Johdatus mahdolliseen arkkitehtuuriin

Minkä tahansa organisaation yhteinen tehtävä on sovellusten yleinen käyttöönotto, joka sisältää automaation, pilvipalvelun ja monet muut IT-työkalut. Mahdollinen on avoimen lähdekoodin työkalu, joka on erittäin helppo ymmärtää ja joka ei käytä mitään muuta kolmannen osapuolen työkalua tai minkäänlaista monimutkaista tietoturvamekanismia. Se käyttää lomakekirjaa komponenttien automatisointiin loppuun saakka. Periaatteessa pelikirja on kirjoitettu yksinkertaisella ihmisille luettavalla kielellä, joka sisältää YAML: n (Vielä toinen merkintäkieli). Kaikki määritystiedostot kirjoitetaan pääosin YAML-kielellä. Joten sen käytön yleinen etu on, että kaikki uudet IT-ihmiset voivat myös lukea sen ja ymmärtää konetason automatisoinnin tai kooditason asiaan ja tarjoaa myös virheenkorjauksen ominaisuuden. tässä artikkelissa tarkastellaan yksityiskohtaisesti arsible-arkkitehtuuria.

Ansiblen kauneus on se, että se ei ole vain sävelletty yksitasoiseen käyttöön. Se tehdään sellaisille monitasoisille järjestelmille ja infrastruktuureille. Sitä käytetään usein käsitteellä agentless, mikä tarkoittaa, että se toimii yhdistämällä solmut oletuskirjautumisen (ssh) kautta.

Kun kyse on koneen ohjelmistosta tai laitteistosta, se tulee selvästi tuotteen kuvakonfiguraation hallintaan, joten sitä tarvitaan erittäin hyvin seuraamaan koko terveystarkastusta ja päivitettyjen tietojen tallentamista.

Esimerkiksi uusi ohjelmistojulkaisu tulee silloin, kun organisaation IT-ryhmä voi tarkistaa sen. Mahdollinen ratkaisu on asentaa kaikki päivitetyt ohjelmistot, kuten WebLogic-palvelin, kaikkiin yrityksen koneisiin. Kaikkien ohjelmistojen asentaminen manuaalisesti kaikkiin palvelimiin ei ole ollenkaan mahdollista.

Hyvin yksinkertainen tapa tai vaihtoehto on asentaa Ansible Playbook, joka on kirjoitettu erittäin käyttäjäystävällisellä syntaksilla ja kielellä. Suorita pelikirja ohjauskoneeltasi ja kaikki solmut päivitetään uusimmissa versionmuutoksissa.

Ansible: n arkkitehtuuri

Mahdollinen arkkitehtuuri on helppo ymmärtää:

Yllä olevasta kaaviosta näkyvyys tulee kuvaan:

 • Käyttäjät: Käyttäjillä, jotka luovat Mahdollisen pelikirjan, on suora yhteys mahdolliseen automaatiomoottoriin.
 • Mahdollinen pelikirja: Se on myös vuorovaikutuksessa mahdollisen automaatiomoottorin ja kokoonpanojen hallinnan tietokannan kanssa
 • Julkinen tai yksityinen pilvi: Ne auttavat vuorovaikutuksessa kaikkien moduulien ja sovellusliittymien kanssa tämän kanssa, mutta myös koko pilven kanssa, mikä todistaa, että sillä on myös turvatoimenpiteitä.
 • Inventory: Inventory, joka on osa automaatiomoottoria, auttaa automaatiota hyödyntävissä ja sisäisissä toimituksissa.
 • API: Se auttaa luomaan tarvittavan sovellusliittymän päästä loppuun -moduulien vuorovaikutukseen.
 • Moduulit: Moduuleja ohjataan suoraan pelikirjojen avulla. Moduulit voivat ohjata kaikkia palveluita, paketteja, AWS-pilvien muodostumista jne.
 • Plugins: Kaikki tarvittava välimuisti, kirjautumistarkoitus, ansibles toimivat kaikki auttavat luomaan lisätyn ansible: n ytimen.
 • Verkottuminen: Se auttaa automatisoimaan erilaisia ​​verkkoja, jotka hyödyntävät kaikkia agenttittomia kehyksiä ja tuottavat hyödyllisiä kokoonpanoja.
 • Isännät: Tässä isännät tarkoittavat koneita, kuten Linux- tai Unix-koneita, jotka automatisoituvat käyttämällä Ansiblea.
 • CMDB (Configuration Management Database): Se on eräänlainen arkisto, joka koostuu kokonaisesta operatiivisen tai IT-infrastruktuurin tietokoneiden verkosta.

Mahdollisen infrastruktuurin edut

 • Helppo ja ymmärrettävä: Mahdollinen on hyvin yksinkertainen ja helppo ymmärtää, ja sillä on hyvin yksinkertainen syntaksi, jota voidaan käyttää ihmisille luettavissa olevien tietojen sarjauskielellä. Aloittelijoille on erittäin hyvä ymmärtää erityisesti infrastruktuurin suunnittelijoille.
 • Tehokas ja monipuolinen: se on erittäin tehokas ja monipuolinen työkalu, joka auttaa todellisessa orkestroinnissa ja hallitsee koko sovelluksen tai kokoonpanon hallintaympäristöä.
 • Tehokas: Se on erittäin tehokas siinä mielessä, että sitä voidaan räätälöidä tarpeen mukaan, kuten moduuleja voidaan kutsua pelikirjan avulla siihen, mihin sovellukset on asennettu.
 • Agentless: täysin itsenäinen työkalu ilman kolmansien osapuolien toimittajien tai edustajan ohjelmistojen käyttöä ja agentless.
 • Suorittaminen: Orkestrointia tarvitsevat sovellukset saavat kokonaistukea mahdottomalta, koska se auttaa resurssien hankkimisessa projektin vaatimuksen mukaan.
 • Sovelluksen käyttöönotto: Ryhmillä on helppo hallita koko elinkaari kehityksestä käyttöönottoon.
 • Orkestrointi: ONAP-orkestrointi ja kaikki pilvipohjaiset alustat hyödyntävät siinä hyvin hyödyllistä työkalua.
 • Turvattu: Suojaus on avain ylläpidettävissä olevan infrastruktuurin ylläpitämiseen, koska kaikki sovellukset vaativat sitä, jotta sovellukset saavat tietoturvaloukkauksista vapaita.

Johtopäätös - mahdollinen arkkitehtuuri

Voimme päätellä, että DevOps on integroitu, kun sekä dev- että Ops-tiimit toimivat yhdessä. Mahdollisella on erittäin tärkeä rooli, koska se mahdollistaa molemmat tulla yhteen ja suorittaa automaatiotoiminnan, jota seuraa seuranta. Se on erittäin lupaava työkalu, itse asiassa NASA käytti myös Mahdollinen-työkalua, koska sillä on kyky hallita ja organisoida koko infrastruktuuria tarjotakseen parempia parannuksia kehitys- ja operatiiviselle joukkueelle. Pelkästään tulevaisuudessa voimme ennustaa, että Ansible auttaa luomaan monipuolisemman ja joustavamman ympäristön sisällyttämällä päivitetyt versiot ja työkalut projektin elinkaaren tai putkilinjan vaatimuksiin.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas mahdolliseen arkkitehtuuriin. Tässä keskustellaan johdannosta ja mahdollisesta arkkitehtuurista, joka sisältää käyttäjiä, mahdollisen pelikirjan, API: n, moduulit jne. Sekä sen edut. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Kuinka asentaa mahdollista?
 2. Onko Ansible ilmainen?
 3. Mahdolliset käskyt
 4. Mahdollisia haastattelukysymyksiä
 5. SSH vs. SSL | 8 parasta eroa ja vertailua
 6. Yksityinen pilvi vs. julkinen pilvi | Suurimmat erot
 7. Mikä on yksityinen pilvi? | 5 suosituinta hyötyä

Luokka: