Tässä opetusohjelmassa opimme kuinka sijoittaa kuvan tekstiin Photoshopilla . Se on erittäin suosittu luomistehoste ja joka on myös erittäin helppo tehdä Photoshopin leikkausmaskien ansiosta, kuten olemme tekemässä katso!

Tämä opetusohjelman versio on tarkoitettu Photoshop CS5: lle ja aiemmille. Jos käytät Photoshop CC: tä tai CS6: ta, katso tämän oppaan täysin tarkistettu ja päivitetty versio. Tässä on vaikutus, jota aiomme:

Lopullinen "kuva tekstissä" -tehoste.

Aloitetaan!

Kuvan sijoittaminen tekstiin

Vaihe 1: Avaa valokuva ja aseta se tekstin sisälle

Ensinnäkin tarvitsemme kuvan, jonka aiomme sijoittaa tekstiin. Käytän tätä panoraamakuvaa Havaijista:

Merinäköala Havaijilta.

Katso video-opas YouTube-kanavallamme!

Vaihe 2: Kopioi taustakerros

Jos tarkastelemme Tasot-palettia, voimme nähdä, että meillä on tällä hetkellä yksi taso, nimeltään Tausta . Tämä kerros sisältää kuvan. Meidän on kopioitava tämä taso, ja helpoin tapa tehdä se on käyttää pikanäppäimiä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Jos tarkastelemme uudelleen Tasot-palettia, näemme, että meillä on nyt kaksi kerrosta. Alkuperäinen taustakerros on pohjassa, ja sen yläpuolella on kopio taustakerroksesta, jonka Photoshop nimitti automaattisesti kerrokseksi 1:

Photoshopin Tasot-paletti.

Vaihe 3: Lisää uusi tyhjä kerros kahden kerroksen väliin

Seuraavaksi meidän on lisättävä uusi tyhjä kerros taustakerroksen ja tason 1 väliin. Tällä hetkellä "Kerros 1" on taso, joka valitaan Tasot-paletista. Voimme kertoa, mikä kerros on valittu, koska valittu kerros on aina korostettu sinisellä. Tavallisesti, kun lisäämme uuden tason, Photoshop asettaa uuden tason suoraan sen mukaan, kumpi kerros on parhaillaan valittuna, mikä tarkoittaa, että Photoshop sijoittaisi tason tason 1 yläpuolelle. Sitä ei halua. Haluamme uuden kerroksen sijoittavan tason 1 alle . Tässä on hyödyllinen temppu. Jos haluat lisätä uuden tason nykyisen valitun tason alle, pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta Uusi taso -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa. Ctrl (Win) / Command (Mac) pitäminen alhaalla on temppu sijoittamalla kerros nykyisen valitun tason alle:

Pidä "Ctrl" (Win) / "Command" (Mac) painettuna ja napsauta Uusi taso -kuvaketta Tasot-paletissa.

Meillä on nyt uusi tyhjä kerros nimeltään kerros 2, joka istuu suoraan taustakerroksen ja kerroksen 1 välissä:

Tasot-paletti, joka näyttää uuden tyhjän kerroksen taustakerroksen ja "kerroksen 1" välillä.

Vaihe 4: Täytä uusi kerros valkoisella

Uusi kerros on tällä hetkellä täysin tyhjä. Täytämme sen valkoisella, jotta se näkyy valkoisena taustana sen jälkeen kun olemme sijoittaneet kuvan tekstiin. Siirry näytön yläreunassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse Täytä . Tämä tuo esiin Photoshopin Täytä-valintaikkunan. Valitse Valkoinen valintaikkunan yläosan Sisältö-asetukseksi ja napsauta sitten OK poistuaksesi valintaikkunasta:

Valitse Valkoinen Sisältö-asetukseksi Täytä-komennon valintaikkunan yläosasta.

Mitään ei ilmeisesti ole tapahtunut asiakirjaikkunassa, koska "Kerroksen 1" kuva estää "Tasoa 2" näkymästä, mutta jos tarkastelemme Tason 2 "tason esikatselukuvaa" Tasot-paletissa, näemme että varmasti, kerros on nyt täynnä kiinteää valkoista:

"Kerroksen 2" esikatselukuva osoittaa, että kerros on nyt täytetty valkoisella.

Vaihe 5: Valitse "Kerros 1" Tasot-paletista

On aika lisätä tekstiä, mutta jotta voimme nähdä tekstin lisättäessä sitä, teksti on näytettävä kerroksen 1 yläpuolella, muuten kerroksen 1 kuva estää tekstiä näkymästä. Varmistaksesi, että näemme tekstin, napsauta Tasot 1 -tasoa Tasot-paletissa valitaksesi se. Tällä tavalla heti, kun alamme kirjoittaa, Photoshop luo meille uuden tyyppikerroksen ja sijoittaa tyyppikerroksen suoraan kerroksen 1 yläpuolelle:

Napsauta Tasot 1 -tasoa Tasot-paletissa valitaksesi se.

Vaihe 6: Valitse Tyyppityökalu

Tekstin lisäämiseksi tarvitsemme Photoshopin Type Tool -työkalua, joten valitse Type-työkalu Työkalut-paletista. Voit myös nopeasti valita Tyyppityökalun painamalla näppäimistön T- kirjainta:

Valitse kirjoitustyökalu.

Vaihe 7: Valitse fontti Asetukset-palkista

Kun Tyyppityökalu on valittuna, siirry näytön yläreunassa olevaan Asetukset-palkkiin ja valitse kumpi fontti haluat käyttää tehosteeksi. Yleensä paksut kirjaimet toimivat parhaiten. Aion valita Arial Black. Älä huoli kirjasinkoko nyt:

Valitse fontti Asetukset-palkista.

Vaihe 8: Aseta valkoinen etualan väriksi

Tämä vaihe ei ole ehdottoman välttämätön, mutta autan minua tekstini näkemisessä, aion käyttää valkoista tekstivärissäni. Tekstille valitsemallasi värillä ei ole oikeastaan ​​merkitystä, koska täytämme tekstin kuvalla hetkessä, mutta se auttaa silti näkemään tekstin, kun lisäämme sitä. Jos haluat asettaa tekstin värin valkoiseksi, sinun tarvitsee vain asettaa Photoshopin etualan väri valkoiseksi. Paina ensin näppäimistön kirjainta D, joka palauttaa etualan ja taustavärin oletusasetuksiin. Musta on etualan värin oletusväri ja valkoinen on taustan värin oletusväri. Vaihda ne niin, että valkoisista tulee etualan värejä. Paina näppäimistön X- kirjainta. Jos tarkastelet Etu- ja Taustaväri-värimallia lähellä Työkalut-paletin alaosaa, huomaat, että valkoinen on nyt etualan väri (vasen malli):

Etualan värin asettaminen valkoiseksi asettaa myös tekstin värin valkoiseksi.

Vaihe 9: Lisää teksti

Kun Tyyppityökalu on valittu, fontti on valittu ja valkoinen etualan väri, napsauta dokumentti-ikkunan sisällä ja lisää teksti. Koska käytän kuvaa merimaisemasta Havaijilla, kirjoitan sana "HAWAII":

Napsauta asiakirjan sisällä ja lisää teksti.

Kun olet valmis, napsauta valintamerkkivalintaa Asetukset-palkissa hyväksyäksesi teksti.

Napsauta valintaikkunaa Asetukset-palkissa hyväksyäksesi teksti.

Vaihe 10: Muuta tekstin kokoa ja aseta se uudelleen ilmaisella muunnoskomennolla

Sinun täytyy todennäköisesti muuttaa kokoa ja muuttaa tekstin kokoa tässä vaiheessa, ja voimme tehdä molemmat näistä asioista Photoshopin Free Transform -komennon avulla. Painamalla Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) näppäimistöllä tuo esiin Free Transform -ruudun ja käsittelee tekstiäsi ja vedä mitä tahansa kahvoista muuttaaksesi tekstin kokoa. Jos haluat muuttaa tekstin kokoa vääristämättä sen ulkoasua, pidä Shift- näppäintä painettuna ja vedä mitä tahansa neljästä kulmakahvasta. Voit myös muuttaa tekstin kokoa sen keskeltä pitämällä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä alhaalla vetäessäsi. Lopuksi, siirtääksesi tekstiä, napsauta mitä tahansa Ilmaista muunnosta -ruudun sisällä ja vedä hiirtä siirtääksesi tekstiä asiakirjaikkunan sisällä:

Käytä Photoshopin Free Transform -komentoa tekstin koon muuttamiseen ja siirtämiseen.

Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis hyväksymään muutoksen ja poistumaan Free Transform -komennosta.

Vaihe 11: Vedä tekstikerros "Taso 1" alle

Nyt kun teksti on haluamallasi tavalla, meidän on siirrettävä tyyppikerros tekstin alapuolelle Tasot-paletissa. Napsauta tekstikerrosta ja vedä se vain tason 1 alapuolelle. Kerroksen 1 ja kerroksen 2 välissä näkyy paksu musta viiva:

Vedä tyyppikerros tason 1 alapuolelle.

Vapauta hiiren painike, kun musta viiva näyttää pudottavan tyyppikerroksen paikoilleen kerroksen 1 ja kerroksen 2 väliin:

Tyyppikerros näkyy nyt kerroksen 1 ja kerroksen 2 välissä.

Vaihe 12: Valitse uudelleen "Kerros 1"

Napsauta jälleen kerran Kerros 1 -kerroksessa Tasot-paletissa valitaksesi sen:

Tyyppikerros näkyy nyt kerroksen 1 ja kerroksen 2 välissä.

Teksti katoaa väliaikaisesti asiakirjaikkunasta nyt, kun "Kerroksen 1" kuva estää sitä näkymästä.

Vaihe 13: Luo leikkausmaski

Jotta voidaan luoda illuusio siitä, että valokuva on tekstin sisällä, meidän on käytettävä leikkausmaskia . Tämä "leikataan" kerroksen 1 valokuva suoraan sen alapuolella olevan kerroksen tekstiin. Kaikki valokuvan alueet, jotka näkyvät suoraan kirjaimien yläpuolella, pysyvät näkyvissä asiakirjassa. Loput valokuva katoavat näkymästä.

Kun "Kerros 1" on valittu Tasot-paletista, siirry näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon ja valitse Luo leikkausmaski :

Siirry tasoon> Luo leikkausmaski.

Jos katsomme asiakirjaikkunaan, voimme nähdä, että valokuva näyttää nyt olevan tekstin sisällä:

Valokuva näkyy nyt kirjaimien sisällä.

Vaihe 14: Lisää pudotusvarjo (valinnainen)

Lisätäksesi vaikutukseni, aion lisätä varjo kirjaimiin. Jos haluat seurata, valitse ensin tyyppikerros Tasot-paletista ja napsauta sitten Tasot- tyylit- kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Valitse tyyppikerros ja napsauta Tasotyylit-kuvaketta.

Valitse pudota varjo näkyviin kerrostyylien luettelosta:

Valitse pudota varjokerroksen tyyli.

Tämä tuo esiin Photoshopin Tasotyyli- valintaikkunan, joka on asetettu pudota varjoasetuksille keskimmäisessä sarakkeessa. Jätän suurimman osan vaihtoehdoista yksin, mutta lasen pudotusvarjon opasiteetin alas noin 60%: iin, joten se ei ole aivan niin voimakas, ja asetan pudotusvarjon kulman 120 ° :

Tasotyyli-valintaikkuna, joka näyttää pudotusvarjon asetukset.

Napsauta OK, kun olet valmis käyttämään pudotusvarjoa poistumisen Tasotyyli-valintaikkunassa. Tässä on lopullinen "kuvan teksti" -tehoste:

Lopullinen "kuva tekstissä" -tehoste.

Seuraava opetusohjelma: Kuinka sijoittaa kuva useisiin tekstikerroksiin kerralla!

Kuvan sijoittaminen tekstiin - nopea yhteenveto

Käsittelimme paljon tässä opetusohjelmassa. Tässä on lyhyt yhteenveto vaiheista, kun tarvitset sitä:

  • Avaa Photoshopissa valokuva ja paina sitten Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac) kopioidaksesi taustakerroksen.
  • Pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) painettuna ja napsauta Tasot-paneelissa Uusi taso -kuvaketta lisätäksesi uuden tyhjän kerroksen kahden olemassa olevan tason väliin.
  • Siirry valikkopalkin Muokkaa- valikkoon ja valitse Täytä . Aseta Täytä-valintaikkunassa Käytä -valkoiseksi . Napsauta OK.
  • Valitse Tasot-paneelista yläkerros (Taso 1), jotta se aktivoituu.
  • Valitse Tyyppityökalu ja valitse sitten Asetukset-palkista fonttivaihtoehdot.
  • Aseta etualan väri valkoiseksi, napsauta sitten asiakirjaa ja lisää teksti.
  • Valitse Vapaa muuntaminen painamalla Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac), sitten koon ja aseta tekstin koko tarvittaessa. Paina Enter (Win) / Return (Mac) poistuaksesi Free Transform -sovelluksesta.
  • Vedä Tasot-paneelissa Tyyppi-tasosi kerroksen 1 kuvan alla.
  • Valitse Taso 1 saadaksesi sen aktiiviseksi, siirry sitten valikkopalkin Taso- valikkoon ja valitse Luo leikkausmaski .
  • Lisää pudotusvarjo tekstiin napsauttamalla Tasot-paneelissa fx- kuvaketta, valitsemalla Pudota varjo ja määritä sitten kulma ja opasiteetti tarpeen mukaan.

Ja siellä meillä se on! Näin voit helposti sijoittaa kuvan tekstiin Photoshopilla! Vieraile tekstitehosteita tai valokuvatehosteita osioissa, jos haluat lisätietoja Photoshop-tehosteoppaista!