Tässä opetusohjelmassa opimme kuinka helppoa on omien mukautettujen Photoshop-harjojen tekeminen ! Photoshop toimitetaan mukana paljon hyviä harjoja käytettäväksi, mutta omien luominen on paljon hauskempaa ja mielenkiintoista, etenkin kun Adobe on uudistanut Photoshop 7: n harjamoottorin kokonaan lisäämällä ennennäkemättömän maalauskyvyn siihen, mikä oli jo maailman tehokkain kuvankäsittelyohjelma .

Koska Photoshopin luomia harjatyyppejä rajoittaa vain mielikuvitus, suunnittelemme täällä hyvin yksinkertaisen harjan vain nähdäksesi kuinka nopea ja helppo koko prosessi on. Katsomme myös muutamaa Photoshopin dynaamista harjavaihtoehtoa Harjat-paneelissa nähdäksemme, kuinka voimme muuttaa harjan käyttäytymistä sen luomisen jälkeen.

Aloitetaan!

Vaihe 1: Luo uusi Photoshop-asiakirja

Aloitetaan luomalla upouusi Photoshop-asiakirja, jota käytämme harjamme suunnitteluun. Jälleen tämän oppaan tarkoituksena ei ole oppia luomaan tarkka harja, vaan nähdä kuinka prosessi toimii alusta loppuun. Aion luoda uuden 200 x 200 pikselin asiakirjan siirtymällä näytön yläreunan valikkorivin Tiedosto- valikkoon ja valitsemalla Uusi . Tai nopeampaan tapaan luoda uusi asiakirja paina näppäimistön Ctrl + N (Win) / Command + N (Mac):

Valitse Tiedosto> Uusi.

Tämä avaa Uusi asiakirja -valintaikkunan. Syötä 200 sekä Leveys että Korkeus -asetuksille ja varmista, että mittaustyypiksi on asetettu pikseliä . Varmista myös, että Taustasisältö -asetuksena on Valkoinen, koska tarvitsemme harjan taustaväriksi valkoisen:

Luo uusi 200 x 200 pikselin asiakirja valkoisella taustalla.

Napsauta OK, kun olet valmis hyväksymään asetukset ja poistua valintaikkunasta. Uusi 200 x 200 pikselin asiakirja, täynnä valkoista, ilmestyy näytölle.

Harjan alkuperäisen koon valitseminen
Photoshop antaa meille mahdollisuuden luoda jopa 2500 x 2500 pikselin siveltimiä, mutta kuten sanotaan, vain siksi, että et voi, ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi. Tässä koossa maalaat lattiamopin virtuaalisella vastaavalla. Lisäksi maalaaminen erittäin suurilla harjoilla vaatii paljon enemmän muistia ja hevosvoimaa tietokoneelta, mikä voi hidastaa järjestelmää huomattavasti. Tyypilliseen työhön haluat luoda harjoja, jotka ovat paljon pienempiä.

Kokosta, jolla alun perin luot harjan, tulee sen oletuskoko, ja on tärkeää huomata, että itse luomamme harjat ovat pikselipohjaisia harjoja, mikä tarkoittaa, että ne ovat pohjimmiltaan kuvia ja käyttäytyvät täsmälleen samalla tavalla kuin tavalliset kuvat, kun se tulee niiden koon muuttamiseen. Harjat jäävät yleensä teräviksi ja teräviksi, kun teemme niistä pienempiä, mutta jos suurennat niiden kokoa huomattavasti oletusarvoa suuremmaksi, ne muuttuvat pehmeiksi ja tylsiksi. Yleinen idea on silloin luoda uusi harja, joka on juuri tarpeeksi suuri tarpeitasi vastaavaksi, ja siihen saattaa liittyä pieni kokeilu ja virhe. Täällä käyttämäni 200 x 200 pikselin koko toimii yleensä hyvin.

Vaihe 2: Valitse Harjatyökalu

Luodaan uusi harja yhdellä Photoshopin sisäänrakennetulla siveltimellä. Valitse ensin Brush Tool työkalupaletista tai paina näppäimistön kirjainta B valitaksesi se nopeasti pikakuvakkeella:

Valitse Harjatyökalu.

Vaihe 3: Valitse pieni pyöreä harja

Kun Harjatyökalu on valittu, napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-napsauta (Mac) missä tahansa asiakirjaikkunan sisällä, niin näet Brush Preset Picker -sovelluksen, joka on pienoisversio täysikokoisista Harjat-paneelista, jota tarkastelemme vähän myöhemmin (ja tutkimme paljon yksityiskohtaisemmin toisessa opetusohjelmassa). Brush Preset -valitsimen avulla voimme valita esiasetettujen harjojen luettelosta (joka selittää sen nimen). Voit valita harjan napsauttamalla sen pikkukuvaa. Napsautan Hard Round 5 Pixels -harjaa valitaksesi sen. Jos olet ottanut työkaluvihjeet käyttöön Photoshopin Preferences-valikossa, kunkin harjan nimi näkyy, kun viet hiiren pikkukuvien päälle. Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valinnut harjan sulkeutuaksesi paletista:

Valitse pieni pyöreä harja esiasetetusta poimintaohjelmasta ja sulje sitten se painamalla Enter (Win) / Return (Mac).

Vaihe 4: Varmista, että etualan väri on asetettu mustaksi

Kun loimme uuden asiakirjan vaiheessa 1, varmistimme, että asetimme asiakirjan taustan värin valkoiseksi. Syynä on, että kaikki Photoshopin harjat ovat harmaasävyjä, mikä tarkoittaa, että harja voi sisältää vain mustia, valkoisia tai harmaasävyjä väliin. Valkoisella täytetyt alueet muuttuvat läpinäkyviksi, joten et näe niitä, kun maalaat siveltimellä. Mustalla täytetyt alueet ovat 100% näkyviä, ja jos harjassasi on erilaisia ​​harmaasävyjä, ne ovat osittain näkyviä riippuen siitä, kuinka lähellä ne ovat mustalle tai valkoiselle, ja tummemmat harmaasävyt ovat näkyvämpiä kuin vaaleammat.

Jos muuttaisimme uuden asiakirjan harjaksi sellaisena kuin se on nyt, koko harja olisi läpinäkyvä, koska se ei sisällä mitään muuta kuin valkoista. Näkymättömällä harjalla maalaaminen voi antaa mielenkiintoisen lausunnon taiteellisesti, mutta käytännöllisempiä tarkoituksia varten (kuten tämä opetusohjelma) haluat todennäköisesti harjan, jonka todella näet, mikä tarkoittaa, että meidän on lisättävä joitain mustia alueita asiakirja. Mustista alueista tulee harjan näkyvä muoto (tunnetaan nimellä harjan kärki ).

Photoshop maalaa käyttämällä nykyistä etualan väriä, ja kuten onnea saisi, etualan värin oletusasetuksena on musta, mikä tarkoittaa, että erittäin hyvät mahdollisuudet on jo asetettu mustalle. Voit nähdä nykyiset etualan ja taustavärit tarkastelemalla niiden värimallia lähellä Työkalut-paletin alaosaa (etualan väri on värimallin vasemmassa yläkulmassa). Jos etualan väri on asetettu muuhun kuin mustaan, paina näppäimistön D- kirjainta palauttaaksesi nopeasti etualan ja taustavärin oletusasetuksiin nopeasti:

Etualan väri on väri, jolla harja maalataan.

Vaihe 5: Maalaa sarja vaakasuoria siveiskuvia asiakirjaikkunan sisäpuolelle

Kun pieni pyöreä harja on valittu ja musta on Etuosan väri, napsauta asiakirjaikkunan sisällä ja maalaa sarja lyhyitä vaakasuuntaisia ​​lyöntejä. Lisävarusteita varten muuta iskujen paksuutta muuttamalla harjan koko kätevinä pikanäppäimillä. Paina vasenta kiinnitysnäppäintä ( ( ) tehdäksesi harjan pienemmäksi tai oikeaa kiinnitysnäppäintä ( ) ) suurentaaksesi sitä. Haarukointinäppäimet ovat P-kirjaimen oikealla puolella useimmissa näppäimistöissä. Kun olet valmis, sinulla pitäisi olla sivellinpylväs, joka näyttää noin:

Pylväs sotkuinen, satunnainen sivellin.

Vaihe 6: Luo uusi harja asiakirjasta

Voit luoda uuden Photoshop-harjan asiakirjasta siirtymällä näytön yläreunassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitsemalla asetusluettelosta Määritä harjan esiasetus (riippuen siitä, mitä Photoshop-versiota käytät, tätä vaihtoehtoa voidaan kutsua) määrittele vain harja):

Siirry kohtaan Muokkaa> Määritä harjan esiasetus.

Photoshop avaa ponnahdusikkunan, jossa pyydetään antamaan uudelle harjalle nimi. Aion kutsua minun "My New Brush". Haluat todennäköisesti valita nimen, joka on hieman kuvaavampi:

Nimeä uusi harja.

Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan valintaikkunan, ja siinä on kaikki! Olemme onnistuneesti luoneet Photoshopissa aivan uuden mukautetun harjan, joka on valmis ja odottaa auttavan meitä luovan näkemyksemme toteuttamisessa. Tässä vaiheessa voit sulkea harjan asiakirjan turvallisesti.

Jos haluat valita uuden harjan tarvittaessa, varmista ensin, että olet valinnut Brush Tool -sovelluksen, ja napsauta sitten hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) missä tahansa asiakirjan sisällä ja avaa Brush Preset Picker . Vieritä käytettävissä olevien harjojen luetteloa alaspäin, kunnes näet harjan pikkukuvan (vasta luodut harjat ilmestyvät luettelon alareunaan) ja napsauta sitten pikkukuvaa valitaksesi harja. Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valinnut sen sulkeaksesi Brush Preset -valitsimen:

Valitse uusi harja Brush Preset -valitsimelta.

Kun uusi harja on valittu, napsauta ja vedä asiakirjaasi maalataksesi siveltimen:

Äskettäin luotu harja toiminnassa.

Se on hyvä alku, mutta mielestäni on turvallista sanoa, että tässä vaiheessa uutta harjaani käytetään rajoitetusti. Onneksi nyt, kun olemme luoneet harjaskärjen, voimme muuttaa ja hallita harjan käyttäytymistä maalaamalla sitä käyttämällä Photoshopin Brush Dynamics -sivua, joka löytyy Harjat-pääpaneelista, jota tarkastelemme seuraavassa nopeasti!

Vaihe 7: Avaa Harjat-paneeli

Olemme nähneet kuinka valita perusvalmis harja Brush Preset -valitsimella, mutta jos haluat paremman hallinnan harjan käyttäytymisestä, tarvitsemme Photoshopin pääharjapaneelin, joka antaa meille täyden pääsyn joihinkin todella uskomattomiin vaihtoehtoihin. Tallennamme yksityiskohtaisen katsauksen Harjat-paneelista ja sen kaikista säätimistä toista opetusohjelmaa varten, mutta katsotaanpa lyhyesti muutamia tapoja, joilla voimme käyttää sitä muuttaaksesi harjaiskujen ulkonäköä.

Voit avata Harjat-paneelin siirtymällä näytön yläreunassa olevaan ikkunavalikkoon ja valitsemalla luettelosta Harjat tai painamalla näppäimistön F5- näppäintä (sulje paneeli painamalla sitä uudelleen) tai napsauttamalla Harjat-paneelia. vaihtokuvake Asetukset-palkissa (napsauta sitä uudelleen sulkeaksesi paneelin):

Valintapalkin vaihto-kuvake aukeaa ja sulkee Harjat-paneelin.

Tämä avaa pääharjojen paneelin, aikaisemmin näkemämme Brush Preset -valitsimen isoveljen. Oletusarvoisesti, kun avaat Harjat-paneelin, Brush Presets -vaihtoehto on valittu paneelin vasemmasta yläkulmasta, joka näyttää samat pienet harjakuvakkeet oikealla puolella kuin näimme Brush Preset -valitsimella. Voit valita harjan napsauttamalla sen kuvaketta. Vieritä luetteloa äskettäin luotuun harjaan ja napsauta sen kuvaketta valitaksesi se, jos sitä ei ole jo valittu. Harjat-paneelin aivan alaosassa on esikatselu siitä, miltä harjahalvaus näyttää. Koska en ole vielä tehnyt muutoksia, esikatselu näyttää täsmälleen samalta kuin hetki sitten maalannut siveltimen:

Photoshopin pääharjapaneeli on asetettu Brush Presets -asetukseksi.

Vaihe 8: Säädä siveltimen kärkiväli

Napsauta sanoja Brush Tip Shape suoraan Brush Presets -asetuksen alla Harjat-paneelin vasemmassa yläkulmassa:

Napsauta Brush Tip Shape -vaihtoehtoa.

Todellisessa maailmassa, jos maalaat todellisella harjalla, harja asettaa paperille jatkuvan maalikerroksen, mutta Photoshop ei toimi näin. Sen sijaan Photoshop "leimaa" asiakirjan harjaskärjellä, kun vedät hiirtä. Jos leimat näyttävät riittävän lähellä toisiaan, se luo illuusion saumattomasta harjahalkaisusta, mutta jos leimat sijaitsevat liian kaukana toisistaan, yksittäisistä leimoista tulee ilmeisiä ja harjaisku näyttää harjatulta. Tavoitteestasi riippuen (kuten esimerkiksi pisteviivan luominen), saatat tarvita paljon etäisyyksiä leimojen välillä, mutta useimmissa tapauksissa saumaton harjahalvaus on toivottavampi.

Kun Harjat-paneelissa valitaan Harjakärjen muoto -vaihtoehto, voimme hallita leimojen välistä etäisyyttä asianmukaisesti nimetyllä Spacing- vaihtoehdolla paneelin alaosassa. Väliä säädellään prosentteina harjan kärjen leveydestä, ja oletuksena se on asetettu 25%: iin, mikä tarkoittaa, että jos harjan kärjen leveys on 100 pikseliä, Photoshop asettaa uuden leiman 25 pikselin välein kun sinä vedä hiirtä:

Spacing -vaihtoehto säätelee kuinka usein Photoshop "leimaa" harjan kärjen maalatessasi.

Sileälle harjaiskulle tämä oletusasetus on yleensä liian korkea. Lasen kaivoksen noin 13 prosenttiin. Pienennä välimäärää vetämällä liukusäädintä vasemmalle tai kirjoittamalla tietty arvo suoraan syöttöruutuun. Näet harjaiskujen päivityksen esikatselun välilyönnin muutosten huomioon ottamiseksi:

Pienennä etäisyyttä tasaisemman näköisen harjaiskua varten.

Nyt, jos minä maalan vedoksen siveltimellä, se näyttää sujuvammalta, koska yksittäiset leimat ovat lähempänä toisiaan:

Harjan kärjen "leimojen" ollessa lähempänä toisiaan, isku näyttää sujuvammalta.

Vaihe 9: Valitse Shape Dynamics -vaihtoehto

Napsauta suoraan sanoja Shape Dynamics harjakärjen muodon alla, jonka valitsimme hetki sitten, joka antaa meille vaihtoehtoja hallita dynaamisesti harjan kärjen kokoa, kulmaa ja pyöreyttä maalaamalla. Varmista, että napsautat itse sanoja. Napsauttamalla sanojen vasemmalla puolella olevaa valintaruutua, asetukset otetaan käyttöön, mutta et anna meille pääsyä niiden hallintalaitteisiin:

Napsauta suoraan sanoja "Shape Dynamics".

Vaihe 10: Aseta kulmaohjain asentoon "Suunta"

Suurin ongelma siveltimeni ulkonäössä on, että riippumatta mihin suuntaan maalaan, ne vaakasuorat viivat, jotka muodostavat siveltimeni, pysyvät hyvin, vaakasuorassa. Korjataan se niin, että harjan kärki noudattaa hiiren kohdistimen suuntaa. Kun Shape Dynamics -vaihtoehto on valittu, muuta harjakärjen Kulma- ohjausvaihtoehto suuntaan . Näet jälleen kerran paneelipäivityksen alaosassa harjahalkaisun esikatselun, joka heijastaa muutosta:

Muuta Kulman Ohjaus-asetukseksi "Suunta".

Maalaan uuden iskun harjalla, ja tällä kertaa asiat näyttävät paljon luonnollisemmilta. Harjan kärki seuraa suuntaa, johon maalan:

Luonnollisemman näköinen harjahalvaus.

Vaihe 11: Aseta kokoohjain asetukseksi "Kynän paine" (Vaatii kynätabletin)

Jos käytät paineherkkää kynätablettia kuten minä, voit kertoa Photoshopille, että haluat hallita harjan kokoa kynällä. Kun Shape Dynamics -asetukset ovat edelleen valittuna, muuta harjakärjen koon ohjausvaihtoehto kynän paineeksi :

Muuta harjan koon säätövaihtoehtoksi "Pen Pressure" (jos sinulla on kynätabletti, se on).

Kun Kynän paine -vaihtoehto on valittu, voin helposti hallita harjasiskua lennossa, antaen mukautetulle harjalleni vielä luonnollisemman ilmeen:

Harjan kokoa voidaan nyt säätää dynaamisesti kynän paineella.

Minne mennä seuraavaksi …

On selvää, että tämä on vain maku harjojen määrästä, jonka Harjat-paneeli antaa meille harjan käytöstä, mutta vain muutamalla lyhyellä askeleella olemme onnistuneet suunnittelemaan ja luomaan upouuden mukautetun Photoshop-harjan tyhjästä, ja olemme saaneet katsauksen kuinka tehokkaita Harjat-paneelin dynaamiset harjaohjaimet todella ovat. Käsittelemme Harjat-paneelia paljon yksityiskohtaisemmin toisessa opetusohjelmassa.

Ja siellä meillä se on! Käy Photoshop Basics -osiossa, jos haluat lisätietoja Photoshopin perusteista!