Johdatus pilvipalvelun etuihin ja haitoihin

Termi 'Cloud Computing' on nykyään hyvin muodissa. Pilvipalvelun eduissa ja haitoissa tietojen, sovellusten ja ohjelmistojen tallentamisen sijaan kiinteistöjen laitteistoissa ne tallennetaan etäpalvelimille. Tilaajat käyttävät Internetiä tiedon, sovellusten ja ohjelmistojen käyttämiseen etäpalvelimilta, ja heiltä veloitetaan siitä maksu. Käyttäjät voivat käyttää tietoja, käyttää sovelluksia / ohjelmistoja etäpalvelimelta. Paikallisia laitteita ei tarvita. Laskentapalveluita tarjoavat etäkokonaisuudet, kuten tietokannat, ohjelmistot, analytiikka ja älykkyys. Etälaitteistoon viitataan pilvinä. Sen käyttö on laajalle levinnyttä ja tarjoaa monia etuja.

Pilvilaskennan edut

1. Säästää rahaa

Sinun ei tarvitse ostaa ohjelmistoja ja laitteistoja. Ne tarjoaa pilvi. Säästät siis kustannuksia, kuten toimistotilan vuokraus, sähkö, ilmastointi, ylläpito ja toimintakustannukset. Lisäksi maksat vain käyttämistäsi palveluista. Aikaisemmin siellä oli aiemmin käyttämätöntä laitteistoa ja ohjelmistoa organisaatioille, jotka käyttivät paikallisia laitteita ja ohjelmistoja. Cloud eliminoi kyseisen liiketoiminnan osan.

2. Skaalautuva

Voit muuttaa tarvitsemiasi resursseja pilvestä ylös tai alas. Tämä ei ollut mahdollista aikaisemmin. Yritysten täytyi ostaa lisäresursseja, kun vaatimukset lisääntyivät. Kun vaatimuksia pienennettiin, heille annettiin ei-toivottuja resursseja.

3. Antaa yrityksille keskittyä ydinliiketoiminta-alueisiinsa

Aiemmin yritysten oli osoitettava henkilöstöresursseja, aikaa, rahaa ja vaivaa hallita tiloissa olevia laitteistoja. Cloud hoitaa kaikki yritysten laitteisto- ja ohjelmistoasiat. Tämän avulla yritys voi keskittyä toimialueidensa hoitoon.

4. Nopea käyttöönotto

Pilven ansiosta yrityksesi järjestelmä voi olla valmis ja käynnissä vain muutamassa minuutissa. Tämä antaa varhaisen johdon yrityksille, jotka käyttävät perinteistä tai perinteistä lähestymistapaa.

5. Kilpailuedut

Pilviä hyödyntävillä yrityksillä on strateginen etu verrattuna niihin, jotka eivät. Tämä johtuu siitä, että he voivat käynnistyä nopeasti ja heillä on uusimmat laitteistot sekä ohjelmistopalvelut.

6. Kilpaile suurempien pelaajien kanssa

Cloud luo tasavertaiset toimintaedellytykset. Pienilläkin yrityksillä on varaa siihen. Heidän ei tarvitse aluksi kuluttaa valtavaa summaa toiminnan aloittamiseksi. Pilvitilauskustannukset ovat paljon pienemmät kuin uusien ja uusimpien laitteiden sekä ohjelmistojen ostaminen suoraan.

7. Työntekijät voivat työskennellä mistä tahansa paikasta milloin tahansa

Pilvipalvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden. Vaikka toimisto olisi suljettu, työ voi jatkua. Voit työskennellä milloin tahansa ja mistä tahansa maantieteellisestä sijainnista, kunhan sinulla on Internet-yhteensopiva laite.

8. Ylivoimainen yhteistyö

Pilviteknologiayrityksen ansiosta eri paikoissa sijaitsevat henkilökunnat voivat tehdä yhteistyötä mukavasti ylläpitäen samalla korkeatasoista tietoturvaa.

9. Erinomainen varmuuskopio

Verrattuna paikalla olevaan tekniikkaan, jossa varmuuskopiointi ja palautus vievät paljon aikaa, voit tehdä varmuuskopion ja palautuksen helposti ja kätevästi pilvialustalla. Pilvipohjaisissa alustoissa on vähemmän seisokkeja. Jälkimmäinen tarjoaa nopeamman ja suhteellisen tarkan tiedonhaun sekä sovellukset.

10. Kätevä ja helppo toteutus

Pilvitekniikan avulla yritykset voivat säilyttää samat liiketoimintaprosessit pitämättä huolta taustan teknisistä ominaisuuksista.

11. Säästää toimistotilaa

Koska yrityksen tiloihin on asennettu vähimmäislaitteisto ja laitteiden ja ohjelmistojen hallintaan ja hallintaan tarvitaan vähemmän ihmisiä, säästyy huomattavasti toimistotilaa. Tämä on tärkeä etu, kun otetaan huomioon kalliiden kaupallisten kiinteistöjen korkojen nykyinen suuntaus.

12. Erinomainen turvallisuus

Pilvipalvelin hoitaa täysin tärkeän turvallisuusvastuun. Sinun ei tarvitse huolehtia tai käsitellä turvallisuutta. Pilvipalvelin asentaa uusimmat tietoturvalaitteet ja -ohjelmistot. Hän päivittää säännöllisesti myös turvallisuuspalveluita, käyttää suojauskorjauksia ja tarkistaa suojaustasoa.

Vaikka pilvi on uusin tekniikka, ja sillä on monia etuja, on tärkeää olla huomaamatta puutteita. Meidän pitäisi olla tietoisia sen haitoista.

Pilvilaskennan haitat

1. Hallinnan menetys

Valitsemalla pilvipalvelut, luovutat tietojasi ja sovelluksiasi. Olet riippuvainen pilvipalveluntarjoajasta, mikäli laitteisto- tai ohjelmisto-ongelmat ilmenevät. Palvelun nopeus ja laatu tällaisissa tilanteissa eivät välttämättä vastaa odotuksiasi.

2. Pilvipalveluiden häiriöt

Tietoverkkohyökkäyksen, sähkökatkoksen tai Internet-yhteyden menetyksen tapauksessa pilvipalveluntarjoajan loppupuolella yrityksesi voi kärsiä ei-toivotuista seisokkeista.

3. Pilvimyyjän sulkemiskauppa

On mahdollista, että pilvipalveluntarjoajasi lopettaa liiketoiminnan tai muuttaa liiketoiminta-aluetta. Yrityksesi lakkaa toimimasta tässä tilanteessa. Sinun on nopeasti löydettävä toinen pilvipalvelujen tarjoaja, joka on pätevä ja luotettava.

4. Mahdollinen turvallisuusuhka

Hakkerit kohdistavat tällä hetkellä korkean profiilin verkkosivustoja, kuten tunnettujen pilvipalvelujen tarjoajien sivustoja. Sinulla ei ole hallintaa tietojen, sovellusten ja ohjelmistojen turvallisuuteen. Voit myös kärsiä tappioita ja seisokkeja, jos pilvipalveluntarjoajasi turvallisuutta rikotaan.

5. Myyjän lukitus

Jos siirrytään nykyiseltä alustalta toiselle pilvialustalle, saatat kohdata suuria ongelmia, koska nämä kaksi alustoa voivat olla aivan erilaisia. Haasteisiin voi kuulua tuen puute, kokoonpanokysymykset ja ylimääräiset kustannukset.

6. Väärä palveluntarjoajan valinta

Jos et ole suorittanut kotitehtäviäsi hyvin tai pyytänyt luotettavia referenssejä valitessasi sopivaa pilvipalvelujen tarjoajaa, saatat olla vaikeuksissa. Palvelun laatu ei ehkä ole yhtä toivottavaa tai tiettyjä pilvipalvelujen ominaisuuksia ei välttämättä tarjota. Tämä voi vaikuttaa koko liiketoiminnan tai sen osan toimintaan tai toimintoihin.

7. Riittämätön tuki

Jotkut pilvipalveluntarjoajat eivät pysty tarjoamaan riittävää tukea asiakkailleen. Lisäksi he pyytävät sinua lähettämään usein kysytyt kysymykset teknisistä ongelmista, jotka ovat vaikeita tehtäviä muille kuin teknisille henkilöille.

johtopäätös

Vaikka pilvipalvelulla onkin hyviä ja huonoja puolia, se on kaiken kaikkiaan hyödyllisempää kuin haitallista. Tee tutkimuksesi varmistaaksesi, että valitset hyvän ja luotettavan pilvipalveluntarjoajan. Pilvipalveluun tehtävien investointien tulisi olla pitkällä aikavälillä, ja pilvipalvelun verkkotunnuksen odotetaan kehittyvän edelleen tulevaisuudessa.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas pilvipalveluiden eduista ja haitoista. Tässä keskustellaan yksityiskohtaisesti johdannosta pilvipalveluiden eduista ja haitoista. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

  1. Pilvilaskennan haasteet
  2. Pilvilaskennan riskit
  3. Pilvilaskennan työkalut
  4. Pilvilaskennan edut
  5. Mikä on pilvitekniikka?

Luokka: