Pivot-taulukko, jossa on useita arkkeja (sisällysluettelo)

 • Pivot-taulukko, jossa useita arkkeja
 • Kuinka luoda Pivot-taulukko useista taulukoista Excelissä?

Pivot-taulukko, jossa useita arkkeja

Suurin osa teistä tietää niveltaulukoista, on erittäin hyödyllinen työkalu saada kaikki tietosi yhdeksi taulukkoksi ja saada tarvittavat luvut tietyistä asioista. Tiedot voivat olla esimerkiksi myyntiraportti, eniten myyty tuote, keskimääräinen myynti ja enemmän näitä.

Jos tietosi ovat eri työkirjoissa tai laskentataulukoissa, sinulla on kaksi tapaa hankkia kääntötaulukko siitä, ensin kerätään kaikki tiedot yhdelle arkille kopiointipisteellä ja tehdään sitten kääntötaulukko siitä, toinen on käytettävä tätä Ohjatun MS Excel -toiminnon ominaisuus kääntötaulun muodostamiseksi useista arkeista.

Kuinka luoda Pivot-taulukko useista taulukoista Excelissä?

Voit ladata tämän Pivot-taulukon, jossa useita arvoja Excel -malli, täältä - Pivot-taulukko, jossa useita arvoja Excel-malli

Oletetaan esimerkiksi, että meillä on tietoja kaupasta, joka myy tietokoneen osia, kuten näppäimistö, hiiri, kiintolevy, näyttö jne. Niillä on nämä tiedot vuosittain, kuten alla olevassa kuvassa esitetään, otamme kolmen vuoden tiedot, joissa on vain kolme saraketta, joista yhtä käytämme tietyn taulukon tunnistamiseen.

Yllä olevat tiedot ovat yhdessä työkirjassa ja useina arkeina, olemme antaneet arkin nimen myyntivuodelle.

Nyt meillä on tietoja vuodelta 2015, 2016 ja 2017 ja myös varmistamme, että annetut tiedot ovat samat sarakkeet, luokka ja myyntilaskuri.

Tiedot osoittavat tämän kaupan kyseisenä vuonna myymän tuotteen.

Jos haluat luoda pääpivot-taulukon näistä eri taulukoista, meidän on kirjoitettava Pivot-taulukkoon ja Pivot Chart Wizard -toimintoon. Tämä toiminto on poistettu käytöstä aiemmissa MS Office -versioissa, mutta samaan pääsyyn voidaan käyttää pikanäppäimillä Alt + D + P.

Pivot-taulukon luominen useilla arkeilla

 • Alt + D on MS Excel -sovelluksen avain ja sen jälkeen painamalla P, sen jälkeen siirrymme Pivot-taulukkoon ja Pivot Chart Wizard -toimintoon.

 • Nyt näemme Pivot-taulukon ja Pivot Chart Wizard - vaiheen 1/3 alla olevan kuvan mukaisesti.

 • Ohjattu toimija esittää sinulta kaksi kysymystä, joihin meidän on vastattava samaan seuraavasti

Missä on tietoja, joita haluat analysoida?

 • Vaihtoehtoja on neljä, valitsemme vaihtoehdon nro. 3 - Useat yhdistämisalueet

Millaisen raportin haluat luoda?

Tässä meillä on kaksi vaihtoehtoa, valitsemme vaihtoehdon nro. 1 - Kääntötaulukko

Napsauta nyt Seuraava ja näet vaiheen 2a / 3 alla esitetyllä tavalla.

Yllä olevan kuvan mukaisesti se kysyy sinulta: "Kuinka monta sivukenttää haluat?" Täällä luomme Sivun kentät, jotta valitset "Luon sivun kentät" ja napsauta sitten "Seuraava"

Näet vaiheen 2b / 3 kuvan alapuolella.

