Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa näemme kuinka muuttaa valokuva yksinkertaisesta 1950- ja 60-luvun pop-art-tyylitehosteista. Jos voit tehdä valinnan Lasso-työkalulla ja ymmärrät tasojen käytön perusteet Photoshopissa, sinulla on kaikki efektin luomiseen tarvittavat taidot. Käytämme Lasso-työkalua tai valitsemasi valintatyökalua, yksinkertaista kynnyskuvan säätöä ja paljon yksivärisiä täyttökerroksia.

Mikä parasta, kun olet valmis, kaikki efektissä olevat värit pysyvät täysin muokattavissa, joten voit palata takaisin ja muuttaa niitä milloin tahansa tai tehdä useita versioita samasta kuvasta eri väreillä, mikä on suosittu asia tässä tekemisessä.

Tässä on kuva, jota työskentelen koko tämän oppaan kanssa:

Ja tässä on pop art -tehoste, johon pyrimme:

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Vaihe 1: Piirrä valinta valokuvasi pääaiheen ympärille

Pop-tehosteemme luomiseksi meidän kuvan aihe on erotettava taustastaan ​​ja asetettava omalle kerrokselleen taustakerroksen yläpuolelle, mikä tarkoittaa, että ensin on valittava pääaihe.

Voit käyttää mitä tahansa haluamaasi valintatyökalua täällä, koska sinun ei tarvitse olla liian tarkka valinnassasi, koska poistamme joka tapauksessa suurimman osan yksityiskohdista kuvasta. Käytin Lasso-työkalua, mutta jos pidät esimerkiksi Pen-työkalusta, se toimii myös. Mene eteenpäin ja piirrä valinta valokuvasi pääaiheen ympärille:

Piirrä valinta valokuvasi pääaiheen ympärille valitsemallasi valintatyökalulla.

Vaihe 2: Kopioi pääaihe uudelle kerrokselle

Kun valokuvasi pääaihe on valittu, kopioi valinta omaan kerrokseen näppäimistön Ctrl + Alt + J (Win) / Command + Option + J (Mac) avulla. Lisäämällä Alt / Option-näppäin pikanäppäimeen Photoshop antaa ensin antaa meille uuden kerroksen valintaikkunan, jotta voimme nimetä tasomme ennen sen luomista:

Paina "Ctrl + Alt + J" (Win) / "Command + Option + J" (Mac) avataksesi Photoshopin "New Layer" -valintaikkunan ".

Nimenin uuden kerrokseni "kynnysarvoksi", ja näemme miksi vain hetkessä. Napsauta OK, kun olet valmis, ja Photoshop kopioi valintasi uudelle tasolle taustakerroksen yläpuolelle:

Valinta näkyy nyt omalla kerroksellaan taustakerroksen yläpuolella.

Vaihe 3: Lisää yksivärinen täyttökerros uuden kerroksen alle

Nyt kun pääaihe on omalla kerroksellaan, piilomme taustan näkymästä ja korvaamme sen yksivärisellä. Napsauta ensin Taustakerrosta valitaksesi se. Napsauta sitten Taustakerros valittuna Uusi tasoitus- tai säätökerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Napsauta Uusi taso tai säätö -kerros-kuvaketta Tasot-paletin alaosassa.

Haluamme yksivärisen pääkohteen takana, joten valitse yksivärinen näkyvän luettelon yläosasta:

Valitse luettelon yläosasta "Yksivärinen".

Tämä tuo esiin Photoshopin värinvalitsimen . Mene eteenpäin ja valitse haluamasi väri heti taustalle. Ei ole väliä mitä väriä valitset, koska kuten näemme myöhemmin, voit aina palata takaisin ja valita toisen värin koska tahansa. Aion valita nyt vaaleansinisen:

Valitse taustalle väri Colour Picker -sovelluksella.

Napsauta OK, kun olet valinnut värin poistuaksesi värivalinnasta. Tässä on minun kuvani yksivärisellä taustalla:

Pääaihe nyt yksivärisellä taustalla.

Ja näen nyt Tasot-paletini, että taustan ja "kynnys" -kerroksen välissä on vankka värillinen täyttökerros:

Tasot-täytekerros näkyy Tasot-paletissa.

Vaihe 4: Käytä kynnysarvon säätöä poistaaksesi yksityiskohdat pääkohteesta

Seuraavaksi meidän on muutettava pääaihe mustavalkoiseksi ja poistettava suurin osa yksityiskohdista, ja voimme tehdä sen helposti Photoshopin kynnyssäädöllä . Napsauta ensin takaisin "kynnys" -kerrosta valitaksesi sen Tasot-paletista. Siirry sitten näytön yläreunassa olevaan Kuva- valikkoon, valitse Säädöt ja valitse sitten Kynnys . Tämä tuo esiin Kynnys-valintaikkunan:

Photoshopin "Kynnys" -valintaikkuna.

Vedä liukusäädintä Kynnykset-valintaikkunan alaosassa (ympyröity yllä punaisella), kunnes olet poistanut suurimman osan yksityiskohdista kuvasta, jättäen juuri tarpeeksi tilaa, jotta silti pystytään laatimaan pääalueet. Minun tapauksessani olen jättänyt vain tarpeeksi yksityiskohtia voidakseen silti tehdä tytön silmät, nenän, suun ja niin edelleen, silti suurin osa kuvan yksityiskohdista on nyt poissa:

Kuva kynnyksen säätämisen jälkeen. Suurin osa yksityiskohdista on nyt poissa.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan kynnyksen säätämisestä.

Vaihe 5: Valitse aiheesi ensimmäinen alue, jonka haluat värittää, ja kopioi se omaan kerrokseen

Pop-tehosteen luomiseksi meidän on pystyttävä värittämään pääaiheemme eri alueet erikseen toisistaan, ja sitä varten meidän on valittava jokainen alue ja sijoitettava se omaan kerrokseen. Piirrä jälleen valintasi Lasso-työkalulla tai valitsemallasi valintatyökalulla pääkohteesi ensimmäisen alueen ympärille, jonka haluat värittää. Aion aloittaa tytön hiuksista:

Tytön hiusten valinta Lasso-työkalulla.

Seuraavaksi, kun hänen hiuksensa on valittu, aion kopioida hänen hiuksensa omalle kerrokselleen käyttämällä samaa pikanäppäintä kuin aiemmin, Ctrl + Alt + J (Win) / Command + Option + J (Mac), joka tuo esiin Uusi kerros -valintaikkuna jälleen. Anna tälle kerrokselle kuvaava nimi. Aion nimetä minun "hiukseksi":

Anna uudelle tasollesi kuvaava nimi.

Napsauta OK ja Photoshop lisää valinnan omaan kerrokseen "kynnyksen" tason yläpuolelle:

Tytön hiukset kopioidaan nyt omalle kerrokselleen "kynnyksen" kerroksen yläpuolelle.

Vaihe 6: Jatka kaikkien alueiden valintaa ja niiden kopiointia uusiin kerroksiin

Jatka valintojen tekemistä niiden alueiden ympärillä, jotka haluat värittää erikseen, ja kopioi kukin alue omaan kerrokseensa, kunnes olet valmis. Varmista, että napsautat takaisin "kynnys" -kerrosta joka kerta, kun olet tehnyt valinnan, ja käytä sitten samaa näppäimistön pikavalintaa, Ctrl + Alt + J (Win) / Command + Option + J (Mac) kopioidaksesi valinta omaan kerrokseensa. Varmista myös, että annat uudelle tasolle kuvaavan nimen.

Olen mennyt eteenpäin ja tehnyt valintoja tytön jokaisesta alueesta, jonka haluan värittää, ja olen kopioinut jokaisen alueen omalle kerrokselleen Tasot-paletista:

Jatka kunkin värjättävän alueen valitsemista ja kopioi se omaan tasoonsa, kunnes olet valmis.

Vaihe 7: väritä ensimmäinen osa yksivärisellä täyttökerroksella

Kummallakin osalla haluamme värittää valitut ja kopioida omalle kerrokselleen, kova osa on valmis. Olemme nyt hauska ja helppo osa - väritys jokainen osa. Tätä varten annamme jokaiselle osiolle oman yksivärisen täyttökerroksen. Aion aloittaa Tasot-palettini yläosassa tyttöjen hiuksilla.

Ensin valitsen sen napsauttamalla hänen "hiuksensa" kerrosta Tasot-paletissa. Sitten pidän Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja napsautin New Fill or Adjustment Layer -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Pidä "Alt" (Win) / "Option" (Mac) alhaalla ja napsauta "Uusi täyttö- tai säätökerros" -kuvaketta.

Pidä sitten Alt / Optio -painiketta alhaalla ja valitse sitten luettelon yläosasta yksivärinen :

Pidä samalla Alt / Optio -painiketta alhaalla ja valitse "Solid Color" luettelon yläosasta.

Alt / Option-näppäimen pitäminen alhaalla käskee ikkunat näyttämään meille uuden kerroksen kuvakkeen ennen yksivärikerroksen lisäämistä. Anna yksiväriselle kerroksellesi kuvaava nimi. Koska minunani käytetään tytön hiusten väritykseen, nimitän minun "hiusväriksi".

Varmista myös, että olet valinnut Käytä edellistä kerrosta leikkausmaskin valintaan tällä kertaa:

Valitse "Käytä edellistä kerrosta leikkausmaskin luomiseen" -vaihtoehto, jotta väri ei peitä koko kuvaa.

Jos et valitse sitä, yksivärinen värisi kattaa koko kuvan, mitä emme halua. Tämän vaihtoehdon valitseminen varmistaa, että väri täyttää vain valinnan sisällä olevan alueen, joka minun tapauksessani on tytön hiukset.

Napsauta OK, ja Photoshopin värinvalitsin tulee näkyviin. Valitse taas haluamasi väri, koska voit palata takaisin ja muuttaa sitä milloin tahansa. Aion valita oranssin hiuksilleen ja napsauttaa sitten OK.

Näen nyt oranssinvärisen täyttökerroksen Tasot-paletin "hiukset" -kerroksen yläpuolella. Se on sisennetty oikealle ja vasemmalla on pieni alas osoittava nuoli osoittaen, että sitä "leikataan" sen alla olevan kerroksen avulla, estäen sitä peittämästä koko kuva-aluetta:

Yksivärinen täyttökerros, joka on nyt lisätty "hiuskerroksen" yläpuolelle.

Tytön hiukset näyttävät tällä hetkellä seuraavalta:

Tytön hiukset ovat nyt täynnä oransseja.

Vaihe 8: Vaihda yksivärisen täyttökerroksen sekoitusmuoto kerrokseen

Hänen hiuksensa ovat nyt oransseja, mutta siinä on ongelma. Oranssi peittää kaikki mustat alueet, jotka olivat hänen hiuksissaan. Korjataksesi sen, kun oranssi täyttövärikerros on valittu, siirry Tasot- sekoitusmoodin vaihtoehtoihin Tasot-paletin yläosassa, napsauta alaspäin osoittavaa nuolta sanan "Normaali" oikealla puolella ja vaihda sekoitustila oranssille täyttövärikerrokselle Kerro :

Vaihda täyttövärikerroksen sekoitustila "Normaali" -asetukseksi "Moninkertaista".

Nyt hänen hiuksensa mustat alueet ovat jälleen näkyvissä:

Hiuksen mustat alueet ovat jälleen näkyvissä.

Vaihe 9: Jatka yksiväristen täyttökerrosten lisäämistä jokaiselle osalle

Toista vaiheet 7 ja 8 lisäämällä jokaiselle osalle yksiväriset täyttökerrokset. Muista aina valita Uusi kerros -valintaikkunan Käytä aikaisempaa kerrosta leikkausmaskin valintaan, jotta täyttöväri vaikuttaa vain kyseiseen valintaan eikä koko kuvaan. . Voit jälleen valita vapaasti haluamasi värit jokaiselle osiolle, koska voit aina muuttaa niitä. Kun olet valmis, tasojen paletin kunkin osan kerroksen yläpuolella pitäisi olla kiinteä väritäyttökerros, ja kuva väritetään kokonaan.

Muista, että Tasot-paletin korkeammalla tasolla olevat tasot voivat estää alempia kerroksia näkymästä, joten joudut joutumaan napsauttamaan ja vetämään joitain tasoja muiden yläpuolelle, jotta ne värittäisivät, jos jotkut kuvan osiot ovat päällekkäin.

Tässä on kuvasi lisäämisen jälkeen yksivärinen täyttökerros jokaiselle osiolle ja vaihtamalla kunkin sekoitustila tilaan "Kerro":

Kuva sen jälkeen, kun jokaisessa osassa on lisätty yksivärinen täyttökerros.

Pop-tehoste on nyt valmis, ja hieno asia on, että voin nyt palata takaisin ja vaihtaa haluamiasi värejä, kuten seuraavaksi näemme.

Vaihe 10: Vaihda haluamasi värit milloin haluat

Mukava tapa, jolla olemme saavuttaneet tämän vaikutuksen, on, että jokainen väreistämme on erillinen täyttökerros ja täyttökerrokset ovat aina "eläviä", eli voimme palata takaisin ja valita erilaisia ​​värejä milloin haluamme. Jos haluat muuttaa mitä tahansa väriä, kaksoisnapsauta kyseisen täyttökerroksen värimallia Tasot-paletissa:

Voit muuttaa mitä tahansa väriä napsauttamalla kaksoisnapsauttamalla värimallikuvaketta täyttövärikerroksessa, jonka haluat muuttaa.

Tämä tuo värinvalitsimen takaisin varmuuskopioon. Valitse toinen väri ja napsauta sitten OK. Voit muuttaa mitä tahansa tai kaikkia kuvan värejä milloin haluat. Menen eteenpäin ja vaihdan kaikki kuvani värit.

Sama vaikutus eri väreillä.

(mainokset - alaosa - kelluva - vasen)

Ja tässä on jälleen sama kuva eri väreillä:

Sama vaikutus jälleen kerran eri väreillä.

Tallenna valmis efekti Photoshop .PSD- tiedostona, jotta voit avata sen uudelleen tarvittaessa ja muuttaa värejä luodaksesi erilaisia ​​tuloksia.

Ja siellä meillä se on! Näin luodaan Photoshopiin yksinkertainen pop-art-tehoste! Katso Photo Effects -osiosta lisää Photoshop-tehosteoppaita!