Ruby On Rails -kieli -

Oletko koskaan kuullut Ruby on Rails -kielestä? Jos olet kiinnostunut verkkokehityksestä tai olet tutkinut sitä jonkin aikaa, on todennäköistä, että olet kuullut siitä. Se on yksinkertaisesti sanottuna suosittu kieli web-kehitykseen. Jos olet kokenut tai orastava web-kehittäjä, joka on kiinnostunut Ruby on Rails-kielestä, tämä saattaa olla hyvä lähtökohta matkallesi tähän ihanaan kieleen.

Saatat olla perehtynyt myös muihin web-kehitysmuotoihin, kuten PHP, Perl, Java, Python. Täältä saat johdannon Ruby on Rails -kielestä ja ymmärrät sekä Rubyn että Railsin perusteet. Kyllä, ne ovat kaksi eri asiaa, ja pääsemme siihen hetkessä.

Ruby on Railsin kielen historia

Ruby on Rails -kieltä kehitettiin jo vuonna 2004, David Heinemeier Hansson, joka valitsi silloin suhteellisen hämärtyvän Ruby-nimisen ohjelmointikielen, koska hän ajatteli, että Java ja PHP eivät olleet riittävän joustavia tai tehokkaita. Hän kehitti oman verkkosivustojensa kehityskehyksen Rails käyttämällä Rubyä, joka perustuu yksinkertaisiin, olemassa oleviin ja todistettuihin ideoihin sen sijaan, että käyttäisi aivan uusia, kokeellisia. Ruby on Rails -kielen menestys on pitkälti ollut, koska se perustuu näihin vakiintuneisiin paradigmoihin.

Mikä on Ruby on Rails -kieli?

Se on malli-näkymä-ohjainmalliin perustuva kehys, joka jakaa sovelluksen kolmeen osaan:

Malli:

Mallit ovat liiketoimintaobjekteja, jotka kuvaavat sovelluksesi ratkaiseman ongelman käyttäytymistä tai rakennetta. Niitä tukee tyypillisesti olosuhteiden kartoituskehys, joka säilyttää kohteesi takaosan tietokantaan.

view:

Näkemykset ovat pohjimmiltaan malleja, jotka tuottavat tietoja käyttäjälle, ja sovelluksesi esittelyosien logiikkaa.

ohjain:

Sen ytimessä on vain ohjain, joka käsittelee asiakaspyyntöjä, aloittaa muutokset malleissa ja laukaisee mallien renderoinnin.

Joten yksinkertaisesti sanottuna, malli on taustaohjelmasi toiminto, näkymä on malli ja edustava näkökohta, jonka käyttäjä näkee, ja ohjain päättää mitä tekee mitä ja milloin. Kiskot keskittyvät tekemään asioita tietyllä tavalla ja virtaviivaistamaan sen elementtejä tällä tavalla. Joten jos päätät rakentaa Railsille, sinun on tehtävä se Rails-tavalla. Voisit tehdä asioita eri tavalla, mutta se voi olla hieman hankala. Kaiken tämän vuoksi lähestymistavassa se vaikuttaa melko rajalliselta, mutta tosiasia on, että tämä tapa on oikeastaan ​​samanlainen kuin mitä useimmat ohjelmoijat tekevät. Itse asiassa Rails kehitettiin ensin ohjelmoijan tuottavuudelle, ei suoran suorituskyvyn sijasta.

Tämä tarkoittaa tietysti myös, että se voi olla hiukan hitaampi kuin vertailukelpoiset pinot esimerkiksi Pythonissa tai PHP: ssä. Nyt, jotta voit käyttää tätä, sinulla on oltava jotkut asiat jo asennettuna:

 • Uusin versio Rubysta
 • RubyGems-pakkausjärjestelmä, joka toimitetaan Rubyn mukana
 • Toimiva SQLite3-tietokannan asennus

  Suositellut kurssit

  • Online-ilmainen Python-koulutus
  • Täydellinen ilmainen ohjelmistojen testauskurssi
  • Ilmainen Java-ohjelmointikoulutus
  • Suorita PERL-kurssi

Vaiheittainen opas uuden Rails-projektin tekemiseen:

Nyt päästään kaiken lihaan. Luo esimerkki sovellus Ruby on Rails -kielellä noudattamalla alla annettuja vaiheita yksi kerrallaan. Tässä esimerkkihakemus on yksinkertainen weblog (blogi). Ennen kuin aloitat, sinulla on oltava Rails asennettuna järjestelmään. Järjestelmästäsi seuraavissa esimerkeissä käytetään $ edustamaan päätekehotetta. Järjestelmäsi saattaa näyttää sen eri tavalla. Ruby on Windows-kiskoilla, kehote olisi C: \ source_code>.

Vaihe # 1: Ruby on Rails -kielen asennus

Saatavana on paljon työkaluja Ruby on Rails- tai Ruby-ohjelmiston nopeaan asentamiseen järjestelmään. Jos käytät Mac OS X -käyttöjärjestelmää, voit käyttää Tokaidoa. Ruby-kiskot Windows-käyttäjille, Rails Installer on hyvä valinta.

Aloita avaamalla komentorivikehote. Valitse Käynnistä-valikosta Suorita ja kirjoita cmd.exe, jos olet Windowsissa tai avaa Terminal.app, jos käytät Mac OS X: tä. Kuten SQLite3: ssa, monissa UNIX-kaltaisissa järjestelmissä on hyväksyttävä versio. Windows-käyttäjät ja muut, joilla ei ole SQLite3: ta, voivat asentaa sen SQLite3-verkkosivustolta. Nyt tarkista, että olet molemmat asentanut:

$ rubiini –v

Tämän pitäisi palauttaa sinulle asennettu Rubyn versio.

$ sqlite3 -versio

Tämän pitäisi palauttaa sinulle asennettu SQLite3-versio.

Nyt on aika asentaa Rails käyttämällä RubyGemsin gem install -komentoa:

$ helmi asentaa kiskot

Kirjoita nyt seuraava tarkistaaksesi asennuksen:

$ rails –versio

Tämän pitäisi palauttaa asennetun Rails-version versio, ja olet valmis jatkamaan.

Vaihe 2: Sovelluksen luominen

Nyt kun olet asettunut kaikki Ruby on Rails-ohjelmointikielelle ja SQLite3: lle, on aika aloittaa sovelluksen luominen. Railsillä on paljon "generaattoreiksi" kutsuttuja skriptejä, jotka on suunniteltu helpottamaan kehitystä. Nämä generaattorit luovat kaiken tarvittavan työn aloittamiseksi. Yksi tällainen generaattori on 'uusi sovellusgeneraattori'. Tämä tarjoaa tarvittavan perustan uuden Rails-sovelluksen tekemiselle, jotta sinun ei tarvitse kirjoittaa sitä itse.

Tämän generaattorin käyttämiseksi sinun on avattava pääte ja navigoitava hakemistoon, josta voit luoda tiedostoja. Kun olet siellä, sinun on kirjoitettava seuraava:

$ rails uuden blogin

Tämä luo Rail-sovelluksen nimeltä 'Blogi' blogihakemistoon. Kaikki Gemfilessä mainitut helmi-riippuvuudet asennetaan jo hakemistoon valmiiksi pakatun kimpun avulla. Näet nämä komentorivivalinnat suorittamalla kiskot new –h-komennon.

Kun blogisovellus on tehty, vaihda sen kansioon:

$ cd-blogi

Blogihakemistossa on useita automaattisesti luomia kansioita ja tiedostoja, ja se tekee Rails-sovelluksen rakenteen. Suurin osa tästä ruby ​​on rails-ohjelmointikielen opetusohjelmasta tapahtuu sovelluskansiossa, mutta tässä on nopea katsaus siihen, mitä kukin kansio tekee:

 1. Sovellus: tämä sisältää sovelluksen ohjaimet, näkymät, mallit, auttajat, omaisuuden ja lähettäjät
 2. Roskakori: Tässä kansiossa on kiskot-skripti, joka käynnistää sovelluksen, ja muut komentosarjat, joita käytetään sovelluksen asettamiseen, käyttöönottoon tai ajamiseen
 3. Määritä: tässä kansiossa on sovellustietokanta, reitit ja paljon muuta.
 4. ru: tämä on telinepohjaisten palvelimien telinekokoonpano, jota käytetään sovelluksen käynnistämiseen
 5. Db: tällä on tietokantakaavasi ja tietokannan siirrot
 6. lukitus: näiden tiedostojen avulla voit määrittää tarvittavat helmi-riippuvuudet Rails-sovelluksellesi. Bundler-helmi käyttää niitä.
 7. Lib: nämä ovat laajennettuja sovellusmoduuleja
 8. Loki: nämä ovat sovelluslokitiedostot
 9. Julkinen: Ainoa maailman näkemä kansio, joka sisältää käännetyt varat ja staattiset tiedostot
 10. Rakefile: tämä tiedosto lataa ja etsii komentoriviltä ajettavat tehtävät, ja tehtävät määritetään Rails-komponenttien avulla. Voit lisätä omia tehtäviä lisäämällä tiedostoja lib / tehtävien hakemistoon sen sijaan, että muokkaat olemassa olevia Rakefiles-tiedostoja.
 11. doc: Tämä on käyttöohje, jota voit muokata omaan sovellukseesi
 12. Testi: siinä on testilaitteita, kuten yksikkötestejä ja kiinnittimiä
 13. Tmp: he ovat maksaneet, välimuistin ja istunnotiedostot
 14. Myyjä: tähän kohtaan kolmannen osapuolen koodi menee

Vaihe 3: Aloittaminen

Aloitetaan asettamalla teksti nopeasti nopeasti. Sinun on ensin asennettava Rails-sovelluspalvelimesi käyttöönottoon. Näin teet sen:

Verkkopalvelimen käynnistäminen

Sinulla on tosiasiallisesti jo toimiva sovellus määritetty, mutta sinun on käynnistettävä Web-palvelin kehityskoneellasi sen käynnistämiseksi. Voit tehdä tämän suorittamalla seuraavan komennon blogihakemistossa:

$ bin / kiskopalvelin

Jos ajat Ruby-kiskoilla Windows-käyttöjärjestelmälle, sinun on välitettävä roskakorikansion skriptit suoraan Ruby-bin / rails-palvelimelle. JavaScriptin tai CoffeeScriptin omaisuuden pakkaamiseksi sinun on ensin oltava JavaScript-käyttöaika järjestelmässäsi. Jos sinulla ei ole käyttöaikaa, näet ExtJS-virheen, kun kokoat sisältöä. Windows- ja Mac OS X -laitteet ovat yleensä asennettu ajonaikaisesti.

ExeJS: n suorittaminen käynnistää web-palvelimen WEBrick, joka on oletuksena hajautettu palvelin Rubyn kanssa. Voit nähdä sovelluksesi toiminnassa avaamalla selaimen ja siirtymällä kohtaan http: // localhost: 3000.org. Näet Rails-oletus-tietosivun täältä:

Pysäytä web-palvelin käyttämällä pääteikkunan Ctrl + C-näppäimiä. Sinun pitäisi voida nähdä komentorivikohdistin, jos palvelin on pysähtynyt. Rautatie kehitystilassa ei yleensä vaadi palvelimen uudelleenkäynnistystä. Palvelin noutaa yleensä kaikki tiedostoihin tehdyt muutokset automaattisesti.

Näet tietosivu on ensimmäinen testi uudelle sovelluksellesi. Se varmistaa, että kaikki tarvittavat työkalut ja ohjelmistot on määritetty oikein. Kaikki on oikeassa paikassa. Voit myös löytää yhteenvedon sovellusympäristöstäsi valitsemalla Tietoja sovelluksen ympäristöstä -linkin.

Vaihe 4: Seuraava vaihe

Seuraava askel on nyt saada Rails sanomaan 'Hello', jota varten tarvitaan ohjain ja näkymä. Ohjain vastaanottaa sovelluspyyntöjä, joiden reititystä käytetään määrittämään ohjain, joka saa erityisiä pyyntöjä. Monissa tapauksissa kullakin ohjaimella on enemmän kuin yksi reitti, ja reitit voivat palvella myös erilaisia ​​toimintoja tiedon keräämiseksi kuvan esittämistä varten. Näkymän tarkoituksena on näyttää tiedot käyttäjän helposti ymmärrettävässä muodossa. Muista, että tiedot kerätään rekisterinpitäjään eikä näkymää; näkymä näyttää vain tietoja. Näytä mallit on kirjoitettu sulautettuihin Ruby- tai eRuby-tiedostoihin oletuksena. Tämä kieli käsitellään Rails-sovelluksessa pyyntöjaksolla ennen sen lähettämistä katsojalle.

Uuden ohjaimen luominen edellyttää, että ajat ohjaimen generaattorin ja nimeä se tervetulleeksi toiminnolla nimeltä "hakemisto". Tässä on koodi tämän määrittämiseen:

$ bin / kiskot luovat ohjaimen tervetuloa hakemiston

luo sovellus / ohjaimet / welcome_controller.rb

reitti saada 'tervetuloa / hakemisto'

vedota erb

luo sovellus / näkymät / tervetuloa

luo sovellus / näkymät / tervetuloa / hakemisto.html.erb

kutsu testiyksikkö

luo testi / ohjaimet / welcome_controller_test.rb

kutsu auttaja

luo sovellus / auttajat / welcome_helper.rb

vedota omaisuuteen

vedota kahviin

luo sovellus / omaisuus / javascript / welcome.js.coffe

kutsu scss

luo sovellus / omaisuus / tyylitaulukot / welcome.css.scss

Pidä kirjaa ohjaimen ja näkymän sijainnista, koska se on tärkeää tietoa. Avaa nyt sovellus / Views / welcome / index.html.erb-tiedosto tekstieditorissa ja poista kaikki olemassa olevat koodit. Korvaa se vain tällä:

Hei, Rails!

Tässä vaiheessa sinun on nyt määritettävä Rails näyttämään Hello-viestiä kun haluat. Tässä esimerkissä sen on keksittävä, kun vierailet osoitteessa http: // localhost: 3000.org. Seuraavaksi sinun on kerrottava Railsille todellisen kotisivusi sijainti. Voit tehdä tämän avaamalla config / route.rb-tiedoston tekstieditorissa ja kirjoittamalla seuraava:

Rails.application.routes.draw tehdä

hanki 'tervetuloa / hakemisto'

Juuri nyt avattu tiedosto on sovelluksesi reititiedosto, joka sisältää merkinnät verkkotunnuskohtaisella kielellä, joka kertoo kuinka Rails yhdistää pyynnöt toimintoihin ja ohjaimiin. Tiedostossa on useita näytereittejä kommentoiduilla riveillä. Etsi juuri alkava rivi ja poista kommentti. Sen pitäisi olla samanlainen kuin seuraava:

juuri 'tervetuloa # hakemisto'

Käynnistä nyt web-palvelin uudelleen, jos pysäytit sen, ja siirry localhost URL-osoitteeseen. Sinun pitäisi nähdä juuri kirjoittamasi Hello-viesti.

Vaihe # 5: Eteenpäin

Nyt on aika tehdä jotain hieman monimutkaisempaa. Teet nyt uuden resurssin Blog-sovelluksessa. Resurssi on kokoelma vastaavia artikkeleita tai esineitä. Resurssien kohteiden luominen, lukeminen, päivittäminen ja tuhoaminen kutsutaan CRUD-operaatioiksi. Kiskoilla on resurssimenetelmä tavallisen REST-resurssin ilmoittamiseksi. Näin teet sen:

Rails.application.routes.draw tehdä

resurssit: artikkelit

juuri 'tervetuloa # hakemisto'

pää

Jos käytät bin / rake-reittejä, huomaat, että siinä on jo reittejä REST-vakiovaihtoehtoihin. Näet myös, että Rails on jo päätellyt muodostetun artikkelin ja hyödyntänyt erotuksia.

$ bin / rake -reitit

Etuliite Verbi URI-malliohjain # Toimi

artikkelit GET /artikkelit(.:muoto) artikkelit # hakemisto

POST /artikkelit(.:muoto) artikkeleita # luoda

new_article GET /articles/new(.:format) artikkelit # uusi

edit_article GET /articles/:id/edit(.:format) artikkelit # edit

artikkeli GET /artikkelit/:id(.:muoto) artikkelit # show

PATCH /artikkelit/:id(.:muoto) artikkeleita # päivitys

PUT /artikkelit/:id(.:muoto) artikkelit # päivitys

POISTA /artikkelit/:id(.:muoto) artikkelit # tuhoa

juuri GET / tervetuloa # hakemisto

Johtopäätös-rubiini kiskojen kielellä

Kiskot on suunniteltu helpottamaan verkkosovellusten ohjelmointia olettamalla tietyt asiat, jotka jokaisen kehittäjän on aloitettava. Voit kirjoittaa sovelluksen Railsiin vähemmällä koodauksella, suorittaen samalla enemmän kuin muut kehykset tai kielet. Rails-filosofialla on kaksi pääperiaatetta:

Älä toista itseäsi:

Älä toista itseäsi tai DRY on ohjelmistokehitysperiaate, jonka mukaan "jokaisella tiedolla on oltava yksi, yksiselitteinen, arvovaltainen esitys järjestelmässä". Tämä tarkoittaa, että et kirjoita samaa koodia uudestaan ​​ja uudestaan. Se tekee koko ohjelmasta vähemmän viallisen ja laajennettavan ja ylläpidettävän.

Kokoonpanon yleissopimus:

Muistatko kun mainitsimme Rails Way -sovelluksen? Rails olettaa, että oma tapa yhdistää verkkosovellustoiminto on paras tapa tehdä asioita. Se ei ole näiden yleissopimusten mukainen, joten sinun ei tarvitse määritellä kaikkia ja kaikkea kokoonpanotiedostojen avulla.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Ruby on Rails -kielelle? Aloittelijana tämä 5 vaiheen opas olisi erittäin hyödyllinen aloittamisessa verkkokehityksessä. Nämä ovat seuraavat ulkoiset linkit, jotka liittyvät rubiinin kiskojen kieleen.

 1. Java vs Node JS - 8 hämmästyttävää vertailua
 2. Ruby vs. Ruby On Rails Suurimmat erot
 3. Rails vs PHP - Hyvä, paha ja ruma (vertailu)
 4. Amazing Guide for Ruby vs Node