Excel-ohjelmointi (sisällysluettelo)

 • Johdatus ohjelmointiin Excelissä
 • Kuinka ohjelmoida Excelissä?

Johdatus ohjelmointiin Excelissä

Oletko koskaan kyllästynyt suorittamaan Excelissä tehtävää, joka mielestäsi voidaan automatisoida ja säästää aikaa? Suurimman osan ajasta sinun on täytynyt kohdata tällaisia ​​tehtäviä. Minkä tahansa tehtävän automatisoimiseksi sinun on kuitenkin ensin oltava kyseisen kielen ohjelmointitaitoja. Excelissä voit suorittaa ohjelmoinnin Visual Basic for Application (VBA) -sovelluksen avulla, joka on Excelin oma ohjelmointikieli, jonka avulla voit automatisoida tehtävät. Tässä artikkelissa nähdään, kuinka voimme tehdä ohjelmoinnin Excel VBA: lla. VBA: lla voidaan kirjoittaa ohjelma, joka pystyy automatisoimaan tehtävän sinulle. VBA: lla kirjoittamaamme riville nimitetään makro, joka on kirjoitettu siten, että ne opastavat Excel-järjestelmää toimista.

Kuinka ohjelmoida Excelissä?

Ymmärretään kuinka ohjelmoida Excel-ohjelmaan muutamalla kuvalla.

Kehittäjä-välilehden ottaminen käyttöön

Ensimmäinen asia on ottaa käyttöön kehittäjä-välilehti, jonka avulla voit tallentaa ja tallentaa makroa (VBA-koodi). Katsotaanpa kuinka voimme saada sen käyttöön.

 • Siirry Excel-tiedostosi Tiedosto- valikkoon ja napsauta sitä.

 • Napsauta Tiedosto-valikossa Asetukset ja se lataa uuden ikkunan kaikilla käytettävissä olevilla excel-vaihtoehdoilla.

 • Napsauta uudessa ikkunassa nimeltä Excel-asetukset Mukauta nauha -välilehteä. Voit nähdä kaikki mukautusasetukset, joita voit käyttää Excel-nauhaan, joka näkyy Excel-tiedostosi yläosassa.

 • Ota Kehittäjä- vaihtoehto käyttöön päävälilehdet -kohdan Mukauta nauha: -osiossa. Voit tarkistaa (rasti-merkitä) Kehittäjä- välilehden ottaaksesi sen käyttöön. Napsauta Excel-asetukset- välilehden oikeassa alakulmassa olevaa OK- painiketta ja siinä on kaikki.

 • Olet onnistuneesti ottanut Kehittäjä- vaihtoehdon käyttöön excelissasi. Jos tarkistat tiedostossa olevan Excel-nauhan nyt, näet siihen lisätyn uuden välilehden, jonka nimi on Kehittäjä.

Tämä on ensimmäinen vaihe, joka sinun on noudatettava, ennen kuin aloitat makrojen kirjoittamisen Excelissä. Koska Kehittäjä-välilehti on jotain, jota tarvitaan makron tallentamiseen ja ajamiseen. Tämä asetusvälilehti ei ole oletusarvoisesti käytössä, ja siksi yritimme ottaa sen ensin käyttöön täällä.

Makron nauhoittaminen

 • Avaa Excel-tiedosto. Siirry kohtaan juuri käyttöön ottamasi Kehittäjä- välilehdessä ja napsauta sitten Tallenna makro -painiketta, luokiteltua ja näkyvissä Koodiosassa.

 • Heti kun napsautat Tallenna makro -painiketta, aukeaa ikkuna. Tässä ikkunassa on annettava makroon nimi, voit myös määrittää pikapainikkeen tämän makron suorittamiseen. Voi lisätä kuvauksen luomasi makroon, jos sellainen on. Kun olet tehnyt kaiken tämän, napsauta OK- painiketta ikkunan oikeassa alareunassa. Katso viitteesi alla olevasta kuvakaappauksesta.

