Ero Jira vs. Trello välillä

Jira on projektinhallintatyökalu, jota käytetään seuraamaan erilaisia ​​ongelmia ja virheitä missä tahansa järjestelmässä. Ilmeisemmin sitä käytetään ongelmanseurannan välineenä kaikenlaisissa testauksissa. Jira on tapahtumien hallintatyökalu, jonka on kehittänyt Atlassian Inc. Sitä pidetään alustasta riippumattomana työkaluna, joten sitä voidaan käyttää missä tahansa käyttöjärjestelmässä. Se tukee MySQL-, Oracle-, PostgreSQL- ja SQL-palvelimia taustalla. Trello on kevyt projektijohtamisen työkalu. Se on suunniteltu Kanban-levytyökalun pohjalta. Projektin kaikki tehtävävirrat voidaan helposti visualisoida kaikille ohjelmistoprojekteille. Se keskittyy suurelta osin yleisiin käytäntöihin.

Head to Head -vertailu Jira vs Trello (Infografia)

Alla on 5 parhainta eroa Jira vs Trello välillä

Keskeinen ero Jira vs Trello välillä

Sekä Jira vs Trello ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin suurimmista eroista Jira vs. Trellon välillä:

Koska molemmat näistä työkaluista ovat projektijohtamisen työkaluja, JIRA vs. Trellolla on joitain merkittäviä eroja. JIRA rakennettiin pitämällä ohjelmistoryhmät mielessä. Siksi se on suunnattu ohjelmistojen rakentajille, kehittäjille tai projektipäälliköille, jotka työskentelevät hankkeissa. Trello puolestaan ​​on paljon laajempi kohderyhmä ja tarjoaa kaikenlaista projektien seurantaa. Jira on rakennettu Atlassian ja Trello on rakennettu Fog Creek Software. Jira voidaan isännöidä tiloissa ja myös pilvellä. Trello on pohjimmiltaan pilvien ylläpitämä työkalu. Jiralle tyypillisiä asiakkaita ovat aiheen asiantuntijat (pk-yritykset) ja suuret yritykset. Trelloa käyttävät freelancerit ja myös pk-yritykset.

Jira tarjoaa projekti- ja julkaisuseurantaa, ja Trellolla on erilaiset Kanban-levyt. Kun kyse on integraatiosta, jossa Jira sallii 100 integraatiokumppanin ja Trello tarjoaa 30 integraatiokumppania. Sekä Jira että Trello ovat muokattavissa ja tyydyttävät scrumin tarpeet ja tarjoavat erilaisia ​​kojetauluja ja korttinäkymiä. Trellolla ei ole ominaisuuksia raportoinnin ja kaavioiden luomiseen. Jiralla on tehtävien hallinta, ajan seuranta, resurssien hallinta, raportointi sekä asiakirjojen ja kysymysten hallinta. Trellolla on myös tehtävien hallinta, resurssien hallinta ja dokumenttien hallinta. Se ei tarjoa ajan seurantaa, raportointia ja aiheiden hallintaa.

Jira vs. Trello -vertailutaulukko

Alla on ylin vertailu Jira ja Trello välillä

Perusvertailu Jira vs Trello JIRA Trello
PeruseroSe mahdollistaa minkä tahansa ohjelmiston helpon suunnittelun, seurannan ja vapauttamisen tai jopa minkä tahansa ohjelmiston päivittämisen. Jira tukee useita ketteritä menetelmiä, mukaan lukien vetopöydät. Käyttäjät voivat myös rakentaa sisäänrakennettuja työnkulkupohjia ja mukauttaa niitä vaatimusten mukaan.Trello puolestaan ​​on pilvipohjainen projektinhallintatyökalu. Se on suunniteltu auttamaan eri henkilöitä ja tekemään yhteistyötä paremmalla tavalla. On olemassa erilaisia ​​taulukoita luokitelluiksi luetteloiksi, ja jokaisessa luettelossa on erilliset kortit, joissa on kaikki projektin yksityiskohdat.
Tehtävien hallintaJira tarjoaa työnkulkujen avulla työnhallintaominaisuuksia. Jiraan rakennetut työnkulut auttavat rakentamaan tiimin, testaamaan ja vapauttamaan ohjelmistoja. Käyttäjä voi myös luoda räätälöityjä työnkulkuja mihin tahansa käyttöön, ja sitä voidaan myös käyttää tuotekehityksessä ja erilaisissa ketterissä skenaarioissa. Se voidaan helposti sovittaa mihin tahansa ketterään kehykseen. On vähän vaikeata hallita julkaisuviisaita projekteja kuin ketteriä projekteja.Trello tarjoaa useita helppoja alustoja kaikkien tehtävien hallitsemiseksi. Trello käyttää kolmiosaista hierarkiaa projektityön kirjaamiseen. Se tarjoaa tauluja, luetteloita ja kortteja. Kaikkia elementtejä voidaan luoda ja järjestää haluamallasi tavalla, ja määrittää nämä kortit tietyille käyttäjille, määrittää eräpäivät ja liittää tiedostoja. Se näyttää myös luettelon kaikista luetteloista, korteista, jotka on täytetty ja joita joko luonut henkilö tai heidän ryhmänsä voivat käyttää.
TiimiyhteistyöJira tarjoaa perinteiset yhteistyöominaisuudet kaikille eri aiheille. Se tarjoaa tilat ryhmän jäsenten ja tehtävien hallinnalle sekä tehtäville. Siinä on ominaisuuksia, kuten ilmoitukset, tiedostojen jakaminen ja viestintä.Minkä tahansa projektin tehtävän luominen ja hallinta on vain askel, kun taas näiden tehtävien suorittaminen on tärkeämpää. Trello antaa käyttäjälle mahdollisuuden kutsua minkä tahansa määrän ihmisiä jakamaan samalla aluksella. Tämän avulla kaikki ihmiset ovat tietoisia edistyksestä, tilasta ja tehtävistä. Kaikilla on sama näkyvyys. Aivan kuten Facebookissa projektin parissa työskentelevät ihmiset voivat kommentoida suoraan luomia kortteja. He voivat myös jakaa liitteitä, mainita muita joukkuetovereita ja arvata, mitä myös hymiöitä käytetään. Kaikki tietylle kortille, luettelolle tai taululle määritetyt käyttäjät saavat ilmoitukset sähköpostitse, tekstiviestinä tai push-toiminnolla käyttäjän mieltymysten perusteella.

