VBA-formaattitoiminto

Suoritamme päivittäin yleensä päivämäärät, tekstin ja numeeriset tiedot. VBA: ssa FORMAT-toiminto auttaa sinua muotoilemaan tämäntyyppiset tiedot. VBA FORMAT -toiminto luokitellaan Teksti / merkkijono -toimintoon. Sitä voidaan käyttää joko proseduurina tai funktiona VBA-editori-ikkunassa Excelissä.

VBA FORMAT -toiminto palauttaa tai johtaa muotoiltuun merkkijonoon merkkijono-lausekkeesta.

Kun napsautat tai kirjoitat VB-makro-ikkunaan CTRL + SPACE VBA Intellisense, avautuu pudotusvalikko, joka auttaa sinua koodin kirjoittamisessa. Voit myös täydentää sanoja VB-editorissa automaattisesti. Kun olet kirjoittanut FORMAT ja napsauta välilyöntiä, alla oleva syntaksi tulee näkyviin.

VBA-muotofunktion syntaksi Excelissä

VBA Format -toiminnon syntaksi excelissa on seuraava:

Se sisältää yhden vaaditun tai pakollisen parametrin ja loput kolme valinnaisina parametreina.

Lauseke: (Pakollinen tai vaadittava argumentti): Se edustaa tai ilmaisee lausekkeen, jonka haluat muotoilla, tai se on arvo, jonka haluamme muotoilla.

Muoto: Se on muoto, jota haluat käyttää valitsemasi lausekeargumentin kanssa . Se voi olla jompikumpi alla mainituista muodoista.

Kaksi tyyppiä excel-muodossa:

  • Käyttäjän määrittelemä muoto
  • Sisäinen tai ennalta määritetty muoto

Erityyppiset tietomuodot

  • VBA-päivämäärämuoto
  • VBA-tekstimuoto
  • VBA-numero tai numeerinen muoto

(FirstDayOfWeek) (valinnainen argumentti): vakio, joka määrittelee viikon ensimmäisen päivän.

Jos jätetään tyhjäksi tai argumenttia ei syötetä, se käyttää oletusarvoa vbSunday (sunnuntai).

(FirstWeekofYear) (valinnainen argumentti) : Vakio, joka määrittelee vuoden ensimmäisen viikon. Se edustaa tai osoittaa vuoden ensimmäisen viikon. Jos argumentti jätetään tyhjäksi tai argumenttia ei kirjoitettu, käytetään oletusarvoa vbFirstJan1 (1. tammikuuta).

Alla mainitut erityyppiset ennalta määritetyt päivämäärä- ja aikamuodot

Yleinen päivämäärä, lyhyt päivämäärä, keskimääräinen päivämäärä, pitkä päivämäärä, lyhyt aika, keskipitkä aika ja pitkä aika.

Alla mainitaan ennalta määritetyn numeromuodon erityypit

Seuraavia merkkejä voidaan käyttää myös merkkijonojen muotoilulomakkeen luomiseen.

Kuinka käyttää VBA-muotoa Excelissä?

Alla on erilaisia ​​esimerkkejä VBA-muotojen käyttämisestä Excelissä

Voit ladata tämän VBA Format Excel -mallin täältä - VBA Format Excel Template

VBA-muoto - esimerkki # 1

Vaihe 1: Siirry Kehittäjä- välilehteen ja napsauta Visual Basic -painiketta.

Vaihe 2: Luo tyhjä moduuli napsauttamalla Lisää ja valitsemalla valikkoosiosta Moduuli, jotta uusi tyhjä moduuli luodaan.

Vaihe 3: Napsauta hiiren kakkospainikkeella Microsoft Excel -objektien arkkia 1 ( VBA_Format ) Lisää ja valitse valikkoosiosta Moduuli, jotta uusi tyhjä moduuli luodaan.

