Johdanto ADO.NET: iin

 • Kehittäjät käyttävät ADO.NET-verkkoa yhteyksien luomiseen CRUD-perustoimintojen suorittamiseksi ja suorittamiseksi, kuten molemmissa relaatiotietokannoissa sekä ei-relaatiotietokannoissa tallennettujen tietojen luominen, lukeminen, päivittäminen ja poistaminen. Lisäksi ADO.NET on hyvitetty ActiveX Data Objects -tekniikan kehityksestä.
 • Tänään keskustelemme siitä, mikä on ADO.NET ?. Jos keskustelemme verkkokehityksestä, se voidaan jakaa laajasti kolmeen osaan. Ensimmäinen tässä on käyttöliittymäteknologia, jonka kautta käyttäjä on vuorovaikutuksessa, toinen luokka on taustateknologia, joka sisältää liiketoimintalogiikkamme, ja kolmas luokka on tietokantayhteyskieli (joskus se yleensä luokitellaan taustatekniikkaan).
 • Tietojen tallentaminen ja hakeminen tietokannasta ei ole aivan suoraviivaista. Ei ole suoraa yhteyttä tai tapaa, jolla voidaan suoraan kommunikoida taustan ja tietokannan välillä. Kommunikointia varten taustatekniikan välillä sanotaan C # ja tietokannan sanomalla SQL, että vaadimme siltaa. ADO.NET tarjoaa tämän mahdollisuuden tarjota silta, jotta sekä tausta- että tietokanta voivat kommunikoida sujuvasti

Mikä on ADO.NET?

ADO.NET on Microsoftin tekniikan kehittämä tekniikka, joka myös rakentuu .NET-kehykseen. Lyhenne ADO on ActiveX Data Objects. ADO.NET antaa meille mahdollisuuden perustaa silta taustateknologian ja tietokannan välille. Tämä tietokanta voi kuitenkin olla sekä relaatiotietokanta että ei-relaatiotietokanta.

Nyt kun tiedät ADO.NET: n perusasiat, katsotaanpa miten Wikipedia määrittelee sen.

Wikipedian mukaan - ”ADO.NET on Microsoft.NET Framework -sovelluksen tietoliikenneteknologia, joka tarjoaa yhteyden relaatiojärjestelmien ja ei-relaatiojärjestelmien välillä yhteisen komponenttijoukon kautta. ADO.NET on joukko tietokoneohjelmistokomponentteja, joita ohjelmoijat voivat käyttää pääsyyn tietoihin ja datapalveluihin tietokannasta. Se on osa perusluokan kirjastoa, joka sisältyy Microsoft.NET-kehykseen. ”

Ymmärrätkö ADO.NET?

ADO.NET antaa yhteyden sillan käyttöliittymätekniikan ja taustatietokannan välillä. ADO.NET noudattaa OOP: n kapselointiperiaatetta, jossa se kääri kaikki toiminnot. Näihin toimintoihin sisältyy pääasiassa tietojen saatavuutta koskevia vastuita. ADO.NET-ohjaimet ovat vuorovaikutuksessa ADO-objektien kanssa datan näyttämiseksi. Kapseloinnin periaatteen mukaisesti se piilottaa mekanismin tietojen siirtämiseksi ulkomaailmasta. Siten tämä tarjoaa ylimääräisen suojauskerroksen.

Kuinka ADO.NET tekee työstä niin helppoa?

ADO.NET noudattaa ohjeita, joiden avulla voimme luoda yhteyden taustatekniikan ja tietokannan välille. On ilmoitettu seitsemän vaihetta, joita on noudatettava vaatimuksemme saavuttamiseksi. Siksi voimme perustellusti sanoa, että ADO.NET: n kanssa työskenteleminen on melko helppoa, ainoa asia, joka on tehtävä, on seurata ennalta määritettyjä protokollia.

Kuten aikaisemmin mainittiin, on olemassa joukko seitsemää sääntöä, joita on noudatettava linkin luomiseksi tehokkaasti ADO.NET: ää käyttämällä.

Seuraavat vaiheet ovat samat: -

 1. ADO-yhteyden luominen tietokantaan - Tässä vaiheessa meidän on luotava yhteys tietokantaamme. Helpoin tapa luoda yhteys tietokantaamme on käyttää DSN-yhteysta.
 2. Avaa tietokantayhteys - Kun ADO-yhteys on luotu onnistuneesti, avaamme tietokantayhteyden käyttämällä sisäänrakennettua ”avaa” -menetelmää.
 3. Luo ADO-tietuejoukko - Kun ADO-tietokantayhteys on luotu, meidän on luotava ADO-tietuejoukko.
 4. Avaa tietueet - Kun ADO-tietueet on luotu, meidän on avattava ne. Toivomme myös sinun tietävän, että luotu tietuejoukko voi olla kahta tyyppiä - ADO Table Recordset ja ADO SQL Recordset.
 5. Pura tarvittavat tiedot tietueesta - Nyt kun tietueet on avattu, voimme purkaa tietoja tietueista. Tätä varten käytämme ADO Recordset Object -sovellusta. Tätä ADO Recordset -objektia käytetään poimimaan ja pitämään poimittuja tietueita tietokannastamme.
 6. Sulje levytyssarja - Kun tietueet on purettu, meidän on suljettava levyjoukko.
 7. Sulje yhteys - Kun levyjoukko on suljettu, sulje yhteys.

ADO.NET: n edut

Seuraavat ovat ADO.NET: n suurimpia etuja, katsokaamme jokaista yksi kerrallaan.

 1. Kyky kommunikoida heterogeenisten ympäristöjen välillä - ADO.NET: llä on poikkeuksellinen etu luoda yhteys kahden heterogeenisen ympäristön välille. Kun yhteys on muodostettu, ADO.NET pystyi helposti kommunikoimaan näiden kahden heterogeenisen ympäristön välillä.
 2. Helposti skaalautuva - ADO.NET on erittäin skaalautuva, mikä tarkoittaa, että jos vaatimus näyttää siltä, ​​se on riittävän joustava laajentaakseen sitä helposti.
 3. Korkea tuottavuus - ADO.NET pystyy rakentamaan kestäviä sovelluksia.
 4. Suorituskyky - Ei puutetta tai viivettä, ja se voi asettaa yhteydet nopeasti tiedon noutamiseen.

ADO.NETin laajuus

ADO.NET on laaja-alainen, ADO.NET on yksi Microsoftin tuotteista niin vahva, että se voi edelleen valloittaa markkinoita. ADO.NET: llä on laaja tuki yhteisölle, ja siksi sillä on melko suuri laajuus edessä. Voitaisiin oppia ADO.NET yhdessä tavaroiden hands-on.Net-puitteiden kanssa, jotta niiden laajuus olisi parempi. Jokainen täyspinoinen kehittäjä, jolla on hyvä käsitys sekä etu- että taustateknologiasta, voi oppia tämän luovan tekniikan osuvasti. Jokainen kehittäjä, joka on joko käyttöliittymä tai takaosa, voisi myös oppia sen.

Kuinka tämä tekniikka auttaa urakehityksessä?

Kuten aiemmin kerrottiin osiossa Mikä on ADO.NET? Olemme oppineet, että tällä ADO.NET-verkolla on melko hyvä laajuus, joten sen tietäminen ja oppiminen on aina hauskaa. ADO.NET ja kaiken tietokannan tietämys ovat erittäin hyvät kasvun kannalta.

johtopäätös

ADO.NET on tärkeä tekniikka, jonka Microsoft on kehittänyt .NET-puitteissa. ADO.NET-tekniikan perusroolit ja vastuut ovat luoda silta taustakielen ja tietokantamme välille. Hyvä käytännöllinen kiinnostava tekniikka on hyödyllinen kehityksen kannalta.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas, mikä on ADO.NET ?. Tässä keskustellaan ADO.NET: n toiminnasta sekä ADO.NET: n laajuudesta ja eduista. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Mikä on ASP.Net Web Services?
 2. .Netin käyttö
 3. Ura ASP.NET: ssä
 4. Asp.Net MVC -haastattelukysymykset