Vinkkejä henkilökohtaiseen haastatteluun -

Ota aina henkilökohtainen haastattelu vakavasti, koska se antaa sinulle mahdollisuuden esitellä taitosi oikealla tavalla. Oikealla eleellä, kehon kielellä ja oikealla asennolla voit luoda onnistuneesti vaikutuksen haastattelijoihin. Jos etsit yksinkertaisia ​​vinkkejä henkilökohtaiseen haastatteluun, sinun on ensin mietittävä, että haastattelu on polku luoda pysyvä vaikutelma. Joten anna paras laukaus. Haastattelijan kanssa käymäsi keskustelun on oltava merkityksellistä ja asianmukaista. Ei ole järkeä olla hiljaa tai olla liian puhelias. Sinun on ylläpidettävä oikea tasapaino. Tämä auttaa lopulta haastattelemaan haastattelua ja lisää mahdollisuuksiasi tulla valituksi.

Jäljempänä mainitut 15 yksinkertaista vinkkiä henkilökohtaiseen haastatteluun auttavat sinua haastattelussa

# 1 - Ole selkeä tavoitteiden kanssa

Henkilökohtaisessa haastattelussa sinun on tehtävä huolellisesti kotitehtäväsi haastattelun tavoitteen suhteen. Haastattelijasi rentoutuaksesi sinulta kysyy ensin säännöllisiä kysymyksiä ja aloittaa sitten päätarkoituksen kanssa. Sinun tehtäväsi on varmistaa, että pysyt keskittyneenä, ja yrittää vastata kaikkiin kysymyksiin hymyillen kasvoillasi. Jos et ole varma vastauksesta heidän kysymykseensä, voit pyytää heitä toista kysymystä. Tämä auttaa vähentämään hermostuneisuutta. Sinun on tiedettävä haastattelun tarkoitus ja varauduttava kaikkiin tavoitteeseen liittyviin kysymyksiin.

# 2 - Pysy varma

Henkilökohtaisessa haastattelussa luottamus on tärkein asia haastattelun tekemiseen. Sinun on varmistettava, että sinulla on silmästäsi-yhteys haastattelijaan. Taistelu kynällä tai kätesi tai jalkasi ravistaminen osoittaa, että olet hermostunut. Tämä luo lopulta väärän kuvan sinusta. Ole siis luottavainen ja tee persoonallisuudestasi niin houkutteleva, että haastattelija haluaisi puhua kanssasi. Luottamus auttaa sinua myös huomion sieppaamisessa. Sinun on esitettävä kykysi ja taitosi luottavaisesti ja suhtauduttava siihen, että he vain kuvaavat taitoja muille ihmisille. Jos pysyt hermostuneena, menetät kaiken.

# 3 - Anna Frankin mielipide

Haastattelija haluaa joskus tietää mielipiteesi nykyisestä suuntauksesta. Sellaisina aikoina hän odottaa sinun olevan rehellinen eikä diplomaattinen. Sinun on annettava mielipiteesi trendikkäistä tilanteista ja miten voit yrittää pysäyttää sen. Toimintapisteesi voivat ehdottomasti saada haastattelun ymmärtämään, kuinka aktiivisesti aiot toimia ja tarjota ratkaisun, joka voi antaa pysyvän tuloksen. Rehellisen käytöksen on kuitenkin oltava kontrolloitua. Joskus haastattelu ei ehkä arvosta kielteisiä huomautuksia tiettyihin aiheisiin. Käsittele siis hyvin, kun puhut arkaluonteisista aiheista.

# 4 - Viestintätaidon merkitys

Henkilökohtaisessa haastattelussa viestintä on ensisijainen syy siihen, miksi monet ihmiset eivät pysty vaikuttamaan haastattelijoihin. Sinulla on oltava hyvä tekninen ja yleinen tieto viestinnän aikana. Siitä ei kuitenkaan ole hyötyä, jos sinulla ei ole tehokkaiden ihmissuhdetaitojen ylläpitämistä. Viestinnän tulisi olla yksinkertaista ja informatiivista. Sen on annettava haastattelijalle mahdollisuus ymmärtää, kuinka paljon tietoa ja luottamusta sinulla on esitellä itsesi muiden ihmisten edessä. Viestinnän aikana sinun on oltava ilmeikäs. Tämä häikäisee varmasti haastattelun ja hän haluaisi valita sinut seuraavalle kierrokselle.

# 5 - Sisällytä sinulle erilaiset taidot

Sinun on haettava siirrettävät ja pätevyydet ja improvisoitava ne. Monet ihmiset eivät usein ymmärrä miten todistaa kykynsä työhön. On hyväksyttävää, että tarvitset työtä. Mutta parasta olisi vakuuttaa haastattelija siitä, miten työ voi hyödyttää sinua. Pätevyystaito tarkoittaa, että sinulla on kaikki ne kyvyt, joita tarvitaan paljon työprofiilissa, johon haet. Siirrettävät taidot ovat kykyjä, joita sinulla on muulla kuin työprofiililla, kuten henkilökohtaiset toiminnot tai harrastukset, jotka voivat vaikuttaa palveluun.

# 6 - Tee kotitehtäväsi

Käytitpä näitä yksinkertaisia ​​temppuja henkilökohtaisen haastattelun murskaamiseen MBA-ohjelmasi tai jonkinlaista työtä varten, sinun on valmisteltava peruskysymyksesi, joita todennäköisesti esitetään. Sinun on oltava valmis vastaamaan kysymyksiin, jotka pyörivät uran, kunnianhimon ja elämän ympärillä.

Oletetaan esimerkiksi, että haastattelu MBA-haastattelussa kysyy esimerkiksi miksi haluat tehdä MBA: n? Kuinka liittyminen tähän MBA-instituuttiin voi auttaa urallasi? Kuinka paljon kokemusta sinulla on, joka voi auttaa sinua MBA-uralla?

Ole aina valmis näihin kysymyksiin, jotta haastattelija tunteisi jatkavansa keskustelua kanssasi edelleen. Näiden kysymysten ohella sinulla on oltava myös hyvä akateeminen tietämys, koska haastattelija voi grillata sinua jollain siitä. Jokaiseen kysymykseen on vastattava oikein, koska haastattelija saattaa kysyä ristiinkysymyksiä.

# 7 - Ole aina rehellinen sinusta

Henkilökohtaisessa haastattelussa sinulta todennäköisesti esitetään kysymyksiä, jotka testaisivat perusominaisuuksiasi, kuten rehellisyys. Jokaiseen ammatilliseen ja henkilökohtaiseen kysymykseen on vastattava rehellisesti. Antamiesi vastausten on oltava luonnollisia. Mieti myös argumentteja, jotka saattavat johtaa eteenpäin, jos haastattelija ei ole tyytyväinen vastaukseen. Muista, että oikeita tai vääriä vastauksia ei ole, kaikki riippuu siitä, kuinka hyvin vastaat jokaisessa kysymyksessä. Älä bluffaa vastatessasi mihinkään kysymykseen. Sen sijaan, että valehtelisi kysymyksestä, jota et tiedä, on parempi ohittaa kysymys.

# 8 - Ole kohtelias

Missä tahansa henkilökohtaisessa haastattelussa haastattelijat näkevät aina, kuinka luottavaisesti ja aidosti vastaat jokaiseen kysymykseen. Tiedätkö vastauksen tai et tiedä, sinun on oltava rehellinen vastataksesi haastattelijaan. Tämä luo positiivisen vaikutelman. On harvoja tapauksia, joissa saatat vastata oikein, mutta haastattelija ei välttämättä pidä sitä sopivana. Tällaisina aikoina haastattelija voi ehdottaa sinulle oikeita tietoja. Ota se positiivisessa hengessä ja katso sen sijaan, että väittelit haastattelijan kanssa tiedon lisäämisellä. Sinun on kuitenkin myös varmistettava, että vastaus, jonka yrität antaa, selitetään haastattelijalle rauhallisella tavalla ja saa siten hänet ymmärtämään, mitä oikein tarkoitit.

# 9 - Aja haastattelu alueilla, joilla olet vahva

Vaikka henkilökohtaisessa haastattelussa kysymykset ovat melko yleisiä, joita kysytään melkein jokaiselle ehdokkaalle? Mutta kun kysytään sinulle kysymyksiä, yritä kutsua nämä kysymykset strategisella tavalla, jolla voit näyttää vahvuusalueesi. On erittäin tärkeää ajaa haastattelu vahvuusalueillasi ja kuinka se voi hyödyttää uraasi tulevaisuudessa. Mitä enemmän yrität ohjata aiheita, joista on mukava keskustella, sitä suurempi on mahdollisuus esitellä lahjakkuutesi haastattelijalle. Tämä auttaa myös haastattelijaa ymmärtämään, kuinka ainutlaatuinen olet ja miksi hänen on valittava sinut.

# 10 - Pysy sävyssä ja rauhallisena

Ei ole mitään syytä hyppää. Anat vain haastattelun, jossa saatat menestyä. Se ei välttämättä tarkoita, että sinun on pysyttävä hyper. Jos et tyhjennä tätä haastattelua, uusi mahdollisuus koputtaa varmasti ovet. Siksi hermostumisen sijaan, jos pysyt rauhallisena, voit vastata luottavaisesti kaikkiin kysymyksiin. Pidä kohteliaasti antamasi vastaukset. Usko itseesi ja yritä olla osoittamatta, että olet stressaantunut tai tunnet paineita. Jos pysyt stressaantuneena, saatat hämmentyä ja kun selvität vastausta haastattelijalle, et ehkä pysty selittämään sitä oikein. Siksi, vaikka vastaatkin oikein, haastattelijasi ei ajattele sitä.

# 11 - Käytä hyviä vaatteita

Olet menossa haastatteluun, ei jonkinlaiseen elokuvaan. Yritä siis käyttää hyviä silitettyjä vaatteita. Muodolliset vaatteet heijastavat hyvää persoonallisuutta. Sinun tulisi käyttää puhtaita kiillotettuja kenkiä ja hyvät solmiot. Tämä korostaa yleistä yksilöllisyyttäsi ja luo hyvän vaikutelman. Kun olet mennyt hyttiin, tervehdytä haastattelijaa hymyillen ja hyvää päivää. Tämä antaa haastattelijalle positiivisen tunteen puhua kanssasi ja siten molemmilla voi olla hyvä keskustelu edessä. Hyvät vaatteet ovat yksi tapa luoda kestävä vaikutelma, jonka sinun on valittava viisaasti.

# 12 - Väittely haastattelijan kanssa ei ole ratkaisu

Yritä välttää kaikenlaisia ​​väitteitä, jotka voivat johtaa kielteisiin vaikutuksiin. Väite, jonka teet haastattelijan kanssa, vähentäisi varmasti mahdollisuuksiasi tulla valituksi. Ei ole väliä, oletko väitellyt oikeasta vai väärin, varmasti päätös on haastattelijan käsissä. Siksi sinun on muotoiltava mielesi oikein ja oltava hyvin emotionaalinen tasapaino. Perustellaksesi mielipiteesi voit valita muita vaihtoehtoja. Väite ei ole vastaus siihen. Ota se positiivisella tavalla ja katso, että henkilö, joka on neuvonut sinua haastattelijana, on paljon kokeneempi kuin sinä olet.

# 13 - Älä ole rude

Jos henkilökohtaisessa haastattelussa on jokin kysymys loukkaavasta tai epäilet, että se ei ole tarkoituksenmukainen, sen sijaan että käännyisit ja antaisit tömmän vastauksen, pyydät vain ohittamaan. Et koskaan tiedä, että jotkut haastattelijat saattavat osoittautua todellisiksi keskiarvoiksi tai toimivat tarkoituksella tällä tavoin arvioidaksesi persoonallisuuttasi. Pysyä tasapainossa on ainoa asia, jonka voit tehdä. Yritä siis olla olematta töykeä ja sen sijaan, että vastaisit millään ylimielisellä tavalla, etsi syytä, jolla voit välttää vastaamasta siihen. Tämä vähentää stressaavaa ympäristöä ja henkilökohtainen haastattelu etenee niin sujuvasti kuin odotettiin.

# 14 - Ole ajoissa

Täsmällisyys on yksi välttämättömistä tekijöistä. Se luo hyvän vaikutelman ja osoittaa kuinka vakavasti otat työtäsi. Jos henkilölle on määrätty henkilökohtainen haastattelu kello 13.00, sinun on oltava paikalla tuntia ennen. Tämä osoittaa kuinka sitoutunut olet ja kuinka sävyttynyt voit olla haastatteluun. Ajoissa oleminen on oikea askel, jonka voit tehdä. Jos takertuit liikenteeseen tai tapaat onnetonta tapahtumaa, ilmoita joukkueelle hyvissä ajoin siitä. Tämä osoittaa, kuinka tärkeänä pidät tätä haastattelua, ja näin teidän syytäsi ehdottomasti hyväksytään.

# 15 - Hyvä ryhti on avain menestykseen

Kehon asento voi puhua niin monista asioista sinusta. Oikealla vartaloasennolla annat positiivisen tunnelman haastattelijalle asianmukaisesta keskustelusta kanssasi. Oikea asento tarkoittaa istua suorana ja nojata hieman eteenpäin. Älä hanskaa tai leiki hiuksillasi. Tämä on rento lähestymistapa, ja jotkut haastattelijat eivät ehkä pidä siitä. Puhdista suu ja heitä ikenet, jos puresit sitä aiemmin. Puhetapasi, asento esiintymiseen ja vastaukset kysymyksiin ovat joitain tärkeitä asioita, jotka sinun on ajateltava huolellisesti henkilökohtaisessa haastattelussa. Puhu itseluottamus itseesi ja katso kuinka hyvin pystyt murtaamaan henkilökohtaisen haastattelun helposti. Sinun ei oikeastaan ​​tarvitse olla hermostunut tai lähestyä haastattelijaa millään kielteisellä tunteella. Pieni virhe voi aiheuttaa virheen ja voi myös pilata koko haastattelun valmistelun. Aseta mielesi ja siirry positiiviseen asenteeseen.

Edellä olevien yksilöllisten haastatteluvihjeiden avulla voit varmasti saada haluamasi työn. henkilökohtainen haastattelu on yksi niistä alustoista, joilla saat mahdollisuuden antaa taitosi ja kykysi tulla muiden ihmisten eteen. Käytä tätä alustaa oikealla tavalla. Tämä auttaa sinua saavuttamaan menestysportaat lentävillä väreillä. Jos luulet tarvitsevasi vielä parempaa koulutusta henkilökohtaisiin haastatteluihin liittyvien kysymysten käsittelemiseksi, voit palkata kouluttajan, joka on myös helposti saatavilla. Mitä enemmän opit ja ymmärrät loppupäästäsi, sitä paremmin voit esitellä itsesi muiden edessä. Ei ole mitään pelättävää. Keskity vain ja pysy rauhallisena ja katso kuinka tyylikkäästi puhdistat henkilökohtaisen haastattelun.

Suositeltava artikkeli

  1. 10 parasta tapaa parantaa henkilökohtaista tehokkuutta
  2. 4 tärkeintä jännittävää vinkkiä haastattelun valmisteluun
  3. 5 parasta haastatteluvinkkejä ja -vinkkejä kokeneille työntekijöille
  4. 10 parasta temppua rauhoittamiseksi korkean stressin haastattelussa