Tässä Photo Effects -opetusohjelmassa opimme kuinka helposti luoda yksinkertainen puinen kuvakehys käyttämällä kerrosnaamaria, muutamaa kerrostyyliä ja yhtä Photoshopin sisäisistä kuvioista!

Tässä on kuva, jota käytän tässä Photoshop-opetusohjelmassa:

Alkuperäinen valokuva.

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Ensimmäinen asia, joka meidän on tehtävä kuvakehyksen luomiseksi, on jäljennös taustakerroksesta. Taustakerros on taso, joka sisältää alkuperäisen kuvan, ja jos tarkastelemme Tasot-palettia, voimme nähdä, että se on tällä hetkellä ainoa kerros, joka meillä on:

Photoshopin Tasot-paletti, joka näyttää kuvan taustakerroksessa.

Kopioidaan kerros käyttämällä kätevää pikanäppäintä, Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Jos katsomme taaksepäin Tasot-paletistamme, voimme nähdä, että meillä on nyt alkuperäisen yläpuolella kopio Taustakerroksesta, jonka Photoshop on nimittänyt meille "Taso 1":

Kopioi taustakerros painamalla "Ctrl + J" (Win) / "Command + J" (Mac).

Vaihe 2: Lisää ylimääräinen kangastila kuvan ympärille

Meidän on lisättävä ylimääräistä tilaa kuvan ympärille. Lisätilasta tulee kuvakehys. Lisättävän tilan määrä riippuu siitä, kuinka suuren haluat kehyksesi olevan. Siirry näytön yläreunassa olevaan Kuva-valikkoon ja valitse kankaan koko. Kun Kankaan koko -valintaikkuna tulee näkyviin, kirjoita, kuinka paljon tilaa haluat lisätä kuvan ympärille. Haluan valokuvalle melko paksun kehyksen, joten annan arvon 1, 5 tuumaa sekä Leveys että Korkeus -asetuksille. Varmista, että olet valinnut myös suhteellisen vaihtoehdon:

Anna kuvan ympärille lisättävän kangastilan määrä. Täällä lisään 1, 5 tuumaa tilaa sekä leveydelle että korkeudelle.

Napsauta valintaikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa OK-painiketta, jos haluat poistua siitä ja antaa Photoshopille lisätä ylimääräisen kangastilan. Näet ylimääräisen tilan näkyvän valokuvasi ympärillä asiakirjaikkunassa:

Lisätila näkyy nyt valokuvan ympärillä asiakirjaikkunassa.

Vaihe 3: Lisää uusi tyhjä kerros

Seuraavaksi meidän on lisättävä uusi tyhjä kerros kahden olemassa olevan tasomme yläpuolelle. Kun "Kerros 1" (yläkerros) on valittu, napsauta Uusi kerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Napsauta "Uusi kerros" -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa lisätäksesi uuden tyhjän kerroksen asiakirjaan.

Asiakirjaikkunassa ei tapahdu mitään, mutta Tasot-paletista näemme, että Photoshop on lisännyt meille uuden tyhjän kerroksen ja antanut sille kuvaavan nimen "Taso 2":

Uusi tyhjä kerros ilmestyy Tasot-palettiin kahden muun kerroksen yläpuolelle.

Vaihe 4: Täytä uusi kerros Photoshopin puukuviolla

Jotta kehysmme näyttäisi siltä, ​​kuin se olisi tehty puusta, voimme käydä vaivaa luoda omaa puukuvioita, mutta meidän ei tarvitse tehdä, koska Photoshop toimittaa jo rakennetun puumallin! Kun "Kerros 2" on valittu, siirry näytön yläosassa olevaan Muokkaa-valikkoon ja valitse Täytä. Voit käyttää myös pikanäppäintä, Shift + F5. Kummassakin tapauksessa avaat Täytä-valintaikkunan. Valitse yläosassa oleva Sisältö-vaihtoehto avattavasta valikosta Kuvio sanan "Käytä" oikealla puolella. Napsauta sitten pientä kuvion pikkukuvaa mukautettujen kuvioiden oikealla puolella ja valitse ilmestyvästä valintaruudusta Puun rakenne (se on neljäs vasemmalta, ylärivi):

Aseta "Täytä" -valintaikkunassa "Sisältö" arvoon "Kuvio" ja valitse valintalaatikosta Photoshopin sisäänrakennettu puun rakenne.

Aseta sitten valintaikkunan alareunan Sekoitus-osassa Tila-asetukseksi Normaali ja varmista, että Opasiteetti-asetukseksi on asetettu 100%:

Aseta "Sekoitustila" - "Normaali" ja varmista, että "Opasiteetti" on asetettu 100%: iin.

Napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta. Photoshop täyttää koko kerroksen puun tekstuurilla, estäen valokuvan tilapäisesti näkymästä:

Uusi kerros on nyt täynnä puurakennetta.

