Tässä opetusohjelmassa esittelen sinulle kuinka luoda päällekkäiset kirjaimet -tehoste Photoshopissa väreillä, jotka sekoittuvat toisiinsa, missä kirjaimet limittyvät! Kuten näemme, tämä ei ole vain hauska ja värikäs tehoste, vaan myös erittäin helppo luoda. Lisäämme vain tekstiä, muuntamme kirjaimet muodoiksi, vaihdamme jokaisen kirjaimen värin ja siirrämme sitten kirjaimet lähemmäksi toisiaan päällekkäin. Värien sekoittamiseksi päällekkäisillä alueilla käytämme yhtä Photoshopin kerrossekoitustiloista. Katsotaan miten se toimii!

Tässä on se, miltä lopullinen "päällekkäiset kirjaimet" -tehoste näyttää, kun olemme valmiit:

Lopullinen vaikutus.

Aloitetaan!

Päällekkäisen tekstin luominen Photoshopissa

Käytän Photoshop CC: tä, mutta jokainen vaihe on täysin yhteensopiva Photoshop CS6: n kanssa.

Vaihe 1: Luo uusi asiakirja

Aloita luomalla uusi Photoshop-asiakirja. Siirry valikkopalkin Tiedosto- valikkoon ja valitse Uusi :

Siirry kohtaan Tiedosto> Uusi.

Aseta Uusi asiakirja -valintaikkunassa Leveys arvoon 1600 pikseliä, Korkeus 800 pikseliin, Tarkkuus arvoksi 72 pikseliä / tuuma ja Taustosisällön arvoksi Valkoinen . Sulje valintaikkuna ja luo uusi asiakirja napsauttamalla Luo tai OK (riippuen käyttämästäsi Photoshop-versiosta):

Uuden asiakirjan asetusten määrittäminen.

Vaihe 2: Lisää teksti

Valitse kirjoitustyökalu työkaluriviltä:

Tyyppityökalun valitseminen.

Valitse fontti Asetukset-palkista. Paksummat fontit toimivat yleensä parhaiten tätä vaikutusta varten. Käytän Avenir Next Bold -sovellusta . Aseta tyyppikokoksi 72 pt . Muutamme tekstin kokoa lisäyksen jälkeen, mutta se antaa meille suurimman esiasetetun koon aluksi:

Fontin ja tyypin koon valitseminen.

Varmista, että tyyppisi väri on asetettu mustaksi, jotta näemme tekstin valkoisen taustan edessä. Jos sitä ei ole asetettu mustaksi, paina näppäimistön kirjainta D nollataksesi sen. Valitsemme kullekin kirjaimelle eri värit sen jälkeen, kun olemme muuntaneet tekstin muotoihin:

Valintapalkin värimalli näyttää nykyisen tyypin värin.

Napsauta asiakirjan sisällä ja lisää teksti. Kirjoitan sanan "VÄRITÖN":

Alkuperäisen tekstin lisääminen asiakirjaan.

Hyväksy teksti napsauttamalla valintaikkunassa olevaa valintamerkkiä :

Napsauta valintamerkkiä.

Vaihe 3: koon muuttaminen ja siirrä teksti Free Transform -sovelluksella

Voit muuttaa tekstin kokoa siirtymällä Muokkaa- valikkoon ja valitsemalla Vapaa muuntaminen :

Siirry kohtaan Muokkaa> Vapaa muuntaminen.

Photoshop asettaa Free Transform -ruudun ja käsittelee tekstiä. Voit muuttaa sen kokoa pitämällä Shift- näppäintä painettuna napsauttaessasi ja vetäessäsi mitä tahansa kulmakahvoista . Pidä Vaihto-näppäintä vetäessäsi lukitsee kirjainten alkuperäiset muodot, jotta et vääristä niitä. Varmista, että kun olet valmis, vapautat hiiren painikkeen ensin ja vapautat sitten Vaihto-näppäimen. Muutoin saat odottamattomia tuloksia.

Siirrä teksti asiakirjan keskelle napsauttamalla ja vetämällä Free Transform -ruudun sisällä. Kun olet tyytyväinen tekstin kokoon ja sijaintiin, paina näppäimistön Enter (Win) / Return (Mac) poistuaksesi Free Transform -sovelluksesta:

Vedä kulmakahvaa pitämällä Shift-näppäintä tekstin koon muuttamiseksi.

Vaihe 4: Muunna teksti muodoiksi

Tasot-paneelissa teksti ilmestyy uudelle tyyppikerrokselle taustakerroksen yläpuolelle:

Tasot-paneeli, joka näyttää uuden tyyppikerroksen.

Meidän on muutettava kirjeemme muotoiksi. Kun Tyyppi-taso on valittu, mene ylös valikkorivin Tyyppi- valikkoon ja valitse Muunna muotoon :

Siirry kohtaan Tyyppi> Muunna muotoon.

Takaisin Tasot-paneelissa Tyyppi-taso on nyt Muoto-taso, mikä tarkoittaa, että tekstiä ei enää voi muokata:

Tyyppikerros on nyt muotokerros.

Ja asiakirjassa näemme polkujen ääriviivat kirjeiden ympärillä, ilmoittaen meille, että teksti on itse asiassa muoto:

Teksti on muunnettu muotoon.

Aiheeseen liittyviä: Kuvien piirtäminen Photoshopissa

Vaihe 5: Siirrä jokainen kirjain omaan tasoonsa

Päällekkäin kirjaimet ja sekoittaen niiden värit yhteen, meidän on asetettava jokainen kirje erilliselle kerrokselle. Tartu Polunvalintatyökalu (musta nuoli -työkalu) työkaluriviltä:

Polunvalintatyökalun valitseminen.

Siirry sitten Photoshop CC: ssä Asetukset-palkkiin ja vaihda Valitse-asetukseksi Kaikki tasot . Tämä helpottaa yksittäisten kirjainten valitsemista. Photoshop CS6: ssa tämä vaihtoehto ei ole käytettävissä, mutta voit silti valita kirjaimet yhtä helposti:

Muutetaan "Valitse" "Kaikki tasot" (vain Photoshop CC).

Napsauta takaisin asiakirjaikkunassa napsauttamalla valkoisen taustan kohtaa minkä tahansa kirjainten valinnan poistamiseksi. Napsauta sitten ensimmäistä kirjainta vasemmalla valitaksesi sen. Polun ääriviivat ilmestyvät uudelleen vain yhden kirjaimen ympärille:

Sanan ensimmäisen kirjaimen valitseminen.

Jos haluat siirtää yhden kirjaimen omaan tasoonsa, siirry Taso- valikkoon, valitse Uusi ja valitse sitten Muotoinen kerros Leikkaa kautta (muista valita Leikkaa eikä Kopioi). Tai nopeampi tapa (ja suosittelen tätä vaikutusta) on painaa näppäimistön Shift + Ctrl + J (Win) / Shift + Command + J (Mac):

Siirry tasoon> Uusi> Muotokerros leikkauksen kautta.

Se ei näytä siltä, ​​että mitään olisi tapahtunut, mutta Tasot-paneelissa näemme nyt, että ensimmäinen kirjain on siirretty omaan muotokerrokseensa alkuperäisen yläpuolelle:

Ensimmäinen kirjain on siirretty omaan tasoonsa.

Jatka kirjeiden siirtämistä omiin kerroksiin

Jos haluat siirtää jäljellä olevat kirjaimet omiin erillisiin tasoihinsa, napsauta kirjainta Polunvalintatyökalulla ja valitse se (Photoshop CS6: ssa sinun on kaksoisnapsautettava). Sitten paina Shift + Ctrl + J (Win) / Shift + Command + J (Mac) leikataksesi kirje alkuperäisestä muotokerroksesta omaan kerrokseen. Jatka kirjainten läpi kulkemista yksi kerrallaan vasemmalta oikealle, kunnes jokainen on erillisellä kerroksella. Kun saavut viimeisen kirjeen oikealla puolella, voit vain jättää sen, koska se on ainoa alkuperäisessä muotokerroksessa jäljellä oleva kirjain:

Tasot-paneeli, joka näyttää jokaisen sanan kirjaimen nyt omalla kerroksellaan.

Vaihe 6: Vaihda kirjainten sekoitustila kertomiseksi

Muutamassa hetkessä aiomme muuttaa jokaisen kirjaimen värin ja siirtää kirjaimia lähemmäksi toisiaan niin, että ne ovat päällekkäin. Koska haluamme, että päällekkäisten alueiden värit sulautuvat toisiinsa, meidän on vaihdettava kunkin muotokerroksen sekoitustila. Photoshop antaa meille mahdollisuuden muuttaa nopeasti sekoitusmoodia useille kerroksille kerralla.

Napsauta yläkerrosta Tasot-paneelissa valitaksesi se. Valitse sitten myös muut muotokerrokset pitämällä Shift- näppäintä painettuna ja napsauttamalla alkuperäistä muotokerrosta suoraan taustakerroksen yläpuolella:

Valitaan kaikki kirjaimet kerralla.

Vaihda Tasot-paneelin vasemmassa yläkulmassa oleva sekoitustila Normaali-tilaan Kerro . Näemme Kerto-sekoitusmoodin vaikutuksen heti, kun alamme päällekkäin kirjaimet:

Muutetaan muotokerrosten sekoitusmuoto kerrokseksi.

Vaihe 7: Sijoita muotokerrokset tasoryhmään

Vaikka muoto-tasot on valittu, asetetaan ne kerrosryhmään. Napsauta Tasot-paneelin oikeassa yläkulmassa olevaa valikkokuvaketta :

Tasot-paneelivalikon avaaminen.

Valitse sitten uusi ryhmä kerroksista :

Uuden ryhmän valitseminen Tasot-valikosta.

Nimeä ryhmä Uusi ryhmä tasoista -valintaikkunassa "Kirjeet" ja napsauta sitten OK:

Kerrosryhmän nimeäminen.

Takaisin Tasot-paneelissa Muoto-tasot näkyvät nyt ryhmässä nimeltä "Kirjeet". Kierrä ryhmä auki napsauttamalla kansiokuvakkeen vasemmalla puolella olevaa kolmiota:

Ryhmän sisällä olevien muotokerrosten tarkasteleminen.

Vaihe 8: Vaihda kunkin kirjaimen väri

Muutetaan kunkin kirjaimen väri. Aloitamme vasemmalla olevalla ensimmäisellä kirjaimella. Kaksoisnapsauta Tasot-paneelin ylimmän muotokerroksen pikkukuvaa :

Kaksoisnapsauta muodon yläkerroksen pikkukuvaa.

Tämä avaa Photoshopin värinvalitsimen . Valitsen vaaleansinisen. Jos haluat käyttää samaa väriä, jota käytän, aseta R- arvoksi 30, G- arvoksi 117 ja B- arvoksi 197 :

Vaaleansinisen valitseminen sanan ensimmäiselle kirjaimelle.

Sulje värinvalitsin napsauttamalla OK, ja ensimmäinen kirjain näkyy uudessa värinsä:

Ensimmäinen kirjain on nyt vaaleansininen.

Vaihda toisen kirjaimen väri kaksoisnapsauttamalla sen pikkukuvaa Tasot-paneelissa:

Kaksoisnapsauta toisen muotokerroksen pikkukuvaa.

Valitse toinen väri värinvalitsimessa. Valitsen vihreän asettamalla R arvoon 25, G arvoon 161 ja B arvoon 53 :

Vaaleanvihreä valitseminen toiselle kirjaimelle.

Napsauta OK, ja nyt toinen kirjain näkyy vihreänä (tai valitsemasi värin mukaan):

Kaksi väriä alas, kuusi mennä.

Jäljellä olevien kirjainten värin vaihtaminen

Jatka sanan kunkin kirjaimen värin muuttamista kaksoisnapsauttamalla sen pikkukuvaa Tasot-paneelissa ja valitsemalla uusi väri Värivalinnasta. Kolmannelle kirjaimelle (" L ") valitsen keltaisen ( R = 255, G = 190, B = 0 ), ja neljännen kirjaimen (" O ") kanssa käytän magentaa ( R = 158)., G = 33, B = 150 ). "R ": lle käytän oranssia ( R = 244, G = 99, B = 36 ) ja " F ": lle valitsen kirkkaan vaaleanpunaisen ( R = 243, G = 43, B = 104 ).

Vaihdan toisen viimeisen kirjaimen (" U ") samalle siniselle, jota käytin ensimmäiselle kirjaimelle ( R = 30, G = 117, B = 197 ). Ja lopuksi, käytän samaa keltaista viimeisessä kirjaimessa (" L "), jota käytin kolmannessa kirjaimessa ( R = 255, G = 190, B = 0 ):

Jokainen kirje on nyt eri väriä.

Vaihe 9: Lisää kaltevuus tasoryhmään

Teksti näyttää ehdottomasti värikkäämmältä, mutta voimme parantaa värejä vielä lisäämällä kaltevuuden itse kerrosryhmään. Napsauta Tasot-paneelin yläosassa olevaa "Kirjeet" -ryhmäryhmää valitaksesi sen:

Kerrosryhmän "Kirjeet" valitseminen.

Napsauta sitten Tasot- tyylit- kuvaketta ("fx" -kuvake) Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Tasotyylit-kuvaketta.

Valitse luettelosta Gradient Overlay :

Gradient Overlay -vaihtoehdon valitseminen.

Tämä avaa Photoshopin Layer Style -valintaikkunan, joka on asetettu Gradient Overlay -asetuksiin. Napsauttamalla kolmiota vieressä olevan kaltevuusvärin vieressä, avaa Gradient Picker . Valitse sitten Musta, Valkoinen kaltevuus kaksoisnapsauttamalla sen pikkukuvaa (kolmas vasemmalta, ylärivi):

Mustavalkoisen kaltevuuden valitseminen.

Aseta sekoitustilaksi Peittokuva, Peittokyky 100%: iin, Tyyli Lineaariseksi ja Kulma 90 asteeseen ja napsauta sitten OK:

Gradient Overlay -vaihtoehdot.

Soveltamalla mustavalkoinen gradientti suoraan kerrosryhmään ja asettamalla sen sekoitusmoodiksi Overlay muuttaa kunkin kirjeen tasaisen värin kaltevuudeksi, jolloin värisävy on vaaleampi yläreunassa ja tummempi sävy alareunassa:

Gradient-kerroksen lisääminen ryhmään on nopea tapa muuttaa tasaiset värit kaltevuuksiksi.

Liittyy: Kuinka tehdä kaltevuuksia Photoshopissa

Vaihe 10: Valitse Siirrä-työkalu ja aseta se Automaattisen tason valintaan

Tässä vaiheessa tarvitaan vain siirtää kirjaimia lähemmäksi toisiaan niin, että ne limittyvät. Valitse Siirrä työkalu työkaluriviltä:

Siirrä-työkalun valitseminen.

Varmista sitten Asetukset-palkissa, että Automaattinen valinta on käytössä (valittu) ja että sen asetukseksi on Kerros, ei Ryhmä. Tämän avulla voimme valita jokaisen kirjeen napsauttamalla sitä:

Automaattisen valinnan kytkeminen päälle ja asettaminen tasolle.