Yllä olevan kuvan mukaan meidän on nyt valittava alueet Pivot-taulukolle,

 • Valitse koko taulukko (alue) ensimmäisestä arkistomme “2015” ja napsauta sitten “Lisää

Valitse nyt taulukko arkista “2016 ja napsauta sitten ”Lisää ”, lisää sitten yhtäkkiä taulukkomme alue taulukkoon “2017”. Kuten näemme kaikki alueet , olemme valinneet erilaisista laskentataulukoistamme ja tässä ohjatulla toiminnolla on vaihtoehto Kuinka monta sivukenttää haluat? ”, Oletuksena se pysyy nollana, mutta meidän on valittava yksi, koska haluamme, että taulukkomme erottuu yhdestä kentästä (vuosi), tässä olemme valinneet yhden sivun kentän, koska meidän on annettava nimi kyseiselle kentälle valitsemalla alueet. Joten annamme taulukon vuodelle liittyvän kentän nimen, joka on vastaavasti 2015, 2016 ja 2017 alla olevan kuvan mukaisesti.

 • Nyt napsauttamalla Seuraava , näemme vaiheen 3/3 valintaikkunan alla olevan kuvan mukaisesti:

Edellä olevan kuvan mukaan ohjattu toiminto antaa sinulle mahdollisuuden laittaa Pivot-taulukko uuteen tai olemassa olevaan taulukkoon.

 • Haluamme tässä taulukossa uuden laskentataulukon, joten valitse tämä vaihtoehto ja napsauta Valmis. Nyt meillä on Pivot-taulukko työkirjan 4 : ssä arkissa. Tarkastellaan alla olevaa kuvakaappausta käytössään.

 • Edellä olevan kuvan mukaan voimme nähdä, että on lisätty toinen arkki, nimeämme sen uudelleen samalla tavalla kuin Pivot, joten nyt pivot-taulukko on valmis.
 • Voit nähdä, että oletuksena pivot näyttää kaikki tiedot kaikkien näiden kolmen taulukon (2015, 2016 ja 2017) mukana.
 • Pivot-taulukko on varustettu suodattimilla, voimme valita suodattimet haluamastasi sarakkeesta.
 • Mutta täällä on oletusarvoisesti suodatin luokalle ja myyntivuodelle, vaiheen 2b aikana olemme valinneet yhden sivun kentän vuosiksi 2015, 2016 ja 2017, näemme ne suodatinosiossa, jotka kaikki mainitaan alla olevan kuvan mukaisesti, voimme valita tiedot vastaavasti.

 • Alla olevan kuvan mukaan voimme myös suodattaa luokan ja nähdä kyseisen luokan kaikki näiden kolmen vuoden aikana myymät tiedot,

 • Jos haluat tietyn luokan myyntilaskurin, voit valita sen kategorian muualta löytyvästä suodattimesta. Jos haluat erillisen taulukon kyseiselle kategorialle, kaksoisnapsauta sitä, kyseisen luokan tiedot näytetään uudessa tiedossa arkki alla olevan kuvan mukaisesti.
 • Esimerkiksi, täällä olemme valinneet kaapelit, ja meillä on erillinen uusi kaapelitietojen arkki,
 • Alla olevan kuvan mukaan voit nähdä taulukon, joka näyttää Pivot-taulukossamme käytettävissä olevat kaikki kyseistä luokkaa koskevat tiedot.

Muistettavat asiat

 • Luodessa kääntötaulua useista arkeista on muistettava, että kääntötaulukkoon sisällytettävillä arkeilla on oltava sama sarake.
 • Täällä voit lisäksi antaa nimiä taulukolle (samat kuin olemme antaneet nimen matriisille), joten aina kun muutat arkin tietoja, sama muuttuu myös kääntötaulukossa.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Pivot-taulukkoon, jossa on useita arkkeja. Tässä olemme keskustelleet siitä, kuinka luoda Pivot-taulukko useista arkeista Excelissä yhdessä eri vaiheiden ja ladattavan Excel-mallin kanssa. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Luo aikajana Exceliin
 2. Dynaamiset taulukot Excelissä (kaava, esimerkki)
 3. Excel käynnissä yhteensä
 4. Pivot-taulukkoleikkuri | esimerkit

Luokka: