vain kääntää sitä. Vedäessäsi huomaat, että polaroidin reuna liikkuu ja pyörii, mutta sen sisällä oleva kuva ei liiku, ja siksi, että emme siirrä todellista kuvaa. Se pysyy paikallaan. Ainoa asia, jota liikumme, on itse polaroid, ja se antaa meille mahdollisuuden luoda lopullinen vaikutus, kuten näemme.

Kun olet tyytyväinen polaroidin sijaintiin ja kulmaan, paina Enter (Win) / Return (Mac) soveltaaksesi muunnosta.

Vaihe 13: Ryhmittele kaikki kolme kerrosta, jotka muodostavat Polaroidin

Olemme luoneet ja kääntäneet ensimmäisen polaroidimme. Nyt aiomme käyttää sitä luomaan niin monta polaroidia kuin haluamme. Ennen kuin voimme kuitenkin tehdä niin, meidän on ryhmiteltävä kaikki kolme polaroidia muodostavaa kerrosta, jotka ovat kolme kerrosta Tasot-paletissa. "Kerros 1" sisältää itse kuvan, "Kerros 3" sisältää polaroidin sisäosan ja "Taso 4" sisältää sen ulkopinnan. Ryhmitelläksemme heidät kaikki valitaan. Meillä on jo "Kerros 3" ja "Taso 4" valittu, joten pidä Shift- näppäintä jälleen painettuna ja napsauta "Taso 1" lisätäksesi se, joten kaikki kolme kerrosta valitaan ja korostetaan sinisellä:

Valitse kolme kerrosta kerrokset kerroksista.

Sitten, kun kaikki kolme kerrosta on valittu, ryhmittele ne pikanäppäimellä Ctrl + G (Win) / Command + G (Mac). Näet, että kaikki kolme kerrosta katoavat Tasot-paletista ja korvataan tasolla nimeltä "Ryhmä 1", joka sisältää kansion kuvakkeen osoittamaan, että se on kerrosryhmä . Jos napsautat oikeanpuoleista osoittavaa kolmiota kansiokuvakkeen vasemmalla puolella, ryhmä avautuu ja näet sen kolme kerrosta sen sisällä:

Polaroidin muodostavat kolme kerrosta ovat nyt kerrosryhmän sisällä.

Vaihe 14: Kopioi kerrosryhmä

Aiomme käyttää tätä kerrosryhmää toisen polaroidimme luomiseen, ja teemme sen kopioimalla ryhmä. Napsauta ensin vielä kerran tasot-paletin kansion vasemmalla puolella olevaa kolmiota sulkeaksesi ryhmän, jotta tasot-paletti ei saisi liian sotkuista. Napsauta sitten vain ryhmää ja vedä se alas Tasot-paletin alaosassa olevan uuden tason kuvaketta:

Kopioi kerrosryhmä vetämällä se alas "Uusi kerros" -kuvaketta.

Kun vapautat hiiren painikkeen, kerrosryhmän kopio näkyy alkuperäisen yläpuolella:

Kerrosryhmän kopio näkyy alkuperäisen yläpuolella.

Meillä on nyt toinen polaroid.

Vaihe 15: Siirrä ja käännä toista Polaroidia ilmaisella muuntamiskomennolla

Aivan kuten teimme alkuperäisen kanssa, aiomme siirtää ja kiertää tätä toista polaroidia käyttämällä Free Transform -sovellusta (en oikeastaan ​​siirtänyt ensimmäistä, mutta sinulla voi olla, joten teeskentelemme, että tein myös). Avaa ensin kerrosryhmän äskettäin luotu kopio napsauttamalla sen kansiokuvakkeen vasemmalla puolella olevaa kolmiota. Kuten aiemmin, näet sen sisällä kaikki kolme kerrosta, jotka muodostavat polaroidin. Meidän on valittava kaksi alaosaa, jotka muodostavat sen sisä- ja ulkopuolen, joten napsauta yhtä, pidä sitten Shift painettuna ja napsauta toista valitaksesi ne molemmat:

Valitse kaksi alakerrosta kerrosryhmän kopion sisällä.