VBA-muoto - esimerkki 2

Nyt tyhjä moduuli on luotu, sitä kutsutaan myös koodi-ikkunaksi, jossa voit aloittaa VBA FORMAT -toimintolausekoodien kirjoittamisen. Oletetaan, että minulla on numeerinen arvo “19049.83”, käytämme VB- muodofunktiota .

Vaihe 1: Olen antanut VBA-editorissa nimen VBA_FORMAT () Sub: n kirjoittamisen jälkeen

Koodi:

 Ala VBA_FORMAT () Loppu alaosa 

Vaihe 2: Koska VB-muotoinen toiminto luokitellaan teksti- / merkkijonotyyppiin Muuttujat, DIM: tä (ulottuvuus) käytetään VBA-koodissa ilmoittamaan muuttujan nimi ja tyyppi. Siksi määritän muuttujan ”merkkijonon” tietotyypiksi.

Koodi:

 Sub VBA_FORMAT () Dim A merkkijonona loppuosa 

Vaihe 3: Kun muuttuja on julistettu, minun on annettava muuttujalle arvo, ts. A = 19049.83. Täällä määritin numeerisen arvon eli 19049.83. Nyt haluan tämän numeerisen arvon näkyvän viestiruudussa. Siksi minun on lisättävä viestiruutu.

Koodi:

 Sub VBA_FORMAT () Dim A Kuten merkkijono A = 19049.83 MsgBox A End Sub 

Vaihe 4: Jos nyt suoritan koodin, kyseinen numeerinen arvo ilmestyy viestiruutuun, nyt käytetään seuraavassa esimerkissä erilaisia ​​muotoiluvaihtoehtoja.

Tätä numeerista arvoa varten voit käyttää useita valitsemiasi numeromuotovaihtoehtoja muotoilutoiminnon avulla.

Vaihe 5: Käytämme ennalta määritettyä numeerista muotoa eli vakio. Käytettävä koodimuoto (sinun on vain vaihdettava koodin alanimi ja muodotyyppi)

Koodi:

 Sub VBA_FORMAT () himmentää A merkkijonona A = 19049.83 A = muotoilu (A, "STANDARD") MsgBox A End Sub 

Vaihe 6: Jos suoritat yllä olevan koodin, se johtaa alla mainittuun tuotokseen. Samoin voit testata erilaisia ​​numeerisia muotoja (vakio, valuutta, prosenttimäärä) valitsemasi perusteella.

Vaihe 7: Käytämme ennalta määritettyä päivämäärämuotoa, ts. ”Pitkä päivämäärä” FORMAT-funktioargumentissa, Päivämäärä-arvo on annettava lainausmerkeissä oikean tuloksen saamiseksi.

Koodi:

 Sub VBA_FORMAT4 () himmentää A merkkijonona A = 4 - 12 - 2019 A = muoto ("04 - 12 - 2019", "pitkä päivämäärä") MsgBox A End Sub 

Vaihe 8: Jos suoritat yllä olevan koodin, se johtaa alla mainittuun tuotokseen. Samoin voit testata erilaisia ​​päivämäärämuotoja (lyhyt tai keskisuuri) valitsemasi perusteella

Muistettavat asiat

Kuten ennalta määritetty toiminto, voit myös käyttää VBA: n käyttäjän määrittelemää muotoilutoimintoa alla mainitun syntaksin kanssa.

Muoto (n, ”käyttäjän muoto”)
esim. Formaatti (4879.6623, “0.00”) antaa arvon 4879.66

Suositellut artikkelit

Tämä on opas VBA-muotoon. Tässä keskustellaan siitä, kuinka VBA-muotoa voidaan käyttää Excelissä, sekä joitain käytännöllisiä esimerkkejä ja ladattavaa Excel-mallia. Voit myös käydä läpi muiden ehdottamiemme artikkeleidemme -

  1. Täydellinen opas VBA-työkirjaan
  2. Epäsuora toiminto Excelissä
  3. VBA-laskentatoiminto
  4. Excel XOR -toiminto

Luokka: