Ilmaisu "kuvanresoluutio" hämmentää monia ihmisiä, olipa sitten Photoshop uusi tai ei.

Kysymys : "Onko se kuin uudenvuoden päätöslauselma, jossa minun on luovuttava jotain kuukauden ajan?"
Vastaus : "Ei, ei sellaista päätöslauselmaa. Ja mielestäni sinun pitäisi todella antaa luovuttaa jotain pidempään kuin kuukausi. Mutta ei, siinä ei ole."

Kysymys : "Entä esimerkiksi ongelman 'ratkaiseminen' ? Tällainen ratkaisu?"
Vastaus : "Ei. No, niin, siinä mielessä, että kuvanresoluution ymmärtäminen voi ehdottomasti ratkaista monia ongelmia. Mutta oikeasti, ei."

Kysymys : "Hmm … Voi, tiedän! Tarkoitat esimerkiksi Prince & The Resolution -tapahtumaa 80-luvulta lähtien - Violetti sade, mennään hulluksi, sellainen asia?"
Vastaus : "Umm …. ei. Ja ajattelet" vallankumousta ", ei resoluutiota. Silti, ei, se ei myöskään ole."

Joten jos se ei ole jotain, josta luopuu, sillä ei ole mitään tekemistä ongelman ratkaisemisen kanssa eikä siihen liity kyyhkyjä itkien tai juhlimaan kuten vuosi 1999, niin mikä on "kuvanresoluutio"? No, anna minun heittää vielä yhden asian siihen, että kuvan resoluutiolla ei ole mitään tekemistä, ja näin kuva näyttää tietokoneesi näytöllä. Aivan oikein, kuvasi resoluutiolla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, miten kuvasi näkyy näytöllä. Sillä on kuitenkin kaikki tekemistä kuvan tulostamisen kanssa.

Toistetaan tämä vielä kerran. Kuvan resoluutiolla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, kuinka kuvasi näyttää näytöllä. Sillä on kaikki tekemistä sen kanssa, miten se tulostaa. Tutkitaan asioita tarkemmin.

Pikselimitat

Tässä on valokuva, jonka otin yhden päivän kävellessään puiston läpi. Näin tämän pienen kaverin (tai tytön, joka tietää) poseeraavan minulle kukilla ja sattui olemaan kamerani kätevä. Kamerani on muuten 8MP-kamera, ja syy, miksi kerron sinulle tämän, selitetään pian.

On selvää, että yllä näkemäsi valokuva on paljon pienempi versio, koska todellisen koon versio olisi liian suuri ruudulle mahtuvaksi. Kuvaillaan kuitenkin tämän oppitunnin vuoksi, että työskentelemme kuvan täysikokoisen version kanssa. Jos haluat nähdä tarkalleen, kuinka suuri valokuva on, kun se on avattu Photoshopissa, siirrymme näytön yläreunassa olevaan Kuva- valikkoon ja valitse vaihtoehtoluettelosta Kuvakoko, joka tuo esiin Photoshopin kuvan Koko-valintaikkuna, kuten alla.

Kuvakoko-valintaikkuna voi tuntua hiukan pelottavalta ja hämmentävältä, mutta sitä ei ole tarkoitettu olemaan ja oikeasti, se on melko yksinkertainen. Se on jaettu kahteen osaan, pikselimitat ja asiakirjan koko . Jätä tällä hetkellä sivu Asiakirjan koko -osaan ja keskitytään vain pikselimitat.

