Mikä on sosiaalisen markkinoinnin kampanjat

Sosiaaliset markkinointikampanjat Tuotteesi tai palvelusi markkinointi B2B-tilassa on kiistatta haastava. Korkeammat hinnat, monimutkaiset tuotteet ja pidempi hyväksyntäketju muodostavat kaikki esteet mahdollisille ostajille, kun he aikovat ostaa mitään.

Entä jos olet yksi niistä, jotka ovat juuttuneet tylsän teollisuuden vesipuoliin? Kuinka annat yrityksellesi siipi, joka houkuttelee asiakkaita? Perinteiset markkinointitekniikat ovat jo kauan pudonneet tielle ja yritykset ovat omaksuneet sosiaalisen markkinoinnin ja digitaalisen markkinoinnin tavoittaakseen tuotteet ja palvelut kohdeasiakkailleen.

Esimerkit sosiaalisen markkinoinnin kampanjoista voivat olla hyvä tapa käydä keskustelua potentiaalisten asiakkaidesi kanssa saadaksesi heidät kiinnostumaan tuotteistasi. Mutta avain kohti tätä päämäärää on laatia alkuperäiset sosiaalisen markkinoinnin kampanjasuunnitelmat. Se ei ole rakettitiede, ja voit oppia niiltä, ​​jotka ovat menestyksekkäästi kokeilleet asiakkaidensa tiedotusohjelmia luovien sosiaalisten markkinointikampanjoiden esimerkkien avulla.

Mitkä ovat sosiaalisen markkinoinnin kampanjat?

 1. Squatty potta

Suloisen yksisarven, erittäin luovan (omituiseen pisteeseen saakka) ja värikkään markkinointivideon ansiosta on hyvät mahdollisuudet, että et todennäköisesti syö uudelleen pehmeää jäätelöä; ei todellakaan ole hinta, joka maksetaan asianmukaisesta suoliston liikkeestä. Ha Ha!

Squatty Potty keksi ehkä kaikkein hämmentävimmät markkinointikampanjat vuonna 2015. Se oli yksi niistä erittäin hämmentävästä ja varmasti pään naarmuuntumisesta, ja se oli jossain loistavan ja idioottisen (tai loistavasti idioottisen) välillä. Siitä huolimatta, se oli yksi ikimuistoisimmista markkinointivideoista.

Videosta on saatu yli 10 miljoonaa osumaa siitä lähtien, kun se julkaistiin noin pari kuukautta sitten. Virustunne on katapulttanut tuotetta suosituimpana Amazonin pottaistuimien ja wc-koulutuskategorian kategoriassa.

Arvaamme nyt, että se ei todellakaan ole sh *** y.

Hygieniaan liittyviä tuotteita valmistavien yritysten markkinoinnin suurin haaste on levottomuus keskustella niistä. Vaikka sinun on säilytettävä yleisösi huomio, sinun on myös markkinoitava tuotteitasi. Tämä vaatii innovatiivista ja valmista tuotemerkkiä. Video on epätavallinen, mutta oli varma nero.

Videota, joka ei ollut vastakkainasettelua ja koomista, käydettiin yrityksen avulla keskustellessaan yleisön kanssa ei niin "maukasta" asiaa varten. Kukaan ei tiennyt, että voit lyödä hankalaa, hyvin, olemalla enemmän … hankala.

 1. OhjeetTulokset Pelastakaa Lapset -ohjelmasta

Pelastakaa lapset keksi viime vuonna vaikuttavia sosiaalisen markkinoinnin kampanjaesimerkkejä. Organisaatio veti sydämemme vuonna 2014 voimakkaalla PSA: lla viime vuosina, ja se asetettiin noin 90 sekunnin pitkällä ”Shocking Second a Day” -videolla. Video julkaistiin Syyrian sisällissodan kolmantena vuosipäivänä.

Sinun on jo muistettava tämä video. Se oli räjähdys sosiaalisessa mediassa, joka houkutteli yli viisi miljoonaa katselua ja laski.

Pelastakaa lapset tunnetaan poikkeuksellisesta lähestymistavastaan ​​lastenkysymykseen. Se kehittää muualla ympäri maailmaa tapahtuvan tilanteen länsimaisessa valossa. Se auttaa katsojia tuntemaan itsensä syvemmälle tasolle. Video päättyi polttavalla, mutta niittaamalla päätteellä: "Se, että sitä ei tapahdu täällä, ei tarkoita, että sitä ei tapahdu."

Pelastakaa lapset on aina keksinyt loistavasti luovia markkinointikampanjoita ja he jatkavat aaltojen tekemistä sosiaalisen markkinoinnin kampanjoiden esimerkkitilassa. Organisaatio käytti kiinnostavaa sisältöä sosiaalisessa mediassa kiinnittääkseen huomiota heidän syyhään. Se lisäsi heidän syytänsä. Pelastakaa lapset, jotka on ryöstetty rock-yhtyeeseen Crowded House ja uusi Sherlock Holmes - Benedict Cumberbatch - rohkaistakseen ihmisiä tekstikampanjan kautta.

Pelastakaa lapset -tuotteille tarjotaan ”Ohje on tulossa”, suosittu Crowded House-single, vapaasti ladattavissa iTunesista. Vaikuttavat ihmiset, kuten Radioheadin Thom Yorke, Nigella Lawson, brittiläinen rock-yhtye Coldplay ja laulaja-lauluntekijä Ellie Goulding, liittyivät aloitteeseen ja jakoivat kampanjan Twitterissä ja Facebookissa. Kampanja käynnistettiin syyskuussa 2015. Google Trendsin mukaan haut lauseisiin ”apua on tulossa” ja ”Syyria” lisääntyivät räjähdysmäisesti kampanjan viruksen jälkeen. Suosittu voittoa tavoittelematon organisaatio höysteli tiensä luetteloomme.

 1. Eepinen Viro

Viro! Missä? Rehellisesti - ja ilman loukkaamatta kaikkia virolaisia ​​ystäviämme, jotka saattavat lukea tätä artikkelia - monet eivät todennäköisesti tiedä mitään maasta, joka koostuu noin 1500 saaresta. Monet eivät ehkä vielä löydä sitä kartalta. Joten kun tehtäväsi on edistää matkailua maassa, josta monet eivät ole tietoisia, sinun on annettava luovien mehujenne virtata viimeiseen tippaan asti menestyäksesi.

Kirjoita Epic Estonia. Maan hallitus halusi vahvistaa matkailua ja toisin kuin tyypillinen räikeä byrokraattinen lähestymistapa, valitsi sosiaalisen markkinoinnin kampanjat ja antoi milleniaalien tehdä kaiken puhumisen. Kampanja oli pian kaikkialla virtuaalimaailmassa. Snapchat, Instagram, Facebook, Twitter, bloggaaminen; nimeät sen ja siinä kaikki oli.

Yli 90 -videosarjasta, joka on koonnut Epic-Viroon, maa korosti kaikkea kattokierroksista savupiipun ampumalla vedenalaisen vankilan sukellukseen. Jokainen video kestää noin 30 sekuntia ja esitetään soittolistana, joka helpottaa virolaiseen eksoottiseen lomaan kiinnostuneiden pääsyä virtuaaliseen pudotukseen.

Epic Estonia -kampanja sisältää kaiken, mikä tekee onnistuneesta matkablogista. Sillä on todellisia matkustajakokemuksia, HD-laatua olevia videoita ja kuvia, ikimuistoinen hashtagi ja helposti navigoitava Tumblr meet Instagram -sivusto.

Kun olet tarkistanut Epic-Viron, meillä on vain yksi asia, jonka voimme sanoa: virolaiset, maasi on erittäin kaunis ja matkailuministeriönne on siistiä esiin niin upea sosiaalisen markkinoinnin kampanja.

Se on hyvin tehty työ.

Suositellut kurssit

 • Projektisuunnittelun sertifiointikurssi
 • Sosiaalisen median online-markkinointikurssi
 • Verkkokoulutus ITIL-säätiössä
 1. Ennen kuin kuolen

Osallistuva julkinen taideprojekti, Ennen kuin minä kuoli, sai elämän ja keräsi paljon huomiota vuonna 2015. Se on taiwanilaisen yhdysvaltalaisen taiteilijan Candy Changin aivotyyli, ja sillä oli nöyrä alku New Orleansissa romutetun talon nuhjuisilla seinillä.

Chang, taistellut menestyksekkäästi masennuksesta menettänyt rakkaan, ryhtyi taiteeseen palauttaakseen näkökulmansa naapureiden avulla. Chang peitti talon liitutaulumaalilla ja stensoi rivin ”Ennen kuin kuolen haluan ___________”. Hän jätti jonkin verran liitua ohikulkijoille kirjoittaakseen ajatuksiaan.

Seinä oli pian täynnä mielenkiintoisia vastauksia. Se herätti lähes heti maailmanlaajuisen huomion, kun kuvia jaettiin kaikkialla sosiaalisissa markkinointikampanjoissa.

Tänä vuonna lähes 1000 ”Ennen kuin kuolen” -seiniä on tullut esiin yli 70 maassa, mukaan lukien Kiina, Kazakstan, Etelä-Afrikka, Brasilia ja Irak. Se repi tabu harkitsemaan kuolemaa ja keskustelemaan siitä sosiaalisissa markkinointikampanjoissa. Se juhlii elämää ja saa meidät ajattelemaan kaikkia asioita, jotka ovat meille todella tärkeitä.

 1. GoPron rullalautakissa

Internetin peukalosääntö: ”Jos olet epävarma, CAT.” Kissat ovat internetin jokaisessa nurkassa ja nurkassa. He ovat valaistuksessa, piirtävät maailman hallintaa ja kaikkea mahdollista. Harrastajat voivat väittää, että Internetin kangas voisi olla valmistettu kissoista. Juuri se meni GoPron markkinointiryhmän mieleen jollakin aivoriihiistunnolla.

Yhtiö valjasti kissan viehätysvoiman ja jonkin verran furballin cutinessia houkuttelemiseksi yleisöön (voi olla, että suurin osa heidän kohdeasiakkaistaan ​​oli tehty kissannaisista). Mutta naiset tai naiset, kampanja oli karkea menestys. Yrityksen kuluttajien luoma video sai enemmän osumia Instagramiin kuin mikään muu GoPro-tarjous vuonna 2015. Oli se GoPron tai kissan voitto? Että emme koskaan tiedä.

 1. Burberry Snapchasen esiesitys

Kuka tykkää spoilereista? Rehellisesti, monet meistä. Burberryn loistava brändistrategia on luotu ihmisen perusluonteelle - uteliaisuudelle. Vaikka suurin osa tuotemerkeistä työskentelee ahkerasti voidakseen pilata spoilereita sosiaalisen markkinointikampanjan yli, Burberry meni täysin vastakkaiseen suuntaan ja ansaitsi siitä suuren kiitoksen.

Ison-Britannian ylellinen muotitalo siirtyi digitaaliseksi ja jakoi innokkaasti koko kesä- ja kevätlinjansa Snapchatissa, juuri päivää ennen LFW: n aloittamista viime vuonna. Mitä sanoa? Yhtiö löi kultaa pilaamalla heidän LFW-helmiään. Se käytti hashtia LFW. Vaikuttava ja ehdottoman odottamaton markkinointikampanja aiheutti paljon surinaa tuhansien vuosituhansien yleisön keskuudessa. Innovaattoreiden lisäksi Burberrystä tuli muodin titaanit.

 1. Expedian Etelä-Amerikan portti

On turvallista olettaa, että visuaaliset kuvat ja matkailualalla kulkevat käsi kädessä. Expedia, jolla on yli 400 miljoonaa aktiivista Instagram-käyttäjää, käynnisti sosiaalisten markkinointikampanjoiden kilpailun ja saavutti paljon menestystä.

Sisällön järjestäminen sosiaalisissa markkinointikampanjoissa on tehokas markkinointistrategia tuottamaan valtava määrä käyttäjän luomaa sisältöä. Expedian Instagram-sisältö tarjosi matkan Rio de Janeiroon käyttämällä kuvia Instagram-käyttäjien kiinnostamiseen. Matkakuvat ovat herättäneet paljon jännitystä ja seikkailua käyttäjien keskuudessa, ja pisteet olivat 999 Unmetric-alustalla.

 1. Maukas Buzzfeedista

Heinäkuussa 2015 lanseerattu pirteä ja luova sosiaalisten reseptien kustantaja Tasty on houkutellut Facebookissa yli 14 miljoonaa seuraajaa, lisäksi miljoonia osumia videoista, jotka yritys on lähettänyt. Eikö se ole vain WOW? Se on todella vaikutusvaltainen ja levoton sosiaalisen markkinoinnin kampanjaesimerkki.

Maukas on sosiaalisen markkinointikampanjan mestari Buzzfeedin aivoriihi. Sen sosiaalisen median sivuilla on lyhyitä videoita Buzzfeedistä, jotka liittyvät resepteihin, jotka sopivat täydellisesti sosiaalisen median suppilojen huomion kattamiseen.

 1. Räjähtävät kissanpennut

Räjähtävä kissanpennut on pöytäpeli. Sosiaalisen markkinointikampanjan, jonka muodostivat pelisuunnittelijat Shane Small ja Elan Lee sekä sarjakuvapiirtäjä Matthew Inman, The Oatmeal, kehittivät kaikki aiemmat Kickstart-levyt.

Kampanja pystyi rahoittamaan itsensä kokonaan, heti ensimmäisestä päivästä lähtien, ja se on edelleen kärkipaikka Kickstarter-projektin historian rahoittamimpana pelinä.

Valtavan menestyksen ja nopean rahoituksen salaisuus on sosiaalisessa markkinointikampanjassa julkaistun osittain raa'an ja suuresti omituisen taiteen takana. Mutta taide on viihdyttävä ja hassu. Se jaettiin ja jaettiin uudelleen The Oatmeal-faneille, erittäin suositulle sarjakuvalle.

Jos Exploding Kittens -teos näyttää tutulta, se voi johtua tekijöiden aikaisemmasta virusyrityksestä. Tekijänoikeuksien loukkaajat uhkasivat Kaurahelmiä tyhmällä oikeusjutulla. Taiteilija vastasi 20 000 dollarin haasteella kerätä varoja syöpän hyväntekeväisyyteen. Yleisön rahoittama 211 223, 04 dollaria.

 1. Yhdysvaltain presidentti toivoo

Tätä emme olisi koskaan voineet jättää huomiotta luettelossamme. Poliittiset kampanjat olivat tulessa kaikkialla sosiaalisessa markkinointikampanjassa vuonna 2015. Pian piakkoin järjestettävien Yhdysvaltain presidentinvaalien ansiosta sosiaalisen median geekit, poliitikot ja melkein kaikki siitä kiinnostuneet ovat levittäneet suosikkikampanjansa kuten tulipalot. Yli 88 prosenttia milleniaaliohjelmista käyttää Twitteriä, Facebookia ja muita sosiaalisen markkinoinnin kampanjoiden esimerkkejä tärkeimpänä uutisten ja tietolähteenä. Poliittisella veljeydellä olisi ollut liikaa heikentää sosiaalisen median tavoitettavuutta.

Joten mihin se kiehuu?

Vaikka on totta, ettei mikään voi pakottaa sosiaalisen markkinointikampanjan viestiä virukselliseksi, on olemassa lukemattomia luovia polkuja tutkia ja tehdä sosiaalisen median viesteistäsi vakuuttavampia ja vaikuttavampia. Tarvitaan enemmän kuin mitään muuta, on kyky ajatella itsestään selvää.

Äänet, nähtävyydet ja ärsykkeet muistuttavat ihmisiä tuotteista ja ideoista. Kun NASA laski roverin Marsille, se oli eeppinen hetki, joka vaati vuosikymmenien ponnisteluja ja miljoonia rahoitusta. Rover kosketti Marsin maaperää ja maailma hurrasi. Tiedotusvälineet kehotettiin kattamaan tarina ja miljoonat ihmiset tervehtivät NASAa.

Vaikka NASA oli ilmeisesti innoissaan, toinen organisaatio saavutti aivan odottamattoman menestyksen. Se oli Mars-suklaayhtiö. Aikana, jolloin planeetta Mars oli uutisissa NASA: n laskeutumisen takia, Mars-karkkien myynti kasvoi voimakkaasti.

Menestyvä tapahtuma voi johtaa toisen yrityksen menestykseen, kuten tässä tapauksessa. Mars-suklaapatukat on nimetty tuotemerkin perustajan Franklin Marsin mukaan eikä planeetta. Mutta huomio planeetalla Mars teki jotain erittäin merkittävää. Se toi suklaayhtiön etualaan.

Mikään kampanja ei voi taata sinulle viittä miljoonaa ainutlaatuista näyttökertaa. Mutta useimmiten ihmisten jakama sisältö ei ole sattumanvaraista. Luovuus ja ajattelu siitä, mitkä muut eivät ole, on usein avain viruksen sosiaaliseen markkinointikampanjaesimerkkiin.

Suositellut artikkelit

Tässä on artikkeleita, jotka auttavat sinua saamaan lisätietoja sosiaalisen markkinoinnin kampanjoista, joten käy vain linkin läpi.

 1. 10 vaihetta hyvien tulosten saamiseksi markkinointipilvkoulutuksesta
 2. 11 parasta markkinointityyppiä, joita voit harkita
 3. Sosiaalinen media rekrytoinnin eduista ja haitoista
 4. Sosiaalisen median uudelleenmarkkinointi 6 parasta strategiaa ja työkalua