Ero GoCD: n ja Jenkinsin välillä

Jatkuva integrointi ja jatkuva toimittaminen ovat tärkein osa ohjelmistokehitysprosessia. Jenkins ja GoCD ovat molemmat avoimen lähdekoodin työkaluja. Jos haluat olla täydellinen näkyvyys ja hallita ohjelmistoja, GoCD on paras valinta jatkuvan toimituksen suhteen. Jenkins voidaan jatkuvaan integrointiin, koska se on avoimen lähdekoodin CI-palvelin, jota voidaan laajentaa monilla saatavilla olevilla lisäosilla. Lähes yli 1000 + laajennukset ovat Jenkinsille perustavanlaatuisia. Jenkins on yleiskäyttöinen automaatiotyökalu. Yhtä tarkoitusta varten ja laserkeskittyneeseen jatkuvatoimitukseen GoCD on paras. Sekä GoCD että Jenkins ovat hyödyllisiä monimutkaisten putkistojen rakentamisessa ja ylläpidossa. Seuraavassa keskustelemme yksityiskohtaisesti GoCD vs Jenkinsistä.

Head to Head -vertailu GoCD: n ja Jenkinsin välillä (infografia)

Alla on 11 parasta vertailua GoCD: n ja Jenkinsin välillä :

Tärkeimmät erot GoCD: n ja Jenkinsin välillä

Keskustelemme joistakin tärkeimmistä tärkeimmistä eroista GoCD: n ja Jenkinsin välillä:

GoCD: n tärkeimmät ominaisuudet

 • Täydellinen läpinäkyvyys putkilinjan ja työnkulun välillä. Näkyvyys koko prosessin ajan.
 • GoCD on hyvin muokattavissa oleva avoimen lähdekoodin työkalu, joka tukee sekä Windowsia että Linuxia.
 • Se seuraa helppoa asennusprosessia putkilinjan käyttöönotolle ohjelmistokehityksessä. Voit käsitellä monimutkaisia ​​työnkulkuja suorittamalla tehtäviä samanaikaisesti riippuvuudenhallinnan kanssa.
 • Se tukee testausta.
 • GoCD tukee projektin elinkaaren automatisointia koodin kirjautumisesta käyttöönottoon palvelimen yli noudattamalla vaiheittaista lähestymistapaa koodin luomisesta ja testaamalla sitten uudelleen testitapauksia. Käyttöönotto tapahtuu lopulta omistettuun palvelimeen.
 • Se on palvelin, joka mallii, visualisoi ja toteuttaa jatkuvan jakeluputken.

Jenkinsin tärkeimmät ominaisuudet

 • Jenkins on myös avoimen lähdekoodin ja ilmainen käyttäjille ympäri maailmaa.
 • Osaa suorittaa sekä jatkuvan toimituksen että jatkuvan integroinnin toimintoja ohjelmistokehityksessä.
 • Jenkins on paljon helpompaa asennuksen ja konfiguroinnin suhteen. Lisäosien ja töiden päivittäminen on myös helppoa.
 • Se tukee suurta määrää toimintoja ja menetelmiä, kuten todennusta, ilmoitusten hallintaa, versionhallintajärjestelmien käyttöönottoa, töiden ajoittamista ja putkilinjan käyttöönottoa samanaikaisesti.
 • Se tukee myös tärkeimpiä ohjelmistokehitysprosesseja, kuten lähdekoodinhallintaa (SCM), rakennushallintaa, käyttöliittymää ja hallintaa.
 • Jenkins on isäntä. Useampi kuin yksi rakennus voi toimia samanaikaisesti. Se noudattaa myös isäntäpalvelinta ja edustajakonseptia.
 • Jenkins tukee kauko-sovellusliittymää, joka antaa uuden tavan integroida Jenkins sisäisiin tuotteisiisi ja parempiin työkaluisi.
 • Tukee integrointia työkalujen, kuten Slack, GitHub, ja sähköpostin välityksellä viestintäpohjaiseen protokollaan, koska Jenkinsin ekosysteemissä on käytettävissä yli 1000 laajennusta.

GoCD vs Jenkins -vertailutaulukko

Seuraavassa taulukossa on yhteenveto GoCD: n ja Jenkinsin vertailuista:

