Ero AUTOCAD: n ja CATIA: n välillä

Piirrämisellä on ollut tärkeä rooli ihmiskunnan etenemisessä luola-asukkaiden varhaisista ajoista Skylabin ja Avaruussukkulan nykymaailmaan. Varhaiset pyrkimykset fyysisten hyvinvoinnin keinojen hienosäätöön antoivat ajatuksen "tekniikan taiteen" alkamiselle. Ilman luonnosta ihmisen olisi ollut vaativaa kehittyä ja pitää kirjaa rajattomasta tekniikan tietämyksen rikkaudesta, joka on koottu tähän päivään asti. Piirustus voidaan määritellä todellisen esineen visuaalisena tai kuvallisena luovutuksena, ja grafiikkaa voidaan kutsua ideoiden esittelyksi rivillä tai syövyttämällä. Joten luonnosta voidaan pitää visuaalisena kielenä, joka käyttää linjojen piirrettyjä kuvia lausuntojen ja ideoiden välittämiseen. AutoCAD vs. CATIA ovat työkalut, jotka voivat auttaa suunnittelussa ja piirtämisessä. CAD: ää (Computer-Aided Design) voidaan kutsua interaktiiviseksi prosessiksi, grafiikalla on tärkeä rooli. Tietojen tasainen vaihtaminen tietokoneen ja suunnittelijan välillä johtaa hyvään ja tehokkaaseen CAD-järjestelmään. CAD antaa sinun suorittaa suunnittelu- ja piirtotoiminnot tietokoneella. AutoCAD on CAD-ohjelmistopaketti, jonka avulla voit luoda malleja ja tuottaa piirustuksia näiden mallien dokumentointiin.

AutoCAD: n ensimmäinen julkaisupäivä oli joulukuussa 1982. Sitä voidaan käyttää luomaan karkeita ideokaavioita, tarjoamaan tarkkuutta ja tuottavuutta toistuviin toimintoihin. 2D- tai 3D-tietokonemallin luominen on mahdollista AutoCAD: lla. Sitä voidaan käyttää tuotantolaitteiden, kuten myllyjen, sorvien, laserleikkureiden tai 3D-tulostimien, toimittamiseen analysoimalla tietoja tuotteen suunnittelusta. AutoCAD ensimmäisenä CAD-järjestelmänä tarjoaa sinulle hyvän perustan muiden CAD-pakettien oppimiseen. Se tarjoaa sinulle suuria ominaisuuksia CAD-verkkotunnuksessa. Koska se on laajimmin käytetty CAD-ohjelmisto, se antaa sinulle suuren todennäköisyyden jakaa CAD-tiedostoja ja niihin liittyviä tietoja asiakkaiden, myyjien ja kollegoiden kanssa. CATIA on tärkeä tuotekehitysratkaisu ja CAD-ohjelmisto kaikille valmistusorganisaatioille, alkuperäisvalmistajista, toimitusketjujensa kautta, pieniin omavaraisiin tuottajiin.

CATIA-potentiaalivalikoima mahdollistaa sen käytön monilla teollisuudenaloilla, kuten teollisuuskoneissa, auto-, ilmailu-, sähkö-, elektroniikka-, laivanrakennus- ja kulutustavaroissa, mukaan lukien vaatteiden ja korujen suunnittelu. Se julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1977. Se tarjoaa työkaluja tuotteen, kuten auton tai polkupyörän, kollektiiviseen kehittämiseen. Näiden työkalujen avulla voit olla vuorovaikutuksessa muiden suunnittelutiimin kanssa saman mallin kanssa. Suunnittelutiimi voi jakaa tiedot ja työ samanaikaisesti samasta suunnittelusta. CATIA sallii sinun tehdä tämä tallentamalla kaikki tiedostot yhteiseen tietokantaan, jotta oikeilla oikeuksilla olevat ihmiset voivat muokata ja käyttää mitä tahansa tuotteen osaa. Kiinteänä mallinnustyökaluna se ei vain yhdistä 3D-parametrisia ominaisuuksia 2D-työkaluihin, vaan käsittelee myös kaikki suunnittelut valmistusprosessin kautta.

Head to Head -vertailu AUTOCAD vs. CATIA (Infografia)

Alla on 9 parasta eroa AUTOCADin ja CATIAn välillä

Keskeiset erot AUTOCADin ja CATIA: n välillä

Sekä AUTOCAD vs. CATIA ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin suurimmista eroista AUTOCADin ja CATIA: n välillä

 • Piirustus AutoCADissa on tehokasta ja helppoa luoda. CATIAssa piirustuksen luominen on vaikea tehtävä, koska se on edistyksellinen suunnitteluohjelmisto, jolla on suunnittelukyky.
 • AutoCAD: ssä ei ole mahdollista suunnitella mekaanisia komponentteja tarkemmin, kun taas CATIAssa se on mahdollista.
 • CATIA: lla on ominaisuuksia, kuten kokoonpano, ohutlevysuunnittelu ja hitsaus, kun taas AutoCAD: lla ei ole näitä ominaisuuksia.
 • AutoCAD ei voi laskea elinkaaren hallintaa, kun taas CATIA pystyy.
 • CATIA: lla on muottisuunnittelutyökaluja, kun taas AutoCADilla ei ole niitä.
 • CATIA pystyy simuloimaan mitä tahansa tuotetta. Se ei ole mahdollista AutoCAD-sovelluksessa.
 • AutoCAD toimii ei-parametrisen tekniikan kanssa ja CATIA toimii parametrisen ja Parasolid-tekniikan kanssa.
 • CATIA: n uusin versio voidaan räätälöidä käyttämällä VB: tä, C ++: ta ja CAA: ta. Vaikka AutoCAD voidaan mukauttaa käyttämällä AutoLISP, VisualLISP, VB, Dot Net ja C ++. Se tukee tiedostomuotoja, kuten.DWG ja .DXF.
 • AutoCAD näyttää mallin selkeän ja puhtaan asettelun, CATIA suunnittelee mallin 3D-näkymässä.
 • AutoCAD on suosituin ja on optimaalinen valinta 2D-luonnosteluun. Sen 3D-mallintamista pidetään primitiivisenä verrattuna CATIA: hon, joka on vankka ja tehokas työkalu 3D-mallinnukseen ja suosituin pintamallinnukseen.

AUTOCAD vs. CATIA -vertailutaulukko

Alla on 9 korkeinta vertailua AUTOCAD ja CATIA välillä

AutoCAD: n ja CATIA: n vertailun perusteet AutoCAD CATIA
KäyttöliittymäMusta käyttöliittymäValkoinen käyttöliittymä
TyyppiCAD (2D ja 3D (yksinkertainen))CAD, CAE & CAM
Työkalut ja ominaisuudetHyvä 2D-mallinnukseen ja piirtämiseenHyvä 3D-mallinnukseen ja pintakäsittelyyn
hakemusKäytetään autoteollisuudessa ja ilmailualallaKäytetään siviili- / arkkitehti- ja sähköalalla
KustannusHalvempi kuin CATIAKalliimpaa kuin AutoCAD
Tuetut kieletEnglanti, hollanti, puolaEnglanti
oppiminenHelppo oppiaVaikea kuin AutoCAD
integraatiotNavisworks, Bing Maps,

Bentley Systemsin MicroStation

Tuotetietojen hallinta (PDM), Tuotteiden elinkaaren hallinta (PLM) ja ERP-järjestelmät
YhteisöAutodeskDassault Systèmes (CATIA-yhteisö)

Johtopäätös - AUTOCAD vs. CATIA

AutoCAD on tietokoneavusteinen piirustusohjelmisto ja CATIA on tietokoneavusteinen suunnitteluohjelmisto. AutoCAD: ää käytetään 2D-piirustuksiin ja -luonnoksiin ja yleensä se piirtää kuvia samalla arkkityypillä kuin teknisessä grafiikassa tehty piirustus. Toisaalta CATIA on tehokas mallinnusohjelmisto, jota käytetään 3D-mallien piirtämiseen, ja se tarjoaa myös CAE: n (Computer Aided Engineering) toiminnallisuuden, jossa voit soveltaa analyysityökaluja, vaikka toiminnallisuus onkin vain elementtistä. Arkkitehdit ja rakennustekniikan opiskelijat käyttävät yleensä AutoCADia huoneen tai lattian mittojen suunnitteluun, kun taas mekaaniset insinöörit käyttävät CATIAa 3D-malleihin, kuten työkalusuunnitteluun, autojen suunnitteluun ja moniin muihin.

CATIA antaa asiakkaille suunnitella muotoja ja saavuttaa huipputason pintakokemuksen 3D-luonnostelu-, visualisointi- ja ominaisuuksilla. Käyttämällä CATIA: ta tuotekehittäjät voivat omaksua yhtenäisen järjestelmätekniikan lähestymistavan. Yhdistelmäkehitysprosessin hallitsemiseksi on mahdollista tehdä vaatimusten suunnittelu, määritellä järjestelmäarkkitehtuuri, simulointi ja yksityiskohtainen mallinnus. AutoCAD: ää suositellaan edelleen melkein kaikille yksinkertaisuuden takia. Se antaa myös vilkaisun suunnittelun suunnittelulle aloittelijoille ja antaa kuvan suunnittelun perusteista. Se on askel monille tuleville suunnittelijoille päätöksenteossa.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas suurimpaan eroon AUTOCAD vs. CATIA. Tässä keskustellaan myös AUTOCAD vs CATIA -erotietojen ja vertailutaulukon avaineroista. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja.

 1. AutoCAD vs Revit -vertailu
 2. Maya vs atsteekit vs inca
 3. Autodeskin ja Autocadin suurin ero.
 4. Todellisuus vs. Photoshop