Vaihe 11: Vedä kirjaimet yhteen niin, että ne ovat päällekkäin

Napsauta kirjainta Siirrä-työkalulla valitaksesi sen. Kirjeen Muoto-kerros korostuu Tasot-paneelissa. Vedä sitten kirjain vieressä olevaan kirjeeseen, kunnes osa kirjaimista on päällekkäin. Pidä Shift-näppäintä vetäessäsi helpottaaksesi vetämistä suoraan poikki. Olen napsauttanut toista kirjainta (vihreä ”O”) ja vetänyt sen hieman ja hieman ensimmäiseen kirjaimeen (“C”). Huomaa, että alueilla, joissa kaksi kirjainta ovat päällekkäin, kunkin kirjaimen värit sekoittuvat toisiinsa:

Napsauta kirjainta valitaksesi sen, vedä se sitten osan vieressä olevasta kirjeestä.

Napsautan kolmatta kirjainta ("L") valitakseni sen ja vedän sen sitten vasemmalle pitäen Shift-näppäintä painettuna, kunnes osa siitä on päällekkäin kirjaimen "O" kanssa. Muista napsauttaa kerran valitaksesi kirjain ensin, vapauttaa hiiren painike ja napsauttaa sitten toisen kerran vetääksesi sen yli, muuten valitset ja siirrät kaksi kirjainta kerralla. Toisin sanoen, varmista, että siirrettävän kirjaimen Muoto-taso on korostettu Tasot-paneelissa ennen kuin siirrät sitä:

Päällekkäinen tekstitehoste on muotoutumassa.

Jos valitset vahingossa kaksi kirjainta kerralla, siirrä viimeinen vaihe painamalla Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac). Poista kirjainten valinta napsauttamalla mitä tahansa valkoisen taustan kohtaa ja napsauta sitten kirjainta, jonka haluat valita se.

Jäljellä olevien kirjainten siirtäminen

Jatka jäljellä olevien kirjainten vetämistä yhteen, kunnes ne kaikki ovat päällekkäin. Muista taas napsauttaa kerran kirjainta valitaksesi se, vapauttaa hiiren painike ja napsauttaa sitten toista kertaa siirtääksesi sitä. Voit myös piilottaa kirjaimia vasemmalle ja oikealle näppäimistön vasemmalla ja oikealla nuolinäppäimellä . Tässä on tulokseni päällekkäin jäljellä olevien kirjainten kanssa. Ainoa ongelma on, että siirrettyäsi kirjaimet lähemmäksi toisiaan, sana näyttää nyt liian pieni asiakirjassa. Viimeistelemme opetusohjelman oppimalla kuinka muuttaa sen kokoa seuraavaksi:

Vaikutus, kun jokainen kirjain on siirretty päällekkäin.

Vaihe 12: Muuta tekstin kokoa

Koska kaikki kirjeemme ovat erillisillä tasoilla, efektin koon muuttamiseksi meidän on muutettava tasojen kokoa ryhmänä. Napsauta uudelleen Kerrokset-paneelin yläreunassa olevaa "Kirjeet" -ryhmäryhmää valitaksesi sen:

Kerrosryhmän valitseminen.

Paina nopeasti näppäimistön Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) näppäimiä valitaksesi Photoshopin Free Transform -komennon nopeasti. Sitten, kuten aiemmin, paina Shift- näppäintä ja pidä sitä alhaalla ja vedä mitä tahansa kulmakahvaa muuttaaksesi tekstin kokoa. Siirrä teksti siirtääksesi sitä napsauttamalla ja vetämällä Vapaa muuntaminen -ruudussa:

Tehosteen koon muuttaminen Free Transform -sovelluksella.

Paina Enter (Win) / Return (Mac) näppäimistöllä poistuaksesi Free Transform -sovelluksesta, ja olemme valmis! Täällä, kun olen tehnyt muutaman pienen muutoksen kirjainten väliin, on minun viimeinen "värikkäiden päällekkäisten kirjainten" tekstitehoste:

Lopullinen vaikutus.

Ja siellä meillä se on! Näin luodaan päällekkäiset kirjaimet -tehoste ja miten sekoitetaan päällekkäiset värit yhteen Photoshopissa! Muista tutustua Tekstitehoste-osioihimme saadaksesi lisää opetusohjelmia!