Ammatillinen elämä on tärkeä osa elämäämme. Ja ammatillisessa elämässämme oppimme eniten viestintää. Silti on hyvin outoa, että ekspromptisti puhuminen ei ole saanut arvoaan tehokkaassa viestinnässä. Mutta jos huomaamme, huomaamme, että 90% toimistomme viestinnästämme on ekspromptisti puhuvaa.

Mutta miksi sitä ei arvosteta niin kuin pitäisi? Ehkä siksi, että ammattilaiset harjoittavat ekspromptista puhumista ymmärtämättä sitä ja eivät ole tietoisia puhumalla ekspromptiksi. Siksi aina, kun heitä pyydetään pitämään puhe muiden edessä, he kompastuvat ja luovat erilaisia ​​ääniä täyttääkseen pohditun ajatuksen väliset aukot eivät koskaan näytä hallitsevan ekspromptista puhetta.

Impromptu-puhumisen ei tarvitse olla niin vaikeaa, jos ammattilaiset ymmärtävät ja tekevät tarkoituksellista harjoittelua. Kuvittele kuinka puhut ammatillisessa ympäristössä? Kuinka puhut työtovereitasi, jos tarvitset keskellä työtä? Eikö se ole ekspromptia? Tunnetko tarpeen kompastua, kun soitat työtovereillesi tai selität alaisillesi miten työskennellä? Ei! Miksi sitten kokouksessa, kun sinua pyydetään pitämään puhe ilman valmistelua?

Tässä artikkelissa opimme syyt, joiden vuoksi pelkäätte yleisön edessä, kun pidätte improvisoidun puheen, ja opimme myös, kuinka pystytte hallitsemaan ekspromptisen puhumisen muutaman viikon kuluessa tarkoituksellisesta käytännöstä.

Syyt pelätä ekspromptista puhumista

Syyt koskevat kaikkia. Me kaikki käymme läpi tämän. Jotkut, jotka hallitsevat seuraavat syyt, tulevat loistaviksi ekspromtin puhuessa ja lepäävät, mutta eivät, aina värisevät nimensä järjestämiseksi ekspromptisen esityksen puolesta. Muistakaamme kuitenkin, että ekspromptinen puhuminen ei tarvitse kapasiteettia. Kuka tahansa voi tehdä niin. Kysymys ei ole kapasiteetista. Pikemminkin kyse on tahdosta. Katsotaanpa jos katsotaan sisälle ja selvitetään syyt.

  • Pelko kritiikistä

Hyväksymme vai ei, kritisoimme itseämme paljon. Aina kun emme tee jotain täydellisesti, alamme kritisoida itseämme. Ja siten ajatus muista ihmisistä pysyy samanlaisena. Siksi aina, kun meitä pyydetään puhumaan julkisesti tai meitä pyydetään järjestämään puhumaton puhe, väritämme ajatusta siitä, että muut ihmiset arvostelevat meitä, tuomitsevat meidät. Emme halua näyttää niin pahaltä. Joten me pelkäämme. Ja jos joku esittää meille minkä tahansa kysymyksen tuon ekspromptisen puheen keskellä, kompastamme enemmän, että pelko osoittautuu totta. Mielestämme ihmiset eivät hyväksy hyväksyttyä puhettamme ja kyseenalaistavat meitä. Tosiasiassa ei ole mitään pelättävää. Me kaikki olemme ihmisinä ainutlaatuisia, mutta olemme kaikki syvästi epätäydellisiä ja henkilö, joka kyseenalaistaa sinua improvisoidun puheesi aikana, värisee samalla voimakkuudella (ellei enemmän) pitäessään improvisoidun puheen edessäsi ja muissa. Hyväksy siis itsesi sellaisena kuin olet ja pese sitten ekspromptipuhe ilman pelkoa. Jos teet virheitä, ei asioita; opit heiltä, ​​kun annat enemmän ekspromptipuhetta.

  • Ei kielitaitoa

Tämä ei ole totta, mutta uskomme silti, että meillä ei ole asiantuntemusta englanniksi tai jollain muulla kielellä kuin äidinkielellämme. Ymmärrät eron, jos henkilöä pyydetään puhumaan äidinkielellä äidinkielenään. Hän ei vain pitänyt suurta eksklusiivista puhetta, huomaat myös, että henkilö tunsi olonsa mukavaksi pitäessään sitä. Kysymys on edelleen, miksi meillä on ongelmia ekspromptin puhumisen kanssa englanniksi tai jollain muulla kielellä? Totuus on, että emme ole yhtä hyviä englanniksi (muille kuin äidinkielisille) tai millään muulla kielellä kuin omalla äidinkielellämme. Joten mitä meidän on tehtävä? Harjoittelu, harjoittelu ja harjoittelu.

  • Emme ole valmiita

Ihmisinä emme halua kohdata epävarmaa tilannetta. Mies, jota pyydetään järjestämään ekspromptinen puhe, antaa paljon paremman puheen, jos hänelle annetaan aika valmistella puhe etukäteen. Siksi aina, kun häntä pyydetään puhumaan yhtäkkiä, hän ei tiedä mitä tehdä. Hän tuntuu juuttuneen epävarmaan tilanteeseen. Ja siten hän ei koskaan pysty toimittamaan ekspromptipuhetta niin nopeasti kuin haluaisi, jos hänelle olisi annettu riittävästi aikaa etukäteen.

  • Tuntemattomat

Emme ole hyviä eksklusiivisia puhujia ihmisten edessä, jotka ovat pohjimmiltaan muukalaisia, tai sellaisten henkilöiden edessä, joiden kanssa meillä ei ole koskaan ollut paljon kokemusta kommunikoinnista. Jos meitä pyydetään pitämään ekspromptinen puhe työtovereidemme edessä, teemme hyvää, mutta jos sama puhe meidän on pidettävä joukon muukalaisia ​​edessä, meistä tuntuu, että maa on otettu pois jaloiltamme.

  • Me ajattelemme äidinkielellämme pitäessämme improvisoitua puhetta

Tämä on suurin ongelma. Edellä mainitut asiat voidaan hoitaa tarkoituksellisella käytännöllä. Mutta jos tästä ei huolehdita, meistä ei voi tulla hyviä ekspromptisia puhujia. Meidän on harjoitteltava ajattelemaan kieltä, jolla puhumme ekspromptipuhetta.

Nyt näemme, kuinka sinusta voi tulla ekspromptisti puhuva mestari. Ei, sinusta ei tule supertähtää päivässä tai parissa. Emme tarjoa nopeita korjauksia. Pikemminkin sinusta tulee hyvää, jos päätät toimia ideoidemme pohjalta, joita esittelemme täällä. Aloitetaan.

Kuinka tulla mestariksi ekspromtin puhuessa

Nämä vinkit auttavat sinua järjestämään improvisoidun puheen niin, että ihmiset tuntevat sinun olevan jo paljon valmistautunut ennen puheen pitämistä. Jokainen vinkistä on tärkeä. Joten kiinnitä huomiota ja tee tarvittaessa hyviä muistiinpanoja.

# 1. Ready-tulipalon Tavoite

Sinun on hallittava tämä lähestymistapa, jotta voisit olla hyvä improvisoitu puhuja. Aina kun joku pyytää sinua puhumaan, ole vain valmis ja aloita ampuminen. Nouse ylös (jos se näyttää sopivalta) tai istu ja aloita puhuminen. Älä huoli mihin suuntaan olet menossa. Esimerkiksi pomosi pyysi sinua pitämään improvisoidun puheen viimeisimmästä raportista, jonka parissa olet työskennellyt. Sen sijaan, että odottaisi jonkun olevan valmis, ole valmis ja esittele itsesi, puhu muille, mainitse improvisoidun puheen aihe ja aloita. Ajatuksena on aloittaa lauseella. Se siitä. Aloita yksinkertaisesti ja kun jatkat, löydät suunnan. Ja ajan myötä opit säätämään purjesi sen sijaan, että häiritsisit ekspromptia puhetta. Vaarallisin tehtävä, kun sinua pyydetään järjestämään puhumaton puhe, on antaa itsellesi aikaa ajatella ennen kuin puhut. Älä ajattele. Vain tulta ja kyllä, niin olet valmis kohdistamaan.

# 2. Harjoitella

Tiedät, että käytännössä kaikki paranee. Kirjoittamisesta, puhumisesta matkustamiseen ja ajoon. Valitse kaikki taidot ja tarvitset harjoittelua. Impromptu-puhuminen on taito ja kehittää hallita tätä taitoa, jota sinun täytyy harjoittaa. Mutta kysymys on nyt, miksi harjoittelet, mutta miten harjoittelet? Vapaaehtoisen puheen harjoittelu on yksinkertaista. Katso tätä artikkelia lukeessasi. Näetkö mitään? Pöytä, tuoli, kannettava tietokone, matkapuhelin, työtoveri? Valitse aihe ympäristöstäsi ja aloita puhuminen aiheesta. Se voi olla mikä tahansa. Se voi olla yhtä typerä kuin työpaikan lattia tai yhtä vakava kuin pomosi. Ajatuksena on valmistautua puhumaan aina, kun valitset aiheen. Älä lopeta, ennen kuin 2 minuuttia on kulunut. Jos teet sen viisi kertaa päivässä 3 kuukauden kuluessa, hallitsisit ekspromattisen puhumisen eikä sinulla olisi mitään ongelmia sen kanssa missään tilanteessa. Aloita varmista, että kukaan ei tiedä tekeväsi sitä. Joten löydä aikaa harjoitella tätä. Voit tehdä sen lounastaukoilla tai kahvitaukoilla iltapäivällä. Harjoittele, käytä ja käytä parempana.

# 3. Aloita puhuminen muukalaisten edessä

Kyllä, se on pelottavaa, mutta jos tavoitteesi on tulla hyväksi eksprommin puhuessa, sinun on joka tapauksessa tehtävä se. Pyydä pomoasi mahdollisuudesta puhua muukalaisten edessä. Jos tallennus julkisesti puhumisesta ei ole hyvä, pomo voi olla huolissaan antaa sinulle mahdollisuuden. Pyydä häntä luottamaan sinuun. Ja harjoittelu, harjoittelu ja harjoittelu. Kyllä, tällaiset puheet eivät olisi ekspressioita, mutta pystyt kohtaamaan pelkosi katsoessasi muukalaisten silmiin puhumisen aikana. Rakenna puheesi tällä tavalla - puhuta ensin aiheesta, miksi valitsit tämän aiheen ja miksi se on aiheellinen tälle yleisölle, ja anna sitten esimerkki. Lopuksi lopeta puheesi jollain, jonka yleisö voi viedä pois. Käytä yksinkertaisia ​​sanoja. Älä käytä kukkasieltä. Tee lauseistasi lyhyt. Mutta lisäksi ymmärrä, mitä yleisö täällä kuulee. Ja kun valmistat, harjoittelet ja pidät puhetta, sinusta tuntuu upea. Inertiasi muukalaisia ​​kohtaan olisi poissa. Ja pomosi rakastaa sinua siitä.

# 4. Ajattele sillä kielellä, jolla puhut improvisoidun puheen

Ei, käännös ei toimi, jos haluat ansaita sujuvuutta. Haluat harjoittaa ajattelua samalla kielellä, jolla pitäisit improvisoidun puheen. Kuinka tekisit sen?

  • Ensinnäkin, sinun täytyy kuunnella paljon. Kielen, jonka haluat antaa ekspromptisen puheen, tulee aina olla mielessäsi toimittaessasi. Jotta voit tehdä niin, sinun täytyy kuunnella äänikirjoja, nauhoja, katsella elokuvia kyseisellä kielellä ja katsella videoita ja seminaareja kyseisellä kielellä.
  • Huomaa ajatuksesi. Jotta pääset loistavaan, sujuvaan, ekspromptiseen puhujaan, sinun on ajateltava ajatuksia sillä kielellä, jolla esität improvisoidun puheen. Estä tietty aika päivässä ja harjoittele ajattelua tällä kielellä. Ajatukset eivät ole muuta kuin huonontunut puhuminen. Joten todella puhut, mutta ääntä ei tule suustasi ajatellessasi ajatuksia.
  • Pidä päiväkirjaa. Kirjoita joka päivä yksi sivu kaikesta sillä kielellä, jonka kanssa haluat puhua ekspromptiseen puheeseesi. Kirjoittamisen ei tarvitse olla täydellistä todistetta tai täydellistä kieliopin ja välimerkkien suhteen. Ainoa mitä sinun täytyy ajatella on nopeus. Ajatuksena on, että ajattelee edelleen ajatuksia sillä kielellä, jolla haluat esitellä ekspromptisen puheen. Mutta myöhemmin voit palata takaisin ja tarkistaa onko kieliopillinen virhe.

# 5. Viileä suihkutoteoria

Tämä voi kuulostaa oudolta, mutta se auttaa sinua valtavasti improvisoidussa puhumisessa. Sinun ei tarvitse välttää viileää suihkua uimisen aikana. Aina suihkussa, heti kun mahdollista, ota kylmä suihku. Älä anna mielesi aika vilkaista. Jos teet tämän riittävän kauan, pystyt kehittämään mielenterveyden lihaksia käsittelemään epävarmuustekijöitä, joita kohtaat räikeissä puhumistilanteissa. Kuvittele, mitä teet eksklusiivisella puheella? Jostain, joku pyytää sinua pitämään puheen joukon tuntemattomia ihmisiä. Sen sijaan, että aloittaisit puhua, saat paniikkia ja väristät etkä pysty puhumaan mitään sanaa. Jos otat viileää suihkuhoitoa, se auttaa sinua älkää yllättykö äkillisestä pyynnöstä ja siten pystyt pitämään mestarillisia ekspromptipuheita, jotka jopa tainnuttavat sinut lopussa.

Yllä olevat vinkit toimivat, jos päätät työskennellä niiden parissa. Kysy haluavuudesta ensin ennen kuin yrität edes toteuttaa mitä tahansa yllä olevista vinkistä. Haluatko todella parantaa improvisiosi puhetta? Miksi? Jos pystyt vastaamaan näihin kahteen kysymykseen, yllä olevien vinkkien toteuttaminen ei olisi sinulle paljon vaivaa. Sanotaan, että miksi miksi on voimakas, voit keksiä melkein mitä. Joten käytä tätä opasta, miettiä ja muistiin merkitseviä ideoita. Impromptu-puhe on yksi parhaista tavoista käsitellä monia elämämme ongelmia. Se auttaa meitä selviytymään epävarmuudesta, auttaa rakentamaan viestintätaitoja, tekee meistä luottavaisempia muukalaisten edessä, kehittää sosiaalisia taitojamme ja antaa meille hallinnan itseämme kohtaan. Jos päätät parantaa eksklusiivista puhetta, et vain paranna viestintää, vaan parannat myös elämääsi kokonaisuutena.