Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa opimme sekoittamaan valokuvia yhdessä kuten Hollywood-elokuvajuliste. Valokuvien sekoittaminen on helppoa Photoshopissa kerrosmaskien ansiosta, mutta kahden samanvärisen valokuvan löytäminen ei aina ole niin helppoa. Tuloksena on valokuvatehoste, joka ei oikeastaan ​​näytä oikealta, koska värit eivät ottelu.

Tällä tekniikalla sinun ei tarvitse murehtia kuvien väreistä ollenkaan, koska poistamme ne kokonaan ja lisäämme omat värit sekoittamaan kaksi kuvaa saumattomasti. Kaikki Photoshopin viimeisimmät versiot tehdään, mutta etenkin Photoshop CC: n ja CS6: n käyttäjät haluavat tarkistaa tämän oppaan päivitetyn version.

Tässä on ensimmäinen valokuva, jota käytän:

Ensimmäinen valokuva.

Tässä on kuva, jonka haluan sekoittaa siihen:

Toinen valokuva.

Ja lopullinen vaikutus näyttää tältä:

Lopullinen tulos.

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Vaihe 1: Vedä yksi kuva toisen kuvan asiakirjaikkunaan

Ensimmäinen asia, jota tarvitsemme kahden kuvan yhdistämiseksi, on, että molemmat ovat samassa asiakirjassa. Tätä varten, kun molemmat kuvasi ovat auki näytöllä erillisissä asiakirjaikkunoissaan, tartun Siirrä-työkaluni Työkalut-paletista tai voin painaa näppäimistön V- kirjainta valitakseni sen nopeasti:

Valitse Siirrä-työkalu Työkalut-paletista tai paina pikanäppäintä "V".

Sitten valittuna Siirrä-työkaluni aion napsauttaa mitä tahansa rannalla kävelevän parin kuvan sisällä saadaksesi asiakirjaikkunan aktiiviseksi, ja vetää kuvan vain toiseen asiakirjaikkunaan:

Napsauta ensimmäisen sisällä ja vedä se toisen kuvan asiakirjaikkunaan.

Kun vapautan hiiren painikkeeni, molemmat kuvat näkyvät saman asiakirjan sisällä, yksi päällekkäin:

Kaksi kuvaa näkyvät nyt samassa asiakirjassa.

Näen molemmat kuvat nyt myös omilla erillisillä kerroksillaan Tasot-paletissa:

Photoshopin Tasot-paletti, joka näyttää jokaisen kuvan omalla erillisellä kerroksellaan.

Vaihe 2: Kuvien koon muuttaminen ja / tai muuttaminen tarvittaessa

Nyt kun olen vetänyt rantavalokuvan toiseen asiakirjaan, minun on muutettava sen kokoa, ja voin tehdä sen helposti Photoshopin Free Transform -komennolla. Kun Rannat-valokuvakerros on valittu Tasot-paletista, aion käyttää pikanäppäimiä Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) ilmaiseksi Transform -ruutu ja käsitellä kuvaa.

Ongelmana on, että tämä kuva on "maisema" -tilassa, eli sen leveys on korkeampaa kuin pitkään. Olen vetänyt sen asiakirjaan, joka sisältää kuvan "muotokuva" -tilassa (sen korkeus on pidempi kuin leveys), joten vaikka Photoshop on sijoittanut Free Transform -ruudun ja käsittelee kuvani ympärillä, en näe mitään kulmakahvoista, koska kuvan sivut ulottuvat asiakirjan katseltavissa olevan alueen ulkopuolelle.

Tämän korjaamiseksi minun tarvitsee vain painaa Ctrl + 0 (Win) / Command + 0 (Mac) sovittaaksesi kaiken näytölle:

Paina "Ctrl + 0" (Win) / "Command + 0" (Mac) sovittaaksesi kaiken näytölle, mukaan lukien Free Transform -kahvat.

Nyt kun näen kulmakahvani, voin muuttaa kuvan kokoa vetämällä mitä tahansa kulmakahvaa sisäänpäin, jotta mahtuisin enemmän kuvasta katseltavissa olevaan asiakirja-alueeseen. Koska en halua vääristää kuvaa, pidän Shift- näppäintä painettuna vetäessäni kahvoja rajoittaaksesi leveyden ja korkeuden mittasuhteita:

Pidä "Shift" -painiketta painettuna ja vedä mitä tahansa kulmakahvaa sisäänpäin kuvan koon muuttamiseksi ja sen lisäämiseksi näkyvälle alueelle.

