Ero AutoCAD: n ja SketchUp: n välillä

AutoCAD on kehitetty pitäen mielessä tietokoneavusteista suunnittelua (CAD) arkkitehtuuria ja se on piirto-ohjelmisto. AutoCAD: ää käytetään pääasiassa suunnitelmien ja pohjapiirrosten suunnitteluun useissa tuotanto- ja rakennusyrityksissä. Ohjelmiston kehitti ja markkinoi ensin Autodesk itsenäisenä mikrotietokonesovelluksena. Lopulta se julkaistiin täysversiona OS-pohjaisena ohjelmistona. AutoCAD julkaistiin myöhemmin myös online-työkaluna nimellä AutoCAD 360. AutoCADissa luotujen tiedostojen tunniste on .dwg. Sketchup on toinen 3D-mallinnukseen perustuva suunnitteluohjelmisto, jonka ovat alun perin kehittäneet Google ja Last Software. Se julkaistiin nimellä Google Sketchup. Ohjelmiston omistaa Trimble Inc.today. Sketchup on hyödyllinen mallien luomiseen siviili-, konetekniikka-, elokuvateollisuudelle jne. Erittäin monipuolinen Sketchup-ohjelmisto on saatavana ilmaisena verkkopohjaisena sovelluksena, jonka maksettu versio tarjoaa lisätoimintoja. Sketchupin mallit tallennetaan SKP-muodossa .skp-tunnisteella.

AutoCAD: n ja SketchUpin (Infografia) vertailu keskenään

Alla on 6 parasta eroa AutoCAD vs. SketchUp: n välillä:

Keskeiset erot AutoCAD: n ja SketchUp: n välillä

Molemmat AutoCAD vs. SketchUp ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin merkittävistä eroista AutoCAD: n ja SketchUp: n välillä:

 • AutoCAD on työkalu, jota käytetään pääasiassa 2D-kuvioiden piirtämiseen ja suunnitteluun ja tulostamiseen nuo paperit käytettäväksi kentällä. SketchUp on 3D-mallinnustyökalu, joka auttaa suunnittelemaan malleja sen perusteella, miltä ne näyttävät todellisessa elämässä.
 • AutoCAD: lla on saatavana monia ominaisuuksia ja laajennuksia, jotta voit mukauttaa malleja tarpeitasi vastaavasti. Tämä tekee AutoCAD: n oppimisesta aikaa vievän tehtävän. Toisaalta SketchUpilla on yksinkertaisempi käyttöliittymä ja se voidaan oppia suhteellisen nopeasti.
 • AutoCAD ei tuota monia erilaisia ​​tiedostotyyppejä muokkaamista ja integrointia varten, kun taas SketchUp on sietänyt sitä vähemmän. AutoCAD voi tuoda vain .dwg-tiedostoja, kun taas SketchUp voi myös ladata 3DS-tiedostoja, mikä on suosittu muoto.
 • AutoCAD on suhteellisen parempi kuin SketchUp, kun se tulee yksityiskohtiin. AutoCAD-mallit pystyvät toistamaan varjot tehokkaasti erilaisissa valaistusolosuhteissa. SketchUpin mallit eivät ole yhtä yksityiskohtaisia ​​verrattuna AutoCAD: iin, ja suunnittelussa voidaan sanoa, että se on ohjelmistotyötä.
 • AutoCAD on kehittänyt kaksitoista laajennusta alakohtaisiin sovelluksiin. SketchUp ei tarjoa erilaista pystysuuntaista sovellusta varten.
 • AutoCAD: n kuukausittaiset tilaussuunnitelmat alkavat 10 000 INR. Sketchup on saatavana ilmaisena ohjelmistona, jolla on kaksi maksettua suunnitelmaa; yksi suunnitelma 8500 INR kuukaudessa. SketchUp voidaan ostaa myös elinikäiseksi lisenssiksi noin. 50 000 INR.
 • AutoCAD: llä ei ole virallista kirjastoa, johon eri käyttäjät voivat ladata ja jakaa suunnitelmiaan. SketchUpilla on valtava kirjasto nimellä 3D Warehouse, johon osallistuu tuhansia käyttäjiä, jotka lataavat ja lataavat säännöllisesti erilaisia ​​malleja suoraan portaalista.
 • AutoCAD ei salli tiedostojen tuontia suoraan Internetistä. Se on ladattava ensin järjestelmään ennen lataamista ohjelmistoon. SketchUp voi hakea suoraan enintään 50 Mt malleja ja ladata ne suoraan ohjelmistoon, jonka voit ladata myöhemmin.
 • AutoCAD on saatavana myös opiskelijaversiona, joka tulee edullisempaan hintaan, kun taas SketchUp ei tarjoa opiskelija-myönnytystä.
 • AutoCAD voi tukea monia sovellusliittymiä, kuten AutoLISP, Visual LISP, VBA jne., Jotta voit mukauttaa ja / tai automatisoida tehtäviäsi jossain määrin. SketchUp ei tue monia sovellusliittymiä ja sisältää alkuperäisen integraation LayOut-sovellusliittymälle.
 • Vaikka AutoCAD: llä on omat laajat integroitavat laajennukset, se ei tue kolmansien osapuolien laajennuksia. Kaikki laajennukset on asennettava Autodesk App Storesta. SketchUp voi integroida kolmansien osapuolien laajennuksia, jotka voidaan lisätä Extension Warehouse -sivustolta, joka on ylläpidetty samaan tarkoitukseen.
 • AutoCAD on saatavana yli 10 eri kielellä, ja dokumentaatio voidaan tehdä myös muilla kielillä. Toisaalta Sketchup on tällä hetkellä saatavana vain yhdeksällä kielellä.
 • Koska AutoCAD-ohjelmassa on paljon työkaluja, joista voi valita, käyttöliittymä saattaa tuntua olevan sotkuinen toisinaan. SketchUpilla on verrattain yksinkertaisempi käyttöliittymä ja hän voi tutustua käyttäjän nopeasti.

AutoCAD vs SketchUp -vertailutaulukko

Alla on AutoCAD: n ja SketchUp: n ylin vertailu:

AutoCAD: n ja SketchUpin vertailun perusta AutoCAD SketchUp
MääritelmäSe on tietokoneavusteinen suunnittelu (CAD) -pohjainen tietokonesovellus.Se on 3D-mallinnuspohjainen tietokonesovellus.
KäyttöAutoCAD: ää käyttävät rakennusinsinöörit, arkkitehdit, kaupunkisuunnitteluyritykset, graafiset suunnittelijat jne.Sketchupia käyttävät arkkitehdit, sisustussuunnittelijat, elokuvantekijät, 3D-mallinntajat jne.
ominaisuudetAutoCAD tukee suurta määrää sovellusliittymiä ja mahdollistaa tiedostojen muuntamisen muihin muotoihin.Sketchup voi luoda kolmiulotteisia malleja melkein realistisella renderoinnilla. Mallit voidaan sijoittaa Google Earthiin.
foorumiAutoCAD on saatavana tietokoneella itsenäisenä sovelluksena, jolla on useita laajennuksia. Se on saatavana myös online-työkaluna.Sketchup on patentoitu ohjelmisto, joka on ladattavissa sekä online-työkalu.
kirjastotAutoCAD: llä on suuri plugins-arkisto, joka on saatavana Autodesk Exchange Apps -kaupassa.Sketchupilla on käyttäjäpohjainen kirjasto, jossa käyttäjät voivat ladata ja lähettää kuvioita jaettavaksi.
LicensingAutoCAD on saatavana kokonaisena kaupallisena ohjelmistona sekä opiskelijalisenssillä. Sillä on myös ilmainen suunnitelma, jolla on rajoitetut toiminnot.Sketchup on saatavana ilmaisina, Pro & Make -versioina, joilla on erilaiset toiminnot suunnitelmasta riippuen.

Johtopäätös - AutoCAD vs SketchUp

Lopuksi totean, että AutoCAD vs Sketchup ovat molemmat loistava ohjelmisto, jolla luodaan ja julkaistaan ​​malleja eri asioille ammattimaisella tavalla. Vaikka AutoCAD sopii erinomaisesti 2D- ja 3D-malleihin, jotka kiertävät rakennustekniikan, konepajateollisuuden ja arkkitehtuurin ympärillä, SketchUp voi auttaa sinua suunnittelemaan 3D-objekteja ja esittämään ne myös maailmankartalle. Ohjelmiston valinta riippuu asiakkaidesi tarpeista sekä työn luonteesta.

Jos olet insinööri tai arkkitehti, joka joutuu suunnittelemaan pohjapiirrokset ja / tai suuret mallit kokonaisuutena, AutoCAD olisi valintaohjelmasi. Toisaalta, jos satut olemaan elokuvantekijä tai graafinen suunnittelija tai tuotantosuunnittelija, jonka täytyy suunnitella osien 3D-mallit, SketchUp olisi sinun valinta. Taloudellisesti AutoCAD on suhteellisen kallis kuin SketchUp. Samanaikaisesti AutoCAD tarjoaa paljon enemmän mukautusvaihtoehtoja verrattuna SketchUp: iin.

Molemmat AutoCAD vs SketchUp -alustat ovat hienoja ja toimivat erittäin hyvin. Sekä AutoCAD vs SketchUp voidaan oppia nopeasti, eikä tottuminen vie paljon aikaa. Loppujen lopuksi kaikki riippuu mieltymyksistäsi ja vaatimuksista, kumpi mielestäsi sopii paremmin tarpeisiisi.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas AutoCAD: n ja SketchUpin suurimpaan eroon. Täällä keskustellaan myös AutoCAD vs SketchUp -näppäineroista infografian ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Autocadin ja keksijän kuusi tärkeintä eroa
 2. 3ds Max vs Sketchup - paras vertailu
 3. AutoCAD vs AutoCAD LT - tärkeimmät erot
 4. Hämmästyttäviä eroja AutoCAD: n ja Revitin välillä