Johdanto Git Origin Masteriin

Kun työskentelet missä tahansa projektissa Gitin kanssa, sen kaukosäätimen tuntemus on välttämätöntä. Periaatteessa gitin kanssa työskentelet etävarastossa, jota git hallitsee versioilla. Kaukosäädin, toisin kuin termi, ehdottaa koodin saatavuutta palvelimella, joka voi olla paikallinen tai Internet-yhteys. Näille repoille voidaan määrittää luku- ja kirjoitusoikeusluokat luokkaa käyttävien käyttäjien tyypistä riippuen. Joten kun teemme yhteistyötä muiden kanssa kehityksessä, meidän on hallittava näitä arkistoja (sisältyy myös repojen luomiseen ja poistamiseen) sekä työnnetään ja vedetään tietoja heille. Tässä aiheessa aiomme oppia Git Origin Masterista.

Git-etäkäskyllä ​​voidaan oppia tuntemaan, millä etärepolla työskentelemme. Tämä komento luettelee heidät lyhytnimillä, jotka järjestelmänvalvoja tai repon luoja on maininnut luotaessa. Jos mitään oletusarvon mukaan määritettyä nimeä ei ole, on lyhyt nimi, joka annetaan repolle, josta olemme mahdollisesti klooneet. Alla olevassa kuvakaappauksessa näet nämä. Olen kloonannut repon GitHubista ja pitänyt test_git_tools hakemistossa, joka implisiittisesti lisää repon nimeltä orig. Saadaksesi lisätietoja reposta voimme antaa git remote -v: n alla olevan kuvan mukaisesti ja siinä luetellaan kaikki kaukosäätimet niiden lyhyillä nimillä, joilla ohjelmoija työskentelee. Tässä se on ainoa.

Voimme lisätä kaukosäätimen repoon haluamme kloonata yksinkertaisesti käyttämällä git remote add -sovellusta. Voit viitata alla olevaan kuvakaappaukseen, johon olen lisännyt test_get remote -sovelluksen osoitteeseen https://github.com/aliraju4280/test_git_tools.git ja luettelossa ne git remote -v -vaihtoehdolla.

Olemme nähneet, että kloonaamalla koodin alkuperä on sille annettu oletus lyhyt nimi. Joten meidän on haettava git-komento, jota voidaan käyttää päivittämään paikallinen repo, johon me kloonimme. Joten itse asiassa git noutaa alkuperä vetää päivitykset työhakemistoon. Se vain lataa tiedot, mutta ei yhdistä automaattisesti paikallista arkistoaan.

Meidän on suoritettava se manuaalisesti. Vaihtoehtoisesti voimme käyttää git pull -komentoa, joka suorittaa automaattisesti tämän yhdistetyn tehtävän ladata tiedot ja yhdistää ne isäntään tai mihin tahansa haaraan, jota git clone -komento seuraa, kun työhakemistomme luotiin.

Voimme käyttää git push -toimintoa, joka vasta, kun käyttäjällä on kirjoitusoikeus, lähettää työmme alkuperäisen etäyhteyden ylävirtaan, josta olemme kloonanneet. Komento on git push

Jos alkuperä on etätunniste, jos nimeä ei ollut. on bittiämpäri tai GitHub-haara. Bu oletusarvo, kun luot haaraa arkistossa, sitä kutsutaan päähaaroksi ja tämä tietty haara yrityskehitysympäristössä on synkronoituna tuotannon kanssa, ja meidän on oltava varovaisia ​​ennen kuin muutamme tai yhdistämme jotain hallittavaksi. Kaikkia päällikölle tekemiäsi seurataan ja auditoidaan toisinaan. Joten kun meidän on työskenneltävä lähdekoodin suhteen, luomme kopion isännältä ja tämä brach voi olla ominaisuus tai mukautettu. Työskentelemme näiden kopioitujen tai ominaisuushaarojen parissa ja kun kehitetty koodi on vakaa, vain yhdistämme sen päähaaran eikä kaikilla kehittäjillä ole oikeuksia tehdä sitä. Joten kun työnnämme jotain suoraan hallitsemiseen, johon meillä voi olla pääsy, annamme komennon git push orig master / git pull origon isäntänä ja jos työskentelemme ominaisuuden tai muun tyyppisen jarrun kanssa, joka on luotu isännältä tai muulta haaralta, niin Annamme nimellä git push orig feature_branchname / git pull Origin ominaisuuden_kansanimi.

Lähtö-isäntä --–> voidaan tulkita alkuperäisiksi kutsutun etätunnuksen päähaaroksi.

Alkukaukosäätimen tarkastaminen

Jos haluamme saada lisätietoja etäosastosta, git tarjoaa jotain, jota kutsutaan git show -komentoksi, jota voidaan käyttää kuten alla, kuten git remote show

Tässä luettelossa luetellaan kaukosäätimen URL-osoite ja seurannan haaratiedot. Tämän komennon yksityiskohdat ovat hyödyllisiä, kun työskentelemme paljon kaukosäätimiä ja sivuliikkeitä, koska se voi tarjota, mihin haaraan voimme vetää tai ajaa muutoksemme yksityiskohtiin. Koska minulla on vain yksi haara, joka on luotu kuvakaappauksen yläpuolelle, luetellaan vain nämä yksityiskohdat. Saadaksesi lisätietoja olen ottanut näytön tartunnan alla olevalta gitin viralliselta dokumenttisivulta:

Jos näemme git-etänäytön lähtökomennon yläpuolella, siinä luetellaan noin viiden haaran yksityiskohdat ja mitkä haarat voidaan yhdistää mihin tiettyyn haaraan yhdessä työntö- ja vetotietojen kanssa, kuten kun annamme git push- tai git pull -kohdan, sitten mihin tiettyyn haaraan tiedot ladataan tai ladataan osoitteesta.

Voimme myös nimetä etälähteen jollain muulla nimellä käyttämällä rename-komentoa alla olevan kuvan mukaisesti

git etämuuta alkuperä alkuperä testi_originiksi

voit nähdä, että olen onnistuneesti vaihtanut alkuperäisen kaukosäätimen testi_originiksi yllä olevassa kuvakaappauksessa, ja tämä komento muuttaa myös kaikki sen seurantaviitteet. Voimme käyttää kaikkia yllä olevia aiemmin näkemyksiä komennoilla uudella etätunnuksella alkuperäsijasta, kuten alla.

git push test_origin master / git vedä test_origin master.

Samoin voimme poistaa luodun kaukosäätimen käyttämällä git remote remove tai git remote rm -komentoa alla esitetyllä tavalla

Kun kaukosäädin on poistettu, myös kaikki sen seurantaviitteet poistetaan. Joten meidän on oltava varovaisia ​​käyttäessään tätä komentoa.

Joten kun alamme työskennellä git: n kanssa, alkuperä ja master ovat sen perusteita, ja niiden tunteminen on puomi, kun sekoitetaan pull-, push and merge -komentoihin, varsinkin kun palvelimesi on kotona useita kaukosäätimiä tai sivukonttoreita.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Git Origin Masteriin. Tässä keskustellaan Git-etäkomennosta ja -haaroista sekä Alkuperäiskaukon tarkastamisesta. Voit myös tarkastella seuraavaa artikkelia saadaksesi lisätietoja -

  1. Mikä on Git Fetch?
  2. Mikä on Git Branch?
  3. Git-terminologia
  4. Git Vaihtoehtoja
  5. Git-elinkaaren kolme vaihetta työnkulun kanssa
  6. Kuinka käyttää GIT Cherry-pick-esimerkkiä?

Luokka: