Palvelumarkkinointistrategiat - Kun palveluyritykset ajattelevat markkinointistrategioita, ne harkitsevat yleensä lähtevää ja suoraa tekniikkaa eli viestejä, jotka lähetetään suoraan potentiaalisille asiakkaillesi. Tavoite tässä lähestymistavassa on olla vakuuttava ja vakuuttava, jotta yleisösi reagoi tarjottuun palveluun ja sitoutuu siihen.

Kuvalähde: pixabay.com

Nämä tekniikat ovat kiistatta muodissa, kunhan markkinointia on olemassa. Palvelumarkkinointistrategiat ovat kuitenkin kehittyneet vuosien varrella, etenkin digitaalisen markkinoinnin saapumisen jälkeen. Palvelun ostajien käyttäytyminen on muuttunut. He suorittavat todennäköisemmin Internet-haun palvelutilan löytämiseksi ja lukevat todennäköisesti asiakasarviointeja palveluidensa arvioimiseksi.

Tämä on itse asiassa laajentanut käytettävissänne olevia palvelumarkkinointistrategioita. Kilpailukyvyn säilyttäminen tarkoittaa tänään monien strategioiden täysimääräistä hyödyntämistä.

Mutta mitkä ovat parhaista kaikista palvelumarkkinointistrategioista, jotka ovat nykyään saatavilla erittäin kilpailukykyisessä yritysympäristössä? Katsotaanpa 10 ehdottomasti perustavaa strategiaa, jotka auttavat yritystäsi pysymään ajan tasalla, mutta auttavat myös lisäämään kilpailua.

Palveluyritysten markkinointistrategiat

 1. Markkinatutkimus

Tutkimus on kaikkien nykypäivän markkinointitoimien perusta. Markkinoilta tuotemerkkitutkimuksiin kattavat tieteelliset tutkimukset voivat auttaa sinua tekemään tietoisempia päätöksiä. Se antaa sinulle objektiivisen perustan palvelumarkkinoinnille ja laajentaa myös arvokkaita lähtökohtia tulosten mittaamiseen.

Tutkimus auttaa sinua ymmärtämään asiakkaitasi paremmin. Markkinatutkimus antaa sinulle käsityksen siitä, kuinka liiketoimintaprosessisi suoriutuvat. Tiedät, kuinka tärkeitä yrityksesi suorittaa ja mitä markkinointistrategiaa palvelusektoreilla sinun täytyy saada alkuun.

Markkinatutkimuksen vaikutus on ilmeinen. Tutkimukset ovat paljastaneet, että yritykset tekevät systemaattisia tutkimuksia mahdollisuuksistaan. Asiakkaat kasvavat usein 3–10 kertaa nopeammin ja ovat jopa kaksi kertaa kannattavampia kuin vertaisryhmät, jotka eivät tee mitään tutkimusta.

 1. Niche-strategia

Yksi palvelumarkkinoinnin tärkeimmistä liiketoiminnallisista näkökohdista on markkinarakoihin kohdistaminen ja erikoistuminen. Tutkimukset ovat osoittaneet, että jotkut nopeimmin kasvavista palveluyrityksistä ovat asiantuntijoita huolellisesti valitulla markkinaraolla. Kapean markkinaosuuden on oltava perusteellisesti ymmärretty toimiala, tila, josta voi tulla kiistaton johtaja ja asiantuntija.

Erikoistuminen voi tehdä kaikki merkityksen markkinointitoimillesi. Se määrittelee mitä teet tarkasti ja erottaa sinut kilpailusta. Erikoistuminen on eriyttäjää, joka todistaa itsensä.

 1. Suorituskykyinen verkkosivusto

Yrityksen verkkosivusto on tänään ammattimaisten palvelujen markkinoilla yksi tärkeimmistä hyödykkeistä . Se on enemmän kuin pelkkä digitaalinen mainostaulu, kuten monet yritykset uskoivat aiemmin. Hyvä verkkosivusto on palveluyrityksen online-läsnäolon keskipisteessä sekä tietopohjainen esitys asiantuntemuksestasi markkinoilla.

Verkkosivusto on tärkeä työkalu brändin näkyvyyden lisäämiseksi. Mahdolliset asiakkaat hakevat yleensä verkkoa palkatakseen palveluntarjoajia. Sinulla on oltava helposti navigoitava verkkosivusto, josta ihmiset löytävät kaiken tarvitsemansa tiedon ja sinulla on paremmat mahdollisuudet voittaa yritys. Lisäksi verkkosivusto auttaa sinua osoittamaan asiantuntemustasi ja tarttumaan parempaan hyväksyttävyyteen markkinoilla. Yleensä nähdään, että noin 80% ihmisistä metsästää verkossa palvelumarkkinointiyrityksiä. Internetistä on myös tullut yleisin kaiken tiedon lähde.

Kun kävijä laskeutuu verkkosivustollesi, vankka tieto ja huolellisesti suunnitellut tarjoukset voivat johtaa lähempään sitoutumiseen. Lopulta se tuo sinulle pätevää yritystä. Seuraavaksi esitetään prosessit johtajien johtamiseksi sisällön kautta.

Toinen verkkosivuston osa, joka sinun on harkittava, on suunnittelu. Graafinen ja web-suunnittelu voi vaikuttaa suuresti yleisön havaintoon ja auttaa muistamaan sitä, ja erottamaan liiketoiminnan intuitiivisesti ja nopeasti.

Hyvän verkkosivustosuunnittelun voima heikkenee usein. Tämä puolestaan ​​antaa yritykselle valtavan mahdollisuuden erottaa se muusta kilpailusta ja välittää uskottavuus, jota tarvitaan palkintojen kotiin ajamiseen.

Verkkosivustosi yhteensopivuus monilla laitteilla on myös tärkeä. Näitä ovat tietokoneet, androidit, välilehdet, matkapuhelimet ja muut. Reagoivasta suunnittelusta, jonka avulla verkkosivusto sopii katsojan laitteelle, on tullut yksi liiketoiminnan avainominaisuuksista, kun yhä useammat ihmiset käyttävät liikkuvia ja kannettavia laitteita liiketoimintaan. Google on jo alkanut sijoittaa verkkosivustoja, jotka ovat ”mobiiliystävällisiä” korkeammalla hakutuloksilla. Verkkosivuston saattaminen reagoivaksi on nyt välttämätöntä palvelumarkkinointiyrityksille.

Suositellut kurssit

 • Ohjelma Brand
 • Myynninedistämiskurssi
 • CBAP-koulutuspaketti
 1. Hakukoneoptimointi (SEO)

Kuten jo aiemmin todettiin, kohdeyleisön on voitava laskeutua sivustollesi ilman mitään ongelmia. Verkkosivuston on oltava tehokas tällä tavalla. Ja tämä oli SEO tulee sisään. Niin paljon on sen merkitystä verkkopalvelumarkkinoinnin palapelissä, että nopeasti kasvavat yritykset pitävät SEO: ta yhtenä tärkeimmistä käytettävissä olevista strategioista liikenteen ohjaamiseksi.

SEO on jatkuvasti kehittyvä, mutta monimutkainen tieteenala. Se koostuu kahdesta pääkomponentista.

 • Onsite SEO:

Tämä tekniikka käyttää kohdennettuja avainsanoja verkkosivustosi sisällön kommunikointiin, mikä houkuttelee kohderyhmääsi. Avainsanavaiheet keskittyvät tyypillisesti tarjoamiin palveluihin ja auttavat hakukoneita tuottamaan osuvia tietoja hakijoille. Ja kun yleisö etsii ymmärrystä erikoistumisasi palvelualueelta, he laskeutuvat verkkosivustollesi.

 • SEO ulkopuolella:

Kuvalähde: pixabay.com

Se tapahtuu takaisinlinkeinä verkkosivustollesi, joko kuivumalla muiden verkkosivustojen vierasartikkeleiden tai kolmansien osapuolien osallistumisen kautta. Nämä pyrkimykset lisäävät verkkosivuston arvovaltaa tunnustetuna johtajana kiinnostuksen kohteidesi alueella.

Kun asiaankuuluvat ja laadukkaat verkkosivustot linkittävät sivustoosi, suositut hakukoneet ymmärtävät uskottavuutesi, mikä johtaa parempaan sijoitukseen.

 1. Sosiaalinen media

Jos tarvitset lisää todisteita sosiaalisen median merkityksestä ammatillisissa palveluissa, tässä on joitain tietoja. Yli 60% kaikista ostajista tarkistaa uusia palveluntarjoajia sosiaalisen median kautta, mikä tekee siitä yhden yleisimmin käytetyn tietolähteen kuin muodolliset suositukset tai viittaukset.

Itse asiassa lähetteiden luonne on muuttunut sosiaalisen median saapumisen myötä. Äskettäisessä viittausmarkkinointitutkimuksessa havaittiin, että lähes 17% kaikista asiantuntijapohjaisista lähetyksistä suoritetaan sosiaalisen median vuorovaikutuksen perusteella. Yksinkertaisesti sanottuna sosiaalinen media toimii nopeuttajana tavoittaaksesi asiantuntemuksesi, maineesi ja sisältösi kohdeasiakkaillesi. Sen avulla voit muodostaa yhteyden arvokkaisiin vaikuttajiin ja kontakteihin sekä seurata tuotemerkkiäsi sosiaalisen listan kautta.

 1. Mainonta

On olemassa useita alustoja, joilla voit mainostaa palvelumarkkinointiyrityksesi. Näihin sisältyy yleensä seuraavat.

 • Palveluteollisuuden verkkosivustot ja julkaisut
 • Sosiaalinen media
 • Google AdWords, hakukoneiden markkinointi (SEM), Yahoo, Bing ja muut portaalit.
 • Uudelleenmarkkinointi: Evästepohjainen tekniikka, joka käyttää JavaScript-koodia seuraamaan yleisöäsi nimettömästi Internetissä ja tarjoamaan asiaankuuluvia mainoksia.

Mainonta ei vain mainosta palvelumarkkinointia. Sillä on myös merkittävä rooli sisällön lataamisessa, mikä lisää sekä näkyvyyttä että asiantuntemusta.

Muista käyttää erilaisia ​​mainontamuotoja, jotka parhaiten vastaavat ammattimaista palveluasi. Verkot, kuten LinkedIn ja muu palvelualaan suuntautunut mainonta, toimivat usein parhaiten. Nämä verkot antavat mahdollisuuden kohdistaa suoraan asianmukaiseen asiakassegmenttiin, mikä johtaa lisää keskusteluun, parempiin napsautussuhteisiin ja alhaisempiin latauskustannuksiin.

SEM, toisaalta, on yleensä kalliimpaa ja vaikeampaa kohdistaa ammattipalvelujen laajentamiseen. Samalla Facebook-mainokset voivat olla vähemmän tehokkaita, koska ammattitaitoiset asiakasasiakkaat käyttävät sitä vähemmän kuin muut vastaavat verkot.

Samanaikaisesti on muistettava, että jokaisesta mainostyypistä on useita muunnelmia. Palvelumarkkinointiyritys voi löytää ne jonkin verran menestyväksi riippuen mainonnan tarkoituksesta, budjetista, kohdistamisesta tai toimialan kapeasta.

 1. Palvelumarkkinointi

Ammattimaisten palvelunsiirtojen luonne on muuttunut vuosien varrella. Tämä on vaikuttanut palvelumarkkinointistrategiaan suurella tavalla. On saatu selville, että yli 81% palveluntarjoajista on saanut suositukset ihmisiltä, ​​jotka eivät ole koskaan olleet asiakkaita.

Mutta mistä kaikki nämä viittaukset tulevat? Suurin osa heistä tulee yrityksen asiantuntemuksesta tai maineesta.

Sisämarkkinointia voidaan käyttää yllä mainitun taktiikan yhteydessä. Tällä tavalla voit rakentaa brändillesi liikearvoa ja saada laaja-alaista mainetta erikoistuneelle verkkotunnuksellesi. Rakennat tuotemerkin muistutuksen yleisölle, joka ei ehkä ole toiminut kanssasi. Tämä puolestaan ​​johtaa enemmän siirtämiseen ja uuteen liiketoimintaan.

 1. Markkinoinnin automatisointi, CRM ja lyijyn vaaliminen

 • Markkinoinnin automaatio:

Se korvaa toistuvat manuaaliset toistuvat ja koskettavat manuaaliset prosessit automatisoiduilla. Vaihtoa tukee tekniikka. Automaatio yhdistää kaikki verkkopalvelumarkkinointikanavat yhdeksi keskitetysti hallittavaksi järjestelmäksi kampanjoiden ja ohjelmien luomiseen, hallintaan ja mittaamiseen.

Kuten mikä tahansa muu teknologinen työkalu, on tärkeää, että valitset oikean palvelumarkkinoinnin automaatio-ohjelmiston, joka sopii yrityksellesi parhaiten. Ratkaisun monimutkaisuuden, skaalautuvuuden ja koon on vastattava vaatimuksiasi hyvin.

 • CRM:

Toinen arvokas ohjelmisto on asiakassuhteiden hallintajärjestelmä (CRM). Suuri joukko yrityksiä käyttää CRM-järjestelmiä seuraamaan ja järjestämään asiakastietoja ja hankausmahdollisuuksia. Lyhyesti sanottuna CRM-moduuli voi auttaa sinua pysymään yhteydessä ja järjestäytyneenä riippumatta siitä, kuinka monimutkaisia ​​operaatiosi tulee.

CRM-järjestelmä toimii tietokannana kaikille liitetyille asiakkaiden ja mahdollisuuksien tiedoille, mukaan lukien yksityiskohtaiset huomautukset vuorovaikutuksista. Henkilökunta voi näppäillä tiedot, tallentaa ne ja käyttää niitä tarvittaessa. Se johtaa pyrkimysten synkronointiin yrityksesi eri osastojen välillä.

 • Lyijyn vaaliminen:

CRM ei ole loppu uusien asiakkaiden pussittamisesta. Muistatko kaavion aikaisemmin annetun lyijyä kasvavan suppilon? Verkkosivusto on tärkeä osa palapeliä. Sähköpostimarkkinointi on myös yhtä tärkeää. Analyticsin johtamat ja kohdennetut sähköpostipalvelumarkkinointikampanjat auttavat sinua toimittamaan sekä kovia että pehmeitä tarjouksia tietyntyyppisille ostajille heidän tarpeidensa mukaan räätälöityinä. Toisaalta pudotus sähköpostikampanjat sallivat sinun lähettää kohdennettuja tarjouksia yleisösi segmenteille tietyn ajanjakson ajan. Se muodostaa paljon tiiviimmän yhteyden palveluntarjoajan ja asiakkaan välillä ja kouluttaa asiaankuuluvien ja peräkkäisten tarjousten ja sisällön kautta.

 1. Testaus ja optimointi

Testaamisen ja optimoinnin avulla voit ajoittaa markkinointitoimesi ja tehdä päätöksiä vakavien tosiseikkojen eikä oletusten perusteella. Vaikka tutkimus on markkinoinnin perusta, testaus ja optimointi ovat jatkuva opas. Markkinointikampanjoiden testauksen ei tulisi koskaan loppua. Mutta niitä voidaan säätää markkinoiden tarpeiden mukaan.

 • Aloitussivujen ja sähköpostien A / B-testaus : Opi käyttämään suosittuja A / B-työkaluja kuten Unbounce tai Optimizely, mitkä aloitussivuista tai sähköposteista muuntavat käyttäjät menestyneimmin eri malleilla, kielillä tai muilla elementeillä.
 • Laskeutumisen ja sähköpostisivujen renderointi : Käyttämällä työkaluja, kuten Email on Acid, erilaisten alustojen ja laitteiden sivujen luovutuksen testaamiseen, varmista, että ne toimivat niin kuin niiden oletetaan.

Kuvalähde: pixabay.com
 1. Analytics ja raportointi

On aina tärkeää analysoida oikeat mitat, jotta tulokset voidaan mitata tehokkaasti. Mutta sinulla on oltava työkalut paikallaan tarkkojen tietojen keräämistä varten. Tämä sisältää sosiaalisen median, verkkosivustosi ja hakukoneoptimoinnin.

Google Analytics on muun muassa tärkeä työkalu sivustosi liikenteen laskeutumisen mittaamiseen ja analysointiin. Voit parantaa SEO-tuloksia MOZ: lla, kun taas Hootsuite ja vastaavat työkalut voivat tarjota yksityiskohtaisen sosiaalisen median analytiikan.

Säännöllinen analysointi ja testaus auttavat sinua ymmärtämään, mikä toimii ja mikä ei. Käytä niitä viisaasti. Ne auttavat sinua kääntämään palvelumarkkinoinnin pyrkimykset taiteesta tieteeseen.

Lopulliset ajatukset

Tärkeintä ei ole olla tyytyväinen siihen, kuinka olet menestynyt ammattimaisesti. Kilpailukyvyn säilyttämiseksi sinun on asetettava palvelumarkkinointistrategiasi säännöllisesti skannerin alle, arvioitava niitä ja yksilöitävä parannettavia alueita.

Sinun on ymmärrettävä, että online-ja digitaalisen markkinoinnin verkkotunnus kehittyy paljon nopeammin kuin kukaan heidän vertaistuksestaan. Palvelumarkkinointiyritykset, jotka keräävät ja hyödyntävät menestyksekkäästi tietoja suorituksestaan ​​- monien markkinointipyrkimysten perusteella - nousevat johtajiksi. Yrityksellä on kuitenkin oltava tahto menestyä, koska sen päätavoite, joka ei ole mikään strategia, todennäköisesti toimi

Suositellut artikkelit

Tässä on artikkeleita, jotka auttavat sinua saamaan lisätietoja palvelumarkkinoinnista, joten mene vain linkin läpi.

 1. Tunne paras markkinointitutkimus
 2. Myynninedistämistyypit
 3. 10 askelta ideoiden kommunikointiin tehokkaasti
 4. Opi paras - Palvelu vs. tuotemarkkinointi (infografia)
 5. Hyväksyttävän digitaalisen markkinoinnin taidot | (Strategia, palvelut, ura)
 6. 10 vaihetta parempien tulosten saamiseksi markkinointipilvestä
 7. 6 tärkeätä vaihetta toimiviin tekstiviestimarkkinointipalveluihin