Ero Bootstrap vs. jQuery UI: n välillä

Bootstrap on avoimen lähdekoodin kehys, jota käytetään verkkosivustojen ja web-sovellusten käyttöliittymien suunnitteluun. Se käyttää HTML-, CSS- ja JavaScriptiä. Bootstrap on tyylikäs ja tehokas mobiililaitteiden ensimmäinen käyttöliittymä kehittää nopeampaa ja helpompaa web-kehitystä. On monia muita verkkokehyksiä, mutta Bootstrap käsittelee vain käyttöliittymien kehitystä.

jQuery on JavaScript-kirjasto, joka on suunniteltu yksinkertaistamaan HTML: n asiakaspuolen komentosarjoja. Se on nopea ja tiivis kirjasto, jonka John Resig on luonut vuonna 2006. jQuery on avoimen lähdekoodin ja vapaasti saatavana yhdellä motolla - kirjoita vähemmän, tee enemmän. Se on yksi yleisimmin käytetyistä ja käyttöön otetuista JavaScriptin kirjastoista käyttökohteisiin. Se tukee useita selaimia ja eri alustojen luonnetta.

Bootstrap on Githubin toiseksi parhaiten merkitty projekti. Se sisältää HTML- ja CSS-pohjaisia ​​mallipohjia, joita käytetään erilaisissa käyttöliittymäkomponenteissa, kuten painikkeissa, navigoinnissa, lomakkeissa jne. Se julkaistiin avoimen lähdekoodin tuotteena elokuussa 2011 Githubissa. Bootstrapin kehittivät Mark Otto ja Jacob Thornton Twitterissä. Bootstrapin käyttöön on useita syitä. Se koostuu mobiileista ensimmäisistä tyyleistä koko kirjastossa. Jokainen, jolla on vain HTML- ja CSS-tietämys, voi aloittaa Bootstrap-sovelluksen. Se on myös virallinen sivusto, joka tarjoaa myös hyvät asiakirjat.

jQuery yksinkertaistaa käyttöliittymän komentosarjojen prosessointia. Se yksinkertaistaa HTML-asiakirjojen liikkumista, tapahtumien käsittelyä, animaatioita. Se auttaa myös Ajax-kehotuksia nopeaan sovelluskehitykseen. JQuery-ominaisuuksien joukko, mukaan lukien DOM-elementtivalinnat, läpikulku ja manipulaatiot, jotka valitsimen moottori mahdollistaa, loi ohjelmointityylin yhdistämällä algoritmeja ja DOM-liittyviä tietorakenteita. jQuery-kirjasto noudattaa modulaarista lähestymistapaa, joka mahdollistaa dynaamisten verkkosivujen ja siten web-sovellusten luomisen.

Bootstrapin reagoiva CSS mukautuu erilaisiin laitteisiin yhtä hyvin kuin tabletit, työpöydät ja matkapuhelimet. Tätä reagoivaa tukea varten on saatavana useita reagoivia apuohjelmia. Se tarjoaa Grid-järjestelmän perusrakenteen, linkityylit ja taustan. Se tarjoaa myös ominaisuuden globaaleista CSS-asetuksista, HTML-elementteistä, jotka on muotoiltu ja parannettu laajennettavilla luokilla, sekä edistyneestä Grid-järjestelmästä. Bootstrap tarjoaa useita uudelleenkäytettäviä komponentteja, jotka on rakennettu tarjoamaan pudotuksia, navigointia, hälytyksiä, ponnahdusikkunaa ja monia muita käyttöliittymäominaisuuksia. Kehittäjä voi myös mukauttaa näitä komponentteja saadakseen oman versionsa.

jQuery on pohjimmiltaan DOM-manipulaatiokirjasto, koska se yksinkertaistaa DOM-elementtien etsimis-, valinta- ja käsittelyprosessia. JQuery-kirjastoja käyttämällä DOM-elementit voidaan löytää helpommin ja nopeammin. Asiakirjan sisältämä elementti voidaan selvittää tietyllä ominaisuudella muuttamalla yhtä sen määritteistä tai saattamalla se reagoimaan tapahtumaan. jQuery auttaa myös tapahtumien käsittelyssä, joka on DOM-elementtien perusvalinnan ja manipuloinnin ulkopuolella. Tapahtuman osoittaminen ja soittopyynnöt määritetään yhdessä vaiheessa koodin tiettyyn kohtaan. JQuery-kirjastoon sisältyvät myös muut Java-toiminnot, joita käytetään paljon, kuten haalistumat ja poistot. Uusia tapahtumia, elementtejä ja menetelmiä voidaan helposti lisätä ja käyttää sitten uudelleen laajennuksena jQuery-kirjastojen kanssa. Tämä tehdään, kun selainten väliset yhteensopivuus poistetaan samaan aikaan.

Head to Head -vertailu Bootstrapin ja jQuery-käyttöliittymän välillä (infografia)

Alla on 8 parasta eroa Bootstrap vs jQuery UI: n välillä

Keskeiset erot Bootstrap vs jQuery UI: n välillä

Sekä Bootstrap vs jQuery UI ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistain suurimmista eroista Bootstrap vs jQuery UI: n välillä:

 • Bootstrapin on suunnitellut ja luonut Bootstrap Core Team Twitterissä, kun taas jQueryn on kehittänyt jQuery Team.
 • Bootstrap on kirjasto, joka on kirjoitettu HTML-, CSS- ja JavaScriptinä, kun taas jQuery kirjoitetaan käyttämällä JavaScriptiä.
 • Bootstrap on tarkoitettu keskittymään verkkosivuston ulkoasuun, kun taas jQuery on suunnattu kohti, helpottamaan JavaScript-soittoprosessia tekemällä siitä vähemmän sanallista.
 • Bootstrap sisältää useita JavaScript-komponentteja muodossa jQuery-laajennuksia, kun taas jQuery tarjoaa kirjaston useista ennalta kirjoitetuista toiminnoista.
 • Bootstrap on kuuluisa siitä, että se kehittää reagoivan, mobiilin ensimmäisen projektin webissä, kun taas jQueryllä on oma käyttöliittymäparinsa, joka tunnetaan nimellä jQuery mobile.
 • Bootstrap on saanut joitain suuria päivityksiä hienoilla uusilla ominaisuuksilla, kun taas jQueryn päivitystaajuus on vähemmän kuin Bootstrapissa.
 • Bootstrap käyttää Bootstrap Grid -järjestelmää vapaasti virtaavaan asetteluun, kun taas jQuery UI: lla ei ole verkkojärjestelmää.
 • Bootstrapilla on suuri yhteensopivuus ja se keskittyy reagoivaan suunnitteluun, kun taas jQuery saapui aikakauteen ennen kuin responsiivisesta tuli iso sana, joten jQuery UI: n tuki oli vähemmän kuin Bootstrapilla.
 • Bootstrap perustuu CSS3: een ja näyttää hyvältä uusissa selaimissa, kun taas jQuery sen käyttöliittymäkomponenttitoiminnoilla ei välttämättä näytä yhtä hyvältä kuin Bootstrap, mutta tarjoaa vanhemmissa selaimissa puhtaamman putoamisen.
 • Bootstrap näyttää erittäin ammattimaiselta jopa sen perusmallilla, kun taas verrattuna Bootstrapiin, jQuery UI näyttää vanhalta ja vanhanaikaiselta.

Bootstrap vs jQuery UI -vertailutaulukko

Ensisijaista vertailua Bootstrap vs jQuery UI: n välillä käsitellään alla:

Bootstrap vs. jQuery UI: n vertailun perusta

bootstrap

jQuery UI

kehitysKehittänyt TwitterKehittänyt jQuery Project Group
toiminnallisuusKeskity suunnitteluun ja ulkonäköönTarjoa valmiiksi kirjoitettuja toimintoja toiminnallisuuden parantamiseksi
TarkoitusLähinnä CSS-kehysTee JavaScriptin käyttö helpommaksi
MarkkinoidaBootstrap on edelleen jQueryn takana markkinaosuudellajQuery on johtava verkkosivustossa, parhaiden sivustojen kanssa
RäätälöintiVoidaan mukauttaa monin tavoin ohittamalla oletus CSSOlemassa olevat toiminnot voidaan ohittaa uuden toiminnallisuuden tarjoamiseksi
SuuntautuminenHyvin suuntautunut reagoivisuuteenjQuery-herkkä luonne on vähemmän hienostunut kuin Bootstrap
Kirjoitettu-inKirjoitettu HTML, CSS, JavaScript, Less, Sass avullaKirjoitettu JavaScriptin avulla
julkaisuensimmäinen julkaisu 26. elokuuta 22011,

Johtopäätös - Bootstrap vs jQuery UI

Bootstrap on loistava yleiskäyttöinen CSS-kirjasto, kun taas jQuery on keskittynyt enemmän toimintoihin, jotka ovat tiivis muoto vanilja JavaScript -toiminnoista. Molemmilla jQuery-käyttöliittymällä vs. Bootstrapilla on oma joukko ansioita ja haittoja. Bootstrap, joka on myöhemmin liittynyt verkkosivujen suunnitteluun, päivittää jatkuvasti ja esittää merkittäviä muutoksia. jQuery, vanha hevonen Bootstrapiin verrattuna on vakaampaa eikä julkaisuihin liity suuria muutoksia. Loppujen lopuksi sillä on etusijalle asetettu vaatimus. Responsiivisivut, jotka ovat verkkomaailman kokonaistunnus, ovat hallitseva osa web-sovellusten etuosaa. Bootstrap, jolla on suuri tuki reaktiivisuudelle, tekee siitä suuren haastattelijan sivun CSS: n kirjoittamiseen. jQuery käyttöliittymänsä ja mobiililaitteiden toiminnallisten kirjastojensa kanssa on myös loistava valinta, koska sivukonsepti integroituu erittäin hyvin palvelinpuolen tekniikoihin.

Kaikki riippuu suunnittelusta tai käyttöliittymävaatimuksesta. Bootstrap antaa sinulle johdonmukaisen lähestymistavan CSS: ään, kun taas yleiskäyttöinen jQuery-kirjasto soveltuu paremmin JavaScript-toimintopuheluihin. Se on kehittäjätaito yhdistettynä käyttöliittymän ulkoasuun ja toimintoihin, joka päättää jommankumman tai molempien käytöstä.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas Bootstrap vs jQuery UI: n suurimpiin eroihin. Tässä keskustellaan myös Bootstrap vs jQuery -käyttöliittymän keskeisistä eroista infografioiden ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia jQuery UI vs Bootstrap -artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Kulma vs koputus, kumpi on hyödyllinen
 2. Kulmikas vs Bootstrap Haluatko tietää eduista
 3. Kulma vs JQuery
 4. Bootstrap vs. kulmikas
 5. JavaScript vs. JQuery
 6. Bootstrap vs WordPress
 7. MongoDB vs PostgreSQL: Mitkä ovat edut
 8. MongoDB vs Hadoop: Edut
 9. MongoDB vs Postgres: Edut
 10. MongoDB vs Oracle: Mitkä ovat ominaisuudet
 11. MongoDB vs DynamoDB: Mitkä ovat toiminnot
 12. MongoDB vs SQL: Mikä on paras
 13. Paras opas Bootstrap 4 -huijausarkkiin