TOIMITUSJOHTAJA - Usein näyttää siltä, ​​että ihmisten hallinta on kuin rakettitiede. Jopa joskus toimitusjohtaja, joka on maailman paras, on todella vaikeaa työskennellä työntekijöidensä kanssa. Mutta miksi on niin vaikeaa hallita ihmisiä? Mitä meidän on ymmärrettävä hallitaksemme niitä paremmin? Mitä rocktähtijohtaja tekee ihmisten johtamiseksi ja johtamiseksi?

Tässä artikkelissa yritämme löytää vastaus. Puhumme siitä, miksi toimitusjohtajalla on helppo hallita ihmisiä, kun taas toinen yrittää saada työntekijänsä tekemään jotain. Puhumme myös kuinka voit hallita ihmisiä paremmin ja kuinka voit lisätä organisaation tuottavuutta, vaikka et ole toimitusjohtaja.

Miksi harvoilla toimitusjohtajilla on vaikea hallita ihmisiä?

Vastaus on yksinkertainen, mutta harvat vievät aikaa selvittääkseen sen. Tässä se on - ihmiset, jotka työskentelevät sinulle, eivät välitä siitä, mitä tunnet. He eivät vaivaudu siitä, kuinka paljon rahaa ansaitset, kuinka monta astetta sinulla on tai kuinka kelvollinen olet yrityksen johtamiseen. Ainoa asia, josta he välittävät, on kuinka paljon välität heistä. Ja siinä se on.

Ihmiset eivät ole tyhmiä. He tietävät, ajatteletko vain voittoja vai haluatko todella lisätä heille lisäarvoa. Vaikka teeskentelisitkin auttavan heitä, et onnistu. Sinun on todella hoidettava heitä, jotta heistä tulee poikkeuksellinen ihmisten johtaja.

Ota esimerkki sotilashenkilöstä ja siitä, kuinka hän johtaa. Hän ei koskaan tunne olevan vaikeaa hallita ihmisiä. Miksi? Hän luopuu elämästään pelastaakseen kansansa. Hän välittää heistä liikaa ja ihmiset saavat sen ja voivat tehdä kaiken hänen puolestaan. He eivät välitä siitä, mitä armeija tietää tai kuinka kelvollinen hän on. Ainoa asia, josta he välittävät, on se, kuinka paljon hän välittää ja arvostaa heitä. Näin hän hallitsee.

Tämä on salaisuus. Suurin osa ihmisistä menee kauppaan ja ostaa kirjoja ihmisten hallitsemisesta, mutta jos vain opit pitämään oikeasti huolta ihmisistäsi, he välittävät. He antavat sydämensä ja sielunsa tehdä sinusta ja organisaatiostasi kannattavaa.

Mutta miten tekisit sen?

Tässä on miten.

Kuinka huolehtia ihmisistäsi todellisessa mielessä?

Ei, ei ole vaikeaa ja nopeaa sääntöä huolehtia ihmisistäsi. Mutta silti annamme sinulle neuvoja. Se ei välttämättä ole kuin mikään yrityskirja. Mutta ne ovat perusta, jotta hallitaan ihmisiä hyvin.

# 1. Ole hyvä ihminen ensin

Hyvä ihminen välittää toisesta ihmisestä. Ennen kuin luulet itsesi esimieheksi tai henkilöksi, jolla on paremmat asemat kuin alaisillaan, tiedä ensin, että olet ihminen. Päivän lopussa ei ole väliä pitämällä egoasi, yrittämällä todistaa, että olet parempia kuin alaisiasi, ja kohtelemalla heitä kuin he eivät tiedä mitään. Sinun on oltava hyvä ihminen sydämestäsi ja arvaa, mitä sinun ei tarvitse hallita heitä. He tekevät työtä sinulle. He tekevät sen sydämestään.

# 2. Lisää arvoa heidän työpaikoilleen

Opetta heille taitoja. Auta heitä oppimaan. Älä huuta heitä, koska he työskentelevät allasi. Ole kärsivällinen heidän oppimisvauhtiensa suhteen. Ymmärrämme, että heidän taitojensa opettaminen maksaa valtavasti, ja sinulle aika on erittäin arvokasta. Mutta sanoisimme, että enemmän kuin mikään, ihmiset ovat arvokkaita sinulle, ei voittoa. Jos lisäät arvoa tarpeeksi ihmisiä, sinun ei tarvitse enää huolehtia voitosta. Kansalaisesi seisovat vieressäsi ja tuottavat voittoa työskentelemällä kovemmin, tuottavammin ja anteliaammin aikansa kanssa. Ja sinun ei tarvitse hallita niitä enää koskaan.

# 3. Ymmärrä heidän luontaisen motivaationsa hallita hyvin

Jos ymmärrät jokaista ihmistä tarkasti, huomaat, että heitä kaikkia motivoi yksi tai kaksi luontaista arvoa. Jotkut motivoivat olemalla ryhmässä, joka auttaa toisiaan. Jotkut saavat mojonsa oppimalla uusia taitoja. Ja jotkut pystymällä ottamaan enemmän vastuuta. Jokaisen ryhmässäsi olevan henkilön ymmärtäminen on erittäin tärkeää, jos haluat hallita heitä hyvin. Kuten tohtori Stephen Covey sanoi - ymmärrä ensin, jos haluat tulla ymmärretyksi.

# 4. Älä kohtele heitä resursseina

Ihmiset eivät ole resursseja. He ovat enemmän. Organisaatiot ympäri maailmaa tajuavat sen ja siksi henkilöresursseja kutsutaan nyt inhimilliseksi pääomaksi. Ne ovat pääomanne yritykseesi katapulttiin. Joten kohtele heitä, koska haluat sijoittaa heihin. Haluat kasvattaa heitä. Ja sinä huolehdit heistä. Seurauksena on, että saat takaisin etuja moninkertaisesti.

# 5. Lisää arvoa heidän elämäänsä

He ovat ihmisiä ja heillä on myös elämä. Varmistamalla, että huolehdit heistä (ei vain heidän ammatillisesta kehityksestään, vaan myös heidän henkilökohtaisesta kehityksestään), sijoitat tosiasiallisesti organisaatioosi. Jos johdat joukkuetta, sinun on tunnettava ryhmäsi jäsenet läpi ja läpi. Sinun on ymmärrettävä heidän vahvuutensa, heikkoutensa, henkilökohtaiset asiat ja ammatilliset saavutukset. Ja sinun täytyy todella tehdä aikaa auttaa heitä kaikilla näillä alueilla. Jos olet liian kiireinen ansaitsemaan voittoa, et koskaan opiskele hyvistä ihmisistä johtajaksi.

# 6. arvostaa

Oletko koskaan parentoinut? Tiedätkö, miksi lapsille kehittyy pelko, häpeä ja syyllisyys? Vauvoja ei syntytä kaikilla näillä negatiivisilla tunneilla, mutta miksi he kehittävät näitä negatiivisia ajatteluita? Aikuisena vanhempansa saavat heidät aina saamaan heidät tekemään asioita väärin ja arvaavat, mikä heille kehittää tunteen, että he eivät ole riittävän hyviä missään. Ja he kehittävät negatiivisia tunteita. Nyt jos kiinnität työntekijöitä aina siihen, mitä he tekevät väärin, kehittyy heissä negatiivisia tunteita. Ei, sinun ei tarvitse tukea asioita, joita he tekevät väärin. Sinun on autettava heitä kasvamaan. Ja aina kun huomaat tekevänsä jotain hyvää, mene ja arvosta työntekijää kaikkien edessä. Ja näet taikuuden. Jos voit tehdä sen kerran päivässä vuodessa jokaiselle johtamasi työntekijälle, sinun ei tarvitse enää huolehtia organisaatiosta.

