Ero ohjelmointikielten ja komentosarjojen välillä

Ohjelmointikielet ovat kieliä, jotka käyttävät kääntäjää, ja komentosarjan kielet ovat niitä, jotka käyttävät tulkkaa.

Keskitytään kääntäjään ja tulkkiin, mitä ne ovat kääntäjiä ja mikä rooli heillä on.

Kääntäjä muuntaa korkean tason kielen konekieleksi, mitä tulkki tekee?

Joten herää ilmeinen kysymys, onko ohjelmointikielten ja komentosarjojen välillä eroa? Kyllä, vaikka he tekevätkin työtä tapaa, jolla ne suorittavat suorituksen, eroaa kääntäjästä ja tulkitsijasta.

Järjestelmä ei hyväksy tätä HLL: ää, joten kääntäjä auttaa meitä muuttamalla nämä HLL konekieliksi. Näillä konekielillä on binaarikielen pseudonimi. Mikä on 0: n ja 1: n muodossa?

Tulkki suorittaa täsmälleen saman toiminnallisuuden kääntämällä HLL konekielelle, mutta suorittaa sen riviltä.

Tulkki tekee koodikokoonpanon rivi riviltä, ​​kun taas kääntäjä tekee kaiken kerralla (yhdessä palasessa).

Ohjelmointikielet vs. komentosarjojen kielet (infografia)

Alla on 15 suosituinta vertailua ohjelmointikielten ja komentosarjojen välillä

Keskeiset erot ohjelmointikielten ja komentosarjojen välillä

Ennen kuin tutkimme ohjelmointikielten ja komentosarjojen kielten eroa, on melko selvää tietää miksi nämä kielet syntyivät, mikä oli tarve kehittäjille ennen?

Aluksi ohjelmointikielet kirjoitettiin rakentamaan ohjelmia, kuten Microsoft Excel, Microsoft Word, PowerPoint, Internet-selaimet jne. (Otti nämä termit helposti ymmärrettäviksi). Joten ohjelmakoodeja rakennettiin käyttämällä erilaisia ​​kieliä, kuten Java, C ja C ++, jne. Näiden ohjelmakoodien tarpeeksi tuli lisätä uusia toimintoja käyttäjien toimesta, on oltava vaihtoehto tarjota oikea käyttöliittymä heidän byeensa koodi ja siten se johti komentosarjojen kielten alkuun.

Voidaan sanoa, että komentosarjan kielet ovat eräänlainen ohjelmointikieli, joka ei vaadi - nimenomaista käännösvaihetta. Alla oleva skenaario antaa hyödyllisen kuvan lukijoiden ymmärryksestä.

Esimerkiksi, jos sinulla on C ++ -ohjelma, tavallisessa tapauksessa sinun on käännettävä se ensin, ennen kuin voit suorittaa sen. Vastaavasti, jos sinulla on JavaScript-ohjelma, sinun ei tarvitse kääntää sitä ennen suorittamista. Tämä antaa selvän lausunnon siitä, että JavaScript on skriptikieli.

Head to Head -vertailu ohjelmointikielten ja komentosarjojen välillä

 1. PL: ssä (ohjelmointikielet) on 5 alakategoriaa (tyypit) Ensimmäinen / toinen / kolmas / neljäs / viides sukupolvi PL, kun taas SC: ssä (skriptikielet) on palvelinpuolen ja asiakaspuolen skriptikielet.
 2. PL tukee
 • tietotyypin nimenomainen tuki,
 • Rikas tuki käyttöliittymätyypille,
 • Rikas tuki graafiselle suunnittelulle, kun taas SL tukee
 • tietotyyppien implisiittinen tuki,
 • Rajoitettu tuki käyttöliittymän suunnittelulle,
 • Ei tukea graafiselle suunnittelulle.
 1. Sovellettavuuden kannalta PL
 • On yhteensopivampaa integroidessaan koodia matemaattisiin kaavoihin, kun taas SL
 • Automatisoida tietty tehtävä ohjelmassa ja poimia tietoja aineistosta