Ketterä PM ja erilaiset ominaisuudet kehitysryhmilleJira on rakennettu erityisesti palvelemaan ketteriä ohjelmistokehitysryhmiä ja tarjoaa monenlaisia ​​ominaisuuksia. Rakennuskoodista eri asioiden seurantaan Jira tukee kaikkia scrum-menetelmiä, Kanbania tai kahden yhdistelmää. Sprintisuunnittelu Jirassa on erittäin helppoa. Käyttäjä voi kerätä kaikki käyttäjän tarinat tai ongelmat nykyisessä sprintissäsi ja jakaa tehtäviä myös joukkueellesi. Se seuraa myös edistysaskelta edistyslevyllä ja näyttää jäljellä olevat sprintipäivät sekä tarjoaa suodatetun näkymän eri projektikorteista. Tämä työkalu tarjoaa myös raportointiominaisuuksia, kuten polttokaavioita, ja auttaa sinua seuraamaan seurausta ja toimittamaan nopeasti kaikilla toiminnallisilla tuoteosioilla.Trello on erinomainen joustavuudellaan ja sillä on visuaalinen Kanbanin tehtävänhallintaalusta. Se ei tarjoa ominaisuuksia, kuten Scrum- ja sprintisuunnittelu, erilaisten käyttäjien tarinojen seuranta, kysymysten seuranta ja koodinvarastot. Mutta Trello tarjoaa lisävoimia näiden ominaisuuksien suojaamiseksi.
LiittäminenJiralla on valtava alkuperäisten integraatioiden kirjasto ajan seurantaa, testinhallintaa, CRM: ää, raportointia ja koodin tarkistusta varten.Trellolla on monia alkuperäisiä sovelluksia ja integraatiokirjastoja. Mainitsemalla muutamia kuuluisimpia ovat Zendesk, FogBugz, Slack, Github, Salesforce ja Google Drive.

Johtopäätös - Jira vs Trello

Tässä Jira vs Trello -artikkelissa olemme nähneet, että Trello on yksinkertainen ja räätälöitävissä eri ryhmille työskennellä ketterästi ja tarkkailee ketterän kehityksen täydellistä liturgiaa. Jira puolestaan ​​on projektinhallintatyökalu täydelliseen ketterään tiiminrakennukseen, ohjelmistojen kiinnittämiseen ja vapauttamiseen. Ohjelmistojen valitseminen näiden kahden välillä on vaikeaa, koska molemmat Jira vs Trello ovat erittäin elinkelpoisia tuotteita valikoimassamme. Jira keskittyy ohjelmistokehittäjiin ja ohjelmistoryhmiin. Trello sen sijaan on laajempi yleisö ja tarjoaa kaikenlaista projektiseurantaa. Ennen minkään tuotteen etsimistä kaikkien organisaatioiden on arvioitava kaikki työkalut ja päätettävä, mitkä sopivat parhaiten tarpeisiin.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas parhaaseen eroon Jira vs Trello välillä. Täällä keskustellaan myös Jira vs Trello -erot infografioiden ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja

  1. Budjetti vs. ennuste | erot
  2. Laravel vs CakePHP | Vertailu
  3. JIRA-haastattelukysymykset
  4. Jira vs. Asana | erot