Ohjelmoinnin oppimisen aloittaminen aloittelijoille - Johdanto

Ohjelmointi aloittelijoille on oikeastaan ​​erittäin järkevä ja hyödyllinen juttu. Koodaamisen oppiminen ei vain tee sinusta luovaa, vaan myös laajentaa urasi uusia valintoja. Vaikka sinulla on jo hyvä työ, etkä etsi sitä enää, ohjelmointi aloittelijoille on aina hyödyllistä kaikilla muilla tavoilla.

Olitpa ohjelmoija, hakkeri, taiteilija tai vain tavallinen laitteistoinsinööri, aloittelijoille suunnattu ohjelmointi avaa monenlaisia ​​ideoita ja tekee sinusta fiksumman ja helpottaa elämääsi, jos opit automatisoimaan sen päivittäiseen elämäntyyliisi.

Mutta tässä asia on, että aloittelijoiden ohjelmointi näyttää monimutkaiselta. Ihmiselle, joka ei ole koskaan kirjoittanut koodia elämässään, koodin oppiminen voi olla pieni palapeli mistä aloittaa. Älä huoli, sillä minä olen täällä; helpottaaksesi elämääsi ohjelmoinnilla aloittelijoille Joten aloitetaan, onko me?

Suosittujen kielten tyypit ohjelmoinnissa

Jos olet muusta satunnaisesta taustasta kuin koodauksesta, he ovat ehkä kuulleet sen ystäviltäsi tai muulta paikalta ohjelmointikieleistä, kuten C, C ++ tai Java ja monista muista. Mutta on epätodennäköistä, että olet kuullut Pythonista, Rubyista, Haskellista tai Perlistä. Tervetuloa ohjelmointimaailmaan.

Jos olet todellinen ohjelmoija, olet ehkä varmasti kuullut siitä; Mutta jos olet juuri kuullut koodauksesta ja haluat aloittaa, niin harvat ihmiset tietävät niistä. Joten anna minun antaa sinulle luettelon kielistä, jotka ovat suositut kielet ohjelmointiohjelmistojen maailmassa:

 1. C
 2. C ++
 3. C #
 4. Jaava
 5. JavaScript
 6. pytonkäärme
 7. Rubiini
 8. Perl
 9. Scala
 10. PHP

Tämän lisäksi voit aina aloittaa oppimisen oppimalla HTML, CSS tai XML. Nämä eivät ole ohjelmointikieliä, mutta jotta nämä ymmärtävät ohjelmointikielet entistä paremmin, nämä merkintäkielet ovat hyviä, jotta saat siitä viipyä.

C, C ++, C # ja Java ovat matalat tietokonekielet. Kun sanon matala, tarkoitan, että ne ovat ohjelmointikieliä, jotka ovat lähimmät konekoodille. Ilmeisesti ei niin lähellä kuin Assembly-kieliä (jota en koskaan suosittele aloituskielenä). Selitän korkean ja matalan tason kielten välisen eron yhdessä seuraavassa blogissani. JavaScript, Perl, Ruby ja Python ovat korkean tason kieliä.

Niitä on erittäin helppo oppia verrattuna matalan tason kieliin. PHP on myös Perlin, Rubyn tai Pythonin kaltainen skriptikieli, mutta se on palvelinpuolen skriptikieli, jota käytetään enimmäkseen web-kehitykseen. Varmista, ettet sekoita itseäsi Java: n ja JavaScriptin kanssa samoiksi. Ne ovat täysin päinvastaisia.

Sitten voit kysyä “Miksi samanlainen nimi?” Ehkä sinun pitäisi pitää kysymys pidossa, kunnes olet lukenut seuraavan blogini. JavaScript on korkean tason, dynaaminen, tyyppimäinen ja tulkittu ohjelmointikieli. Ainoa jäljellä oleva on nyt Scala. Scala käyttää JVM: ää kääntämiseen ja on toimiva kieli. Jos sinulla on kokemusta Java-palvelusta, suosittelen aloittamaan tästä. Muuta, sano ei mittakaavassa, kunnes opit Java.

Voi, niin monia kieliä!

Saatat ajatella kirjaimellisesti juuri nyt mitä hän ..? Ohjelmointikieliä on niin paljon. Mikä voi olla paras aloittamiseen? Mutta ei ole sellaista erityistä.

Jokaisella muulla ohjelmoijalla on oma tyyli ja lähestymistapa, eikä "parasta ohjelmointikieltä" ole. Mutta jos haluat silti ehdotukseni, ehdottaisin jompaakumpaa seuraavista tavoista:

1. Kova tie

Jos haluat oppia ohjelmoinnin aloittelijoille kovalla tavalla, suosittelen, että aloitat oppimisen C, sitten C ++ ja MySQL. MySQL on tietokantakeskeinen ohjelmointikieli. C ja C ++ ovat helppoja aloittaa, mutta vaikeita jatkaa. Jos aloitat C: llä, voisit todennäköisesti oppia tarpeeksi yksinkertaisten ohjelmien kirjoittamista, mutta hienojen pisteiden kerääminen ryhmistä, osoittimista ja muista ei-triviaalseista ominaisuuksista olisi vaikeaa.

C ++ on todella paljon helpompaa kuin perus C. Paljon on muutettu C ++: ssa päivään asti. C-oppiminen itsessään voi olla vaivaa, mutta kun olet ymmärtänyt ajatuksen C: stä, jokaisen muun kielen oppiminen on pala, luota minuun.

Yritä kuitenkin olla oppimatta koko kieli kerralla. Tee pieniä testiohjelmia, kuten "terve maailmaa" saadaksesi perusteet alas, ja tutustu sitten monimutkaisempiin ideoihin, kuten rakenteet, osoittimet ja dynaaminen muisti. C on puhtaasti oliokeskeinen ohjelmointikieli, joten tuskin on mitään osaa, jossa voisit mennä pieleen.

C on kunnollinen kieli, mutta se riippuu suuresti osoittimista, jotka ovat pääosin viitteitä muistiosoitteisiin. Osoittimet ovat monimutkaisia ​​ja on todella helppoa saada asiat vikaan aloittelijoiden ohjelmoinnissa ja aiheuttavat kaatumisten ja virheiden jäljittämisen vaikeaa. Tällaiset virheet aiheuttavat suurimman osan ohjelmointiohjelmistojen ja käyttöjärjestelmien tietoturva-aukkoista.

Jos olet silti oppinut C: n, varmista, että saat hyvän ohjelmoinnin aloittelijaympäristölle visuaalisella virheenkorjaimella (tunnetaan yleisesti nimellä IDE integroidulle kehitysympäristölle). Paras mitä olen koskaan käyttänyt, on Visual C ++ (joka toimii myös C: ssä) Windows-koneissa. Myös X-koodi Macilla on kunnollinen.

Visuaalinen virheenkorjain antaa sinun selata ohjelmia riviltä riville, jotta näet mitä ohjelma tekee ja tarttua logiikkavirheisiin helpommin. Sen avulla voit tarkistaa oletuksesi aloittelijoiden ohjelmoinnista.

Suositellut kurssit

 • R Studio Anova -tekniikan kurssit
 • Verkkokoulutus AngularJS: ssä
 • ISTQB 1. tason verkkokurssi
 • Ohjelmistotestauksen perusteet

2. Helppo tapa

Jos olet edelleen lukemassa tätä blogia, niin se tarkoittaa, että olet ehkä googled tästä hieman ja todennäköisesti palasi takaisin, koska sinusta tuntui, että C oli melko mielenterveys. Tervetuloa tuolloin! Joten, aloittamiseksi paras ja yksinkertaisin ohjelmointikieli, jota pyytäisin sinua oppimaan, olisi Python.

Jos kysyt, aloitin itse oppimisen C.: n kanssa. Mutta asia on, että vaikka olen lukenut paljon artikkeleita, minulla ei ollut ketään, joka opastaisi minua asianmukaisesti tämän läpi. Olen tunkeutumisen tietoturvan asiantuntija nyt. Joten kun aloin ohjelmoinnin oppimisen aloittelijoille muutama vuosi sitten, minulla ei ollut aavistustakaan pythonista.

Jos vain, jos joku olisi kertonut minulle pythonista tuona ajankohtana, minulla olisi niin paljon aikaa, että sijoittaisin C: hen. Mutta asia on kuin minulle, mielestäni se, mikä todella tapahtui, oli hyvä. Koska minun olisi joka tapauksessa pitänyt oppia C myöhemmin. Mutta niin ei ole kaikissa. Onko se?