Termi "pikselimitat" on mielestäni hämmentävä, koska kuulostaa siltä, ​​että puhumme kunkin yksittäisen pikselin mitoista, ja niin ei ole. Mitä Photoshop todella sanoo meille, on kuvan leveys ja korkeus pikseleinä . Toisin sanoen kuinka monta pikseliä on kuvassa vasemmalta oikealle ja kuinka monta pikseliä on kuvassa ylhäältä alas. Se kertoo meille myös yhden tärkeän tiedon, joka on kuvan tiedostokoko. Tässä esitetyt mitat ja tiedostokoko ovat yllä olevan kuvan täysikokoista versiota (kukkassa oleva hyönteinen) ennen kuin muutin sen koon jotain sopivampaa verkkosivulle. Joten täällä Photoshop kertoo minulle, että valokuvani leveys on 3456 pikseliä ja korkeus 2304 pikseliä. Toisin sanoen se sisältää 3456 pikseliä vasemmalta oikealle ja 2304 pikseliä ylhäältä alas. Jotta voin selvittää tarkkaan kuinka monta pikseliä valokuvissani on, voin yksinkertaisesti kertoa leveyden ja korkeuden, joka on tässä tapauksessa 3456 x 2304, mikä antaa minulle yhteensä 7 962 624 pikseliä. Se on paljon pikseliä.

Muistatko aikaisemmin, kun mainitsin, että tämän kuvan ottamiseen käytetty kamera oli 8 megapikselin kamera? No, "MP" tarkoittaa "megapikseliä" ja "mega" tarkoittaa "miljoonaa", joten "8MP" tarkoittaa 8 miljoonaa pikseliä. Tämä tarkoittaa, että kun otan kuvan digitaalikameralla, valokuva koostuu 8 miljoonasta pikselistä (suunnilleen joka tapauksessa). Jos sinulla on 5MP-kamera, valokuvasi koostuu 5 miljoonasta pikselistä. 4MP-kamerat antavat sinulle valokuvia, jotka koostuvat 4 miljoonasta pikselistä jne. Joten jos tarkastellaan uudelleen sitä, mitä Kuvakoko-valintaikkunan Pikselin mitat -osiossa kerrotaan meille yllä olevasta valokuvistani, sanotaan, että kuvasi mitat ovat 3456 pikseliä ja leveys 2304 pikseliä, yhteensä 7 962 624 pikseliä, joka on melko darn lähellä 8 miljoonaa, ja siksi kamerani voidaan myydä 8MP-kamerana.

Joten mitä Kuvakoko-valintaikkunan ensimmäinen osa kertoo meille - kuvani leveys ja korkeus pikseleinä. Toistaiseksi niin hyvä. Katsotaanpa nyt valintaikkunan toista osaa, Dokumenttikoko, josta oikeasti kuvan resoluutio alkaa olla.

Asiakirjan koko

Tähän mennessä kuvanresoluutiossamme tarkastelimme Photoshopin Image Size -valintaikkunan ensimmäistä osaa, "Pixel Dimensions", joka kertoo meille kuvan leveydestä ja korkeudesta pikseleinä ja kertoo meille nopeana kehyksenä tiedostokoko, joka on yleensä Mt (megatavua tai "miljoonia tavuja"). Mikään tässä ei ole hämmentävää.

Kuvakoko-valintaikkunan toinen osa on "Asiakirjan koko", joka voi olla hieman hämmentävämpi, mutta ei todellakaan ole paljon monimutkaisempi kuin Pikselin mitat. Itse asiassa nämä kaksi kulkevat käsi kädessä. Katsotaanpa asiakirjan koko -osaa, ja siihen mennessä, kun olemme valmiit, sinulla pitäisi olla melko hyvä käsitys näiden kahden erotuksesta ja itse kuvan resoluutiosta.

Asiakirjan koko kulkee käsi kädessä Pixel-mittojen kanssa, mutta on myös täysin erillinen siitä. "Hei kiitos, joka todella selvitti sen", sanot. Tiedän, että se kuulostaa hämmentävältä, mutta paljain hetkeksi kanssani. Asiakirjakoko-osan alareunassa oleva huomautus sanoo "Resoluutio" ja Tarkkuus-ruudussa "72". Huomaa myös, että oikealla puolella on toinen ruutu, joka sanoo "pikseliä / tuuma".

Tämä kertoo meille, että kun tulostamme valokuvan, valokuvassamme vasemmalta oikealle 3456 pikseliä (leveys) 72 pikseliä ja valokuvan ylhäältä alaspäin vievät 72 pikseliä 2304 pikselistä ( korkeus), tulostetaan jokaiselle tuuman paperille. Sitä "kuvan resoluutio" tarkoittaa - kuinka monta kuvan pikseliä vasemmalta oikealle ja kuinka monta pikseliä ylhäältä alas tulostaa jokaiseen tuumaa paperia. Tuuma on tietysti neliö, mikä tarkoittaa, että pikselien lukumäärä vasemmalta oikealle ja ylhäältä alas on aina sama, ja siksi asiakirjan koko -osiossa on vain yksi numero tarkkuudelle. Tämä luku (täällä 72) edustaa sekä vasemmalta oikealle että ylhäältä alas numeroa.

Joten, jos valokuvassamme on 3456 pikseliä vasemmalta oikealle ja 2304 pikseliä ylhäältä alas ja jos kuvan resoluutio on ilmoitettu 72 pikseliä tuumaa kohti, kuinka suuri kuvanmme todellisuudessa on, jos pitiko tulostaa sen? No, selvittääksesi tämän, meidän tarvitsee vain jakaa kuvan leveys ja korkeus (pikseleinä) tulostusresoluutiolla (myös pikseleinä). Joten tehdään se:

3456 jaettuna 72 = 48
2304 jaettuna luvulla 72 = 32

Yksinkertaisen matematiikkamme jälkeen (kyllä ​​tiedän, matematiikka imee, mutta tämä on helppoa) huomaamme, että valokuvan on oltava 48 tuumaa leveä ja 32 tuumaa korkea, kun tulostustarkkuus on 72 pikseliä tuumaa kohti. Se on valtava valokuva! Mutta odota hetki, eikö me nähneet niitä numeroita 48 ja 32 jonnekin aikaisemmin? Miksi kyllä, teimme. Katso uudelleen asiakirjan koko -osaan:

Katso, mitkä arvot se antaa meille kuvan leveydelle ja korkeudelle - 48 tuumaa leveydelle ja 32 tuumaa korkeudelle. Juuri mitä keksimme itse, kun jaoimme pikselien lukumäärän ja korkeiden pikselien määrän 72 pikselillä tuumaa (resoluutio). Ja siinä kaikki kuvan resoluutio on. Se kuinka monta jos kuvan pikselit tulostavat jokaisen tuuman paperin sisällä, mikä kertoo meille, kuinka suuri kuva on tulostettaessa.

Pidä mielessä, kun jatkamme, sanon jatkuvasti "painettu". En voi stressata tarpeeksi, ja tämä on numero yksi syy, miksi niin monilla ihmisillä on vaikea käsittää kuvanresoluution käsitettä, että resoluutio ei tarkoita mitään, ennen kuin menet tulostamaan kuvan. Sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, miten kuva näkyy näytöllä.

Vain todistaaksemme, että hihassani ei ole mitään, vaihtakaamme valokuvan resoluutioarvo 72: sta arvoon, tehdään siitä 300, mikä tarkoittaa, että jokaiselle tuumalle paperille, kun menemme tulostamaan kuvaa, 300 kuvan pikseliämme tulostetaan vasemmalta oikealle ja 300 uudelleen ylhäältä alas. Voit nähdä muutoksen alla olevassa kuvakaappauksessa:

Koska nyt 300 kuvan kuvapistettä vasemmalta oikealle tulee olemaan jokaisen tuuman sisäpuolella sen sijaan, että se olisi vain 72 pikseliä, on syytä, että se ei ota 48 tuumaa paperia koko ruudun leveydelle. valokuva sisään. Samoin, koska 300 pikseliämme ylhäältä alas mahtuu jokaisen tuumaisen paperin sisäpuolelle eikä vain 72 pikselille, sen ei pitäisi silti kestää 32 tuumaa paperia, jotta se sopii koko korkeudelle. Teemme vain hauskanpitoa varten yksinkertaisen matematiikan itse. Jälleen kerran meidän tarvitsee vain jakaa leveys pikseleinä ja korkeus pikseleinä resoluutiolla pikseleinä. Joten tehdään se:

3456 jaettuna 300: lla = 11, 52
2304 jaettuna 300: lla = 7, 68

Matematiikkaani mukaan, kun otan 3456 pikseliä leveä ja jakan ne 300 pikselillä tuumaa kohti, se antaa minulle 11, 52 tuumaa. Samoin 2304 pikselin korkeus jaettuna 300 pikselillä tuumaa antaa minulle 7, 68 tuumaa. Toisin sanoen, kun otan kuvan, jonka leveys on 3456 pikseliä ja korkeus 2304 pikseliä, ja tulostan sen resoluutiolla 300 pikseliä tuumaa, valokuvani on 11, 52 tuumaa leveä ja 7, 68 pikseliä korkea. Katsotaanpa mitä asiakirjan koko -osa kertoo meille. Olenko oikeassa?

Näyttää siltä, ​​että matemaattiset taidot ovat vahvempia kuin koskaan (okei, joten käytin laskinta). Photoshop näyttää meille tarkalleen mitä odotimme, että 300 pikselin tuumaa tarkkuudella koko kuvan tulostaminen kestää 11, 52 tuumaa ja 7, 68 pikseliä korkeaa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kaikki "kuvan resoluutio" tarkoittaa sitä, kuinka monta kuvan pikseliä tulostuu jokaisen tuuman paperin sisällä. Sillä ei taas ole mitään vaikutusta kuvan näkymiseen näytöllä, koska näytölläsi ei ole mitään tekemistä tulostimen kanssa.

Pikselin koko

Kuvan resoluutiolla on yksi toinen näkökohta, ja se on pikselin koko, kun menet tulostamaan kuvan. Se on järkevää, todella. Tuuma on tuuma on tuuma. Tuuman koko on aina sama. Se on, yksi tuuma. Joten koska tuuman koko ei voi muuttua, pikselien koon on muututtava. Esimerkiksi, jotta mahtuu 300 pikseliä tuumaa, tarvitset pikseliä, jotka ovat huomattavasti pienempiä kuin jos haluaisit sovittaa vain 72 pikseliä tuumaa. Tavallaan miten, jos halusit sovittaa 10 ihmistä puhelinsoittimeen, tarvitset huomattavasti pienempiä ihmisiä kuin jos sinä vain haluat majoittaa 3 ihmistä. Onneksi sinun ei tarvitse huolehtia siitä. Photoshop huolehtii pikselien koon muuttamisesta meille. Halusin vain selittää, että "kuvan resoluutio" tarkoittaa todella kahta asiaa - paperille tulostettavien pikselien määrä tuumaa kohti ja näiden pikselien koko. Kuten sanoin, Photoshop huolehtii niiden mitoittamisesta meille. Ainoa mitä meidän on tehtävä, on varmistaa, että käytämme "pikseliä tuumalla" -arvoa oikein.

"Hei, odota hetki!" olet ajatellut. "Oikea arvo ?! Mikä oikea arvo? On olemassa todellinen numero, jota minun on käytettävä 'oikean' resoluutiolle?!"

Jep, siellä varmasti on. No, jos olet huolissasi kuvanlaadusta, joka tapauksessa (ja tietysti olet). Tarkastelemme lisättäviä "oikeita" tarkkuusarvoja maksimaalisen kuvanlaadun saavuttamiseksi tulostettaessa seuraavassa osiossamme - Kuinka kuvanresoluutio vaikuttaa tulostuslaatuun .