# 7. Ole tilannejohtaja

On paljon sekaannuksia ja väitteitä siitä, mikä johtamistyyli sopii joukkueelle tai organisaatiolle! Kyllä, se riippuu enimmäkseen organisaatiokulttuurista. Mutta lisäksi, kaikki tilanteet eivät ole samanlaisia ​​ja vain yhden tyyppinen johtaminen ei sovellu. Seuraat esimerkiksi organisaatiossasi osallistavaa johtamismallia. Mutta kaksi työntekijää eivät koskaan työskentele. Riippumatta siitä, mitä teet heille, et näe parannusta heidän työssään. Sinun on mentävä syvälle ja ymmärrettävä, miksi he eivät toimi. Onko niitä häiritsevä henkilökohtainen asia? Tai he ovat yksinkertaisesti laiskoja. Siksi sinun on suunniteltava johtamistapa ja toimittava. Joissakin tilanteissa autokraattinen johtaminen ja johtamistyyli ovat hyödyllisiä. Muissa tilanteissa tulisi osoittaa vapaampi asenne.

# 8. Kysy itsellesi kaunis kysymys

Kysy itseltäsi - Mitä voit tehdä työntekijöillesi, jotta he ajattelevat kahdesti ennen lähtöään organisaatiosta? Emme tiedä missä tilanteessa olet tai mitä voit tehdä työntekijöillesi, mutta tiedämme, että jos pystyt vastaamaan rehellisesti siihen ja panemaan vastauksen todellisuuteen, henkilöstösi hallinta olisi tarpeetonta.

# 9. Luo yhteistyökulttuuri

Jos olet ylimmässä johdossa, voit auttaa luomaan uskomatonta kulttuuria työntekijöillesi. Kyllä, on vain vähän työntekijöitä, jotka ajattelevat vain itseään. Mutta luo ympäristö, jossa kaikki tuntevat olevansa pakollisia auttamaan toisiaan, vaikka ovatkin luonteeltaan itsekkäitä. Se voi olla jotain kuin “auttamisseminaarin” järjestäminen, jossa sinun on autettava jotakuta siinä, mitä rakastat, olla itsellesi. Luo tällaisia ​​uusia ideoita. Käytä kekseliäisyyttäsi ja huomaat, että enemmän yhteistyökykyinen ympäristö on, sitä paremmat ovat työntekijöiden väliset suhteet ja paremmat olisivat organisaation tuloksia. Ajattele armeijaryhmää. Heillä on yhteinen tavoite saavuttaa. Jos he auttavat toisiaan pääsemään lähemmäksi tavoitetta, tavoitteen saavuttaminen on paljon helpompaa. Toteuta samanlainen organisaatiokulttuuri.

# 10. Löydä avainhenkilöt

Näet vaikka kaikki työntekijät ovat samassa asemassa, on harvoja, jotka tekevät enemmän kuin sinä pyydät. He ovat motivoituneita itse. He haluavat mennä eteenpäin ja tehdä jotain upeaa. He ovat organisaation muutoksentekijöitä ja kulmakiviä. Keskustele heidän kanssaan säännöllisesti. Varsinkin silloin, kun on kriisi ja organisaation on mentävä läpi muutos. Ne auttavat sinua tekemään muutoksen helpoksi. Ne auttavat vähentämään ihmisten keskuudessa tapahtuvaa vastarintaa, ja he seisovat teidän edessänne auttamalla muita ihmisiä, jotka eivät ole valmiita muutokseen. Ja arvaa mitä, koko joukkueen johtaminen tulee huomattavasti helpommaksi.

# 11. Käsittele erimielisyyksiä

Sanotaan, että jos vain yksi asia voidaan poistaa suhteesta, jokainen suhde menestyy. Olet oikeassa. Puhumme kahden osapuolen välisistä erimielisyyksistä aiheesta. Yrittäessäsi hallita ihmisiä sinulla on suhteet joukkueesi jäseniin. Kyllä, ammatillinen suhde tietenkin. Mutta suhteeksi pääsyssä on erimielisyyttä jostain. Esimerkiksi haluat, että ryhmäsi työskentelee jonkin verran nyt, koska tilanne on kiireellinen ja sinun on toimitettava työ tänään mennessä. Tiimisi ei ole suostunut viimeistelemään tänään ja kutsuu sitä epärealistiseksi. Huijaamisen tai huutamisen sijasta voit kaivaa syvälle ja yrittää ymmärtää.

Keskustele heidän kanssaan siitä, mikä heidän mielestään on realistista ja miksi he kokevat, että heille annettu työ on epärealistista! Ja sitten voit puhua asiakkaan kanssa ja pidentää määräaikaa. Tässä on sopimus. Sinun on aina asetettava työntekijäsi etusijalle, jopa ennen asiakkaitasi. Miksi? Tässä on vastaus. Et menesty vieraiden keskuudessa, jos sinulla ei ole perheenjäsenesi hartioita. Työntekijät ovat perheenjäseniäsi, ja sinun on ensin huolehdittava heistä.

# 12. Ymmärrä heidän pelkonsa hallita hyvin

Pelko on yksi asia, joka estää työntekijöitäsi toimimasta. Jopa viivyttely on eräänlainen pelko. Ymmärtää heidän pelkonsa sinun täytyy mennä syvälle heidän sydämeensä ja kaivaa. Keskustele heidän kanssaan joka viikko ja tuntee heidät paremmin. Enemmän puhut heidän kanssaan, otat heidät mukaan aivoriihen prosessiin tai annat heidän osallistua mihin tahansa yrityksen ongelmiin, enemmän he avaavat sinulle ja alkavat luottaa sinuun. Luottamatta sinua, työntekijät eivät jaa pelkojaan kanssasi. Kun ymmärrät heidän pelkonsa, auta hävittämään se kirjoilla, koulutuksella, järjestämällä sisäisiä oppimisohjelmia ja neuvomalla heitä. Ihmisten hallinta on kuin kodin rakentamista. Se ei ole aina helppoa. Mutta se on yksinkertaista.

# 13. Lähetä kiitos muistiinpanoja

Saatat sanoa, että se on vanha koulu. Mutta se toimii aina. Kirjoita vain kiitos ja mainitse erityinen syy miksi sanot kiitos ja lähetä jokaiselle työntekijälle. Se saa heidät tuntemaan itsensä paremmin ja hallitsemaan heitä entistä helpommin.

# 14. Luo johtajat

Älä vain ajattele niiden hallintaa. Rakenna heidät siten, että he voivat hallita tulevia työntekijöitä. Kouluta heitä, opeta heitä ja suosittele heille kirjoja, blogeja, materiaaleja, verkkokursseja, sertifikaatteja ja ohjelmia. Toimia mentorina niin, että he saavat sinut todella huolta heistä ja he vastaavat. Ja arvaa mitä, hallitset niitä siten paremmin.

Yllä olevat vinkit ovat yksinkertaisia, eikä niissä ole mitään monimutkaisuutta. Ne ovat yksinkertaisia ​​ja niitä on helppo tehdä ja helppo jättää tekemättä. Johtajana sinun on mietittävä, kuinka nämä vinkit otettaisiin käyttöön hallitaksesi paremmin. Ainoa asia, jonka haluamme sinun ymmärtävän, että ihmisten hallitsemiseksi ei ole nopeaa korjausta. Sinun on todella hoidettava heitä ja heidän kasvuaan. Ja siinä se on. Olet valmis.

Valitse joitain ideoita ylhäältä ja yritä toteuttaa ne. Katso, toimivatko he tilanteessa vai eivät. Jos he työskentelevät ja pystyt hallitsemaan ihmisiäsi hyvin, toista heitä edelleen; Jos he eivät, valitse toinen ja yritä uudelleen. Ihmisten johtaminen ei ole rakettitiede. Se on huolenpito yhdelle ihmiselle toiselle.

Suositellut artikkelit

  1. 16 tärkeätä tapaa, jolla voit siirtää aikaisempia viivytyksiä
  2. 10 tärkeää johtamismallia, jotka tekevät sinusta menestyvän johtajan
  3. 9 hämmästyttävää tapaa hoitaa työskentely nuoremmalle pomolle