Erot Vadelma PI: n ja Arduinon välillä

Raspberry Pi on pieni yleiskäyttöinen tietokone, joka yleensä tulee Linux-pohjaiseen käyttöjärjestelmään ja jolla on kyky monitoimintaa. Sitä voidaan käyttää intensiivisten laskenta- ja matemaattisten toimintojen tekemiseen, kuten Bitcoin- tai salaustekniikoihin. Arduino puolestaan ​​on avoimen lähdekoodin tietokoneohjelmisto- ja laiteyritys, käyttäjäyhteisöt ja projektit, joka valmistaa ja suunnittelee interaktiivisten kohteiden yksiporttisia mikrokontrollerisarjoja ja rakentaa digitaalisia laitteita. Arduino on ensisijaisesti mikro-emolevy, joka on yksinkertainen tietokone, joka käsittelee vain yhtä ohjelmaa kerrallaan, toistuvasti.

Vadelma Pi

 • Raspberry Pi on kehittänyt Iso-Britanniassa sijaitseva Raspberry-säätiö, joka on sarja pieniä yhden kortin tietokoneita. Alkuperäisestä mallista tuli suosittu, koska sitä myös alettiin käyttää robotiikassa ja se sai eksponentiaalista suosiota. Suurin osa Pisistä on luotu Sonyn tehtaassa Walesissa, mutta osa valmistetaan myös Japanissa ja Kiinassa.
 • Sen uskotaan olevan monimutkaisempaa kuin Arduinon. Sitä käytetään, kun vaatimukset koskevat täysimittaista tietokonetta, koska se voi ajaa monimutkaisemman robotin, joka pystyy suorittamaan tehtäviä samanaikaisesti. Sen ensisijainen käyttö oli kehittää tietotekniikkaan ja sen tekniikoihin, etenkin kehitysmaihin kuuluvia, ymmärrystä opiskelijoiden keskuudessa.

Työläs

Arduino on melko hyvin yksinkertainen ja helppo käyttää. Toistuvat tehtävät, kuten autotallin oven avaaminen tai sulkeminen, ulkoisen lämpötilan huomioiminen ja tietojen ilmoittaminen jollekin työkalulle tai verkkosivustolle, jota ohjaa yksinkertainen robotti, voidaan tehdä Arduinon avulla. Näitä sarjoja käytetään todellisen fyysisen ja digitaalisen maailman esineiden hallintaan ja aistimiseen. Arduino-levyt ovat saatavana DIY (tee-se-itse) -sarjoina tai kaupallisesti valmiiksi koottuina.

esimerkki

Oletetaan, että olen kiinnostunut seuraamaan kasveideni käyttäytymistä ja lähettämään minulle säännöllisiä pyyntöjä aina janojen jälkeen, kun ne ovat varmoja sen varmistamisen jälkeen, kansallisen sään mukaan, oletamme joitain yleisimpiä esimerkkejä, jotka voivat auttaa selittämään paremmin Raspberry Pi: n ja Arduinon välistä eroa. Palvelu, sadetta ei ole tarkoitus suunnitella, niin kastelujärjestelmän tulisi olla automaattisesti päällä. Muuten kasvit odottavat sadevirtaa. Raspberry Pi voi käsitellä tätä tapausta parhaiten. Esimerkiksi vaatimukseni ei ole kovin monimutkainen. Haluan vain, että kasvit ilmoittavat minulle aina, kun he tarvitsevat vettä. Tässä tapauksessa Arduino on sinun valintasi mennä.

Ymmärtäkäämme yksityiskohtaisesti Raspberry Pi: n ja Arduinon eron.

Head to Head -vertailu Raspberry PI: n ja Arduinon välillä

Alla on kymmenen parhainta vertailua Vadelma PI: n ja Arduinon välillä

Keskeiset erot Vadelma PI: n ja Arduinon välillä

Alla on luettelo pisteistä, kuvaile keskeisiä eroja Vadelma PI: n ja Arduinon välillä

 • Vadelman etuna on helppo yhteys Internetiin, käytettävissä on täydellinen tuki Linux-yhteisöltä ja ohjelmointikielen valinta voi olla valtava, kun taas Arduinon tapauksessa etuna on, että se on helppo aloittaa, sitä voidaan käyttää rakentamaan todellisia - Aikaohjelmat, jotka perustuvat sekä laitteistoon että ohjelmistoon, syvää ohjelmointitietoa ei vaadita, ja sitä on helppo laajentaa, ja käyttäjillä on valtavia kirjastoja ja kilpijoukkoja.
 • Vadelman haitoihin eivät kuulu tuki reaaliaikaiselle laitteistolle, rajapinta voi viivästyä, jos CPU on varattu, induktiivisia kuormituksia ei voida ajaa, analogista digitaalimuunninta ei ole saatavana ja laitteistosuunnittelu ei ole avoimen lähdekoodin vastainen, kun taas Arduinon haitoihin kuuluu, että käytettävät kielet ovat vain arduino tai C tai C ++, joita on vaikea koodata, se ei ole tarpeeksi tehokas työkalu verrattuna Raspberry Pi: hen ja yhteydenpito Internetiin on melko vaikeaa
 • Jos projekti on laitteistokeskeinen, Arduino on tapa edetä, koska sillä on vähän virtaa, se maksaa vähemmän, analogiset ja digitaaliset nastat parantavat yhteysprosessia, mutta jos omasi on enemmän ohjelmistoprojekti, Raspberry Pi -sovelluksen tulisi olla ihanteellinen valinta ääni-, Internet-pohjaisia ​​ja videoominaisuuksia tuetaan tässä paremmin.

Vertailutaulukko Vadelma PI: n ja Arduinon välillä

Seuraava on vertailutaulukko Raspberry PI: n ja Arduinon välillä

Vadelma PI: n ja Arduinon vertailun perustaVadelma PITyöläs
MääritelmäMinitietokone, jolla on oma Raspberry-käyttöjärjestelmä ja joka pystyy käsittelemään useita ohjelmia kerrallaan.Se on mikro-ohjain, joka on vain normaali osa tietokonetta. Sitä voidaan käyttää yhden ohjelmakoodin suorittamiseen uudestaan ​​ja uudestaan.
Akun tukiRaspberry Pi: n virran saaminen on melko vaikeaa akkua käyttämälläArduinon virtalähde akulla on helppoa
MonimutkaisuusVaatii monimutkaisia ​​tehtäviä, kuten kirjastojen ja ohjelmistojen asennuksen anturiliitäntään ja muiden komponenttien hallintaanYksinkertaiset käyttöliittymäanturit ja muut komponentit.
Se ei ole niin monimutkainen
KustannusSe on melko kallistaSaatavana halvemmalla
YhteystukiSe voidaan helposti yhdistää Internetiin hyödyntämällä Ethernet-porttia ja Wi-Fi-donglejaSe vaatii ulkoisen laitteiston integroinnin Internet-yhteyden luomiseksi. Tätä laitteistoa käsitellään oikein koodilla.
Aluksessa oleva varastointiSillä ei ole sisäistä säilytystilaa, se riippuu pikemminkin SD-korttipohjaisesta tallennustilastaSe tarjoaa aluksella varaston
USB-porttien lukumääräSiinä on 4 USB-porttia yhteyden muodostamiseksi eri laitteisiinSiinä on vain 1 USB-portti yhteyden muodostamiseksi tietokoneeseen
SuoritinperheRaspberry Pi: ssä käytetty prosessori on ARM-perheestäArduinolle käytetty prosessori on AVR-perheestä
Laitteen ominaisuusTarvitaan asianmukainen sammutus, muuten ohjelmisto-ongelmien ja tiedostojen vioittumisen riski on jatkuvaSe on vain plug and play -laite. Se on yksinkertaista siinä, että se jatkaa käyttöä niin kauan kuin virta on kytketty ja katkaistaan ​​heti, kun virta on katkaistu.
Tuetut kieletTämän levyn suositeltava kieli on Python, mutta myös C, C ++ ja ruby ​​on esiasennettuSe käyttää omaa kieltään Arduino ja C tai C ++.

Johtopäätös - Vadelma PI vs Arduino

Tämä ei vieläkään ole peukalosääntö, kun on kyse oikean valinnasta. Tunne vaatimuksesi, yrityksesi hyvissä ajoin ennen kuin sijoitat ja suunnittelet tulevaisuuttasi minkä tahansa edellä mainitun tekniikan joukosta. Toivottavasti olet pitänyt tästä Raspberry PI vs Arduino -viestistä. Pysy ajan tasalla blogiimme saadaksesi lisää tällaisia ​​viestejä.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas Raspberry PI: n ja Arduinon tärkeimmistä eroista. Täällä keskustellaan myös Raspberry PI vs Arduino -erotietojen infografioiden ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita -

 1. Uskomattomia eroja-Go vs Java
 2. Solmu JS vs. JavaScript
 3. Django vs. PHP Hyödyllisiä eroja
 4. 3DS Max vs. tehosekoitin
 5. Nolla vs. määrittelemättömät erot
 6. Haluatko tietää Go vs PHP: stä
 7. 3ds Max vs Sketchup: Parhaat erot