Heti kun napsautat OK, järjestelmä alkaa nauhoittaa makroa, ja kaikki suorittamasi tehtävät tallennetaan ja muunnetaan Excel-ohjelmaksi taustana.

 • Kokeile kirjoittaa lause “Tämä on ensimmäinen VBA-koodini ja olen erittäin onnellinen!” Excel-taulukon soluun A1 ja paina Enter-näppäintä. Nämä vaiheet tallennetaan makron taustalle.

 • Koodi-osiossa olet ehkä huomannut, että Record Macro -painike on muuttunut Stop Recording -kohtaan. Tämä on kuin Play and Stop. Tallenna makro toimii toistopainikkeena ja Lopeta nauhoitus toimii pysäytyspainikkeena. Napsauta Stop Recording -painiketta lopettaaksesi nauhoituksen.

Kaiken tämän taikuuden taustalla on, että Excel on kirjannut vaiheeni täällä ja muuntanut ne koodipalasiksi, jotta tämä tehtävä voidaan automatisoida. Se tarkoittaa, että jokainen vaihe valitaan solu A1, syötetään teksti "Tämä on ensimmäinen VBA-koodini ja olen onnellinen!", Napsauttamalla Enter siirtyäksesi seuraavaan soluun. Kaikki nämä vaiheet muunnetaan VBA-koodiksi. Tarkistetaan koodi nyt.

 • Päästäksesi Visual Basic Editoriin napsauta Visual Basic -vaihtoehtoa Koodiluokka -kohdassa Kehittäjä- välilehdessä tai voit käyttää Alt + F11 -sovellusta sen pikakuvakkeena.

 • Siirry VBAProjectin alla oleviin moduulit- osioon ja napsauta sen alla olevaa plus-painiketta nähdäksesi VBA: n aktiivisten moduulien luettelon.

 • Moduulit-kansion sisällä voit nähdä moduulin1 heti kun napsautat plusmerkkiä. Voit kaksoisnapsauttaa moduulia1, missä aiempiin vaiheisiin (vaiheet 3 ja 4) suorittamasi tehtävän koodisi tallennetaan. Tallenna tämä koodi ja voit suorittaa sen joka kerta saadaksesi saman tulosteen. Katso alla oleva kuvakaappaus:

johtopäätös

 • Voimme tallentaa makron Exceliin automatisoida päivittäisiä pieniä tehtäviä, jotka järjestelmän on yksinkertaisempi manipuloida ohjelmallisesti.
 • Upea asia siinä, että sinun ei tarvitse kaivata päätäsi syvälle jokaisen suorittamasi vaiheen logiikan takia. Excel VBA tekee sen puolestasi.
 • Joidenkin monimutkaisten tehtävien, kuten silmukoita ja ehdollisia lauseita sisältävien tehtävien, koodi on kirjoitettava manuaalisesti VBA: n alle.

Muistettavat ohjelmoinnit Excelissä

 • Kehittäjät-välilehteä ei ole oletusarvoisesti käytössä ja se näkyy sinulle Excel-nauhassa. Se on otettava käyttöön Excel-asetusten kautta.
 • Makron nauhoittaminen toimii yksinkertaisissa tehtävissä, jotka toistuvat, ja ne on automatisoitava. Kuitenkin monimutkaisissa tehtävissä, joihin liittyy silmukointi tai ehdolliset tulot ja lähdöt, on edelleen koodattava manuaalisesti VBA: n alla.
 • Sinun on tallennettava tiedosto Excel-Macro Enable -muodossa, jotta voit lukea ja suorittaa koodin uudestaan ​​excelissäsi.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas ohjelmointiin Excelissä. Tässä keskustellaan siitä, kuinka ohjelmoida Excelissä, sekä käytännön esimerkkejä ja ladattavaa Excel-mallia. Voit myös käydä läpi muiden ehdottamiemme artikkeleidemme -

 1. Nauhan komponentit Excelissä
 2. Johdatus TRIM-kaavaan Excelissä
 3. Projektinhallintamalli Excelissä
 4. Kuinka käyttää COUNTIFSiä Excelissä?

Luokka: