Ehdottomasti täällä Photoshop Essentials.com-sivustossa yleisimmin esitetyissä kysymyksissä on vähän jotain seuraavaa:

"Hei, yritän käydä läpi yhden opetusohjelmasi, mutta siinä kerrotaan napsauttavan Tasoimaski-kuvaketta Tasot-paletissa. No, en näe sitä! Käytän Photoshop Elementsiä. Kuinka teen lisätään kerrosmaski Elementteihin? "

Täydellisessä maailmassa Photoshop Elements toimitetaan jokaisen uuden kuluttajatason digitaalikameran mukana. Se on epäilemättä paras editointi valokuvien muokkaamisessa, ja sitä haluan kutsua "Photoshop tavallisille ihmisille". Saat kaiken, mitä tavallisen ihmisen tarvitsee tehdä poikkeuksellisia asioita digitaalisilla valokuvillaan, murto-osan kustannuksista täysimittaisen, ammattimaisesta Photoshop-versiosta!

Tietysti pienemmässä hintalappussa on omat kustannuksensa. Monet Photoshopin ammattitaidon tason ominaisuuksista eivät sisälly Photoshop Elementsiin, ja valitettavasti kerrosmaskin ominaisuus on yksi niistä. Adoben virallinen vastaus "kuinka voin lisätä kerrosmaskin Elementteihin?" on "Et voi. Kerrosnaamarit eivät sisälly Photoshop Elementsiin". Mutta kun sinä ja minä olemme yhtä taitavia kuin me olemme, emme anna pienen vanhan "virallisen vastauksen" estää meitä!

Totuus on, Photoshop Elements tukee kerrosmaskeja, mutta vain säätötasoilla. Säätökerroksessa on aina oma sisäänrakennettu kerrosmaski, mikä on yksi syy siihen, miksi ne ovat niin hyödyllisiä. No, entä jos voisimme "lainata" kerrosmaskin säätökerroksesta jotenkin tai "jakaa" sen kerrosmaskin normaalin kerroksen kanssa? Se kuulostaa hullulta, tiedän, mutta onko olemassa tapa tehdä se?

Miksi kyllä, siellä on!

Voisiko se toimia?

Jep, se varmasti!

Katsotaan kuinka se tehdään. Tarkastellaan yksinkertaista esimerkkiä kahden valokuvan sekoittamisesta Photoshop Elementsissä, jotta nähdään, kuinka helppo on jakaa säätökerroksen naamio normaalin kerroksen kanssa. Käytän tässä opetusohjelmassa Photoshop Elements 5: tä.

Ennen kuin aloitamme, minun on korostettava, että emme aio kattaa yksityiskohtia siitä, kuinka kerrosmaskit toimivat. Jos haluat tietää enemmän niistä, lue muista Ymmärrystä kerrosmaskeista -oppaamme verkkosivuston Photoshop Basics -osiossa.

Vaihe 1: Avaa kaksi kuvaa, jotka haluat sekoittaa toisiinsa

Jotta voimme sekoittaa pari kuvaa Photoshop Elementsissä, meidän on ensin avattava ne, joten jatka ja avaa valokuvat, joita haluat käyttää. Tässä on ensimmäinen:

Ensimmäinen valokuva.

Ja tässä on kuva, jonka aion sekoittaa sitä:

Toinen valokuva.

Varmista, että Maksimoi-tila on pois päältä, jotta molemmat kuvat näkyvät asiakirjaikkunassa. Voit poistaa sen käytöstä siirtymällä näytön yläreunassa olevaan ikkunavalikkoon, valitsemalla Kuvat ja varmista sitten, että Maksimoi-tilassa ei ole valintamerkkiä vieressä. Jos näin käy, napsauta vaihtoehtoa kytkeäksesi sen pois päältä. Molempien kuvien pitäisi nyt näkyä omassa asiakirjaikkunassaan.

Vaihe 2: Vedä yksi kuva toisen kuvan asiakirjaikkunaan

Sekoittaaksemme kaksi kuvaa yhdessä, meidän täytyy saada ne molemmat samaan asiakirjaan, ja helpoin tapa tehdä se on yksinkertaisesti vetää yksi kuva toisen kuvan asiakirjaikkunaan. Voit tehdä tämän valitsemalla Siirrä-työkalun Työkalut-paletin yläosasta:

Valitse Siirrä-työkalu Työkalut-paletista.

Voit myös painaa näppäimistön V-painiketta valitaksesi Siirrä-työkalun pikanäppäimellä. Napsauta sitten mitä tahansa valokuvan sisällä ja vedä se toiseen valokuvaan:

Kun Siirrä-työkalu on valittuna, napsauta mitä tahansa kuvan sisällä olevaa kohtaa ja vedä se toisen kuvan asiakirjaikkunaan.

Ennen kuin vapautat hiiren painikkeen, pidä Shift-näppäintä painettuna ja vapauta sitten hiiren painike. Tämä keskittää kuvan asiakirjaikkunan sisään. Jos tarkastelen Tasot-palettia uudelleen, huomaan, että molemmat valokuvat ovat nyt samassa asiakirjassa, ja yksi valokuva on alakerroksen taustakerroksessa ja toinen sen yläpuolella "Taso 1":

Molemmat kuvat ovat nyt saman asiakirjan sisällä, ja jokainen niistä on omalla erillisellä kerroksellaan.

Vaihe 3: Lisää säätökerros kahden kerroksen väliin

Kuten mainitsin oppaan alussa, Photoshop Elements tukee kerrosmaskeja vain säätökerroksilla. Joten koska tarvitsemme kerrosmaskia, lisäämme säätökerroksen! Photoshop Elements tarjoaa meille useita erityyppisiä säätökerroksia, joista valita, mutta sillä ei ole väliä kumpi valitsemme täältä, koska emme oikeastaan ​​tee mitään sen kanssa. Tarvitsemme vain yhden sen kerrosmaskista, ja meidän on lisättävä se kahden olemassa olevan tasomme väliin, joten valitse ensin Tasot-paletin Tausta-taso napsauttamalla sitä. Se muuttuu siniseksi, ilmoittaen meille, että se on valittu:

Napsauta Taustakerrosta valitaksesi sen Tasot-paletista.

Napsauta sitten Uusi tasoituskerros -kuvaketta Tasot-paletin yläosassa ja valitse Tasot-säätökerros luettelosta. Kuten totesin, ei ole merkitystä siitä, minkä tyyppinen säätökerros valitset, koska emme tee mitään sen kanssa, mutta valitse tasot: jotta pysymme molemmat samalla sivulla,

Napsauta "Uusi säätökerros" -kuvaketta ja valitse luettelosta "Tasot".

Kun tasot-valintaikkuna tulee näkyviin, napsauta OK oikeassa yläkulmassa poistuaksesi siitä:

Napsauta OK poistuaksesi Tasot-valintaikkunasta tekemättä muutoksia.

Jos katsomme uudelleen Tasot-palettiin, voimme nähdä, että meillä on nyt tasojen säätökerros (tai mikä tahansa valitsemasi säätökerros) kahden valokuvia sisältävän kerroksen väliin, ja näemme säätökerroksen kerrosmaskin pikkukuvan (ympyröity) punaisella), jota aiomme sekoittaa kahta kuvaamme yhteen:

Tasot-kerros, joka näyttää uuden tasojen säätökerroksen ja sen tason maskin.

Vaihe 4: Ryhmä "kerros 1" säätökerroksen kanssa

Meillä on kerrosmaski. Toistaiseksi niin hyvä. Ongelmana on, että kerrosmaski on säätökerroksessa, ja tarvitsemme sen olevan kerroksessa 1, jotta voimme käyttää sitä sekoittamaan valokuvan kerroksessa 1 olevan kuvan taustakerroksen valokuviin. Emme voi millään tavalla lisätä kerrosmaskia mihinkään muuhun kuin säätökerrokseen Photoshop Elementsissä, joten tarvitsemme jonkin verran tapaa jakaa kyseinen kerrosmaski säätökerroksessa kerroksen 1 kanssa sen yläpuolella.

Onneksi säätökerrokset eivät ole vain uskomattoman hyödyllisiä, mutta on vain vähän tunnettu tosiasia, että ne sattuvat olemaan myös melko helppoja, ja heillä ei ole mitään ongelmaa ajatuksen kanssa jakaa kerrosmaskinsa minkä tahansa muun sitä tarvitsevan kerroksen kanssa! Ainoa mitä meidän on tehtävä on ryhmitellä säätökerros ja "kerros 1" yhteen! Napsauta ensin Tasot 1 -kerrosta Tasot-paletissa valitaksesi se:

Valitse Tasot 1 -taso Tasot-paletista.

Siirry sitten näytön yläreunassa olevaan Taso-valikkoon ja valitse Ryhmitä edellisen kanssa tai käytä pikanäppäintä Ctrl + G:

Valitse "Taso" -valikosta "Ryhmä aiemman kanssa".

Kummassakin tapauksessa ryhmä "Kerros 1" säätökerroksen alla. Mitään ei näytä tapahtuneen asiakirjaikkunassa, mutta jos katsomme Tasot-palettiin, voimme nähdä, että "Taso 1" on nyt sisennetty oikealle, pienellä nuolella osoittamalla säätökerroksen alapuolelle, kertoen meille, että se on nyt ryhmitelty säätökerroksen alapuolelle:

Tasot-paletti, jossa näkyy kerros 1, on nyt ryhmitelty säätökerroksen alapuolelle.

Tässä vaiheessa, kun kaksi kerrosta on nyt ryhmitelty yhteen, kaikki, mitä teemme säätökerroksen kerrosmaskille, vaikuttaa "kerrokseen 1" täsmälleen samalla tavalla kuin jos maski olisi todella "kerroksessa 1". Olemme nyt lisänneet kerrosmaskin normaaliin kerrokseen Photoshop Elementsissä, ja voimme nyt käyttää kerrosmaskia sekoittamalla kaksi kuvaa yhteen!

Vaihe 5: Valitse kerrosmaski

Meillä on oltava kerrosmaski valittuna, joten valitse se napsauttamalla Tasoimaskin pikkukuvaa Tasot-paletissa. Tiedät, että kerrosmaski on valittu, koska sen pikkukuvan ympärillä on valkoinen korostettu reunus:

Napsauta kerrosmaskin pikkukuvaa Tasot-paletissa valitaksesi kerrosmaskin.

Vaihe 6: Valitse Gradient Tool

Valitse Gradient Tool työkalupaletista tai paina nopeasti näppäimistön G-näppäintä valitaksesi se nopeasti:

Gradient-työkalun valitseminen Työkalut-paletista.

Vaihe 7: Valitse mustavalkoinen kaltevuus

Napsauta hiiren kakkospainikkeella missä tahansa asiakirjaikkunan sisällä, jolloin näkyviin tulee Gradient Picker, ja valitse sitten mustavalkoinen -gradientti, kolmas vasemmalta, yläriviltä:

Valitse mustavalkoinen kaltevuus Gradient Picker -sovelluksesta.

Vaihe 8: Vedä gradientti kerrosmaskista

Kun Gradient-työkalu ja mustavalkoinen kaltevuus on valittu, napsauta kuvan sisäpuolella ja vedä kaltevuus sinne, missä haluat kahden kuvan välisen siirtymäalueen näkyvän. Muista, että et itse vetä kaltevuutta itse valokuvassa, vaan vedät sen kerrosmaskissa. Mitä pidempi kaltevuus, sitä suurempi on kahden kuvan välinen siirtymäalue. Haluan melko nopean siirtymisen kahden kuvan välillä, kun kerroksen 1 valokuva tulee näkyviin oikealle ja sekoittuu sitten toiseen kuvaan vasemmalla. Haluan myös sekoitukseni näkyvän vinottain antamaan lopputulokselle hieman enemmän kiinnostusta, joten aion vetää pienen, diagonaalisen kaltevuuden jonnekin kuvan keskelle:

Vedämällä lyhyttä diagonaaligradienttia määrittääksesi alueen, jossa nämä kaksi kuvaa sulautuvat yhteen.

Kun vapautat hiiren painikkeen, Photoshop Elements piirtää kaltevuuden tasomaskille. Jos tarkastelemme kerrosmaskin pikkukuvaa Tasot-paletissa, näemme piirretyn mustasta valkoiseen kaltevuuden:

Kerrosmaskin pikkukuva Tasot-paletissa, joka näyttää piirretyn kaltevuuden.

Tasopeitteen pikkukuvan oikeassa yläkulmassa valkoisella täytetty alue on alue, jolla kerroksessa 1 oleva valokuva näkyy, ja vasemmalla alareunassa mustalla täytetty alue on alue, jolla valokuva taustakerroksessa näkyy . Kapea kaltevuusalue välillä on alue, jolla kaksi kuvaa sulautuvat nyt toisiinsa, ja jos tarkastelemme itse kuvaa itse asiakirjaikkunassa, voimme nähdä, että kaksi kuvaa on todellakin sekoitettu hienosti kerrosmaskin ansiosta. säätökerroksessa:

Nämä kaksi kuvaa sulautuvat nyt yhteen säätökerroksen kerrosmaskin ansiosta.

Kuten olemme nyt nähneet, vaikka Photoshop Elements ei tue virallisesti kerrosmaskeja, ainakaan ei täysimääräisesti Photoshopin ammattimaisessa versiossa, se antaa meille mahdollisuuden käyttää kerrosmaskeja säätökerroksilla. Ainoa mitä meidän on tehtävä, on lisätä kaikki säätökerrokset kerroksen alle, johon yleensä haluamme lisätä kerrosmaskin ja ryhmitellä nämä kaksi kerrosta! Se on pari lisävaihetta, mutta se toimii!