Ohjelmointikielet vs. komentosarjojen kielet vertailutaulukko

Alla on luettelo pisteistä, kuvaile vertailu ohjelmointikielen ja komentosarjan kielen välillä

parametritOhjelmointikieletKommentinkielet
MääritelmäKomentosarja tai komentosarjan kieli on ohjelmointikieli, joka tukee komentosarjoja : ohjelmat, jotka on kirjoitettu erityiselle runtime-ympäristölle, joka automatisoi sellaisten tehtävien suorittamisen, jotka ihmisen operaattori voi vaihtoehtoisesti suorittaa yksi kerrallaan. Komentosarjan kielet tulkitaan usein (eikä käännetä).Ohjelmointikieli on muodollinen kieli, joka määrittelee joukon ohjeita, joita voidaan käyttää tuottamaan erilaisia ​​tuloksia. Ohjelmointikielet koostuvat yleensä ohjeista tietokoneelle.
TyyppiSe on kääntäjäpohjainen kieliSe on tulkkipohjainen kieli
KäyttöKaikkien tarpeellisten kehittäminen tyhjästäYhdistää olemassa olevat komponentit.
TulkintaToisin kuin kirjoitetut kielet, ohjelmoidut kielet on koottu pienemmäksi muotoon, jota ei tarvitse tulkita toisella sovelluksella samalla tavalla. Koottu tulos on itsenäinen.Komentosarjan kielet tulkitaan toisessa ohjelmassa (kuten JavaScript laitetaan HTML: ään ja tulkitaan sitten selaimessa).
RunningNe suoritetaan riippumatta vanhemmasta ohjelmasta tai ulkopuoleltaNe suoritetaan toisen ohjelman sisällä
DesignSuunniteltu antamaan kielen täysi käyttöSuunniteltu tekemään koodaus nopeaa ja yksinkertaista
muuntaminenYhden laukauksen muuntaminenRivi riviltä muuntaminen
luominenSe luo .exe- tiedostonEi luo .exe- tiedostoa
kokoelmaOhjelmien kokoaminen on välttämätöntäOhjelmaa ei tarvitse kääntää
CodingOhjelmointi tuottaa täyden ohjelmakoodinSkriptit ovat vain pala koodia
TemperamenttiVaikeampi koodata. Tarvitaan lukuisia koodirivejä jokaiselle toiminnolleHelppo koodata. Tarvitaan vain muutama lyhyt koodirivi jokaiselle toiminnolle
MonimutkaisuusOvat monimutkaisiaOn helppo käyttää ja helppo kirjoittaa
KehitysaikaKestää kauemmin, koska enemmän koodia on kirjoitettava.Koodaaminen vie vähemmän aikaa, koska se tarvitsee vähemmän koodausta.
HostingEi vaadi isäntää. On itse suoritettavaVaatii isäntää
esimerkitC, C ++, C #, Java, VC ++, VB, Basic, COBOL, Pascal jne.JavaScript, VB-komentosarja, Shell, Perl, Python, Ruby, Rexx, PHP, GameMonkey, Lua jne.

Johtopäätös -Kieleiden ohjelmointi vs. komentosarjojen kielet

SL on PL: n osajoukko, jonka voidaan sanoa tutkittuasi kaikkia edellä mainittuja kohtia. Suoritusympäristö on ratkaiseva tekijä, joka asettaa eron ohjelmointikielten ja komentosarjojen kielten välillä. Skriptit kirjoitetaan yleensä hallitsemaan sovelluksen käyttäytymistä, ja ohjelmointikieliä käytetään sovelluksen rakentamiseen.

Ennen tämän keskustelun päättämistä aiheesta Ohjelmointikielet vs. skriptikielet haluan lainata joitain lausuntoja tähän mennessä käsitellystä aiheesta. Kun luokittelemme ero ohjelmointikielten ja komentosarjojen kielten välillä ympäristöön liittyvien skriptien tai ohjelmien perusteella, on otettava huomioon. Yksi elävä esimerkki, jossa sanotaan, että voimme suunnitella tulkin C-kielelle ja voimme käyttää sitä skriptikielenä, ja samalla päinvastoin, myös päinvastoin, pitää arvonsa. V8 on Chromen JavaScript-moottori, joten se kääntää JavaScriptin koodin konekieleksi tulkitsemisen sijasta.

Tärkeintä on, että ympäristö päättää ominaisuuksista ja luo eron ohjelmointikielten ja komentosarjojen kielten välillä.

Suositeltava artikkeli

Tämä on ollut hyödyllinen opas ohjelmointikielten ja komentosarjojen kielten eroihin. Tässä olemme keskustelleet niiden merkityksestä, Head to Head -vertailuista, keskeisistä eroista ja johtopäätöksistä. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja

 1. Kulma vs Knockout-Mitkä ovat edut?
 2. Kulma vs Bootstrap Mitkä ovat erot
 3. Haastattelu Kysymyksiä ja vastauksia C #
 4. Toiminnallinen ohjelmointi vs. OOP
 5. Ohjelmointi vs. komentosarjojen hyödylliset erot
 6. Kulma vs selkäranka
 7. Koodaus vs. ohjelmointi tärkeä vertailu