Tässä Photoshop-opetusohjelmassa opimme keräämään ja järjestämään värejä räätälöityihin värimallijoukkoihin, joita voimme sitten kutsua ja käyttää aina kun tarvitsemme niitä. Täydellinen tilanteisiin, kun työskentelemme useiden asiakkaiden ja jokaisen kanssa meillä on omat erityisvärinsä, joita he haluavat käyttää projektissaan tai kun haluamme vain kerätä ja järjestää erilaisia ​​värejä omaan työhömme.

Yksi niistä asioista, joita nautin tekemällä, on valokuvien ottaminen ulkona olevista luonnon kohtauksista, näytteen ottaminen sitten joillekin väreistä kuvista ja tallentaminen niille eri värisarjoina. Loppujen lopuksi on vaikea ylittää äiti-luontoa, kun on löydettävä värejä, jotka toimivat hyvin yhdessä. Tässä opetusohjelmassa aiomme tehdä juuri sen, mitä juuri kuvailin, näytteen ottamalla valosta erilaisia ​​värejä, tallentamalla ne värivärinä Photoshopin Värimallit-palettiin ja tallentamalla ne sitten mukautettuna värimallina. Näemme myös kuinka palauttaa mallit takaisin Photoshopin oletusväreihin, kun olemme valmiit, ja kuinka sitten lataamaan äskettäin luodut värikartta -sarjamme aina kun tarvitsemme sitä!

Tässä on kuva, jota aion käyttää värien näytteenottoon. Haluan luoda "Syksyn lehdet" -värimallisarjan, joten tämän kuvan pitäisi toimia hyvin:

Kuva lehtiä muuttuvista väreistä syksyllä.

Opetusohjelman lopussa näemme esimerkin siitä, kuinka voit sitten käyttää mukautetun värikarttajoukosi värejä luomaan jotain täysin erilaista. Aloitetaan.

Lyhytkoodit, toiminnot ja suodattimet-laajennus: Virhe lyhytkoodissa (ads-basics-middle-2)

Vaihe 1: Poista nykyiset värimallit Photoshopin Swatches-paletista

Luo mukautettu värikarttajoukkomme poistamalla ensin kaikki Värimallit-paletin nykyiset värimallit. Älä huoli, niitä ei poisteta hyvältä, kuten näemme vähän myöhemmin. Vaihda Värimallit-palettiin, joka on oletuksena ryhmitelty Väri- ja Tyylit-paletteihin. Ellet ole aiemmin ladannut muita värikarttajoukkoja, löydät Photoshopin oletusvärimallit, jotka täyttävät paletin:

Photoshopin Värimallit-paletti, joka näyttää värimallien oletusjoukon.

Valitettavasti Adobe unohti sisällyttää "Tyhjennä kaikki mallit" -vaihtoehdon, joten joudumme poistamaan kaikki Värit-paletista tällä hetkellä olevat värimallit, jokainen niistä on poistettava manuaalisesti. Tätä varten pidä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja vie hiiri hiiren vasemman yläkulman värimallin ("RGB Red" -värikappaleen) päälle. Näet hiiren osoittimen muuttuvan saksikuvaksi:

Pidä "Alt" (Win) / "Option" (Mac) alhaalla ja siirrä hiiri vasemman yläkulman punaisen värimallin päälle. Hiiren osoitin muuttuu saksikuvaksi.

Pidä sitten painettuna "Alt / Option" napsauttamalla värimallia poistaaksesi sen ja jatka sitten napsauttamalla poistaaksesi kaikki jäljellä olevat värimallit. Sinun on napsautettava kaikkiaan 122 kertaa tyhjentääksesi ne kaikki, mutta sen ei pitäisi kestää liian kauan sen mukaan, kuinka nopeasti napsautat hiiren napsautusta. Värimallit-paletti on täysin tyhjä, kun olet valmis:

Värimallit-paletti on nyt tyhjä, kun olet poistanut kaikki oletusvärimallit.

Vaihe 2: Valitse Piippauslaite

Avaa Photoshopissa kuva, josta haluat näytteitä värit, jos se ei ole jo auki, tartu sitten Eyedropper-työkaluun Työkalut-paletista tai paina näppäimistön I-näppäintä valitaksesi se pikakuvakkeella:

Valitse Piippaustyökalu.

Vaihe 3: ota ensimmäinen väri kuvasta

Kun Eyedropper-työkalu on valittuna, siirrä hiiren osoitin näytettävän värialueen yli ja napsauta sitten näytteen ottamista. Aion ottaa näytteen kirkkaan keltaisesta yhdestä kuvan yläosassa olevista lehtiä ensimmäisellä värilläni:

Näytteenotto kirkkaan keltaiselta yhdestä lehdestä.

Voit nähdä tarkalleen, mistä väristä olet valinnut, tarkastelemalla Työkalupaletin etualan värimalli:

Otoksena oleva väri näkyy Photoshopin Työkalut-paletin etualan värimallissa.

Huomaa: Sinun voi olla helpompaa näytteittää värejä pitämällä hiiren painiketta painettuna, kun vedät hiiren osoitinta kuvan sisällä (valittuna Eyedropper Tool). Silmämiehen väri on tällä hetkellä ohi näkyy Työkalupaletin etualan värimallissa ja päivittyy jatkuvasti, kun vedät hiirtä, jolloin saat värin live-esikatselun ennen näytteen ottamista, jonka minusta on paljon helpompaa kuin "napsauta ja katso" mitä saat "menetelmä. Vapauta hiiren painike, kun olet yli näytölle haluamasi värin.

Vaihe 4: Lisää väri Värimallit-palettiin

Kun olet ottanut näytteen ensimmäisestä väristä, siirrä hiiren osoitin tyhjälle alueelle Värit-paletin sisällä. Näet hiiren kohdistimen muuttuvan maalikauhokuvaketta. Napsauta mitä tahansa tyhjän alueen sisällä, muunna näytevärisi värimalliin. Photoshop aukeaa valintaikkuna, jossa sinua pyydetään antamaan nimi värivirheellesi. Jos olet luomassa malliasetusta asiakkaalle käyttämällä tiettyjä Pantone-värejä, joita on pyydetty, on hyvä idea antaa Pantone-värin nimi värikartan nimelläsi (esimerkiksi "Pantone Yellow 012 C") tai jos luot omat käyttötarkoituksesi, käytä mitä tahansa nimeä, joka on sinulle järkevin. Nimeni yksinkertaisesti värini "keltaiseksi":

Anna uudelle värimallillesi kuvaava nimi, vaikka et myöskään halua nimetä värejäsi.

Sinun ei tarvitse nimetä värimallejasi, joten jos nimillä ei ole sinulle mitään merkitystä, jätä ne vapaasti Photoshopin antamiin oletusnimiin. Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta, ja jos katson nyt Värimallit-paletini, voin nähdä, että ensimmäinen väri on lisätty:

Värimallit-paletti, joka näyttää "keltaisen" värini lisätty.

Vaihe 5: Jatka värien näytteenottoa ja värimallien luomista niistä

Jatka värien näytteen ottamista kuvasta ja napsauttamalla sitten Värimallit-paletin tyhjää aluetta, jotta voit tallentaa ne värimalleiksi ja nimetä ne tarvittaessa. Olen näytteistänyt kymmenestä lisää värejä kuvassani, antaen minulle yhteensä 11 värimallia Värimallit-palettini. Sinulla voi olla niin monta värimallia kuin haluat:

Värimallit-palettiin on lisätty enemmän näytteitettyjä värejä värimallina.

Vaihe 6: Tallenna värimallit värimallina

Kun olet lisännyt värejä Värimallit-palettiin ja olet valmis tallentamaan ne uudena värikarttajoukkona, napsauta Värimallit-paletin oikeassa yläkulmassa olevaa pientä oikealle osoittavaa nuolta päästäksesi palelet-valikkoon:

Siirry Värimallit-palettivalikkoon napsauttamalla pientä oikealle osoittavaa nuolta.

Valitse sitten ilmestyvästä valikosta Tallenna värimallit:

Valitse "Tallenna värimallit …".

Photoshop aukeaa Tallenna-valintaikkuna. Kirjoita uudelle värikarttajoukolle nimi. Aion nimetä minun "Syksyn lehdet":

Kirjoita uudelle värikarttajoukolle nimi.

Napsauta Tallenna-painiketta, kun olet valmis tallentamaan uuden sarjan. Photoshop tallentaa värikarttajoukon samassa oletushakemistossa kuin kaikki muut Photoshopilla asennetut värikappalejoukot, joten sinun ei tarvitse mennä katsomaan koko tietokonettasi seuraavan kerran, kun haluat käyttää jotakin mukautettuja sarjoja, jotka olet luotu, kuten näemme hetkessä.

Vaihe 7: Nollaa värimallit takaisin oletusarvoihin

Olemme näytteenottaneet joitain värejä kuvasta, luoneet värimallit otoksesta valituista väreistä ja tallentaneet ne kaikki uudeksi mukautettuksi värikarttajoukkoksi. Mutta entä jos haluamme palata takaisin käyttämään kaikkia poistettuja oletusmallit? Ainoa mitä meidän on tehtävä, on napsauttaa jälleen kerran Värimallit-paletin yläosassa olevaa pieniä oikealle osoittavaa nuolta palauttaaksesi palettivalikko takaisin ylös, ja tällä kertaa valitsemme luettelosta Palauta värimallit:

Voit palata takaisin Photoshopin oletusvärisarjaan valitsemalla palettivalikosta "Palauta värimallit".

Photoshop kysyy, haluatko korvata nykyiset värimallit oletusarvoilla. Voit valita täällä napsauttamalla "OK", joka käskee Photoshopin poistamaan nykyiset mallit ja korvaamaan ne oletusasetuksilla, tai voit myös napsauttaa "Lisää", jolloin säilytät nykyiset mallit ja Photoshop yksinkertaisesti lisää oletusvärit ovat heille. Aion napsauttaa OK korvataksesi "Syksyn lehdet" -värimallisi oletusarvoilla:

Napsauttamalla OK palauttaaksesi väriviivat Photoshopin oletusasetuksiin.

Ja nyt Värimallit-palettini on jälleen kerran täytetty oletusväreillä:

Oletusvärimallit ovat palanneet.

Seuraavaksi näemme, kuinka pääset mukautettuihin värimalleihimme ja miten sitä käytetään.

Vaihe 8: Lataa mukautettu värimallisarja

Seuraavan kerran kun haluat käyttää mukautettuja värimallijoukkoja, sinun tarvitsee vain napsauttaa jälleen kerran Värimallit-paletin yläreunassa olevaa oikealle osoittavaa nuolta päästäksesi palettivalikkoon. Jos katselet valikon alareunaa, näet luettelon käytettävissä olevista lisävärisarjaryhmistä. Suurin osa näistä on lisäsarjoja, jotka on asennettu Photoshopilla, mutta koska Photoshop tallentaa mukautetut värikarttajoukkomme samaan hakemistoon kuin muut mukana tulevat sarjat, löydät myös luetellut mukautetut sarjat. Sinun tarvitsee vain napsauttaa mukautetun sarjan nimeä valitaksesi se. Photoshop luettelee sarjojen nimet aakkosjärjestyksessä, joten "Syksyn lehdet" -sarjani on listattu toiseksi ylhäältä:

Löydät kaikki mukautetut värikarttajoukkomplektisi yhdessä muiden Photoshopilla asennettavien sarjojen kanssa Värimallit-palettivalikosta. Napsauta sarjan nimeä valitaksesi sen.

Jälleen kerran Photoshop kysyy, haluatko korvata nykyiset mallit uusilla tai haluatko vain lisätä ne luetteloon. Aion napsauttaa OK korvataksesi oletusmallit Autumn Leaves -värimallilla:

Napsauta "Korvaa" korvataksesi Värimallit-paletin nykyiset värimallit uusilla värimallilla.

Ja juuri niin, mukautetut "Autumn Leaves" -värimallisi ladataan Minun Swatches-paletini, käyttövalmis:

Muokattu värimallit asetetaan takaisin Värimallit-palettiin.

Uuden etualan värin valitseminen Värimallit-paletista

Hienoa värimallien käyttämisessä on, että ne ovat pääosin esiasetettuja värejä, jotka tarkoittavat jo valittuja värejä (tai värejä, jotka Adobe on jo valinnut, jos työskentelemme Photoshopilla asennetuilla värikappaleilla), mikä tarkoittaa, että emme Niiden ei tarvitse valita jatkuvasti Photoshopin Värivalitsimen avulla joka kerta, kun tarvitsemme niitä. Jos haluat valita minkä tahansa Värimallit-paletin väreistä, siirrä hiiri vain värimallin päälle. Näet hiiren kohdistimen muuttuvan Eyedropper-kuvakkeeksi. Napsauta sitten väriä valitaksesi se. Tässä valitsen oranssin värin, vasemmalta toiseksi:

Napsauta mitä tahansa Värit-paletin värejä valitaksesi ne heti.

Napsautuksen jälkeen näen työkalupaletin Etuosan värimallin, että juuri napsauttamaani väri on todellakin valittu:

Värimallit-paletissa napsauttamasi väri näkyy Työkalut-paletin etualan värimallilla.

Uuden taustavärin valitseminen Värimallit-paletista

Voit valita taustaväriksi käytettävän värin pitämällä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauttamalla haluamaasi väriä Värimallit-paletissa. Napsautan täällä tummanpunaista väriä pitäen alhaalla Ctrl / Komento:

Pidä "Ctrl" (Win) / "Komento" (Mac) painettuna ja napsauta mitä tahansa Värit-paletin väriä valitaksesi värin, jota haluat käyttää taustavärinä.

Jos nyt tarkastelen työkalupalettini uudelleen, huomaan, että Taustaväri-värimallit ovat täynnä tummanpunaista väriä, jota juuri napsautin:

Työkalupaletin Taustaväri-värimallit näyttävät nyt täytetyillä Värit-paletissa valitsemallasi värillä.

Voin nyt käyttää "Autumn Leaves" -sarjan värejäni milloin vain haluan! Täällä olen luonut yksinkertaisen mallin runolle, joka käyttää värimalleja värikartan sarjasta yhdessä Photoshopin mukana toimitetun "Scattered Maple Leaves" -harjan kanssa:

Suunnittelu runolle, joka käyttää mukautetun "Syksyn lehdet" -värisarjan värejä.