Ero Perlin ja PHP: n välillä

Perl on dynaaminen, korkeatasoinen ja yleiskäyttöinen ohjelmointikieli, jolla ei ole virallista lyhennettä, kuten käytännön poiminta- ja raportointikieli, ja muutamaa muuta ilman muita vakiolomakkeita. Perl julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1987, joka oli 30 vuotta sitten. Perlin uusin vakaa versio on 5.28.0. Perlin uusin esikatseluversio on 5.29.4, joka julkaistiin lokakuussa 2018. Se oli täysin kehitetty ja toteutettu käyttämällä C-ohjelmointikieltä. Sillä on puhdas dynaaminen tyyppi. Sen on suunnitellut kirjoittaja Larry Wall. Se tukee alustojen välistä käyttöjärjestelmää. Se on lisensoitu GNU: n yleisölisenssillä. Sillä on erilaisia ​​tiedostotunnisteita, kuten .pm, .pl, .pod, .t jne. Se on joustava ja tehokkaita ominaisuuksia käytettäväksi monissa sovelluksissa.

PHP: tä kutsutaan hypertekstin esiprosessoriksi, joka on eräänlainen palvelinpuolen skriptikieli. Se kehitettiin ja suunniteltiin verkkokehitystarkoituksiin. Sen on suunnitellut Rasmus Lerdorf, joka ilmestyi ensimmäisenä vuonna 1994. Se on eräänlainen ja sitä voidaan käyttää yleiskäyttöiseen ohjelmointiin. Rasmus Lerdorfia kutsutaan PHP: n isäksi. Hack ja Falcon vaikuttivat siihen. Siihen vaikuttivat eri ohjelmointikielet, kuten Perl, C ++, C, Tcl ja Java. Se kehitettiin ja toteutettiin ensisijaisesti C-ohjelmointikielen ja eräiden C ++-ohjelmointikielen ominaisuuksien avulla. PHP tukee erilaisia ​​käyttöympäristöjen välisiä käyttöjärjestelmiä, kuten Windows ja UNIX.

Perl- vertailu Perlin ja PHP: n välillä (infografia)

Alla on 9 parasta eroa Perl ja PHP välillä:

Keskeiset erot Perl ja PHP välillä

Sekä Perl vs PHP -suorituskyky ovat suositeltavia vaihtoehtoja liiketoiminnassa. Tutkitaan joitain tärkeimmistä eroista Perl vs. PHP: n välillä:

 • Perl on yleiskäyttöinen ohjelmointikieli, jota käytetään tietojen käsittelyyn ja moniin muihin kehitys- ja hallintaominaisuuksiin, kun taas PHP: tä käytetään verkkosovellusten kehittämiseen, joita käytetään myös palvelinpuolen komentosarjojen kielenä.
 • Perl tarjoaa integrointiominaisuuksia useiden muiden valmistajien tietokantoihin ja moniin muihin työkaluihin, kun taas PHP voidaan integroida useisiin tietokantoihin, kuten Oracle, MySQL, MSSQL, PostgreSQL jne.
 • Perl tukee erilaisia ​​ominaisuuksia, kuten Unicode-merkkejä, menettelytapoja ja olio-ohjelmointia, joka on laajennettavissa ja voidaan myös upottaa useisiin muihin järjestelmiin, kun taas PHP tukee useita protokollien ominaisuuksia, kuten IMAP, POP3, LDAP jne., Ja lisäsi myös tukea Java- ja muut hajautetut arkkitehtuurit.
 • Perlillä on salauksen ominaisuuksia verkon kautta, tapahtumien hallintaa ja tietokantaintegraatioita, kun taas PHP: llä on useita ominaisuuksia, kuten tehokkuus, yksinkertaisuus, turvallisuus, perehtyminen ja joustavuus.
 • Perlia tulkitaan suppeasti, kun käännetty koodi muunnetaan tavukoodiksi ennen sen suorittamista, kun taas PHP: ssä on useita tärkeitä komponentteja, jotka on asennettava ennen järjestelmän käyttöä, kuten tietokanta, palvelin ja jäsentäjä PHP: lle.
 • Perl tukee useita alustoja, kuten Unix, Macintosh, Windows, Symbian jne., Kun taas PHP: llä on erilaisia ​​tunnisteita ja syntaksityylejä sekä koodausstandardeja, joita on noudatettava sovelluksen kehittämisessä.
 • Perlillä on useita ominaisuuksia, joihin vaikutettiin ja johdettiin muista kielistä, kuten C, Lisp, Smalltalk ja Bourne Shell jne., Kun taas PHP: llä on erityyppisiä tietotyyppejä, jotka on ilmoitettava koodissa, kuten Tuplat, Kokonaislukut, Boolen, NULL, Kielet, esineet, ryhmät, lähteet jne.
 • Perlillä on erityyppisiä perustietoja, kuten ryhmät, hajautukset ja skalaarit, yksinkertaisten muuttujien, numeroiden, merkkijonojen tai viitteiden ja mahdollisten tilattujen tai järjestämättömien luetteloiden ilmoittamiseksi, kun taas PHP: llä on erilaisia ​​tietotyyppejä vakioiden ja muuttujien ohella.
 • Perlillä on erilaisia ​​operaattoreita, kuten tasa-arvooperaattorit, aritmeettiset operaattorit, toimeksiantajaoperaattorit, loogiset operaattorit, bittioperaattorit, tarjousmuotoiset operaattorit, loogiset operaattorit ja harvat muut sekalaiset operaattorit, kun taas PHP: llä on erilaisia ​​operaattoreita, kuten aritmeettiset operaattorit, ehdolliset (kolmiosaiset) operaattorit, looginen (Suhteelliset) operaattorit, vertailuoperaattorit ja toimeksianto-operaattorit.
 • Perlillä on Aliohjelmat-ominaisuus kutsua aliohjelmia tai prosesseja suorittaessaan eri ohjelmaa suorittamisen aikana, kun taas PHP: llä on erilainen selaimeen tai asiakkaaseen liittyvä HTTP-menetelmä tai selainominaisuus, jota käytetään web-kehityksessä.

Perl vs PHP -vertailutaulukko

Katsotaanpa alkuun vertailu Perlin ja PHP: n välillä -

Perlin ja PHP: n vertailun perusta

Perl

PHP

MääritelmäSe on oliokeskeinen, toiminnallinen, moniparadigma, heijastava, proseduurinen, välttämätön ja tapahtumavetoinen ohjelmointikieli.PHP on pakollinen, heijastava, oliokeskeinen, toiminnallinen ja prosessointikieli.
lisenssiSe on lisensoitu GNU General Public License -lisenssillä.Se on lisensoitu Unix-kaltaisella Windows-lisenssillä PHP-lisenssillä (Zend Engine License)
Liittäminen

kanssa

Perlia käytetään enimmäkseen yleiskäyttöisissä mallisovelluksissa.Se on integroitu enimmäkseen web-kehityssovelluksiin.
tuki-

ominaisuudet

Perlia ei voida upottaa HTML-muotoonSiinä on ilmaisia ​​palvelinpuolen komentosarjojen ominaisuuksia, joita on helpompi käyttää ja jotka voidaan upottaa HTML-muotoon.
yleisyysSuoritetaan palvelinpuolelta käyttämällä servlet-tekniikkaaSaatavana tärkeimmissä selaimissa asiakas- ja palvelinpuoleisessa ympäristössä
ylläpitoYlläpitäjä Perl-perhe, joka tarjoaa erilaisia ​​versioitaYlläpitää PHP Zend -moottoriryhmä
Sisäänrakennetut tilatSe vaatii enemmän koodausta ja konfigurointiaSe vaatii vähemmän konfigurointia ja koodausta
HelppokäyttöisyysSitä on vähän vaikea käyttää.Sitä on helpompi käyttää ja se voidaan upottaa helposti HTML-verkkosivulle
JoustavuusEi ole joustavaa integroitua teknologioiden välisiin sovelluksiinIntegrointi eri sovelluksiin on helpompaa ja joustavampaa.

Johtopäätös - Perl vs. PHP

Perl on yleiskäyttöinen ohjelmointikieli, jota käytetään yleisten sovellusten kehittämiseen, ja PHP on komentosarjakieli, jota voidaan käyttää web-sovellusten kehittämiseen. Perlin kirjoituslaji on dynaaminen ja vahva, kun taas PHP: n konekirjoitus on dynaaminen ja heikko. Perlin säännöllisiä lausekkeita voidaan käyttää laajennuksena PHP: ssä. PHP-ohjelmointi oli alun perin perlin kielen innoittamaa.

PHP: tä voidaan käyttää erilaisten kehysten ohella verkkosivujen kehittämiseen ja voidaan integroida erityyppisiin web-kehyksiin. PHP tarjoaa erilaisia ​​vaihtoehtoja verkkosivujen kehittämiseen. Verrattuna Perliin vs. PHP, PHP on parempi kuin Perl, koska PHP: n vaihtoehtoja verrataan enemmän erilaisten vaatimusten kehitysvaihtoehtoihin projektin ja sen monimutkaisuuden perusteella. PHP: tä on helpompi käyttää, aloittaa kehittäminen ja käyttöönotto.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas Perl: n ja PHP: n väliseen eroon. Täällä keskustellaan myös Perl vs PHP-avaineroista infografioiden ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja

 1. PHP vs. JavaScript
 2. Perl vs Python
 3. Mene vs. PHP
 4. Perl vs. Ruby