Meillä on nyt puuta runkoomme. Teemme sen näyttämään todellisemmalta kehykseltä ja palautamme kuvan seuraavaksi.

Vaihe 5: Valitse valokuva kerroksesta 1

Me aiomme leikata reikä puukuvioihimme, jotta näemme valokuvasi jälleen kerran, ja teemme sen kerrosmaskin avulla. Pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta suoraan kerroksen "Kerroksen 1" esikatselukuvaa:

Pidä "Ctrl" (Win) / "Command" (Mac) painettuna ja napsauta "Kerroksen 1" esikatselukuvaa.

Tämä lataa valinnan asiakirjaikkunassa olevan kuvan ympärille. Emme silti näe itse valokuvaa, mutta voimme nähdä valintakentän, jossa kuvan pitäisi olla:

Valintaruutu valokuvan ympärillä tulee asiakirja-ikkunaan.

Vaihe 6: Käännä valinta

Olemme valinneet alueen, jolla valokuvan pitäisi näkyä, mutta mitä todella tarvitsemme valituksi, on kuvan ympärillä oleva alue (kehys), joten meidän on käännettävä valintamme. Siirry siihen siirtymällä näytön yläreunassa olevaan Select-valikkoon ja valitsemalla Käänteinen tai käyttämällä pikanäppäintä Shift + Ctrl + I (Win) / Shift + Command + I (Mac). Kummallakin tapaa valinta kääntyy, ja jos tarkastellaan tarkkaan asiakirjaikkunassa, näet valokuvan ympärillä edelleen saman valintakentän kuin aiemmin, mutta nyt asiakirja-ikkunan reunojen ympärillä näkyy myös valintaruutu, antamalla meille tiedä, että valokuvan ympärillä on nyt kehysalue:

Asiakirjaikkuna, joka näyttää nyt valitun valokuvan kehysalueen.

Vaihe 7: Lisää kerrosmaski

Nyt kun kehysalue on valittu, napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa Tasoimaskikuvaketta:

Napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa "Kerrosmaski" -kuvaketta.

Tämä lisää kerrosmaskin kerrokseen 2, ja nyt ainoa osa tasosta, joka pysyy näkyvänä asiakirjaikkunassa, on valitsemamme alue, joka on valokuvan ympärillä oleva kehysalue. Osa, jota ei valittu - alue, jolla valokuvan pitäisi näkyä - on nyt piilotettu näkymästä, jotta voimme nähdä kuvan jälleen:

Kun kerrosmaski lisätään tasoon 2, valokuva näkyy kehyksen keskellä.

Jos tarkastelemme Tasot-palettia, voimme nähdä, että kerrosmaskin pikkukuva on lisätty tason esikatselukuvan oikealle:

Kerrosmaskin pikkukuva näkyy nyt "Kerroksen 2" esikatselukuvan oikealla puolella.

Lisätietoja kerrosmaskeista on verkkosivuston Photoshop Basics -osiossa olevassa Ymmärtämyskerrosten opetusohjelmassa.

Vaihe 8: Poista kerrosmaskin valinta ja valitse kerroksen 2 sisältö

Tällä hetkellä kuvakehyksemme näyttää hieman tasaiselta. Meidän on annettava sille syvyyttä, ja voimme tehdä sen helposti kerrostyyleillä, mitä teemme hetkessä. Ensin on kuitenkin valittava kehys. Tällä hetkellä meillä on valittuna kerrosmaski, ei itse kerros. Voimme nähdä, minkä valitsimme, tarkastelemalla tason pikkukuvia Tasot-paletissa. Kumman pikkukuvan ympärillä on valittu korostettava ruutu. Kerrosmaskin pikkukuvassa on tällä hetkellä korostettu ruutu, joka kertoo meille, että kerrosmaski on valittu. Tason (kehyksen) sisältö täytyy olla valittuna, joten napsauta tason esikatselukuvaa valitaksesi kehyksen itse:

Napsauta "Kerroksen 2" esikatselukuvaa valitaksesi kerroksen sisällön ja poista tason maskin valinta.

Vaihe 9: Lisää "viiste ja kohokuvio" -tasotyyli

Kun itse kehys on nyt valittu, napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa Tasotyylit-kuvaketta:

Napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa Tasotyylit-kuvaketta.

Valitse sitten näkyviin kerrostyylien luettelosta viiste ja kohokuvio:

Valitse taso "Viiste ja kohokuvio".

Tämä tuo esiin Photoshopin Layer Style -valintaikkunan, joka on asetettu keskipalstan "Bevel and Emboss" -vaihtoehtoihin. Muuta yläreunan "Rakenne" -kohdassa Tekniikka-asetukseksi Chisel Hard ja nosta sitten Syvyysarvo noin 150%: iin:

Aseta "Tekniikka" -asetukseksi "Taltta kova" ja lisää "Syvyys" arvoon "150%" "Viiste ja kohokuva" -vaihtoehdoissa.

Laske sitten valintaikkunan alareunan "Varjostus" -vaihtoehdoissa korostusmoodin opasiteetti noin 50%: iin ja laske varjotilan opasiteetti noin 60%: iin:

Laske "Korostusmuodon" "opasiteetti" 50%: iin ja "varjotila" 60%: iin.

Tämä antaa kehällemme enemmän 3D-ilmettä siihen:

Kuvakehys on nyt kolmiulotteinen.

Vaihe 10: Lisää "Väripeittokuva" kerrostyyli

Jos olet tyytyväinen kuvakehyksen väriin, voit ohittaa tämän seuraavan vaiheen. Jos haluat, kuten minä, puun tummempi väri, niin voit muuttaa sen. Napsauta suoraan sanoja Väripeitto taso Tyyli -valintaikkunan vasemmalla puolella. Varmista, että napsautat suoraan sanoja itse eikä vain valintaruudun sisällä. Napsauttamalla valintaruutua, otetaan käyttöön Väripeittokerros-tyyli, mutta se ei anna meille pääsyä sen vaihtoehtoihin. Haluamme vaihtoehtoja, joten napsauta suoraan itse sanoja:

Napsauta suoraan sanoja "Väripeittokuva" Tasotyyli-valintaikkunan vasemmalla puolella.

Tämä muuttaa Tasotyyli-valintaikkunan keskimmäisen sarakkeen Väripeitto-asetukseksi. Voit muuttaa kehyksen väriä napsauttamalla värimallia Blend Mode -vaihtoehtojen oikealla puolella:

Napsauta suoraan värimallia "Blend Mode" -vaihtoehtojen oikealla puolella.

Tämä tuo esiin Photoshopin värinvalitsimen. Haluan muuttaa kehyksen värin tummemmaksi, joten valitsen sen värin Värivalinnasta:

Valitse väri, jonka haluat kehyksesi olevan, värivalinnasta. Täällä valitsen tummanruskean.

Napsauta OK poistuaksesi värivalinnasta. Näet kehykseen lisätyn uuden värin, mutta kehys näyttää nyt yksivärisenä. Olemme menettäneet puun tekstuurin. Palauttaaksesi puun tekstuurin, vaihda Värikerroksen sekoitustila tilaksi Väri palava:

Palauttaaksesi puun tekstuurin kehykseen, vaihda Väripeittokerroksen tyylin "Sekoitustila" "Värinpoltto".

Napsauta OK poistuaksesi Tasotyyli-valintaikkunasta. Tässä on kehysni sen jälkeen kun olen muuttanut värin tummemmaksi ruskeaksi ja asettanut sekoitustilan arvoksi "Color Burn":

Kehyksen väri on nyt muutettu tummanruskeaksi.

Olemme melkein valmis! Meillä on vielä yksi yksinkertainen kerrostyyli lisätä, ja teemme sen seuraavana!

Vaihe 11: Valitse "Kerros 1"

Meidän on valittava valokuva jälleen, joten napsauta Tasot 1 -tasoa Tasot-paletissa valitaksesi se:

Valitse Tasot 1 -taso Tasot-paletista.

Vaihe 12: Lisää "sisempi varjo" -kerrostyyli

Aiomme lopettaa asioiden lisäämisen lisäämällä hiukan varjon valokuvaamme, joka antaa kehykselle vielä enemmän 3D-ilmeen siihen. Kun "Taso 1" on valittu, napsauta uudelleen Tasotyyli-valintaikkunassa Tasot-paletin alaosassa:

Napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa "Layer Style" -kuvaketta.

Tällä kertaa valitse Sisäinen varjo näkyviin tulevasta tasotyylien luettelosta:

Valitse tasojen tyyliluettelosta "Sisäinen varjo".

Tämä tuo jälleen esiin Photoshopin Layer Style -valintaikkunan, tällä kertaa keskimmäisessä sarakkeessa "Inner Shadow" -vaihtoehdoksi. Kaikki mitä meidän on tehtävä täällä, on pienempi varjon opasiteetti, joten se ei ole aivan yhtä voimakas. Laske opasiteettivaihtoehto noin 65%: iin:

Laske sisävarjon "opasiteetti" noin 65%: iin alentaaksesi sen voimakkuutta.

Napsauta OK poistuaksesi Tasotyyli-valintaikkunasta, ja olemme valmis! Täällä, lisättyäni vähän varjoa kuvaani, on minun viimeinen puinen kuvakehys:

Lopullinen tulos.

Ja siellä meillä se on! Näin luodaan Photoshopiin yksinkertainen puinen valokuvakehys! Käy Photo Effects -osiossa, jos haluat lisätietoja Photoshop-efekteistä!