Ero AutoCAD: n ja AutoCAD LT: n välillä

Kaupallinen piirustus ja tietokoneavusteinen suunnittelu (CAD) -ohjelmistosovellus tunnetaan nimellä AutoCAD. Käytetään pääasiassa 2D-piirtämisessä, piirustuksissa ja dokumentoinnissa sekä 3D-mallinnuksessa ja visualisoinnissa. Autodesk julkaisi sen ensimmäisen kerran työpöytäsovelluksena, joka toimii mikrotietokoneissa, joissa on sisäiset grafiikkaohjaimet, vuonna 1982. Vuonna 2010 AutoCAD julkaistiin mobiili- ja verkkosovelluksena, joka tunnetaan yleisesti nimellä AutoCAD 360. AutoCAD auttaa myös käyttäjää käyttämään ja hallitsemaan sitä useissa koneissa verkon käyttöoikeuksien avulla.

AutoCAD LT on kriittisesti alempi versio AutoCADistä, jonka Autodesk julkaisi voiton houkuttelemiseksi lisää asiakkaita. Se on lähtötason CAD-ohjelmisto, joka on kehitetty vähentämällä AutoCAD-ominaisuuksia. Autodesk julkaisi sen ensimmäisen kerran vuonna 1993. Vuonna 2015 esiteltiin AutoCAD LT työpöytätilauksella. Siksi AutoCAD LT on vankka, mutta hieman rajoitettu suunnittelupaketti. AutoCAD LT on aloittelijan ohjelmisto, joka on myös yhteensopiva Windowsin, Macin ja mobiilisovellusten kanssa.

AutoCAD: n ja AutoCAD LT: n (Infographics) vertailu keskenään

Alla on 7 tärkeintä eroa AutoCAD vs. AutoCAD LT välillä:

Keskeiset erot AutoCAD: n ja AutoCAD LT: n välillä

Sekä AutoCAD vs. AutoCAD LT ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin merkittävistä eroista AutoCAD: n ja AutoCAD LT: n välillä:

 • Koska AutoCAD LT on AutoCAD-pienoisversio, se tarjoaa vain 2D-ominaisuuksia, kun taas AutoCAD on 3D-teho.
 • AutoCAD LT: tä käytetään paljon enemmän 2D-luonnosten tekemiseen ja se tarjoaa jopa alhaisemman hinnan kuin AutoCAD. Joten jos joku, jonka prioriteetti on 2D, hän voi työskennellä jopa yksinomaan AutoCAD LT: llä ilman, että sinun tarvitsee oppia AutoCADin monimutkaisuudesta.
 • 3D-erikoistumiseen AutoCAD LT ei riitä käyttäjälle, koska se voi vain siirtää, kopioida tai poistaa 3D-malleja, mutta ei voi luoda uusia. AutoCAD on varustettu 3D-laitteella.
 • AutoCAD auttaa käyttäjää mukauttamaan asetuksia tekemättä ylimääräistä vaivaa. AutoCAD tukee erilaisia ​​sovellusohjelmointirajapintoja (API), joihin sisältyy myös AutoCADin oletusohjelmointikieli nimeltään AutoLISP. AutoCAD LT: ssä käyttäjä voi tehdä yksinkertaisia ​​mukautuksia, kuten luoda ja säätää työkalurivejä, kirjoittaa komentosarjoja, mutta hän ei pysty suorittamaan ylemmän tason ohjelmointia.
 • AutoCAD LT ei tarjoa verkkolisensointia, kun taas AutoCAD: n avulla käyttäjät saavat verkkokortin, joka tekee heidän töistään helpon. Käyttäjällä voi esimerkiksi olla 10-paikkainen lisenssi, jonka avulla AutoCAD voidaan ajaa millä tahansa 10: llä 20: n koneesta toimistossa, jos enintään 10: tä käytetään samanaikaisesti. AutoCAD LT -käyttäjille heidän on ostettava 20 lisenssiä 20 koneelle, eli yksi konetta kohden.
 • Pikatyökalut ovat joukko virallisesti tukemattomia, mutta silti luotettavia ylimääräisiä työkaluja. Pikatyökalut kirjoitetaan pääasiassa sovellusliittymien avulla, joten ne eivät toimi AutoCAD LT: ssä. kun taas niitä voidaan käyttää AutoCAD: ssä.
 • Parametri on erittäin rajoitettu AutoCAD LT: ssä. Käyttäjä saa nähdä Parametric-välilehden ja ylläpitäjän, mutta sillä ei ole juurikaan vaikutusta AutoCAD LT: ään. Käyttäjät eivät voi luoda parametreja LT: ssä, mutta he voivat poistaa ne, mikä tuhoaa DWG-tiedoston. Joten muutettaessa geometrian piirtämistä samalla kun mitan arvoa muutetaan, on syytä ottaa huomioon AutoCAD.
 • AutoCAD LT ei tue hallinta- ja automaatiokykyä Sheet Set Manager- ja Action Recorder -sovellusten avulla, kun taas AutoCAD tukee niitä.
 • Asetukset-valintaikkuna on, jossa käyttäjä tasapainottaa sekä piirustuskohtaiset että koko järjestelmän kattavat asetukset haluamallaan työskennellä ohjelmiston kanssa. Profiilit ovat nämä asetukset, jotka käyttäjä tallentaa ja voi jopa vaihtaa niiden välillä asetusvalintaikkunassa. Valitettavasti AutoCAD LT: ssä Asetukset-valikossa ei ole Profiilit-välilehteä, mutta AutoCAD-sovelluksessa käyttäjä voi käyttää sitä.
 • AutoCAD LT: ltä puuttuu ohjattu tiedonkeruun ohjattu toiminto, joka saa tietoja objekteista ja määritetyistä eikä määritetyistä lohkoista. Sen sijaan käyttäjän on käytettävä AutoCAD LT: tä tietojen purkamiseen.

AutoCAD vs. AutoCAD LT -vertailutaulukko

Alla on ylin vertailu AutoCAD: n ja AutoCAD LT: n välillä:

AutoCAD: n ja AutoCAD LT: n vertailun perusta AUTOCAD AUTOCAD LT
NoinKäytetään 2D- ja 3D-molemmissa. Se sisältää myös altistumisen toimialakohtaisille työkalusarjoille ja improvisoidulle työnkululle, tukee työpöytä-, verkko- ja mobiililaitteita.Se luo 2D-piirustuksia tarkkuudella ja nopeasti. Se tukee työpöytä-, verkko- ja mobiililaitteita.
Käyttö
 • Käytetään 2D-piirustuksiin, dokumentointiin ja luonnokseen.
 • 3D-mallinnus ja visualisointi.
Käytetään 2D-luonnosteluun, dokumentointiin ja piirustuksiin.

Suorituskyky perustuu työn luonteeseen
 • Luo ja muokkaa 2D-geometriaa.
 • Luo ja hallitse 3D-malleja kiinteillä aineilla, pinnoilla ja verkkoesineillä.
 • Mukauta sovellusliittymien avulla. nauha ja työkalulavat.
 • Hanki objektitiedot taulukoihin.
 • Luo ja hallitse 2D-geometriaa.
 • Merkitse piirustukset tekstillä, mitoilla, johtajalla ja taulukoilla.
 • Muokkaa nauha ja työkalupaletit
 • Liitä ja tuo tietoja PDF-tiedostoista.
KohdeyleisöSe on suunnattu isommille rakennusyrityksille ja ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita sekä 2D- että 3D-mallinnuksesta.Pienemmät yritykset ja käyttäjät kiinnostavat sitä enemmän 2D: hen.
Suorituskyky perustuu ajanhallintaanKäyttäjät löytävät AutoCAD: sta vähän aikaa vievän ohjelmiston. Mutta silti, jos työ perustuu 3D: hen, AutoCAD on ainoa valinta.AutoCAD LT on paljon yksinkertaistettu ohjelmisto. Joten sen käyttämiseen ja ymmärtämiseen vie vähemmän aikaa.

LicensingSaatavana yhdelle ja monelle käyttäjälle (verkko).Saatavana vain yhtenä käyttäjänä.
Suorituskyky - työn tuottavuusKoska mukana on niin paljon kokeilua, sen antama laatu on käyttäjälle erittäin tyydyttävä.Se on rajoitettu versio AutoCADista, mutta huolimatta siitä, mitä se tarjoaa, se ei koskaan petä käyttäjää.

Johtopäätös - AutoCAD vs. AutoCAD LT

AutoCAD LT: tä voidaan kutsua AutoCAD: n alaosaksi. Se on emoyhtiön ohjelmiston rajoitettu versio. Vaikka molempia AutoCAD vs. AutoCAD käytetään yhtäläisesti. AutoCAD on yksityiskohtaisempi ominaisuuksiltaan ja toiminnaltaan, ja monet niistä eivät sisälly AutoCAD LT: ään. Ne erottavat vain sen, että AutoCAD LT ei tue 3D-mallintamista eikä sillä ole omaa ohjelmointikieltä. Sitä ei myöskään ole otettu käyttöön verkkokäyttöluvalla.

Silti tärkein osa yhtälöä on se, mitä asiakkaat haluavat. Jos markkinat vaativat 3D-suunnittelua ja tiedostojen luonnosta, AutoCAD LT ei riitä. Samoin AutoCAD-käyttökyvyn kehittäminen voisi avata ovia uusille liiketoimintamahdollisuuksille. Mutta jos kohderyhmä on 2D: n asiantuntija, hän voi mennä AutoCAD LT: n palvelukseen.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas AutoCAD: n ja AutoCAD LT: n suurimpaan eroon. Tässä keskustellaan myös AutoCAD vs AutoCAD LT -erotietojen infografioiden ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Adobe Photoshop vs. GIMP - erot
 2. QuarkXPress vs InDesign - vertailu
 3. Adobe Illustrator vs. Adobe Photoshop
 4. Adobe Muse vs Dreamweaver