Tässä Photoshop-opetusohjelmassa opitaan kuinka luoda peilikuvavaikutus valokuvalla kääntämällä kuvan oikea puoli vasemman puolen peilikuvaksi. Olet todennäköisesti nähnyt tämän tehosteen käytettäväksi kaikkialla, etenkin elokuvajulisteissa tai albumin kansissa, ja kuten monien Photoshopin klassisten ja suosituimpien valokuvatehosteiden kanssa, se on erittäin helppo luoda.

Tämä versio peilikuvien tehosteoppaasta on tarkoitettu Photoshop CS5: lle ja aiemmille. Tutustu Photoshop CS6: n ja CC: n (Creative Cloud) käyttäjiin täysin päivitettyyn versioon.

Tässä on kuva, jota käytän tässä opetusohjelmassa:

Alkuperäinen kuva

Näin se näyttää, kun olemme valmiita:

Lopullinen "peilikuvan" vaikutus.

Kuinka luoda peilikuvavalokuvatehosteet

Vaihe 1: Luo uusi tyhjä asiakirja

Sen sijaan, että työskentelemme suoraan valokuvan kanssa, aloitetaan asiat luomalla uusi tyhjä asiakirja. Tämän avulla voimme luoda efektimme missä tahansa tarvitsemme kokoa sen sijaan, että yrittäisimme toimia itse valokuvan mitoissa. Siirry näytön yläreunan Tiedosto- valikkoon ja valitse Uusi tai paina vain pikanäppäimiä Ctrl + N (Win) / Command + N (Mac). Kummassakin tapauksessa esiin tulee Photoshopin Uusi asiakirja -valintaikkuna. Kirjoita mitat, joita tarvitset efektiisi. Tätä opetusohjelmaa varten aion kirjoittaa vakiokoko 6 tuumaa leveydelle ja 4 tuumaa korkeudelle, mutta tietysti voit syöttää kaikki tarvittavat mitat. Annan päätöslauselmalle 240 pikseliä / tuuma, mikä antaa minulle ammattitason tulostustulokset, jos päätän tulostaa kuvan myöhemmin. Yleisimmin hyväksytty resoluutio ammattimaisissa tulostustuloksissa on 300 pikseliä / tuuma, mutta huomaat usein, että pääset vähemmän kuin ilman, että laatu heikkenee huomattavasti. Käytän kuvissa yleensä 240 pikseliä / tuuma:

Luo uusi tyhjä Photoshop-asiakirja.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta. Uusi tyhjä asiakirja tulee näyttöön.

Katso video ja jaa kommenttisi YouTube-kanavallamme!

Vaihe 2: Valitse ja kopioi valokuva

Siirry asiakirjaikkunaan, joka sisältää työskentelemäsi kuvan. Meidän on siirrettävä valokuva uuteen tyhjään asiakirjaamme. Voit tehdä tämän muutamalla tapaa, mutta käytämme klassista "kopioi ja liitä" -menetelmää. Ensinnäkin meidän on valittava koko valokuva. Siirry näytön yläreunan Valitse- valikkoon ja valitse Kaikki tai paina pikanäppäimiä Ctrl + A (Win) / Command + A (Mac). Tämä asettaa valinta ääriviivat (tunnetaan myös nimellä "marssivat muurahaisia") koko kuvan ympäri asiakirjaikkunassa:

Siirry kohtaan Valitse> Kaikki, jos haluat asettaa valokuvan koko kuvan ympärille.

Kun koko valokuva on nyt valittu, siirry Muokkaa- valikkoon ja valitse Kopioi tai paina pikavalintanäppäintä Ctrl + C (Win) / Command + C (Mac). Tämä asettaa koko kuvan väliaikaisesti tietokoneen muistiin:

Kopioi koko kuva muistiin valitsemalla Muokkaa> Kopioi.

Vaihe 3: Liitä valokuva uuteen asiakirjaan

Vaihda takaisin uuteen tyhjään asiakirjaan. Liitämme kuvan siihen. Palaa takaisin Muokkaa- valikkoon ja valitse tällä kertaa Liitä . Tai paina pikanäppäintä Ctrl + V (Win) / Command + V (Mac):

Vaihda tyhjään asiakirjaan ja siirry sitten kohtaan Muokkaa> Liitä.

Photoshop liittää kuvan suoraan uuteen asiakirjaan:

Valokuva näkyy nyt uuden asiakirjan sisällä.

Jos tarkastelemme uuden asiakirjan Tasot-palettia, voimme nähdä, että valokuvamme on sijoitettu omaan tasoonsa taustakerroksen yläpuolelle. Photoshop on nimennyt tason automaattisesti tasolle 1:

Valokuva näkyy omalla kerroksellaan taustakerroksen yläpuolella.

Voit sulkea alkuperäisen kuvan asiakirjaikkunan tässä vaiheessa, koska meillä ei enää tarvitse olla auki.

Vaihe 4: Muuta kuvan kokoa ja sijoita se tarvittaessa asiakirjan sisälle

Luultavasti huomaat, että valokuva ei sovi täydellisesti uuden asiakirjan sisälle. Minun tapauksessani valokuva on liian iso ja osa siitä ulottuu dokumentin näkyvän alueen ulkopuolelle. Meidän on muutettava sen kokoa, ja sitä varten voimme käyttää Photoshopin Free Transform -komentoa. Siirry Muokkaa- valikkoon ja valitse Vapaa muuntaminen tai paina pikanäppäintä Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac):

Siirry kohtaan Muokkaa> Vapaa muuntaminen.

Kummassakin tapauksessa tuo esiin Free Transform -ruudun ja käsittelee kuvaa. Valitettavasti, koska osa valokuvistani ulottuu dokumentin näkyvän alueen ulkopuolelle, en näe kaikkia Free Transform -kahvoja. Korjataksesi tämän, siirryn yksinkertaisesti näytön yläreunassa olevaan Näytä- valikkoon ja valitse Sovita näytölle . Voisin myös valita saman vaihtoehdon pikanäppäimellä Ctrl + 0 (Win) / Command + 0 (Mac):

Siirry kohtaan Näkymä> Sovita näytölle, jos kuvasi ulottuu näkyvän alueen ulkopuolelle.

Sovita näytölle -komento zoomaa kuvaa riittävän kauas, jotta kaikki, mukaan lukien Free Transform -kahvat, ovat nyt näkyvissä asiakirjaikkunassa. Jos haluat muuttaa kuvan kokoa, pidä Shift- näppäintä painettuna, napsauta ja vedä mitä tahansa kulmakahvaa sisäänpäin, kunnes sinulla on niin paljon kuvaa kuin tarvitset näkyvän alueen sisällä. Vaihto-näppäimen pitäminen vetäessä rajoittaa kuvan kuvasuhdetta, jotta et vääristä vahingossa kuvan muotoa. Minun tapauksessani napsautin oikeassa alakulmassa olevaa kahvaa ja vedä sitä sisäänpäin, kunnes valokuvan alaosa on linjassa näkyvän alueen pohjan kanssa:

Pidä Shift-näppäintä painettuna ja vedä mitä tahansa kulmakahvoista kuvan koon muuttamiseksi.

Voit myös siirtää kuvaa tarpeen mukaan sen sijoittamiseksi uudelleen napsauttamalla Free Transform -ruudun sisällä olevaa kohtaa ja vetämällä kuvaa ympäri. Älä vain napsauta pientä kohdesymbolia Vapaa muunnos -ruudun keskellä, muuten siirrät kohdesymbolia, ei kuvaa. Kun olet valmis, paina Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi muutokset ja poistuaksesi Free Transform -komennosta.

Jos haluat zoomata kuvaa takaisin niin, että se täyttää jälleen koko asiakirjaikkunan, valitse Näytä- valikosta uudelleen Sovita näytölle aivan kuten teimme hetki sitten. Voit myös valita Näkymä-valikosta Todelliset pikselit, joka zoomaa kuvaa 100%: iin. Todellisten pikselien pikanäppäin on Ctrl + Alt + 0 (Win) / Command + Option + 0 (Mac).

Vaihe 5: Lisää pystysuuntainen opas dokumentin keskelle

Peilikuvavaikutuksen luomiseksi meidän on ensin siirrettävä kaikki, mitä haluamme "peilata" asiakirjan yhdelle puolelle. Minun tapauksessani tarvitsen valokuvassani olevan kaverin olevan vasemmalla puolella. Lisään oppaan kuvan keskelle alas auttaakseni minua päättämään tarkalleen kuinka pitkälle vasemmalle minun täytyy siirtää häntä. Siirry näytön yläreunassa näkyviin Näytä- valikkoon ja valitse Uusi opas :

Valitse Näytä> Uusi opas.

Tämä tuo esiin Photoshopin uuden oppaan valintaikkunan. Valitse suuntaus pystysuoraksi, niin että opas kulkee kuvan ylös ja alas kuin vasemmalta oikealle. Syötä sitten 50% Sijainti- vaihtoehdolle niin, että se kulkee asiakirjan tarkkaan keskikohtaan:

Aseta Suunta pystysuoraan ja kirjoita 50% ohjaimen sijaintiin.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta, ja Photoshop lisää uuden oppaan suoraan asiakirjan keskelle:

Asiakirjan tarkkaan keskikohtaan on lisätty pystysuora opas.

Älä ole huolissasi kuvan edessä näkyvästä oppaasta. Se auttaa vain meitä työskennellessään Photoshopissa. Ohjaimet tunnetaan nimellä "muut kuin tulostavat elementit", mikä tarkoittaa, että ne eivät tulosta tai tule näkyviin, jos tallennat kuvan verkkoon, vaikka unohdat poistaa ne, kun olet valmis.

Vaihe 6: Vedä pääaiheesi asiakirjan yhdelle puolelle

Ajattele opasta, jonka juuri lisäsimme efektin "käännepisteeksi" tai "peilipisteeksi". Toisin sanoen kaikki, mitä sijoitamme ohjaimen yhdelle puolelle, näyttää peilikuvaltaan sen toiselle puolelle. Tietenkin, ennen kuin voimme peilata mitään, meidän on ensin siirrettävä kaikki peilattavat asiakirjat toiselle puolelle. Valitse Siirrä-työkalu Työkalut-paletin yläosasta tai paina V- kirjainta valitaksesi sen nopeasti pikakuvakkeella:

Valitse Siirrä-työkalu.

Sitten, kun Siirrä-työkalu on valittuna, napsauta mitä tahansa kuvan kohtaa ja vedä sitä vasemmalle tai oikealle, kunnes kaikki peilataksesi on oppaan toisella puolella. Pidä vaihtonäppäintä painettuna vetäessäsi. Kuva pakottaa liikkumaan vain vasemmalle tai oikealle, estäen sitä vahingossa siirtämästä ylös tai alas. Minun tapauksessani aion vetää valokuvassani olevan kaverin asiakirjan vasemmalle puolelle kohtaan, missä korvan alaosa koskettaa hänen kasvonsa. Tämä tulee olemaan "käännekohta" vaikutukselleni:

Vedä pääaiheesi asiakirjan yhdelle puolelle käyttämällä opasta "kääntöpisteenä".

Älä huoli kiinteästä valkoisesta alueesta, joka näkyy nyt kuvan puolella. Kaikki oppaan sillä puolella oleva tila korvataan hetkessä toisella puolella olevalla peilikuvalla.

Vaihe 7: Vedä valinta peilattavan sivun ympärille

Valitse Suorakulmainen telakkatyökalu Työkalut-paletin yläosasta tai paina kirjainta M valitaksesi se pikanäppäimellä:

Valitse suorakaiteen telttatyökalu.

Sitten, kun suorakulmainen telttatyökalu on valittuna, vedä valinta peilattavan asiakirjan koko puolille. Minun tapauksessani aion vetää valinnan asiakirjan vasemman puolen ympärille. Huomaat, että kohdistin napsahtaa oppaan kohdalle, kun olet tarpeeksi lähellä sitä (niin kauan kuin sinulla on Snap- ja Snap to Guides -vaihtoehdot käytössä näytön yläreunassa olevassa Näytä- valikossa). Kun olet valmis, sinulla pitäisi olla valinta ääriviivat peitettävän asiakirjan koko puolen ympärillä:

Vedä valinta kummankin sivun ympärille.

Vaihe 8: Kopioi valinta uuteen kerrokseen

Kun sivu, joka tulee peilikuvaksi, on nyt valittu, siirry näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon, valitse Uusi ja valitse sitten Kerros kopioimalla . Tai paina pikanäppäintä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac):

Siirry kohtaan Kerros> Uusi> Kerros kopioimalla.

Tämä luo kopion valinnasta ja sijoittaa sen uudelle tasolle suoraan edellisen kerroksen yläpuolelle. Mitään ei näytä tapahtuneen asiakirja-ikkunassa, mutta jos tarkastelemme Tasot-palettia, voimme nähdä, että meillä on nyt uusi taso nimeltään Kerros 2 ja jos tarkastelemme tason esikatselukuvaa vasemmalla puolella tason nimi, voimme nähdä, että taso sisältää kopion valitsemamme asiakirjan puolelle:

Valittu puolikas asiakirjasta ilmestyy nyt uudelle tasolle Tasot-paletissa.

Vaihe 9: Käännä asiakirjan vasenta tai oikeaa sivua vaakasuoraan

Peilatun kuvatehostemme luomiseksi kaikki, mitä meidän on tehtävä tässä vaiheessa, on kääntää "Kerros 2" -asiakirjan puoli vaakatasossa. Ennen kuin teemme sen, meidän on kuitenkin sanottava Photoshopille, että haluamme käyttää asiakirjan pystysuuntaista keskustaa (missä opas on) "kääntöpisteenä". Voit tehdä sen painamalla Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) tuodaksesi Photoshopin Free Transform -komennon uudelleen nopeasti esiin. Näet Free Transform -ruudun ja kahvat ilmestyvät tasoon 2 kopioidun asiakirjan kummankin puolen ympärille. Minun tapauksessani se on vasen puoli. Katso pieni muokkaussymboli Vapaa muunnos -ruudun keskellä, jota sanoin, ettet napsauta aiemmin:

Pieni kohdesymboli Vapaa muunnos -ruudun keskellä.

Tämä kohdesymboli ilmaisee Free Transform -komennon pyörimispisteen. Oletuksena, se sijaitsee Free Transform -ruudun keskellä, mutta voimme siirtää sen minne haluamme. Missä tahansa siirrämme sen, tulee uusi kiertopiste. Jos haluat kertoa Photoshopille, että haluamme kääntää kuvan opasta pitkin, napsauta kohdesymbolia ja vedä se sivukädensijaan, joka istuu suoraan dokumentin keskellä. Kun olet saavuttanut tarpeeksi lähelle kahvaa, kohdesymboli napsahtaa siihen:

Vedä kohdesymboli (kiertopiste) vapaan muunnoksen kahvaan asiakirjan keskellä.

Kun Vapaa muuntaminen -komento on edelleen aktiivinen, siirry näytön yläreunassa olevaan Muokkaa- valikkoon, valitse Muunna ja valitse sitten Käännä vaakatasossa :

Valitse Muokkaa> Muunna> Käännä vaakatasossa.

Photoshop kääntää "Kerroksen 2" sisällön meille käyttämällä äskettäin uudelleen sijoitettua kohdesymbolia kiertopisteenä, ja asiakirjan oikeasta puolista tulee nyt täydellisesti peilattu kopio vasemmasta puolesta (tai päinvastoin):

Asiakirjan oikea puoli on nyt vasemman puolen heijastettu versio.

Paina Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi muuntamisen ja poistuaksesi Free Transform -komennosta. Emme tarvitse enää oppaamme, joten siirry Näytä- valikkoon ja valitse Tyhjennä oppaat :

Siirry kohtaan Näkymä> Tyhjennä oppaat poistaaksesi oppaan.

Kuten aiemmin mainitsin, vaikka unohdat tyhjentää oppaasi, kun olet valmis kuvankäsittelyyn, sinun ei tarvitse huolehtia, koska ne eivät tulosta eikä niitä näy kuvassa, jos tallennat sen verkkoon .

Ja sen kanssa olemme valmis! Muutaman yksinkertaisen vaiheen jälkeen täällä on valmis "peilikuva" -tehoste:

Lopullinen "peilikuva" -tehoste.