Sitten, kun molemmat kerrokset on valittu, paina Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) tuodaksesi esiin Free Transform -kahvat polaroidin ympärillä. Tällä hetkellä näyttää siltä, ​​että kuvassa on vain yksi polaroid ja johtuu siitä, että molemmat ovat suoraan toistensa päällä. Napsauta polaroidin sisällä ja vedä sitä siirtääksesi uuteen sijaintiin, niin näet, että sinulla todella on kaksi. Vedä tämä toinen mihin haluat dokumentissasi, ja käännä sitten samalla tavalla kuin aiemmin siirtämällä hiirtä Free Transform -kahvojen ulkopuolelle ja vetämällä hiirtä kääntääksesi sitä vasemmalle tai oikealle. Näet jälleen kerran, että siirrämme vain itse polaroidia. Sen sisällä oleva kuva pysyy paikallaan, ja nyt kun olemme lisänneet toisen polaroidin, näytämme enemmän täysikokoista kuvaa:

Käytä Free Transform -painiketta siirtääksesi ja kiertääksesi toista polaroidia.

Huomaat myös, että kun toinen polaroid on päällekkäin alkuperäisen kanssa, näemme nyt varjo, joka antaa kuvan hiukan syvyyttä. Kun olet tyytyväinen toisen polaroidin sijaintiin ja kulmaan, paina Enter (Win) / Return (Mac) soveltaaksesi muunnosta. Meillä on nyt kaksi polaroidia valmis:

Kaksi polaroidia on nyt lisätty kuvaan.

Vaihe 16: Lisää, siirrä ja kierrä enemmän polaroideja tarpeen mukaan

Tässä vaiheessa me toistamme juuri saman prosessin uudestaan ​​ja uudestaan, kunnes olemme lisänneet tarpeeksi polaroideja paljastamaan tarpeeksi alkuperäistä kuvaa. Vedä ensin ylin kerrosryhmä alas Uusi kerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa. Tämä luo kopion viimeksi tekemästäsi polaroidista. Kierrä sitten uusi kerrosryhmä avoimeksi napsauttamalla sen kansiokuvakkeen vasemmalla puolella olevaa nuolta ja valitse kaksi alakerrosta, jotka muodostavat polaroidin sisä- ja ulkopuolen. Paina Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) tuodaksesi esiin Free Transform -kahvat, napsauta niiden sisällä ja vedä kuva uuteen sijaintiin paljastaaksesi enemmän yleiskuvaa, siirrä sitten hiiri kahvojen ulkopuolelle ja Vedä kääntääksesi uutta polaroidia. Paina Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi muuntamisen, toista sitten prosessi uudelleen, kunnes olet lisännyt tarpeeksi polaroideja, jotka olet tyytyväinen tuloksiin.

Polaroideja ei ole "oikeassa tai väärin", joten älä pelkää leikkiä sen kanssa, ja voit aina mennä taaksepäin ja siirtää tai kiertää mitä tahansa polaroidia milloin tahansa valitsemalla sen kerrosryhmän kiertämällä sitä auki., valitsemalla kaksi alakerrosta ja siirtämällä ja / tai kääntämällä sitä sitten uudelleen Free Transform -sovelluksen avulla.

Aion lisätä, siirtää ja kiertää lisää polaroideja täällä kuvani kanssa. Kun olen luonut noin 16 polaroidia, liikuttaen ja kiertäen jokaista Free Transform -komennolla, tässä on lopputulokseni:

Lopullinen tulos.

Ja siellä meillä se on! Näin voit muuttaa valokuvan polaroidien kollaasiksi Photoshopin avulla! Käy Photo Effects -osiossa, jos haluat lisätietoja Photoshop-efekteistä!