Python olisi pala kakkua C.: n syynä. Python on korkean tason kieli ja erittäin helppo lukea ja koodata. Seuraava on esimerkki pythoniin kirjoitetusta Hello-maailmasta:

>>>print(“Hello world”)

Seuraava on esimerkki C: stä, C ++: sta ja Java: sta:

Hei maailma C: ssä:

#include
int main()
(
printf("Hello world\n");
return 0;
)

Hei maailma C ++: ssa:

#include
int main()
(
std::cout << "Hello World!" << std::endl;
return 0;
)

Hei maailma Java:

public class HelloWorld (
public static void main(String() args) (
System.out.println("Hello, World");
)
)

Nyt en usko, että minun on yksinkertaistettava sitä edelleen kuinka helppoa se on Pythonissa. Ja vain siinä tapauksessa, että olet äärimmäinen ohjelmointi aloittelijoille, olen kirjoittanut täällä tulostaaksesi näytölle yksinkertaisen "Hello World" -kehotteen.

Sama asia kuuluu Rubyn kanssa. Itse asiassa oppiminen, Ruby-ohjelmointi on jopa yksinkertaisempaa kuin Python. Tässä on Hello Worldin Ruby-koodi:

>>>puts "Hello World!";

Näiden lisäksi Python on erittäin hauska oppia. On jopa erittäin helppo kääntää se. Voit yksinkertaisesti ladata py2exe-tiedoston ja aloittaa muuntamalla xyz.py-tiedostosi abc.exe-tiedostoksi. Jos luulet tämän olevan erittäin helppoa, voin taata, että meneminen on jopa helvempi, kun olet aloittanut ohjelmoinnin pythonissa.

Missä Java on?

Kaikkien edellä mainittujen lisäksi Java on yksi käytännöllisimmistä kielistä opittavaksi. Java on toiseksi suosituin ohjelmointikieli, ja se on kieli, jota opetetaan Stanfordin tunnetussa (ja ilmaisessa) CS-ohjelmointikurssissa. Java valvoo kiinteät oliokeskeiset periaatteet (OOP), joita käytetään nykyaikaisilla kielillä, kuten C ++, Perl, Python ja PHP. Kun olet oppinut Java, voit oppia muita OOP-kieliä melko helposti.

Java: n etuna on pitkä käyttöhistoria. "Kattilalevy"-esimerkkejä on paljon, sitä on opetettu vuosikymmenien ajan ja sitä käytetään laajasti moniin tarkoituksiin (mukaan lukien Android-sovelluskehitys), joten se on erittäin käytännöllinen opittava kieli. Et saa konetason ohjausta, kuten C: n tapaan, mutta pääset käsiksi tärkeimpiin tietokoneen osiin, kuten tiedostojärjestelmään, grafiikkaan ja ääniin, melko edistyneelle ja uudenaikaiselle ohjelmalle - jota voidaan ajaa missä tahansa käyttöjärjestelmässä.

Jos yrität erityisesti oppia koodausta uran rakentamiseksi, seuraavat ovat esimerkkejä siitä, minkä kielen tulisi aloittaa oppiminen, minkä roolien osalta:

Palvelinpuolen kehitys - Python, Ruby, PHP, Java tai Dot Net

Asiakaspuolen ohjelmointi - HTML, CSS, JavaScript

Mobiiliohjelmointi - Objective-C tai Java (Android) ja HTML / CSS / XML

3D / Animaatio - C / C ++, OpenGL

Suorituskykyinen tietojenkäsittely - C / C ++, Java

Verkkoturva - Python / Ruby / Assembly-kielet

Jos aiot ohjelmoida aloittelijoille pelkästään siksi, että haluat kehittää sovelluksia tai muuta, sinun pitäisi luultavasti aloittaa siitä, mikä on mielestäsi helppoa, sen sijaan, että ajaisit sitä, mitä muut sanovat. Syynä on, että kaikki yrittävät soveltaa mieltymyksiään sinuun. Mutta vain sinä voit tietää, mikä on sinulle parasta.

Nuf sanoi, että mielestäni on aika aloittaa oppiminen sen sijaan, että luettaisiin vain artikkeleita, koska ”ajatteleminen ajanhukkaan; on enemmän ajanhukkaa ”????

Ensimmäinen kuvan lähde: pixabay.com

Suositellut artikkelit

Tämä on opas ohjelmoinnista aloittelijoille. Tässä olemme keskustelleet ohjelmoinnin eri kielistä antamalla hei maailman esimerkkejä Java-, c ++- ja c-ohjelmissa jne. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Java-verkkopalvelut ja haastattelukysymykset
 2. Ura R-ohjelmoinnissa
 3. 13 parasta C-ohjelmoinnin haastattelua koskevaa kysymystä ja vastausta
 4. VBE: n vianetsinnän tärkeä käsite
 5. Ohjelmointi vs. komentosarjojen erot
 6. 8 parasta mobiilisovelluksen ohjelmointikieltä, jonka sinun pitäisi tietää