Kuten mainitsin tämän opasarjan johdannossa, kaikissa kuudessa Photoshopin Brush Dynamics -kategoriossa on samanlaiset ohjaimet, joten kun olemme katsoneet, kuinka Shape Dynamics toimii, mitä teemme hetkessä, me ' Minulla on jo hyvä käsitys muiden toimimisesta. Valitettavasti valvonta ei ole ainoa asia, jota he jakavat. Kuten näemme, tapa, jolla ohjaimet järjestetään, tekee niiden ymmärtämisestä enemmän haasteen kuin sen pitäisi olla. Älä kuitenkaan huolestu. Selvitämme sen.

Voit käyttää Shape Dynamics -asetuksia napsauttamalla suoraan sanoja Shape Dynamics Harjat-paneelin vasemmalla puolella. Meidän on napsautettava suoraan itse sanoja, jotta ohjaimet tulevat näkyviin (napsauttamalla luokan nimen vasemmalla puolella olevaa valintaruutua, nämä vaihtoehdot otetaan käyttöön, mutta eivät anna meille pääsyä niiden hallintalaitteisiin):

Napsauta suoraan sanoja Shape Dynamics päästäksesi hallintalaitteisiin.

Heti kun napsautat Shape Dynamics -muotoa, Shape Dynamics -asetusten ohjaimet näkyvät Harjat-paneelin oikealla puolella. Paneelin pohjassa oleva esikatselualue säilyy, jotta voimme nähdä vaikutuksen, joka meillä on harjaiskuun muutoksia tehtäessä:

Shape Dynamics -asetusten säätimet tulevat näkyviin.

Shape Dynamics antaa meille mahdollisuuden hallita dynaamisesti harjan kokoa, kulmaa ja pyöreyttä maalaamalla sitä. Itse asiassa pelkästään näiden kolmen säätimen avulla voimme saada digitaaliset, elottomat Photoshop-harjamme käyttäytymään ikään kuin maalaamme oikeilla harjoilla paperille!

Mainitsin, että tapa, jolla säädökset järjestetään, tekee asioista hämmentävämpää kuin niiden pitäisi olla, joten selvitetään tämä ongelma nyt. Muodon dynamiikka -asetukset on jaettu kolmeen osaan - Koko, Kulma ja Pyöreys . Valitettavasti tämä ei ole oikeasti selvää, koska näiden otsikoiden oikealla puolella on sana Jitter, jonka alapuolella on liukusäädin. Ohita toistaiseksi sana "Jitter" (ja liukusäädin). Ainoa asia, josta me nyt kiinnostamme, on sana, joka tulee "Jitterin" eteen. Tämä on osan nimi (koko, kulma ja pyöreys):

Muodon dynamiikka -osa on jaettu kolmeen osaan - koko, kulma ja pyöreys.

Kunkin näiden kolmen otsikon alla on hallintavaihtoehto . Jokainen ohjausvaihtoehto on sidottu suoraan yläpuolella olevaan otsikkoon. Joten esimerkiksi ohjausvaihtoehdon yläreunassa tulisi olla merkintä Kokohallinta (ei ole, mutta pitäisi olla). Keskimmäinen tulee olla merkitty Kulmaohjaukseksi (jälleen kerran niin ei ole, mutta sen pitäisi olla), ja pohjaan tulee olla merkitty Pyöristyssäädin (mikä tietysti se on … Voi odota, ei, ei ole, mutta se pitäisi olla):

Jokainen kolmesta ohjausvaihtoehdosta on sidottu yläpuolella olevaan otsikkoon.

Nämä ohjausvaihtoehdot antavat meille erilaisia ​​tapoja hallita dynaamisesti harjan kokoa, kulmaa ja / tai pyöreyttä maalaamisen aikana. Suurin osa meille annetuista valinnoista vaatii, että meillä on kynätabletti asennettuna, mutta joitain vaihtoehtoja on käytettävissä, jos sinulla ei ole sellaista (vaikka kaipaatkin vakavasti, jos sinulla ei ole). Oletusarvoisesti jokainen on asetettu Pois- tilaan, mikä tarkoittaa, että meillä ei tällä hetkellä ole mitään hallintaa. Hankimme hallinnan tarkastelemalla tarkemmin kutakin osaa erikseen.

Koko

Koko-osio antaa meille erilaisia ​​tapoja muuttaa dynaamisesti harjaiskun paksuutta maalaamalla. Näet luettelon kaikista eri tavoista, joista voimme valita harjan koon säätämiseksi, napsauttamalla vain Ohjaus-vaihtoehdon oikealla puolella olevaa avattavaa luetteloa. Napsauta mitä tahansa luettelon vaihtoehtoista valitaksesi se:

Napsauta avattavaa luetteloa nähdäksesi kaikki vaihtoehdot harjan koon säätämiseksi.

häivyttää

Haalistuminen on ainoa vaihtoehto, jolla voimme hallita dynaamisesti harjan paksuutta, joka ei vaadi kynätablettia. Itse asiassa se toimii täsmälleen samalla tavalla riippumatta siitä, käytätkö kynätablettia vai et. Haalistuminen vähentää vähitellen harjan kokoa vetäessäsi iskua.

Jos muistat meidän Luo omat mukautetut Photoshop-harjat -oppaastamme, jos maalaamme paperille oikealla harjalla, harja asettaa paperille jatkuvan maalikerroksen, mutta Photoshop ei toimi näin. Mitä Photoshop tekee, se "leimaa" sarjan harjavinkkejä harjan polkua pitkin vetämällä sitä asiakirjan sisälle. Häivytysvaihtoehto tekee jokaisesta uudesta leimasta vähitellen edellistä pienemmän, kunnes harja ei ole enää näkyvissä.

Se, kuinka kauan siveltimen iskun loppuminen kokonaan kestää, määräytyy sen vaiheen lukumäärän mukaan, jonka asetamme sille ohjausvaihtoehdon oikealla puolella olevassa syöttöruudussa. Vaiheiden oletusmäärä on 25:

Haalistuminen pienentää harjaa vähitellen sarjassa, oletuksena 25 askelta.

Ajattele "askelta" leimoina, kun jokainen uusi harjakärjen leima on yksi askel. Oletusarvolla 25 Photoshop pienentää vähitellen harjaiskua 25 leiman aikana. Helpoin tapa nähdä tämä on lisäämällä etäisyyttä kunkin leiman välillä. Poistumme hetkeksi Shape Dynamics -ohjaimista napsauttamalla sanoja Brush Tip Shape suoraan Shape Dynamics -kohdan yläpuolella Harjat-paneelin vasemmalla puolella:

Napsauta suoraan sanoja "Brush Tip Shape".

Tämä antaa meille vaihtoehtoja itse harjan kärjen säätämiseen. Löydät Spacing- vaihtoehdon paneelin alaosasta, juuri siveltimen esikatselualueen yläpuolella. Spacing-vaihtoehdon avulla voimme säätää harjakärjen kunkin leiman välistä etäisyyttä maalaamalla iskua. Aion vetää Spacing-liukusäädintä oikealle lisätäksesi uuden tilauksen kunkin kärjen välillä, mikä auttaa meitä näkemään, kuinka Fade toimii. Minulla on yhä valittu Photoshopin tavallisista pyöreistä harjoista. Huomaa, kuinka harjan kärjen jokainen uusi leima on pienempi kuin edellinen. Jos lasket jokaisen postimerkin, huomaat, että niitä on tarkalleen 25 vasemman suurimmasta pienimmästä oikealla. Sen jälkeen aivohalvaus katoaa unohdukseen:

Kun Fade-asetukseksi on asetettu 25 askelta, harjan kärjen häviäminen vie 25 "leimaa".

Napsautan takaisin Harjat-paneelin vasemmalla puolella olevia sanoja Shape Dynamics, jotta voin jälleen käyttää Koko-säätimiä ja pienennä haalistusaskelten lukumäärän 15:

Laskemisvaiheiden lukumäärän laskeminen 15: een.

Jos tarkastelemme harjaiskuvan esikatselua paneelin alaosassa, näemme, että isku on nyt lyhyempi, koska se vaatii vain 15 harjakärjen leimaa harjan koosta haalistuakseen tyhjäksi:

Pienempi lukumäärä harjan kokoa häipyy nopeammin.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi, kun Fade -sovelluksella säädetään harjan kokoa, joudutaan yleensä säätämään myös Tilaväli-asetus hienosäätääksesi harjan iskun pituutta ja sileyttä. Pienempi etäisyysarvo antaa sinulle tasaisemman ulkonäön. Suuremmat arvot tekevät yksittäisistä leimoista selkeämmän ja johtavat selkeämpään ulkoasuun.

Pienin halkaisija

Jos et halua, että harjan koko haalistuu kokonaan, voit käyttää Pienin halkaisija -vaihtoehtoa asettaaksesi rajan sille, kuinka pieni harja voi saada. Kun harja on pienennetty minimikokoon, se pysyy siinä koko niin kauan kuin jatkat vedon vetämistä. Voit säätää vähimmäishalkaisija -vaihtoehtoa joko vetämällä sen liukusäädintä tai kirjoittamalla tietyn arvon syöttöruutuun. Oletusarvo on 0%, mikä tarkoittaa, että harja haalistuu kokonaan. Aion kasvattaa harjan vähimmäishalkaisijaa 10%: iin, jotta kun harja saavuttaa 10% alkuperäisestä koostaan, se ei pienene:

Aseta harjan pienin mahdollinen koko käyttämällä Pienin halkaisija -vaihtoehto.

Jos tarkastelemme paneelin alaosassa olevaa harjaiskuvan esikatselua, näemme, että isku jatkuu nyt eikä putoa koskaan alle uuden vähimmäiskoon:

Aseta harjan pienin mahdollinen koko käyttämällä Pienin halkaisija -vaihtoehto.

Kynän paine

Erityisesti yleisin ja luonnollisin tapa hallita maalaamalla siveltimen paksuus dynaamisesti kynän paineella :

Valitse kynän paine, jos sinulla on paineherkkä kynätabletti.

Kun Kynän paine on valittu Koon säätö -vaihtoehtoksi, mitä voimakkaammin painat kynää tablettiin, sitä suurempi iskun paksuus tulee. Paineen lieventäminen tekee harjaiskusta ohuemman. Harjojen paneelin alaosassa oleva esikatselualue muuttuu osoittaen, että harjahalkaisu on kaventuva molemmista päistä, kun kynän paine on valittu:

Kynän paine tekee harjaiskun paksuuden kontrolloimisesta luonnollisemman.

Tietysti voit käyttää tätä vaihtoehtoa vain, jos tietokoneeseen on asennettu paineherkkä kynätabletti. Photoshop ei estä sinua valitsemasta kynänpainetta, vaikka et olisi asentanut kynätablettia, mutta siinä näkyy pieni varoituskuvake, joka ilmoittaa sinulle, että vaikka olet valinnut sen, se ei toimi:

Varoituskuvake on Photoshopin tapa sanoa "Hyvää yritä, kaveri".

Kynän kallistus

Jos sinulla on kynätabletti asennettuna ja haluat vieläkin dynaamisemman hallinnan siveltimen koon suhteen, kokeile Kynän kallistus -vaihtoehtoa:

Pen Tilt on toinen vaihtoehto erityisesti kynätablettien käyttäjille.

Pen Tilt sisältää kaikki Pen Pressure -asetuksen paineherkät kyvyt ja lisää kyvyn hallita harjan kokoa kallistamalla kynää maalaamalla. Mitä enemmän kallistat kynää, sitä suurempi isku tulee. Voit säätää, kuinka suuri osa kynän kallistuksesta vaikuttaa harjahalkeamiseen kallistusasteikolla, joka on käytettävissä vain, kun Pen Tilt on käytössä. Vedä liukusäädintä vasemmalle tai oikealle säätääksesi skaalausprosenttia:

Kallistusasteikko-asetus on harmaana eikä ole käytettävissä, kun Kynä-kallistusta ei ole valittu.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Pen Tiltin käyttäminen harjan koon säätämiseen on turhauttavampaa kuin mikään, joten pidän yleensä kiinni Pen Pressure -asetuksesta, mutta se on vain minä. Ja "vain minä" tarkoitan luultavasti myös sinua.

Stylus Wheel

Viimeinen vaihtoehto harjan koon dynaamiseksi säätämiseksi on Stylus Wheel :

Salaperäinen ja hämmentävä Stylus Wheel -vaihtoehto.

Monet Photoshop-käyttäjät valitsevat tämän vaihtoehdon ajatellen, että sen avulla he voivat hallita harjan kokoa hiiren pyörällä, mutta no, se ei ole pyörä, johon Adobe viittaa tässä. Tämä Stylus Wheel -vaihtoehto on tarkoitettu ihmisille, joilla ei ole vain kynätabletti, vaan myös valinnainen airbrush-kynä sen mukana. Ilmaharjassa on sisäänrakennettu erityinen kynäpyörä, ja jos sinulla on ilmasuutin, voit käyttää sen kynäpyörää säätääksesi harjan kokoa.

Viimeisessä tarkistuksessa Wacom myi airbrush-kynää uusille Intuos4-tableteilleen 99, 95 dollarilla (USA), mutta koska minulla ei ole vielä ollut syytä ostaa sellaista, saan "Nice try, kaveri" varoituskuvakkeen, kun valitsen Stylus Wheel -vaihtoehto, joka kertoo, että voin valita sen, jos haluan, mutta se ei tee mitään:

Jos sinulla on airbrush-kynä, kokeile Stylus Wheel -vaihtoehtoa. Me muut voimme vain teeskennellä.

Koko Jitter

Nyt kun olemme tarkastelleet eri tapoja, joita Photoshop antaa meille hallita harjan kokoa dynaamisesti maalaamalla, palataan takaisin siihen alkuperäiseen vaihtoehtoon, jota olemme tarkoituksella sivuuttaneet aikaisemmin - Jitter . Termi "jitter" tarkoittaa Photoshop-puhetta satunnaisuudesta, mikä on oikeastaan vastakohta kontrolleille. Aina kun näemme sanan Jitter otsikon nimen vieressä (koko, kulma, pyöreys jne.), Se tarkoittaa, että voimme antaa Photoshopin satunnaisesti. tee muutoksia harjan siihen osaan, kun maalaamme sillä. Jitterillä ei ole mitään tekemistä juuri tarkastelemiemme hallintavaihtoehtojen kanssa. Voit käyttää Jitteriä yksinään lisätäksesi harjaan vain satunnaisuuden tai yhdistämällä sen. millä tahansa säätövaihtoehdolla lajitteluohjaus- / satunnaisuushybridiä varten. Voit esimerkiksi hallita harjan kokoa kynän paineella ja lisätä silti myös satunnaisuutta.

Oletusarvoisesti Jitter-asetukseksi on asetettu 0%, mikä tarkoittaa "pois päältä". Jos haluat, että harjan koko muuttuu satunnaisesti maalaamisen aikana, vedä Jitter-liukusäädintä oikealle. Mitä enemmän vedät liukusäädintä, sitä enemmän satunnaisuutta lisäät:

Käytä Jitter-liukusäädintä satunnaisesti muuttaaksesi siveltimen paksuuden maalaamisen aikana.

Pidä silmällä Harjat-paneelin alaosassa olevaa esikatselualuetta, niin näet tulokset vetämällä Jitter-liukusäädintä. Huomaa, kuinka harjan satunnainen koko muuttuu harjan kärjen jokaisella uudella leimalla:

Suuremmat Jitter-arvot johtavat enemmän satunnaisuuteen kunkin harjakärjen koon kanssa.

Kuten mainitsin, voit yhdistää Jitterin mihin tahansa hallintavaihtoehtoihin vähän lisättyä jännitystä varten. Tässä on siveltimen istuin, jonka olen maalanut koko Control -asetuksella, joka on asetettu kynän paineelle ja yhdistettynä 50%: n Jitter-arvoon:

Yhdistä hallintavaihtoehdot satunnaisuuden avulla mielenkiintoisiin tuloksiin.

Nyt kun olemme tarkastellut yksityiskohtaisesti mitä eri vaihtoehdoilla harjan koon dynaamiseen hallintaan ja kuinka ne kaikki toimivat, katsotaan nopeasti, kuinka voimme käyttää monia näistä samoista vaihtoehdoista harjan kulman säätämiseen!

Kulma

Photoshopin Shape Dynamics antaa meille mahdollisuuden hallita harjamme kulmaa dynaamisesti maalaamalla samalla tavalla kuin voimme säätää sen kokoa. Itse asiassa suurin osa valinnoista, jotka meille annetaan kulman säätämiseksi, ovat samat. Ennen kuin jatkamme, aion valita toisen harjan kärjen Harjat-paneelin Harjan kärjen muoto -asetuksista siitä yksinkertaisesta syystä, että minulla on tällä hetkellä valittu pyöreä harja ja pyöreä harja näyttää hyvin, pyöreältä riippumatta kulma, johon olet asettanut sen. Valitsen Hard Elliptical 45 pikselin harjan luettelosta:

Napsauta "Brush Tip Shape" Harjat-paneelin vasemmassa yläkulmassa valitaksesi uuden harjaskärjen luettelosta.

Kun uusi harjakärjeni on nyt valittu, siirryn takaisin Shape Dynamics -asetuksiin. Napsauta avattavaa ruutua Ohjauskulma-valinnan oikealla puolella nähdäksesi valintamme harjakulman säätämiseksi:

Monilla Brush Dynamics -osioilla on samat hallintavaihtoehdot, kuten haalistuminen, kynän paine jne.

Haalistuminen, kynän paine, kynän kallistus, kynäpyörä

Kuten luettelosta voimme nähdä, Fade, Pen Pressure, Pen Tilt ja Stylus Wheel ovat jälleen täällä, ja ne kaikki toimivat samalla tavalla, paitsi että tällä kertaa he hallitsevat harjan kulmaa sen koon sijaan. . Esimerkiksi Fade kääntää harjaa 360 ° tietyn määrän vaiheita. Oletusaskelten lukumäärä on jälleen 25. Valitsen Häivytys ja alenna vaiheiden lukumäärä 15: ään samalla tavalla kuin tein Koko-ohjaimella:

Käskee Photoshopia kääntämään harjan kärkeä 15 askeleen aikana Fade-vaihtoehdolla.

Harjojen paneelin alaosassa oleva esikatselualue päivittyy tuloksen näyttämiseksi. Harja pyörii nyt iskun reittiä ottaen tarkalleen 15 leimaa harjan kärjestä ennen kuin se palaa alkuperäiseen kulmaansa:

Harjan kulman "häipyminen" tarkoittaa yksinkertaisesti harjan kiertämistä tietyn määrän vaiheita.

Kynän paineen valitseminen antaa meille mahdollisuuden vaihdella harjan kulmaa kynän tablettiin kohdistuvan paineen määrän perusteella. Pen Tilt säätelee kulmaa kallistamalla kynää maalaamalla. Tässä on esimerkki maalaamastani sivelytyksestä, jonka kulmansäädin on asetettu kynän paineeseen . Olen lisännyt etäisyyttä yksittäisten harjavinkkien välillä tehdäksesi asiat selvemmiksi:

Kun kynän paine on valittu, vaihda kynän tablettiin kohdistetun paineen määrää harjan kiertämiseksi.

Suunta ja alkuperäinen suunta

Kaikista harjakulman säätämisessä käytettävissä olevista vaihtoehdoista käytetään yleisimmin suuntaa :

Se voi olla luettelon alareunassa, mutta "Suunta" on yleensä paras valinta harjan kulman säätämiseen.

Suunta-vaihtoehto toimii täsmälleen samalla tavalla kuin kynätabletti tai tavallinen hiiri. Harjan kärki kääntyy automaattisesti seuraamaan suuntaa, johon maalaat:

Harja seuraa nyt maalaamiamme suuntaa luonnollisemman ilmeen saamiseksi.

Voit myös kokeilla Alkuperäinen suunta -vaihtoehtoa:

Alkusuunta pakottaa kulman maalaamasi alkuperäiseen suuntaan.

Alkusuunta lukitsee harjan kulman siihen suuntaan, johon ensin vedät hiiren tai kynän. Kulma pysyy muuttumattomana riippumatta siitä, mihin suuntaan siirryt sen jälkeen.

Kun Alkusuunta on valittu, lukitset harjan kulmaan heti, kun liikutat hiirtä tai kynää.

Angle Jitter

Aivan kuten Koko-osiossa näimme, Kulma-osa sisältää myös Jitter- vaihtoehdon suoraan Control-vaihtoehdon yläpuolella. Tiedämme jo, että "värinä" tarkoittaa sattumanvaraisuutta, ja tässä tapauksessa Jitter-liukusäätimellä voimme kertoa Photoshopille muuttaa satunnaisesti harjan kulmaa maalaamalla. Mitä enemmän vedämme liukusäädintä oikealle, sitä enemmän satunnaisuutta käytetään:

Muuta harjan kulmaa satunnaisesti Käytä-osan Jitter-liukusäätimellä.

Jälleen, Jitter-liukusäätimellä ei ole mitään tekemistä sen alla olevan hallintavaihtoehdon kanssa. Voimme käyttää Jitteriä itsessään lisäämään harjakulmaan vain satunnaisuutta tai yhdistämällä Jitterin yhdellä hallintavaihtoehdoista "molemman maailman parhaan" -tehosteen saavuttamiseksi. Tässä on siveltimen istuin, jonka olen maalannut ohjauksella, joka on asetettu suuntaan yhdistettynä 20%: n jitteriarvoon:

Jitterin arvolla 20% pienen määrän satunnaisuutta on lisätty harjan kärjen kulmaan seuraten iskun suuntaa.

pyöreys

Kolmas harjan näkökohta, jota voimme dynaamisesti hallita Shape Dynamics -osiossa olevien vaihtoehtojen avulla, on sen pyöreys . Ennen kuin jatkamme, aion vaihtaa takaisin johonkin Photoshopin tavallisista pyöreistä harjoista napsauttamalla sen pikkukuvaa Harjat-paneelin Brush Tip Shape -osiossa. Teen tämän vain, jotta voimme helpommin nähdä harjalla olevan vaikutuksen. Voit käyttää mitä tahansa harjaskärkeä. Kun olen valinnut uuden harjakärjeni, siirryn takaisin muotoon Dynamic:

Kovan pyöreän 19 pikselin harjan valitseminen Harjan kärjen muoto -vaihtoehdoista.

Termi "pyöreys" voi tässä olla hiukan harhaanjohtava, koska sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, onko harjan kärjen muoto todella pyöreä. Se voi auttaa ajattelemaan pyöreyttä "tasaisuudena", koska mitä todella teemme, on tasoittaa harjan kärki maalaamalla. 100%: n pyöreysarvo tarkoittaa yksinkertaisesti, että harjan kärki näyttää täysin normaalilta, aivan kuten se näkyi pikkukuvassa, kun valitsit sen, olipa kyseessä sitten varsinainen pyöreä harja, kuten olen valinnut, lehtiharja, lumihiutale, liituharja, tai mikä tahansa tapaus voi olla. Valitsemalla tavan pyöreyden dynaamiseen hallintaan voimme puristaa ja tasoittaa harjan kärjen iskunpituudella.

Aivan kuten olemme nähneet Koko- ja Kulma-osioissa, Pyöristys-osiossa on oma hallintavaihtoehto, ja napsautamme vain sen pudotusvalikkoa valitaksesi hallintamenetelmä luettelosta. Vaihtoehdot pyöreyden hallitsemiseksi ovat melko samat kuin mitä meille annetaan harjan koon säätämiseksi:

Harjan koon ja pyöreyden hallinnan vaihtoehdot ovat enimmäkseen samat.

häivyttää

Kun valitset Häivytys Ohjaus-vaihtoehdossa, Photoshop kehottaa vähentämään harjan pyöreyttä asteittain tietyn määrän vaiheita. Oletusvaiheiden lukumäärä on jälleen kerran 25, mutta pienennän ne arvoon 10 ja lisään harjavihkojen välistä etäisyyttä, jotta voimme nähdä, mitä tapahtuu. Harja alkaa normaalimuodoltaan ja tasoittuu vähitellen saavuttaen minimipyöryvyysarvonsa viimeisessä vaiheessa:

Kun pyöristyssäädin on asetettu Fade: ksi 10 vaiheessa, harjakärjestä tulee 10 leimaa, jotta pyöristys saavutetaan.

Kynän paineen valitseminen antaa meille mahdollisuuden säätää harjan pyöreyttä paineen perusteella, jota tablettiin kohdistetaan kynällä. Kynän kallistus antaa mahdollisuuden säätää pyöreyttä maalaamalla kääntämällä kynää. Pidä kynää normaalissa 90 asteen kulmassa tabletin kanssa, jolloin harja saavuttaa suurimman pyöreyden. Kallistus mihin tahansa suuntaan vähentää pyöreyttä. Täällä olen asettanut pyöristysohjaimen Pen Tilt -laitteelle ja maalanut yksinkertaisen vaakasuuntaisen harjahalkaisun kallistamalla kynän kulmaa jatkaessani lyöntiä pitkin:

Kun Kynän kallistus on valittu, kynän kulma määrittää harjan kärjen pyöreyden maalatessasi.

Pienin pyöreys

Jos et halua, että harjan kärki tasoittuu kokonaan, voimme hallita Minimal Roundness -vaihtoehtoa siitä, kuinka harja kärjestä voi tulla. Oletusarvo on 1%, mikä tarkoittaa 1% harjan kärjen normaalista koosta. Aion kasvattaa sen 25 prosenttiin:

Nosta minimipyöreysarvoa, jos haluat estää harjan kärjen menevän täysin tasaiselle.

Asetan pyöristyssäätimen takaisin Fade: iin ja alennan askelten lukumäärää 5. Kun pyöreys saavuttaa 25% alkuperäisestä koostaan, se pysyy tällä tasolla lopun iskunpituudella:

Kun harja saavuttaa 25%: n pyöreyden, se pysyy siinä, kunnes aloitat uuden iskun.

Pyöreäisyys Jitter

Viimeisenä, pyöristysosio sisältää saman Jitter- vaihtoehdon, jonka olemme nähneet koon ja kulman osissa, ja kuten nämä kaksi muuta osaa, Jitter on täysin erillinen ohjausvaihtoehdosta. Jitter-liukusäätimen vetäminen oikealle lisää satunnaisuutta siveltimen pyöreyteen maalaamalla. Käytä Jitter-asetusta yksinään tai yhdistä se johonkin hallintavaihtoehdoista:

Anna Photoshopin muuttaa satunnaisesti siveltimen tasoa maalatessasi lisäämällä Jitter-arvoa.