Tässä Photoshop Tekstitehoste-opetusohjelmassa opitaan kuinka kiertää tekstiä valon ja värin räjähdyksessä. Tässä tekstitehosteessa on mukana useita askelia, ja käytämme pari suodatinta, joita ei käytetä kovin usein päivittäisessä Photoshop-työssä, mutta tehosteen luominen on melko yksinkertaista ja lopputulos on ehdottomasti vaivan arvoinen.

Käytätkö Photoshop CS6: ta? Haluat seurata oppaan täysin päivitettyä Photoshop CS6 -versiota.

Tässä on tulos, jota aiomme:

Lopullinen tulos.

Aloitetaan!

Vaihe 1: Avaa uusi Photoshop-asiakirja

Avaa uusi asiakirja Photoshopissa siirtymällä Tiedosto-valikkoon ja valitsemalla Uusi … tai käyttämällä pikanäppäimiä, Ctrl + N (Win) / Command + N (Mac). Voit valita asiakirjallesi oman leveyden ja korkeuden, mutta jos haluat seurata sitä, valitsin käytettävissä olevien esiasetusten luettelosta koon 640x480, jotta asiat pysyvät yksinkertaisina. Olen myös jättänyt Tarkkuus-arvoni oletusasetukseksi 72 pikseliä / tuuma. Koska olen luomassa tätä tekstitehosteta webille, ei ole merkitystä asettaessani tarkkuusarvoksi, joten oletusarvo on hieno:

Luo uusi asiakirja Photoshopissa. Seurataksesi käytä "640x480" esiasetettua kokoa.

Vaihe 2: Lisää teksti

Kun uusi tyhjä asiakirjasi on auki, tartu Tyyppi-työkalu Työkalut-paletista tai painamalla näppäimistön T-painiketta. Varmista, että musta on valittu etualan väri. Jos ei, paina vain näppäimistön D palauttaaksesi sen mustana. Valitse fontti näytön yläosassa olevasta Asetukset-palkista. Paksut, raskaat fontit toimivat parhaiten tähän efektiin. Siirry sitten eteenpäin ja kirjoita teksti. Aion käyttää "Impact" ja kirjoitan sanat "LIGHT BURST":

Valitse paksu, raskas kirjasin ja kirjoita teksti, kun etualan väri on musta.

Vaihe 3: Muuta tekstin kokoa ilmaisella muunnoksella

Kun tekstikerros on valittu Tasot-paletista, käytä pikanäppäimiä Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) avataksesi Vapaa muunnos -ruudun ja käsittelemään tekstiäsi. Pidä Shift + Alt (Win) / Shift + Option (Mac) painettuna ja vedä mitä tahansa kulmakahvoista, jotta teksti kasvaa ja täyttää enemmän asiakirja-aluetta. Pidä Vaihto -painiketta rajoittaa tekstin mittasuhteita, ja Alt / Optio-painikkeen pitäminen muuttaa tekstin keskikohtaa:

Muuta tekstin kokoa Photoshopin "Free Transform" -komennolla.

Varmista, että jätät silti runsaasti tilaa tekstin ympärille kevyen purskeen vaikutukseksi. Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis hyväksymään muutoksen.

Vaihe 4: Rasteroi teksti

Käytämme tekstissä useita suodattimia, mutta Photoshop ei salli meidän tehdä sitä ilman ensin rasteroimalla sitä, mikä tarkoittaa yksinkertaisesti muuntaa se kuvapisteiksi. Joten taas valittuna oleva tekstikerros, siirry näytön yläreunassa olevaan Taso-valikkoon, valitse Rasterointi ja valitse sitten Tyyppi . Tämä muuntaa tekstin pikseliksi. Se näyttää edelleen samalla tavalla asiakirjaikkunassa, mutta Tasot-paletissa Tyyppi-kerros on nyt normaali kerros:

Kun teksti on rasteroitu, Tasot-paletin Tyyppikerroksesta tulee normaali kerros.

Vaihe 5: Lisää valinta tekstin ympärille ja tallenna se

Ctrl-napsautus (Win) / Command-click (Mac) suoraan Tasot-paletin tekstikerroksen pikkukuvien esikatselualueella, jotta valinta ladataan nopeasti tekstin ympärille:

"Ctrl-napsauta" (Win) / "Komento-napsauta" (Mac) suoraan tekstikerroksessa Tasot-paletissa.

Tekstisi ympäröi nyt valinnan:

Teksti on nyt valittu.

Kun teksti on valittu, siirry näytön yläosassa olevaan Select (Valitse) -valikkoon ja valitse Tallenna valinta . Kun Tallenna valinta -valintaikkuna tulee näkyviin, napsauta vain OK . Sitä ei tarvitse nimetä tai muuttaa mitään vaihtoehtoja.

Kun olet tallentanut valintasi, paina Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac) poistaaksesi tekstin valinnan.

Vaihda hetkeksi kanavapalettiisi (se on ryhmitelty Tasot-paletin viereen) ja näet valintasi tallennettuna uudeksi kanavaksi nimeltään Alpha 1. Palaamme tänne vähän myöhemmin ladataksesi valintasi uudelleen:

Valinta on nyt tallennettu uutena kanavana, "Alpha 1", Photoshopin Kanavat-palettiin.

Vaihe 6: Täytä tekstikerros valkoisella täyttämällä "Täytä" ja aseta sekoitustila "moninkertaista"

Vaihda taas kerrosten palettiin ja siirry valitun tekstikerroksen kohdalle ruudun yläosassa olevaan Muokkaa-valikkoon ja valitse Täytä tai paina näppäimistön Shift + F5-näppäintä avataksesi nopeasti Photoshopin Täytä- valintaikkunan. Kun valintaikkuna tulee näkyviin, aseta sisällön tilaksi Valkoinen ja muuta sekoitustilaksi Kerro :

Photoshopin "Täytä" -valintaikkuna ".

Napsauta OK, kun olet valmis. Mitään ei näytä tapahtuneen asiakirjaikkunassa, mutta jos tarkastelet tekstikerroksen pikkukuvaa Tasot-paletissa, huomaat, että kaikki tekstin ympärillä oleva tyhjä tila on nyt täytetty valkoisella, kun taas teksti jätetään mustalle kiitos "Multiply" -tilasta.

Vaihe 7: Käytä Gaussian hämärtysuodatinta tekstiin

Siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin-valikkoon, valitse Hämärtä ja valitse sitten Gaussian Blur . Kun Gaussian hämärtää -valintaikkuna tulee näkyviin, kirjoita sädearvo, joka on noin 4 pikseliä, ja napsauta OK lisätäksesi pienen hämärtämisen tekstiin:

Käytä Gaussian Blur -suodatinta tekstiin.

Tässä on teksti Gaussian Blur -sovelluksen soveltamisen jälkeen:

Teksti on nyt hieman epäselvä.

Vaihe 8: Sovita "Solarise" -suodatin tekstiin

Kun tekstikerros on edelleen valittuna, palaa takaisin Suodatin-valikkoon ja valitse tällä kertaa Tyylistä ja valitse sitten Solarize . Tämä muuttuu asiakirjasta musta ja teksti näkyy valkoisena viivalla:

Kuva Solarize-suodattimen asettamisen jälkeen.

Vaihe 9: Valaista tekstiä tasoilla

Teksti näyttää hieman tummalta, joten valaisekaamme sitä. Tuo esiin Photoshopin Tasot- komento pikanäppäimillä Ctrl + L (Win) / Command + L (Mac) ja vedä oikealla olevaa valkoista pisteliukusäädintä vasemmalle, kunnes saavutat histogrammin oikean reunan:

Kun Tasot-valintaikkuna on auki, tartu oikealla puolella olevaan liukusäätimeen ja vedä sitä histogrammin oikealle reunalle kirkastaaksesi tekstiä.

Napsauta OK. Teksti näyttää nyt paljon kirkkaammalta:

Teksti on nyt paljon kirkkaampi tasojen asettamisen jälkeen.

Vaihe 10: Kopioi tekstikerros

Meidän on tehtävä tässä vaiheessa kopio tekstikerroksesta, joten valitun tekstikerroksen tapauksessa käytä pikanäppäintä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac), joka lisää kopion kerros sen yläpuolella Tasot-paletissa:

Tasot-paletti näyttää nyt sekä tekstikerroksen että sen yläpuolella olevan kopion.

Varmista, että tekstikerroksen kopio on valittu, koska kaikki nämä seuraavat vaiheet on tehtävä kopiossa. Emme koske alkuperäistä uudelleen vasta loppupuolella.

Vaihe 11: Sovita "Polaarikoordinaatit" -suodatin tekstiin

Palaa takaisin Suodatin-valikkoon ja valitse tällä kertaa Väärin ja sitten Polaarikoordinaatit . Lähetämme tekstin pohjoisnavalle. Hyvä ei, emme ole. Mitä aiomme tehdä, on tehdä siitä näyttävän hyvin omituiselta. Kun Napakoordinaatit -valintaikkuna tulee näkyviin, valitse alemmasta polaarista suorakulmaiseksi -vaihtoehto ja napsauta sitten OK:

Photoshopin "Polar Coordinates" -valintaikkuna.

Teksti näyttää nyt todella omituiselta:

Teksti "Napakoordinaatit" -suodattimen käytön jälkeen.

Vaihe 12: Kierrä kangasta 90 astetta myötäpäivään

Siirry näytön yläreunassa olevaan Kuva-valikkoon, valitse Kierrä kangasta ja valitse sitten 90 ° CW kääntääksesi kangasta 90 astetta myötäpäivään:

Kierrä kangasta 90 astetta myötäpäivään.

Vaihe 13: Käännä kuva

Käytä pikanäppäintä Ctrl + I (Win) / Command + I (Mac) kuvan kääntämiseen, niin että mustasta tulee valkoinen ja valkoisesta tulee musta:

Käännä kuva painikkeilla "Ctrl + I" (Win) / "Command + I" (Mac).

Vaihe 14: Levitä "Wind" -suodatin kolme kertaa

Palaa takaisin Suodatin-valikkoon, valitse Tyylistä ja valitse sitten Tuuli . Kun tuulisuodattimen valintaikkuna tulee näkyviin, varmista, että Menetelmä-asetukseksi on asetettu Tuuli ja suunta on asetettu oikealta :

Photoshopin "Wind" -suodatin.

Napsauta OK, kun haluat käyttää tuulisuodatinta kerran. Paina sitten näppäimistön pikavalinta Ctrl + F (Win) / Command + F (Mac) kahdesti käyttääksesi samaa suodatinta vielä kaksi kertaa.

Vaihe 15: Käännä kuva uudelleen

Käännä kuva uudelleen kääntämällä Ctrl + I (Win) / Command + I (Mac):

Käännä kuva uudelleen käyttämällä "Ctrl + I" (Win) / "Command + I" (Mac).

Vaihe 16: Levitä "Wind" -suodatin vielä kolme kertaa

Kun kuva on käännetty, paina pikanäppäintä Ctrl + F (Win) / Command + F (Mac) vielä kolme kertaa lisätäksesi suodattimen kuvaan vielä kolme kertaa:

Levitä "Tuuli" -suodatin kuvaan vielä kolme kertaa.

Vaihe 17: Kirkkauta kuvaa uudelleen tasoilla

Meidän on kirkastettava kuvaa uudelleen tasoilla, mutta tällä kertaa annamme Photoshopin tehdä työn meidän puolestamme käyttämällä automaattisia tasoja . Voit tehdä tämän painamalla Shift + Ctrl + L (Win) / Shift + Command + L (Mac) käyttääksesi Automaattiset tasot -komentoa kuvaan, mikä kirkastaa sitä:

Käytä "Auto Levels" -komentoa kuvan kirkkauttamiseksi.

Vaihe 18: Kierrä kangasta 90 astetta vastapäivään

Palaa takaisin kuvavalikkoon tässä vaiheessa, valitse uudelleen Kierrä kangasta ja valitse tällä kertaa 90 ° CCW kääntääksesi kangasta takaisin alkuperäisen tapaan:

Kierrä kangasta 90 ° CCW.

Vaihe 19: Levitä "Polaarikoordinaatit" -suodatin uudelleen

Palaa takaisin Suodatin-valikkoon, valitse Väärin ja valitse sitten Polaarikoordinaatit . Tällä kertaa valitse Suorakulmainen polaariksi -vaihtoehto ja napsauta OK:

Levitä "Polar-koordinaatit" uudelleen, tällä kertaa valitsemalla "Suorakulmainen ja polaarinen".

Kuvasi pitäisi nyt näyttää tällaiselta:

Kuva "Polar Coordinates" -suodattimen lisäämisen jälkeen toisen kerran.

Vaihe 20: Aseta kerrossekoitustila "Näyttöön"

Siirry Sekoitus-moodin vaihtoehtoihin Tasot-paletin vasemmasta yläkulmasta ja vaihda tekstikopiokerroksen sekoitustila "Normaali" -tilaan näytöksi napsauttamalla alaspäin osoittavaa nuolta ja valitsemalla luettelosta "Näyttö":

Muuta tekstikopiokerroksen sekoitustilaksi Näyttö.

Tämä paljastaa sen alla olevan alkuperäisen tekstikerroksen:

Alkuperäinen tekstikerros on nyt myös näkyvissä.

Vaihe 21: Lisää väri täytegradientilla

Napsauta Uusi täyttö- tai säätökerros- kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Napsauta "Uusi täyttö- tai säätökerros" -kuvaketta.

Ja valitse luettelosta "Gradient":

Valitse Gradient-täyttökerros.

Kun Gradient Fill -valintaikkuna aukeaa, napsauta yläreunassa olevan gradientin esikatselualueen sisällä:

Napsauta kaltevuuden esikatselualueen sisällä.

Tämä tuo esiin Gradient Editor -valintaikkunan. Napsauta vasemmassa yläkulmassa olevaa kaltevuusvärikappaletta, ensin mustavalkoinen kaltevuus, ja tämä varmistaa, että molemmat värit kaltevuuden molemmilla puolilla ovat opasiteettinsa asetettu 100%:

Valitse vasemmasta yläkulmasta mustavalkoinen kaltevuusvärimerkki varmistaaksesi, että molemmat värit ovat ensin 100%: n opasiteetti.

Aseta sitten kaltevuusvärit mihin haluat. Olen asettanut vasemmalla olevan värin punertavan oranssiksi ja oikealla olevan kellertävän oranssiksi:

Aseta kaltevuusvärit.

Poistu kaltevuusvalintaikkunoista, kun olet valinnut värit.

Vaihe 22: Vaihda kaltevuuden täyttökerroksen sekoitustila tilalle "Väri"

Kun Gradient-täyttökerros on valittu, palaa takaisin sekoitusmoodin vaihtoehtoihin Tasot-paletin vasemmassa yläkulmassa ja muuta kerroksen sekoitustilaksi Väri :

Vaihda Gradientin täyttökerroksen sekoitustilaksi "Väri".

Kuva on nyt väritetty gradientin väreillä:

Kaltevuusvärit on nyt lisätty kuvaan.

Vaihe 23: Levitä säteittäinen hämärtää alkuperäiseen tekstikerrokseen

Olemme nyt valmiit tekstikopiokerroksen kanssa. Viimeistelemme muutaman viimeisen vaiheen työskentelemällä alkuperäisen tekstikerroksen parissa, joten napsauta sitä Tasot-paletissa valitaksesi sen. Siirry sitten Suodatin-valikkoon, valitse hämärtä ja valitse sitten radiaalinen hämärtäminen :

Photoshopin "Radial Blur" -valintaikkuna.

Aseta Määrä noin 65 pikseliin, hämärtämismenetelmä zoomata ja laatu parhaaksi, kuten edellä on ympyröity, ja napsauta sitten OK lisätäksesi suodattimen alkuperäiseen tekstiin:

Radiaalinen hämärtämä otettiin käyttöön kuvassa.

Vaihe 24: Lataa tallennettu tekstivalinta

Vain muutama tehtävä jäljellä. Siirry ensin kanavapalettiisi uudelleen kuten aiemmin. Lataamme tallennetun valinnan uudelleen. Voit tehdä sen napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) missä tahansa Alpha 1 -kanavan alaosassa, mikä lataa valinnan takaisin asiakirjaikkunaan:

Napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) missä tahansa "Alpha 1" -kanavan ladataksesi tallennettu tekstivalinta.

Vaihda takaisin Tasot-palettiin, kun olet valmis. Valinta on nyt ladattu kuvaan:

Valinta on nyt ladattu kuvaan.

Yksi tehtävä jäljellä …

Vaihe 25: Täytä valinta mustalla

Kun alkuperäinen tekstikerros on valittu Tasot-paletista ja musta edelleen etualan värinä, paina Alt + askelpalautin (Win) / Option-Delete (Mac), kun haluat täyttää valinnan mustalla ja viimeistellä efekti. Poista valinta painamalla Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac). Loppujen lopuksi tässä on viimeinen "kevyt purske" -tekstitehoste:

Lopullinen "Light Burst" -tehoste.

Minne mennä seuraavaksi …

Ja siellä meillä se on! Näin luodaan värikäs valopursketehoste tekstin kanssa Photoshopissa! Katso lisätietoja Photoshop-tehosteoppaista teksti-tehoste- tai valokuva-tehoste-osiostamme!