Tässä oppaassa sarjassamme, joka käsittelee kirjoitustyyppiä Photoshopissa, opimme hienon tavan asettaa tyypillesi oikea koko lisättäessä tekstiä malleihin ja kuviin. Tämän avulla voit helposti skaalata tekstiä mihin tahansa tarvitsemasi kokoon ja antaa sinulle live-esikatselun tuloksista! Jos käytät edelleen Asetukset-palkin Fonttikoko -asetusta tyypin koon asettamiseen, löydät tämän tekniikan paljon helpommaksi.

Tämä opetusohjelma olettaa, että sinulla on jo perustiedot tyypin lisäämisestä Photoshop-dokumenttiin. Jos tarvitset peruskorjausta, tutustu ensin Photoshop Type Essentials -opetusohjelmaan.

Tässä on dokumentti, joka olen tällä hetkellä avoinna näytölleni (kuva on Fotolia-kuvakirjasto):

Alkuperäinen asiakirja.

Haluan lisätä tekstiä dokumentin alaosaan, joten valitsen Tyyppi-työkaluni Työkalut-paneelista:

Tyyppityökalun valitseminen.

Kun Tyyppi-työkalu on valittu, valitsen fontin ja kirjasintyylin Asetukset-palkista:

Fontin (vasen) ja kirjasintyylin (oikea) asetukset.

Vaihtaaksesi tyyppivärini napsautan värivalikoimaa Asetukset-palkissa. Tällä hetkellä tyypilleni on asetettu oletusväri musta:

Muuta tyypin väriä napsauttamalla värimallia.

Napsauttamalla värimallia, Photoshopin Värivalitsin avautuu, mutta sen sijaan, että valitsisin värin Värivalinnasta, näytän värin suoraan kuvasta. Tätä varten, kun värinvalitsin on edelleen auki, siirrän hiiren kohdistimen kuvan päälle, joka muuttaa minut väliaikaisesti Piippauskalusteeksi . Siirrän silmälasin kuvan alueelle, joka sisältää tekstille haluamani värin, napsautan sitä aluetta näytteen väreistä:

Näytetään väri kuvasta käytettäväksi tyyppivärinä.

Kun värini otetaan näytteeseen, napsautan OK sulkeakseni värinvalitsimen. Valintapalkin värimalli näyttää nyt uuden värin:

Uuden tyyppinen väri näkyy värimallilla.

Ainoa mitä minun on tehtävä nyt, on valita tyypilleni koko, mutta tässä kohtaamme vähän ongelmia. Normaalisti fontin koon asettamiseksi käytämme Asetukset-palkin Fonttikoko- vaihtoehtoa. Voimme joko syöttää arvon manuaalisesti syöttöruutuun tai voimme napsauttaa syöttöruudun oikealla puolella olevaa pientä nuolta ja valita luettelosta yleisimmistä esiasetuskooista. Se on hienoa, jos tiedän tarkalleen tarvittavan fonttikoon, mutta tässä tapauksessa, kuten useimmissa tapauksissa, en tiedä, mikä tarkoittaa, että minun täytyy arvata, yleensä sillä on vähän mahdollisuuksia saada oikein. Koska minun on valittava jotain, valitsen esiasetetun koon 48 pt. Se näyttää hyvältä valinnalta:

Yhden esiasetetun tyyppikoon valitseminen.

Kun kirjasinkoko on valittu ja kaikki muut tyyppiominaisuudet on asetettu, napsautin tyyppityökalun avulla asiakirjaa karkeasti kohtaan, josta haluan alkutyypin alkavan, ja sitten lisään tekstini. Kun olen valmis, painan näppäimistön Ctrl + Enter (Win) / Command + Return (Mac) tekstin hyväksymiseksi. Täältä näet miltä ensimmäinen yritys näyttää, kun tyyppi on asetettu 48 pt:

Alkuperäinen fonttikoko oli liian pieni.

Näyttää siltä, ​​että ensimmäinen arvaukseni kirjasinkoko oli kaukana. Teksti on aivan liian pieni, mutta en silti tiedä tarkkaa kokoa, jota tarvitsen. Tiedän vain toistaiseksi, että sen on oltava suurempi kuin 48 pt. Tämä antaa minulle muutamia vaihtoehtoja. Voisin yrittää valita toisen, suuremman koon esiasetettujen kokojen luettelosta (vaikka suurin esiasetettu koko on vain 72 pt, joka ei silti välttämättä ole tarpeeksi suuri), tai voisin yrittää kirjoittaa oman arvoni manuaalisesti Fonttikoko-syöttöruutuun, mutta minkä arvon pitäisi olla? Tämä "kokeilu ja virhe" -lähestymistapa fontin koon asettamiseen Asetukset-palkkiin voi turhautua erittäin nopeasti. Tämän on oltava helpompi tapa.

Kuten osoittautuu, on, mutta se ei sisällä Asetukset-palkin Fonttikoko-vaihtoehtoa. Sen sijaan aion käyttää Photoshopin Free Transform -komentoa. Päästäksesi Vapaa muuntaminen -komentoon varmista ensin, että Tyyppi-taso on valittu Tasot-paneelista:

Varmista, että Tyyppi-kerros on valittu (korostettu sinisellä) Tasot-paneelissa.

Kun Tyyppikerros on aktiivinen, siirry näytön yläreunan valikkopalkin Muokkaa- valikkoon ja valitse Vapaa muuntaminen . Voit myös painaa Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) valitaksesi nopeasti Free Transform pikanäppäimellä:

Siirry kohtaan Muokkaa> Vapaa muuntaminen.

Tämä asettaa Free Transform -rajoitetun ruudun ja käsittelee tekstiä, ja voimme nyt skaalata tekstin haluamaasi kokoa yksinkertaisesti vetämällä kahvoja! Tämä antaa meille myös live-esikatselun tuloksista muutettaessa tekstin kokoa, mikä tarkoittaa, että pystymme helposti skaalaamaan sen oikean kokoiseksi ilman, että tarvitset työtä. Koska Photoshop-tyyppi on valmistettu vektoreista, ei pikseleistä, voimme vapauttaa sen skaalaamisen niin paljon kuin haluamme, ilman kuvanlaadun heikkenemistä.

Voit skaalata tekstiä pitämällä näppäimistön Shift- näppäintä painettuna ja napsauttamalla ja vetämällä mitä tahansa neljästä kulmakahvasta (pieniä neliöitä). Pidä Vaihto-näppäintä painettuna vetäessäsi kahvoja käskee Photoshop pitämään tyypin alkuperäisen kuvasuhteen ennallaan, jotta et venytä ja vääristä kirjainten muotoa. Kun olet valmis skaalaamaan tekstiä, vapauta hiiren painike ja vapauta sitten Shift-näppäin (muista vapauttaa hiiren painike ennen Shift-näppäimen vapauttamista, muuten saatat silti vääristää tekstiä):

Pidä Shift painettuna napsauttamalla ja vetäessäsi mitä tahansa kulmakahvoista tekstin skaalaamiseksi.

Voit myös siirtää tekstin paikoilleen, kun vapaa muuntaminen on aktiivinen. Napsauta vain mitä tahansa Free Transform -rajoituskentän sisällä ja vedä tyyppi uuteen sijaintiin hiiren painikkeella edelleen pitämällä painettuna. Vaihto-näppäintä ei tarvitse pitää alhaalla, kun siirrät tekstiä. Keskityn tekstini asiakirjaan täällä:

Napsauta ja vedä mitä tahansa Free Transform -rajoituskentän sisällä, siirtääksesi ja sijoittaaksesi tekstiä uudelleen.

Kun olet tyytyväinen tyyppisi kokoon ja sijaintiin, paina näppäimistön Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi muutoksen ja poistuaksesi Free Transform -tilasta. Tyypin ympärillä oleva rajakenttä katoaa:

Paina Enter (Win) / Return (Mac) poistuaksesi Free Transform -sovelluksesta, kun olet valmis.

Jos tarkastelemme taaksepäin Asetukset-palkissa, huomaa, että Photoshop on päivittänyt automaattisesti Fonttikoko-vaihtoehdon uudella tyyppikokoomme:

Uusi tyyppikoko näkyy Asetukset-palkin Fonttikoko-valikossa.