Kuvalähde: pixabay.com

Henkilökohtaisen tuotemerkin strategia työssä-

Suurin osa ammattilaisista ajattelee, että henkilökohtaisen brändistrategian luominen on jotain mitä heillä ei ole mahdollista. Oman henkilökohtaisen brändistrategian rakentaminen on itse asiassa päivittäinen valinta, jonka teet työelämässäsi. Tapa, jolla puhut, tapa kävelet ja tapa kantaa itsesi sanomaan paljon sinusta. Asia on kuitenkin se, että useimmat ihmiset eivät halua muuttaa päivittäisiä tottumuksiaan, koska he ovat mukavat nyt. keskustelemme yksityiskohtaisesti henkilökohtaisen tuotemerkin strategian käsitteestä.

Luuletko, että jotain voidaan tehdä käyttämättä sitä ensin? Jos haluat rakentaa henkilökohtaisen brändistrategiasi, ainoa asia, josta sinun on huolehdittava, on se, miten käytät työpaikallasi. Tässä artikkelissa puhumme eri tavoista rakentaa henkilökohtainen brändistrategia. Ne eivät ole uusia, mutta toimivat. Mutta on vain yksi ehto. Ainoa edellytys on, että sinun täytyy työskennellä heidän kanssaan.

Jos olet valmis, voimme aloittaa.

Ensimmäiset asiat ensin - henkilökohtainen brändistrategia

Ennen kuin pääsemme asiaan puhutaan brändäyksestä. Brändäys on symboli, merkki tai nimi, joka kuvaa yksinkertaisesti ihmisiä, esineitä tai ryhmiä. Sinun ei tarvitse käyttää paljon lauseita ja kuvia tai mitään. Yksinkertainen merkki tai symboli tekee.

Miksi ihmiset käyttävät brändäystä työkaluna markkinoinnin parantamiseksi, koska brändäys kykenee laukaista ihmisissä tunteita, arvoja ja periaatteita, kun he katsovat tai kuulevat tuotemerkkiä.

Esimerkiksi, jos pidät itseäsi henkilökohtaisena brändistrategiana, mikä tahansa tekemäsi tai tekemättömäsi kannustaisi tunteita ja reaktioita muihin ihmisiin. Se on kuin luoda pysyvä vaikutelma ihmisiin oman käytöksesi kautta.

3 tyyppiä tehokkaalle henkilökohtaiseen brändistrategiaan

Nyt on olemassa kolmen tyyppisiä henkilökohtaisen tuotemerkin strategioita. Sitä ei ole antanut kukaan guru tai mikään muu merkittävä. Sen sijaan, että olemme havainneet ammattilaisia ​​ja yrityksiä sekä sitä, kuinka he luovat tuotemerkkinsä, päättelemme näiden tietojen perusteella, että suurin osa tuotemerkeistä kuuluu näihin kolmeen laajaan luokkaan.

1. Positiivinen henkilökohtainen brändistrategia

Tämä on houkuttelevin henkilökohtainen brändistrategia. Ihmiset luovat tämän tuotemerkin antamalla viestin tai viestisarjan kuunteleville. Ja he myös edistävät hyveitään ja hyviä arvojaan positiivisen tuotemerkin avulla. Mutta positiivisen henkilökohtaisen brändistrategian luominen vie aikaa. Jos luulet tekevän positiivisen henkilökohtaisen brändistrategian päivässä, et saa henkilökohtaisen brändistrategian tarkoitusta. Muista, että yksi positiivinen toiminta ei houkuttele ihmisiä, mutta sarja säälimätöntä toimintaa houkuttelee heitä kohti sinua.

2. Negatiivinen henkilökohtainen brändistrategia

Nyt kukaan henkilökohtainen tuotemerkki ei halua tätä. Ihmiset vihaavat tämän tyyppisiä henkilöitä tai henkilökohtaisia ​​tuotemerkkejä. Jos tarkkailla tarkkaan, huomaat, että on vähän ihmisiä, joista kukaan ei pidä; pikemminkin suurin osa ihmisistä vihaa heitä. Oletko koskaan miettinyt, miksi niin? Se johtuu siitä, että he toistavat toimia, jotka eivät ole yhdenmukaisia ​​yrityksen kulttuurin kanssa, ja siten muut eivät hyväksy niitä arvokkaana henkilökohtaisena tuotemerkkinä.

3. Neutraali henkilökohtainen brändistrategia

Nämä ihmiset ovat puolueettomia. Jos kysyisit heiltä kollegoiltaan, he sanoisivat tuntevansa nämä puolueettomat ihmiset. Mutta niissä ei ole mitään merkittävää. Tämä on pahin kaikista kolmesta. Siellä oleminen ja vaikutuksen tekeminen ei ole hyvä asia työelämällesi.

Nyt, kun olemme ymmärtäneet henkilökohtaisen tuotemerkin pienet osat, tarkastellaanpa miksi sinun pitäisi luoda henkilökohtainen tuotemerkki, joka auttaa sinua erottumaan joukosta.

Miksi skenaario

Jos haluat, että kuvaamme henkilökohtaisen tuotemerkin yhdellä sanalla, sanoisimme - yhdistyminen. Huolimatta siitä, mistä henkilökohtaisesta tuotemerkistä on kyse, jos se on luonut mielessäsi negatiivisen assosiaation, ajattelet negatiivisesti brändistä ja päinvastoin.

Joten jos haluat kasvaa urallasi, sinun on ymmärrettävä henkilökohtaisen tuotemerkkisi arvo. Ja kun ymmärrät arvon, voit muovata sen ja tehdä siitä niin kuin haluat.

Liiketoiminnassa he kutsuvat sitä ympäristön skannaamiseksi ennen menoa mihinkään yritykseen. Täällä voit antaa sinulle vinkkejä ennen vinkkien antamista. Sinun on tehtävä skannattu jo vakiintunut henkilökohtainen tuotemerkki. Kyllä, saatat sanoa, että sinulla ei ole henkilökohtaista tuotemerkkiä nyt. Mutta sinulla on, jos kiinnität huomiota.

Paras tapa tietää omasta tuotemerkistäsi on kysyä palautetta kollegoilta, joihin luotat. Pyydä heitä sulkemaan silmänsä ja kuvittelemaan sinua. Mikä sana, lause tai kuva heillä on, kun he ajattelevat sinua? Pyydä heitä olemaan rehellisiä sinua kohtaan, kun haluat parantaa itseäsi heidän palautteensa perusteella. Kaikki he eivät ehkä sano totuutta. Mutta jotkut heistä saattavat. Heidän palautteensa perusteella ymmärrät henkilökohtaisen tuotemerkin merkityksen ja kuinka he yhdistävät sinut erilausekkeisiin, sanoihin ja kuviin.

Ja se yhdistys laukaisee heidät sinusta.

Tämän kokeilun jälkeen älä ajattele vain pahaa itsestäsi (jos ne ovat negatiivisia); mieluummin tarkkailla itseäsi, kun olet ammatillisessa ympäristössä. Mitä sanot? Kuinka toimit? Kuinka käytät? Ja huomaa myös ympärilläsi olevien ihmisten käyttäytyminen. Kuinka he reagoivat toimintaasi, sanoihin ja käyttäytymiseen? Pian saat sen missä seisot ja siitä lähtien alet soveltaa seuraavia tarjoamiamme vinkkejä.

Kuinka opastaa henkilökohtaisen tuotemerkkistrategian luomiseen

Hyväksyt, että henkilökohtaisen tuotemerkin luomiseen ei ole kaikenkokoista kaavaa. Mutta me annamme sinulle joitain temppuja, joita voit mukauttaa ja tehdä niistä omia valintasi ja mieltymyksesi mukaan.

Aloitetaanpa.

 • Ole aito itsesi

Tämä on vanha ja viisas neuvoja. Jos olet kuin useimmat ihmiset, ohitat sen kuin he. Mutta sinun ei pitäisi, jos olet vilpitön henkilökohtaisen tuotemerkkisi rakentamisessa. Oscar Wild sanoi - ”Ole sinä. Kaikki muut on jo otettu. ”Löydä oikea itsesi. Kysy itseltäsi, mikä saa minut päälle? Mikä sulkee sinut pois? Mitä tykkäät tehdä? Mitä pidät saada? Jos sinulla voi olla taikas sauva, mitä kysyisit heiluttamalla sitä? Mitä sinulla olisi, jos sinulla on vain 3 kuukautta elää maan päällä? Kuka on prioriteettisi? Mitä työtä haluat suorittaa ennen kuolemaa? Nyt nämä kysymykset ovat kaikki hypoteettisia, ja ne eivät välttämättä merkitse sinulle paljon. Tuntea itsesi täysin ei aina ole mahdollista. Mutta voit tuntea sinut osittain esittämällä itsellesi nämä kysymykset. Ensimmäinen asia on olla käyttämättä kuin olet erilainen henkilö. Sinun pitäisi olla totta itsellesi ja toimia totuudesta aina, koko ajan.

 • Älä tee mitään saadaksesi ihmisten hyväksynnän

Oletko ihmisille miellyttävämpi? Teetkö asioita saadaksesi muiden hyväksynnän? Jos olet yksi niistä, sinun tulee unohtaa henkilökohtaisen tuotemerkin tekeminen. Miksi? Jos myyt jo lyhytaikaisesti ja jatkat muiden kappeleen mukaan, miksi ihmisten pitäisi kiinnittää huomiota sinuun? Jos haluat luoda positiivisen henkilökohtaisen tuotemerkin, tässä on mitä sinun pitäisi tehdä. Lopeta miellyttäminen ihmisille ja aloita miellyttäminen itsellesi. Et ole syntynyt tai sinua ei ole palkattu hyväksymään alatyöllisyyttä ihmisten alaisuudessa. Olet urallasi tekemässä työtäsi, lisäarvoa, tekemässä merkkejäsi ja tehdäksesi muutosta. Vaikka ihmiset vaativat tai käskevät sinua tekemään jotain, ole luja suhdeissasi. Aseta itsellesi säännöt, joita et koskaan riko. Voit esimerkiksi asettaa säännön, jonka mukaan koskaan tule toimistoon myöhässä ja etkä koskaan pidä toimistossa määräaikaa pidempään. Ihmiset saattavat odottaa sinun jäävän töihin. Mutta jos luulet tämän säännön palvelevan sinua paremmin ja pystyt suorittamaan kaiken työsi työaikana, älä jää takaisin tekemään muiden töitä.

 • Pidä yllä hyvää työmoraalia

Voit luoda loistavan henkilökohtaisen tuotemerkin, jos teet vain tämän. Pidä yllä hyvää työmoraalia. Se tarkoittaa tuloa töihin ajoissa, projektien jättämistä ennen määräaikaa, suoraa kommunikointia asiakkaiden ja kollegojen kanssa, avoimuuden ylläpitämistä pomoosi tekemästäsi ja mikä tärkeintä, ette koskaan vaaranna työn laatua. Jos voit harjoittaa tätä pitkään, sinun ei tarvitse tehdä paljon. Jos sinulla ei ole nyt suurta työetiikkaa, valitse yksi kriittisin tapa, ja harjoittele sitä koko sydämestäsi. Kun olet tyytyväinen ja olet varma siitä, että kriittisestä tavasta on tullut toinen luonne, valitse seuraava ja tee sama. Tämä auttaa sinua luomaan vaikutelman ihmisille, jotka vastaavat joko mainostamisesta tai alentamisesta.

 • Pidä lupauksesi

Ei, kaikkia lupauksia ei voida pitää. Pidä siis lupausluettelosi pieni. Niin pieni, että et koskaan unohda pitää lupauksesi. Paras tapa tehdä se on pitää suu kiinni suurimman osan ajasta. Älä sitoudu tai lupaa ennen kuin tiedät sydämessäsi, että voit tehdä sen varmasti. Jim Rohn sanoi sen parhaiten - “Älä anna kielesi kasvattaa hartioidesi taakkaa.” Jos pidät lupausluettelosi pienenä, pystyt aina pitämään lupauksesi ja se tekee valtavan eron.

 • Älä puhu pahasti kenenkään takana

Jos olet vilpitön henkilökohtaisen tuotemerkkistrategian rakentamisessa, laita sanasi kurkkuosi. Sinulla ei ole varaa puhua huonosti muista, kun haluat rakentaa henkilökohtaisen brändistrategian itsellesi. Mutta jos olet tottunut, se olisi vaikea korjata sitä. Mitä tehdä? Korvaa toinen tapa. Sen sijaan, että puhuisi pahasta kenestäkään, puhu hyvää ihmisistä selkänsä takana. Sinun ei tarvitse kertoa valhetta. Ajattele vain huolellisesti, mikä mieluummin kyseisestä henkilöstä on, ja puhu siitä heidän selkänsä takana. Se auttaa sinua rakentamaan tuotemerkkiäsi.

 • Älä ole rento pukeutumisessa ja henkilökohtaisessa ulkonäössä

Se on erittäin tärkeää. Sinulla ei ole varaa näyttää synkkää ja rumaa. Jos et pidä huolta itsestäsi, miten voisit vaikuttaa muihin omalla tuotemerkkistrategiallasi? Sinun ei tarvitse ostaa ylimääräisiä paitoja ja housuja. Osta vain 4-5 muodollista paitaa ja housua, silitä ne hyvin ja käytä joka päivä. Sinun ei tarvitse maksaa paljon hyvännäköisyydestä. Vain sinun on oltava tietoinen siitä, miten se vaikuttaa muihin ammattilaisiin, kollegoihin, pomoon ja muihin ympärilläsi oleviin ihmisiin.

 • Työskentele hyveidesi parissa

Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Jos työskentelet hahmosi sijasta, että yrität olla karismaattinen, se auttaa sinua enemmän. Henkilökohtainen tuotemerkkistrategia ei koskaan koske pelkästään karismaa, pikemminkin luonnetta. Ihmiset eivät odota sinua vain karismista; he tekevät, koska sinulla on hahmo. Paras tapa arvioida hahmosi on kuinka reagoit kriisitilanteeseen. Huomaa käyttäytymisesi, vastauksesi ja miten käsittelet muita ihmisiä. Ja jatka sitten käyttäytymistäsi ja selvitä miksi käyttäydyt näin. Mikä pelottaa sinua? Mitä puuttuu?

 • Auta kaikkia ympärillä olevia

Et voi auttaa kaikkia. Mutta yksinkertainen tapa auttaa kaikkia nostaa henkilökohtaisen tuotemerkkisuunnitelmasi ja auttaa sinua paremmasta ammattilaisesta. Ota kannettava tietokone mukanasi ja kirjoita muistiin aina, kun joku kohtaa jotain ongelmaa toimistossa. Työskentele vapaa-ajallasi asian parissa. Jos saat ratkaisun, tarjoa apua. Huomaat, että tällä tavoin sinusta tulee välttämätön ammattilainen matkalla. Ja henkilökohtaisesta tuotemerkkisuunnitelmassasi tulee esimerkki kaikille, jota seurataan.

 • Kirjoita tehtävälausunto ja toimi vastaavasti

Tämä on parasta mitä voit tehdä, jos haluat rakentaa henkilökohtaisen tuotemerkkisuunnitelmasi. Kirjoita muistiin 2-5 avainsanaa, jotka kuvaavat sinua parhaiten, ja toimi vastaavasti. Tätä tarjoaa Guy Kawasaki ja hän sanoi, että iso tehtävälausunto estää usein kykyämme toimia tärkeimmissä asioissa. Poista sumu. Kirjoita muistiin 2-5 avainsanaa, jotka kuvaavat sinua parhaiten, ja tee sitten toimintasuunnitelma, joka auttaa sinua rakentamaan henkilökohtaisen brändisuunnitelmasi.

Henkilökohtaisen tuotemerkkisuunnitelmasi rakentaminen on pitkäaikainen prosessi. Jos etsit nopeita korjauksia, sinun kannattaa yrittää tehdä se muilla alueilla, mutta ei tällä. Joka päivä teet valinnan rakentaa positiivinen henkilökohtainen brändisuunnitelmasi tai tuhota se typeräillä virheillä. Nyt virheet ovat luonnollisia ihmisinä. Joten opi, käytä, tee virheitä, korjaa kurssi ja yritä uudelleen. Tämä on tapa rakentaa henkilökohtainen brändisuunnitelmasi.

Suositellut artikkelit

Tässä on artikkeleita, jotka auttavat sinua saamaan lisätietoja henkilökohtaisen tuotemerkin strategiasta, joten käy vain linkin läpi.

 1. Upea opas menestykseen henkilökohtaisen tuotemerkin avulla
 2. 6 tärkeätä vaihetta bränditarkastuksen suorittamiseksi oikein
 3. 12 brändinhallinnan pääperiaatetta menestyvälle liiketoiminnalle