Markkinointikäsitteet kekseliäitä

Tärkeät markkinointikäsitteet - Markkinointi on prosessi, jolla kommunikoidaan tuotteiden ja palveluiden arvo asiakkaille. Se on myös tuotteen tai palvelun ostamiseen ja myyntiin liittyvä toiminta, joka sisältää mainonnan, myynnin ja toimituksen kohdeasiakkaille. Yrityksen markkinointiosastolla työskentelevät ihmiset yrittävät saada asiakkaiden huomion pakkaussuunnitelmien, iskulauseiden, kuuluisuuksien suositusten ja tiedotusvälineiden kautta.

Markkinointikonseptiin kuuluu asiakkaiden tarpeiden analysointi, jotta yritys voi tehdä tietoisia päätöksiä heidän tarpeidensa ja lepakkokilpailunsa tyydyttämiseksi. Useimmat yritykset ovat nykyään omaksuneet markkinointikonseptit, vaikka näin ei ole aina tapahtunut. Vaikuttava taloustieteilijä Adam Smith totesi epohiaalisessa kirjassaan Wealth of Nations (1776), että myyjän tarpeita voidaan tarkastella vain asiakkaan vaatimusten valossa.

Markkinointi on kehittynyt vuosien varrella lähinnä liiketoiminnan vaihtamisen vuoksi. Markkinointikonseptit on mukautettu ja mukautettu vastaamaan nykypäivän tarpeita. Digitaalinen markkinointi on edennyt huomattavasti, kun verkkokaupasta on tullut normi. Mutta silti on joitain tuotteita, joita ei yleensä myydä Internetissä, kuten autot ja raskaat konepajat.

Kuinka markkinointikonseptit kehittyivät?

Toisen maailmansodan päätyttyä tuotteiden ja palveluiden markkinoilla oli melkein juuta. Asiakkaat, joilla oli suurempi käytettävissä oleva tulo, pystyivät tekemään valintoja ja ostamaan kaiken, mikä vastaa heidän tarpeitaan. Yritykset joutuivat tällaisessa tilanteessa ajattelemaan, mitä asiakkaat halusivat, milloin he halusivat, ja miten pitää heidät tyytyväisinä. Tämä oli markkinointikonseptien perusta.

Markkinoinnin pääkonseptien saapumisen myötä yritysten painopiste siirtyi kovasta myynnistä asiakkaiden tarpeiden tunnistamiseen, tarpeiden täyttämistä koskevien päätösten tekemiseen ja pitkäaikaisten asiakassuhteiden kehittämiseen vastaamalla muuttuviin vaatimuksiin. Markkinointikonseptit johtivat erillisen markkinointiosaston perustamiseen yrityksiin. Nykyään monet yritykset ovat uudistaneet ne markkinointiyhtiöiksi, joissa jokainen työntekijä myötävaikuttaa asiakastyytyväisyyteen riippumatta siitä, ovatko he markkinointihenkilöstöä vai eivät.

Uusimpien konseptien markkinointi on täysin riippuvainen markkinatutkimuksesta, joka auttaa tunnistamaan segmentit, koon, kohdemarkkinat ja asiakkaan tarpeet. Sitten, käyttämällä oikeaa markkinointimallia, markkinointiryhmät tekevät päätöksiä, jotka johtavat asiakastyytyväisyyteen

Käymme läpi seitsemän tärkeintä markkinointikonseptia, jotka ovat nykyään suurimman osan yrityksistä.

 1. Tarpeet haluavat ja vaativat

Nämä kolme ovat markkinoinnin peruskäsitteitä. Mennään läpi yksi kerrallaan.

 • tarpeita:

Markkinointikäsitteiden ja markkinoinnin avainkäsitteiden tarve on halu tai halu, joka on psykologinen, fysiologinen, arvostus, turvallisuus ja aktualisointi. Ruoka, vaatteet ja suoja on kolme fysiologista perustarvetta. Turvallisuustarpeet syntyvät, kun kohtaat elämän epävarmuustekijöitä, jotka ovat sekä ihmisen että luonnollisia. Haluat suojan tällaisilta tappioilta, koska kaikki pitävät elämästä riskitöntä. Ja lopuksi, arvostus tarvitsee kilpailun ja kateellisuuden tuloksen, jota kumpaakaan ei voida sivuuttaa. Jos henkilö syö tavallisia viljoja, hän voi pian haluta siirtyä merkkituotteisiin. Tilakohta on myös kyseenalainen, jos ajat tavallista autoa ja ystäväsi ajaa Audiia. Kuten yhdellä on hopeakoristeita, toinen ajattelee kultaa; jos yksi matkustaa pyörällä, toinen saattaa haluta matkustaa autolla jne.

Sitten meillä on itsensä toteuttamisen tarpeet, jotka voivat antaa sinulle ainutlaatuisen ja epätavallisen tilan, josta vain harvat ihmiset voivat nauttia. Kaikista ei voi tulla Steve Jobsia tai Bill Gatesia, jotka ovat harvinaisia ​​saavuttajia. Useimmat ihmiset taistelevat fysiologisista tarpeista, vähemmän turvallisuustarpeista, vähemmän arvostusta ja silti vähemmän itsensä toteutumista. joten miksi meidän on tiedettävä markkinointikäsitteistä ja markkinoinnin avainkäsitteistä

Kuvalähde: pixabay.com
 • haluaa:

Tarve johtuu puutteesta. Markkinoinnin ammattikielissä haluaa tarkoittaa tarvetta ja kykyä maksaa. Tarpeita on enemmän kuin haluaa. Esimerkiksi, sinulla on todennäköisesti ylimääräinen pizza perheellesi, jos toinen tulee puoleen hintaan, kun tilaat ensimmäisen. Halut valitaan tarpeiden mukaan. Jokainen voi sanoa: ”Haluan tämän, haluan sen.” Sekä toiveet että tarpeet ovat lukemattomia. Mutta niiden laajuutta on valvottava.

Mutta tarpeiden ja toiveiden välillä on eroja. Tarpeita ovat ruoka, vaatteet ja suoja. Mutta kun tarpeet muunnetaan toiveiksi, vaihtoehdot moninkertaistuvat. Ruoka voi sisältää leipää, hampurilaisia, lampaanlihaa, pekonia, kinkkua ja niin edelleen. Turvakoti voisi tarkoittaa bungalowia, mökkiä, maalaistaloa tai perävaunua. Vaatteisiin kuuluisi paitoja, housuja, farkkua, hameita, kääreitä, kuumia housuja ja monia muita.

Suositellut kurssit

 • Verkkosertifikaatin koulutus suorituskyvyn johtamisessa
 • Ilmailukurssin ammatilliset elementit
 • Täydellinen digitaalisen markkinoinnin kurssi
 • Kysyntä:

Kun tarve syntyy, haluaa rajata ja seuraa sitten kysyntää. Se on tilanne, jossa yksilöllä on tarve tuotteelle ja keinoilla maksaa siitä.

Vaikka tarve on pelkkä toive, halu on valittu tarve, jossa henkilöllä on todellisia etuja. Toisaalta kysyntä on selkeää sitoutumista. Tarpeellinen esine on usein kysyntä toiselle. Joten vaikka rikas mies voi vaatia luksusautoa, niin se on vain palkansaajan halu ja vain köyhän tarve. Se on esimerkki: "Jos toiveet olisivat hevosia, kerjäläiset ratsastaisivat."

 1. Markkinointitarjoukset

Yhtiö pidentää niitä asiakkaan tarpeiden mukaan. Tarjous tarkoittaa tuotetta tai palvelua, joka vastaa asiakkaan tarpeisiin laadun, määrän, hintojen, ajan, säännöllisyyden ja vastaavien tekijöiden suhteen. Tuote voi olla aineellinen tai aineeton. Vaikka aineellinen tuote on näkyvissä ja havaittavissa aisteillamme, aineeton tuote on yleensä palvelu, joka siirretään renderatorista vastaanottajalle tietyllä ajankohtana.

Kuvalähde: pixabay.com

Tuotteet voitaisiin luokitella laajasti tuotettaviksi tai valmistettaviksi. Valmistamissa tavaroissa sekä ihmisellä että tekniikalla on suuri rooli. Valmistetut tuotteet voivat olla kulutustavaroita tai loppukulutukseen tarkoitettuja käyttöesineitä. Matkapuhelimet, jääkaapit, uunit, kaapit ovat kaikki kestäviä, kun taas vartalovoiteet, hammastahna, valmiita ruokia ovat kaikki kestämättömiä.

Jokaisella yrityksellä on markkinointitarjous, joka käsittää palvelulinjan tai tuotelinjan. Tarjous sisältää yleensä joitain tuotteita yhtiön tuotelinjasta. Mutta joskus koko kori korostetaan markkinointikampanjassa. Täydellinen tarjous täyttää asiakkaiden odotukset ja tarjoaa suurimman hyödyn kohtuuhintaan alhaisella hinnalla.

 1. Markkinointi käsittelee kaiken asiakasarvosta ja tyytyväisyydestä

Arvo ostajan näkökulmasta on tuotteen tai palvelun kapasiteetti, josta hän saa tyytyväisyyden. Jos tyytyväisyys on alhaista, se tarkoittaa, että tuotteella tai palvelulla on matala arvo asiakkaalle. Päinvastoin on myös totta. Tyytyväisyys on mielentila eikä sitä voida mitata, koska se ei ole mitattavissa. Kustannuskonsepti on tässä erittäin merkityksellinen. Ja sekä kuluttajat että myyjät ovat kiinnostuneita siitä.

Esimerkiksi ihmiset tarttuvat yleensä ilmaiseksi annettuun tai helposti ostettavaan esineeseen. Sama esine ei löydä samanlaista lukumäärää käyttäjiä, jos sen hintaa nostetaan.

Täällä voit määritellä ostajalle aiheutuvat kustannukset rahamääräisinä. Markkinointi on tärkeä huomioon otettava kysymys, koska siihen sisältyy vaihtoehdon vapauttaminen osittain ostajalta.

 1. Vaihto, kauppa ja suhteet

 • Vaihto:

Se on markkinoinnin ydin. Pörssi on markkinoinnin toinen nimi. Valmistajat asettavat saataville kaikki yhteiskunnassa tarvittavat tavarat pitäen tärkeänä hintaa, laatua, aikaa ja paikkaa. Tuotteet ja palvelut on vaihdettava rahaksi. Tai muuten, tulee joukko varastoja, jotka vaikuttavat tuotanto- ja jakelumekanismiin.

Esimerkiksi Toyota tuottaa 2 000 autoa päivässä, joista 700 myydään Yhdysvaltojen markkinoilla ja loput viedään ympäri maailmaa. Jos myynti ei olisi vastannut tuotantoa, päivittäistä tuotantoa olisi vähennettävä.

Kuvalähde: pixabay.com

Jos myyjä antaa ilmaisia ​​lahjoja, hyväntekeväisyyttä tai lahjoituksia, se ei ole vaihto. Jälleen kerran, jos otat jotain omalta tehtaalta, maatilalta tai puutarhasta, se ei ole vaihto. Jos varastossa tavaroita myytävänä ja annat ne sitten perheenjäsenillesi ja ystävillesi ilmaiseksi, se ei ole vaihto.

 • Transaction:

Kauppa tapahtuu ostajan ja myyjän välillä. Myyjällä on tavarat osittain, ja ostaja on valmis rahat maksamaan siitä. Nykyään verkko- ja korttitapahtumat ovat korvanneet suurelta osin käteisen vaihtoa. Monien yritysten käteiskaupat tuskin olivat 10% kokonaismäärästä.

Yritykset lisääntyvät tänään ja yhä useammat ihmiset ostavat tavaroita luotolla. "Nauti nyt, maksa myöhään" on korvannut "käteisellä ja kuljetuksella". Siten asunnon, auton tai talon ostamisesta on tullut edullisempaa. Tasavertaiset kuukausierät (EMI) ovat saapuneet siunauksena kuluttajille.

 • Ihmissuhteet:

Se on molemminpuolinen luottamus, joka kehittyy ostajan ja myyjän välillä pitkällä aikavälillä. Se on ostajan kiinnostaminen ja pidättäminen. Kun asiakkaat ymmärtävät, että myyjä on rehellinen palvelessaan tarpeitaan, he tulevat takaisin. Ne voivat myös levittää suusanallista julkisuutta, mikä johtaa suurempaan myyntiin.

Mutta myyjälle tyytymätön asiakas on kuin mätä mango, joka mäntää kaikki muut korissa. Tästä syystä suhdemarkkinointi on nykyään erikoistunut ala, jolla johtajat yrittävät voittaa ja ylläpitää asiakasuskollisuutta.

 1. markkinat

Markkinat eivät välttämättä ole paikka. Se on yksinkertaisesti ostajien ja myyjien kokoontuminen, jolloin entinen saa yksityiskohtaisia ​​tietoja siitä, mitä myyjällä on tarjota ja mitä ostajat haluavat ostaa. Se on mekanismi, joka mahdollistaa hintojen vahvistamisen molempien osapuolten hyödyksi. Ihmisten ja tavaroiden fyysistä läsnäoloa ei välttämättä tarvita.

Kuvalähde: pixabay.com

Markkinointikäsitteet ja markkinoinnin avainkäsitteet ovat lähtökohta, koska markkinointi seuraa sitä eli tavarat virtaavat myyjältä ostajalle ja raha virtaa vastakkaiseen suuntaan myyjän saavuttamiseksi vaihdon suorittamiseksi.

 1. Markkinoija ja näkymät

 • markkinoija:

Markkinointikäsitteet ja markkinoinnin avainkäsitteet ovat instituutioita tai henkilöitä, jotka toimittavat tuotteita ja palveluita asiakkaiden saataville. Hänellä voi olla oma tuotevalikoimansa, joita tarjotaan kiinnostuneille ostajille. Markkinoijat luovat vain paikan, tietoisuuden hyödyllisyyden ja ajan omistamisen. Niitä ei tuoteta, vaan ostetaan valmistajilta ja myydään asiakkaille joko jatkojalostusta tai loppukulutusta varten.

 • Näkymät:

Markkinointikonseptien ja markkinoiden vastine on näkymiä. Vain myyjät eivät voi muodostaa markkinoita. Näkymien läsnäolo johtaa markkinoijien läsnäoloon. Myyjälle ei ole hyötyä, jos tuotteita ja palveluita ei ole ostaa.

 1. Yhteiskunnallinen markkinointi ja sosiaalinen vastuu

Tämä käsite vaatii markkinointikäsitteitä kudoutumaan eettisiin ja sosiaalisiin näkökohtiin heidän markkinointikäytäntöihinsä. Heidän on tasapainotettava ristiriitaisia ​​kuluttajien toiveiden, yrityksen voittojen, suhdetoiminnan ja asiakastyytyväisyyden perusteita. Yritykset ovat sisällyttäneet johtamiskäytäntöihinsä myös yritysten sosiaalisen vastuun.

Kuvalähde: pixabay.com

Syyihin liittyvät markkinointikonseptit ovat saavuttaneet perustan muutaman viime vuosikymmenen aikana. Veteraanihallinnon kirjoittajat Hamish Pringle ja Marjorie Thompson ovat määritellyt tämän "tekoksi, jolla markkinointiin tarkoitettu tuote rakentaa suhteen tai kumppanuuden syyn tai molemminpuolisen hyödyn syiden kanssa".

Konsepti perustuu uskoon, että ostajat etsivät yleensä merkkejä kuten eettisiä käytäntöjä ja hyvää hallintotapaa ennen päätöksentekoa tuotemerkkivalinnoista. Sen jälkeen rakennetaan brändille pitkäaikainen suhde, joka ylittää rationaaliset ja tunnepitoiset hyödyt. Markkinoinnin käsite ulottuu asiakkaan tai yrityksen ulkopuolelle. Markkinoijien on edistettävä sosiaalista hyvinvointia menestyäkseen pitkällä tähtäimellä.

Loppusanat

Uusimmat markkinointikonseptit ja markkinoinnin avainkäsitteet ovat muuttuneet ajan tasalle. Liiketoiminnan kehittyessä myös markkinointikonseptit muuttuivat. Yritysten siirtyessä verkkokauppaan ja verkkoyrityksiin on entistä tärkeämpää säilyttää asiakkaita.

Täällä ostajat ja myyjät eivät ole kasvotusten. Asiakkaiden säilyttäminen on erityisen tärkeätä tällaisissa olosuhteissa. Se on vaikeampaa myös siksi, että myyjä ei osaa lukea asiakkaan mieltä. Innovatiiviset asiakkaiden pidättämismenetelmät ovat tulleet voimaan. Näitä ovat tuotteiden ilmainen vaihto, ympäri vuorokauden tapahtuva asiakastuki, kotitutkimukset ja monet muut. Mutta ydinkonseptit ovat suurelta osin samat. Ne perustuvat edelleen markkinoinnin neljään ps: ään eli tuotteeseen, paikkaan, hintaan ja myynninedistämiseen. Viimeksi mainittu on nykyään tärkein markkinointipilari.

Suositellut artikkelit

Tässä on artikkeleita, jotka auttavat sinua saamaan lisätietoja markkinointikäsitteistä, joten käy vain linkin läpi.

 1. 32 Tärkeä vaihe tietoturvatyökaluihin Sinun on oltava tietoinen
 2. 6 tärkeätä vaihetta toimiviin tekstiviestimarkkinointipalveluihin
 3. 11 Tärkeitä taitoja, joita digitaalisen markkinoinnin johtajalla on oltava
 4. 11 parasta markkinointityyppiä, joita voit harkita
 5. 15 tehokasta edullisten vähittäismarkkinoinnin ideoita ja vinkkejä