Johdatus vertikaaliseen integraatioesimerkkiin

Yritykset ympäri maailmaa etsivät liiketoimintansa laajentamista parantaakseen liiketoiminnan kannattavuutta ja tarjotakseen myös ratkaisuja asiakkailleen paljon paremmalla tavalla. Kun liiketoiminta yhdistetään ylös ja alas liiketoimintajärjestelmästä joko taaksepäin toimittajia kohti tai eteenpäin asiakkaan suuntaan, tällaiseen liiketoiminnan integraatioon viitataan suositulla tavalla vertikaalisena integraationa.

Ymmärretään sama muutaman esimerkin avulla ja sellaisen integraation taustalla, joka ajaa yrityksiä menemään samaan.

Esimerkkejä vertikaalisesta integraatiosta

Esimerkkejä vertikaalisesta integraatiosta ovat seuraavat:

Pystyintegraatio - esimerkki # 1

 • Yksi näkyvimmistä esimerkeistä yrityksestä, jolla on jatkuva menestys vertikaalisessa integraatiossa, on maailman johtava älypuhelinten valmistaja Apple Inc. NASDAQ: n pörssiyhtiö, joka on erittäin suositun I-puhelimen mobiililaite, on menestynyt vertikaalisessa integraatiossa tekemällä taaksepäin integroitumisen valmistamalla piirisarjaa. käytetään suosituissa laitteissaan. Näin toimimalla yritys on onnistunut pitämään laadun tarkistuksen ja säästää piirisarjojen kustannuksia, mikä viime kädessä auttaa yritystä ja sen asiakkaita tarjoamalla laadukkaita tuotteita paremmilla hinnoilla.
 • Samoin yritys on myös edistynyt integroitumisessa avaamalla vähittäiskauppojaan, jotka tunnetaan nimellä Apple Stores myydäkseen koko tuotevalikoimansa. Näin toimimalla yritys voi säästää paremmin palkkioista, jotka maksetaan sen vähittäiskauppakumppaneille, parantaa myymälöidensä yhtenäisyyttä ja tyyliä ympäri maailmaa ja samalla käyttää niitä tarjoamaan parempia hintapisteitä sen loppukäyttäjät eli asiakkaat. Näin voimme nähdä, kuinka erittäin menestyvä yritys Apple Inc käyttää vertikaalista integraatiota parantamaan liiketoimintansa tehokkuutta ja tarjoamistaan.

Pystyintegraatio - esimerkki 2

 • Toinen suosittu esimerkki vertikaalisesta integraatiosta on McDonald's. Maailmanlaajuisesti tunnettu pikaruokaketju on mestari vertikaalisen integraation onnistuneessa toteuttamisessa. Yhtiö, joka myy myymälöitä lähes yli 100 maassa ympäri maailmaa, myy myy hampurilaisia, ranskalaisia, jäätelöitä ja juomia, on taannut koko toimitusketjun onnistuneen taaksepäin integroitumisen. Yhtiö on perustanut omat tuotantolaitoksensa hankkimaan raaka-aineita, joita käytetään sen syötävien tuotteiden valmistukseen.
 • Lisäksi yritys nostaa omia maataloustuotteitaan laadun ylläpitämiseksi ja samojen tuotteiden tarjoamiseksi asiakkaille ympäri maailmaa. Tekemällä tällaisen taaksepäin integroitumisen, McDonald's ei ole vain saavuttanut kohtaloa olla maailmanlaajuisesti menestyvä ruokaketjubrändi, vaan tarjoaa myös vastinetta rahalle uskolliselle asiakaskunnalleen ympäri maailmaa.

Pystyintegraatio - esimerkki 3

 • Toinen esimerkki Intian kehitysmaissa toimivasta menestyvästä supermarketketjusta on Avenue Supermarts Limited, joka omistaa ja ylläpitää erittäin suosittuja myymälöitä DMART. Yhtiö toimii elintarvike- ja tavaratarviketeollisuudessa, jolla yleensä on suuri marginaalipaine sähköisen kaupan nousun takia. Tästä haastavasta tilanteesta huolimatta yritys on onnistuneesti toteuttanut sekä eteenpäin että taaksepäin tapahtuvaa vertikaalista integraatiota, ja se on tuottanut johdonmukaisia ​​tuottoja sekä omistajilleen että asiakkailleen.
 • Yhtiö toimii yleensä omistamissaan myymälöissä, mikä auttaa heitä säästämään huomattavasti vuokria ja sallii heidän myös räätälöidä myymälöitään paremmin tilan hyödyntämiseksi ja tulojen parantamiseksi neliöjalkaa kohti, mikä on tärkeä mittapuu järjestäytyneen vähittäiskaupan pelaajille. Lisäksi yritys on luonut omat tuotemerkkinsä, joissa yritys itse huolehtii koko valmistus- ja vähittäiskaupasta, mikä auttaa yrityksiä hinnoittelemaan tuotteita ja kasvattamaan voittomarginaaliaan.

Pystyintegraatio - esimerkki 4

 • Toinen suosittu esimerkki vertikaalisesta integraatiosta ja sen onnistuneesta toteuttamisesta on erittäin suosittu maailmanlaajuisesti tunnettu vaatemerkki ZARA. Espanjan pääkonttori on onnistuneesti integroitunut taaksepäin ja toimii omien suurten vähittäiskauppojensa kautta ympäri maailmaa. Yhtiö valmistaa tavaroita omissa yksiköissään ja suunnittelu tehdään myös talon sisällä. Tällaisen integroitumisen ansiosta yritys pystyy varmistamaan vaatekaapin ja tyylin muutoksen vuodenaikojen perusteella, ja sillä on nopein varastonvaihto liikevaihtoon verrattuna, mikä antaa yritykselle mahdollisuuden saavuttaa parempia voittoja ja pitää kilpailuetua vaatemerkkiteollisuudessa.
 • Vertikaalinen integraatio ei rajoitu vain elintarvike- ja vaateteollisuuden yrityksiin. Toinen menestyvä merkki, joka on saavuttanut huomattavan menestyksen taaksepäin tapahtuvassa vertikaalisessa integroinnissa, on Luxottica, joka on suosittujen optiikkamerkkien valmistaja, kuten Ray-Ban, Oakley jne. Italialainen yritys valmistaa omia lasituotteita, suunnittelee ne ja myy niitä kautta omat myymälät ja myös monen tuotemerkin myymälöissä. Tällaisen integroinnin avulla yritys on parantanut huomattavasti markkina-asemaansa maailmanlaajuisesti ja johtanut laadukkaiden tarjousten tarjoamiseen asiakkailleen.
 • Tässä yhteydessä on kuitenkin aiheellista huomata, että kaikki vertikaalinen integraatio eivät johda onnistuneeseen pistoon. Joskus jos se ei ole hyvin integroitunut, se voi johtaa kyseisen yrityksen vakaviin seurauksiin ja johtaa jopa sen olemassaoloon vaarassa. Vertikaalinen integraatio on järkevää, kun yritys pystyy suorittamaan arvoketjun toimintoja paremmin ja tuloksellisemmin, mikä johtaa kustannusten optimointiin ja yleisen tehokkuuden ja laadun paranemiseen, jotka muuten ulkoistetaan ulkoisille toimijoille. Yrityksen, joka päättää valita vertikaalisen integraation, on varmistettava, että se ottaa huomioon nämä tekijät ja että siihen ei saa kohdistua lyhytaikaisia ​​hyötyjä, jotka johtuvat eteenpäin suuntautuvasta tai taaksepäin tapahtuvasta vertikaalisesta integraatiosta, vaan sen on myös nähtävä pitkäaikainen tarina. Tärkeintä muistaa vertikaalista integraatiota tehtäessä on varmistaa, että arvoketjun toiminnot integroidaan, jotta liiketoiminta voi toimia tehokkaammin ja taloudellisemmin, mikä johtaa liiketoiminnan ja sen asiakkaiden kannalta arvokkaaseen arvoon.

johtopäätös

Vertikaalinen integraatio on tärkeä virstanpylväs, jonka yritykset yrittävät saavuttaa parantaakseen kannattavuuttaan ja saavuttaakseen paremman edun kilpailijoihinsa nähden ja erottuakseen kilpailijoista ja tuottaa samalla parempaa vastinetta asiakkaille. Tämä on tärkeä askel arvoketjun tehokkuuden lisäämisessä. Monien onnistuneiden esimerkkien avulla olemme yrittäneet antaa lukijalle mahdollisuuden ymmärtää vertikaalisen integraation käsitettä paremmin ja ymmärtää myös vivahteet, jotka tekevät siitä menestyksen yritykselle ja win-win-tilanteen sekä asiakkaalle että yritys.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas vertikaaliseen integraatioesimerkkiin. Tässä keskustellaan johdannosta vertikaaliseen integraatioon ja esimerkkejä vertikaalisesta integraatiosta. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

 1. Selitys pääomaesimerkkeistä
 2. Esimerkkejä monopolistisesta kilpailusta
 3. Oppaat siitä, mikä on SQL?
 4. 7 suosituinta esimerkkiä mahdollisuuskustannuksista