Tyyppi GoCD Jenkins
yleinenTyökalu jatkuvaa toimitusta varten. Jos olet uusi CD-työkalu, älä huoli, voit oppia käyttämään GoCD: tä helposti 15 minuutissa.Jatkuvaa integrointia varten rakennettu automaatiotyökalu. Mutta tarvitaan perusteellista tietoa, jotta oikea laajennus voidaan asentaa.
Jatkuva integraatioJatkuvaa integrointia varten GoCD: llä on joitain skeptisiä piirteitä, koska se on rakennettu erityisesti jatkuvaa toimitusta varten.Jenkins on suunniteltu erityisesti CI-tarkoitukseen ja tarvittaessa on asennettava muutakin kuin jatkuvan integraation laajennukset.
Jatkuva toimitusGoCD on kehitetty erityisesti jatkuvatoimitusperiaatteiden mukaisesti, mikä tekee siitä parempana kuin mikään muu työkalu. Putkilinjakonseptia voidaan soveltaa abstraktioiden avulla. CD: n perustavanlaatuisen kuvion toteuttamiseksi GoCD: ssä voi olla yksi tapa ilman lisäosien asennusta.Voimme aina toteuttaa Jenkins-konseptin Jenkinsissä asentamalla erilaisia ​​yhteisölaajennuksia. Mutta Jenkinin päätavoite on tukea jatkuvaa integrointia, koska tarvitaan erityyppisiä laajennuksia yhdistelmässä, jotka voidaan helposti rikkoa tai tuhota.
liitännäisetGoCD tukee jatkuvan toimituksen skenaarioita jokaisessa pienessä muodossa ilman erillistä laajennusta. GoCD on vakaampi, koska sinun ei tarvitse huolehtia laajennusten kokoonpanoista ja asetuksista.Jenkinsillä on täysi ekosysteemi plugineja. Joskus on vähän hektistä löytää oikea liitännäinen, mutta Jenkins on määritettävissä ja laajennettavissa rajoittamattomiin mahdollisuuksiin laajennuksia käyttämällä.
KäyttöliittymäGoCD-käyttöliittymä on hyvä, mutta sitä voidaan parantaa monella tapaa tehdä siitä käyttäjäystävällinen.Jenkinsillä on yksi käyttäjien helpoimmista käyttöliittymistä, joilla on oikeat tiedot palvelimen tarjoamista toiminnoista.
TyöaikatauluSe ei tue toimintojen tai töiden ajoittamista.Voit ajoittaa minkä tahansa määrän töitä Jenkinsissä asettamalla päivämäärän ja tietyn ajan. Kaikki Jenkinsin työpaikat voidaan automatisoida.
Palvelutasosopimus (SLA)Erilaisia ​​yrityssuunnitelmia on saatavana maksetussa tuessa GoCD: ssä.Jenkinsissä ei tällä hetkellä ole virallista tukea.
Rakenna ympäristöjäGoCD tarjoaa säilötukea ja rakentaa ympäristöjä, kuten Kubernetes ja Docker, jotka auttavat jatkuvan toimituksen tuessa.Jenkinsillä on sama ympäristö kaikille rakennuksille, joita haluat suorittaa, joten se tukee osittaista rakennusympäristöä, koska jotkut laajennukset on asennettava manuaalisesti.
AnalyticsGoCD: n arvovirtakartta on yksi parhaista ominaisuuksista, joka auttaa seuraamaan putkilinjaa kaikissa vaiheissa aloitusprosessin alusta loppuun.Kaikenlainen tilan yleiskatsaus on saatavana Jenkinsissä Blue Ocean -projektin kautta.
johtoGoCD tarjoaa palvelut, jotka auttavat käyttäjää hallitsemaan ja määrittämään rooleja koko putkilinjaprosessissa. Voit myös luoda käyttäjäryhmiä lisäämällä siihen ihmisiä, ja vain niillä on pääsy putkilinjan hallintaan.Koska Jenkins on isäntä, joten joku käsittelee manuaalisesti Jenkins-tapauksia, kuten hallintaa ja kokoonpanoa. Mutta selvittääksesi missä rakennus epäonnistuu, Jenkins ei voi olla yksin vastuussa siitä.
Kielen tuki: JavaScript ja RubyRubynia ja JavaScriptiä tuetaan GoCD: ssä laajennusten, kuten Gem- ja npm-arkiston kyselyn kautta.Jenkins tukee osittain Ruby- ja JavaScriptiä erilaisten laajennusten takia ja Ruby-helmiä. RSpec-testisarjat voidaan integroida, kun Jenkins ymmärtää Junitin.

johtopäätös

Jenkinsin tulee automatisoida kaikki ohjelmistosi asiat, joten sitä käytetään jatkuvassa integraatioprosessissa. Jatkuvassa kehitysprosessissa GoCD saattaa olla paras valinta, koska se auttaa sekä aloittelijoita että kokeneita ammattilaisia ​​rakennuksen kehittämisessä.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas parhaaseen eroon GoCD: n ja Jenkinsin välillä. Tässä keskustellaan myös GoCD vs. Jenkinsin avaineroista infografian ja vertailutaulukon kanssa. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. GitHub vs SVN | Suurimmat erot
 2. Abstraktio vs. kapselointi | 6 suosituinta vertailua
 3. Jenkins vs. Bamboo ominaisuuksineen
 4. Jenkinsin vaihtoehto | 5 suosituinta vaihtoehtoa
 5. Kapselointi JavaScriptiin