Kun olen tyytyväinen kuvani uuteen kokoon, aion painaa Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi muutoksen.

Rantakuva näyttää hyvältä, mutta sen takana olevan parin kuva on siirrettävä korkeammalle. Jälleen on pieni ongelma. Kuva on taustakerroksessa:

Alkuperäinen kuva taustakerroksessa.

Jos valitsen tason Tasot-paletista ja napsautin sitten asiakirjan sisälle ja yritän vetää kuvaa ylös Siirrä-työkalulla, Photoshop valittaa ja antaa minulle tämän ponnahdusviestin:

Varoitusviesti, joka kertoo minulle, että Photoshop ei voi siirtää kuvaa taustakerroksessa, koska kerros on lukittu.

Varoitusviesti kertoo minulle, että Photoshop ei voi siirtää kuvaa, koska taso on lukittu, ja syy siihen on lukittu, koska se on taustakerros. Photoshop käsittelee taustakerroksia eri tavalla kuin normaalit kerrokset, ja yksi niistä asioista, joita et voi tehdä taustakerroksen kuvien kanssa, on siirtää niitä. Tämän ongelman kiertämiseksi meidän tarvitsee vain nimetä taustakerros uudelleen, ja nopein tapa tehdä se on yksinkertaisesti pitää Alt (Win) / Option (Mac) alhaalla ja kaksoisnapsauttaa suoraan sanaa "Background". Photoshop nimeää tason automaattisesti tasolle 0:

Pidä "Alt" (Win) / "Option" (Mac) painettuna ja kaksoisnapsauta suoraan sanaa "Background" nimetäksesi taustakerroksen "Layer 0".

Aivan kuten kerros ei ole enää erityinen taustakerros, ja nyt voimme siirtää kuvaa tasolla. Kun Siirrä-työkaluni on edelleen valittuna, aion napsauttaa asiakirjaa ja vetää parin valokuva korkeammalle. Koska haluan varmistaa, että vedän suoraan ylöspäin enkä vahingossa vedä kuvaa hiukan pois kummallekin puolelle, pidän jälleen Shift- näppäintä painettuna vetäessäni:

Vedä alakuvaa ylöspäin Siirrä-työkalulla.

Vaihe 3: Lisää kerrosmaski

Kun olet koonmuuttanut ja / tai asentanut valokuvasi asiakirjaan haluamallasi tavalla, voimme alkaa sekoittaa niitä yhteen. Ensimmäinen asia, jota tarvitsemme, on kerrosmaski, ja lisäämme sen yläkerrokseen ("kerros 1"), mikä on tapauksessani rantakuvaa sisältävä kerros, joten aion napsauttaa kyseisen kerroksen Tasot-paletissa sen valitsemiseksi. Napsauta sitten Lisää kerrosmaski -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Napsauta yläkerrosta valitaksesi sen Tasot-paletista ja napsauta sitten Lisää kerrosmaski -kuvaketta.

Näemme nyt kerrosmaskin pikkukuvan lisättynä yläkerrokseen:

Kerrosmaskin pikkukuva Tasot-paletissa.

Huomaa, että kerrosmaskin pikkukuvan ympärillä on valkoinen korostettu reuna. Se kertoo meille, että kerrosmaski, ei itse kerros, on tällä hetkellä valittu, mitä me haluamme.

Vaihe 4: Vedä mustavalkoinen gradientti naamarista sekoittaaksesi kaksi kuvaa

Valitse Gradient-työkalu Työkalut-paletista tai paina G- painiketta käyttääksesi sitä nopeasti pikanäppäimellä:

Valitse Gradient-työkalu.

Napsauta sitten näytön yläosassa olevaa Asetukset-palkkia ylöspäin alaspäin osoittavaa nuolta kaltevuuden esikatselualueen oikealla puolella, mikä tuo esiin Gradient Picker -sovelluksen . Napsauta yläreunassa olevaa mustavalkoista kaltevuutta, vasemmalta kolmas, valitaksesi sen:

Valitse mustavalkoinen kaltevuus, kolmas vasemmalta, yläriviltä.

Napsauta missä tahansa muualla näytöllä sulkeaksesi Gradient Picker -sovelluksen, kun olet valinnut kaltevuuden. Pidä sitten takaisin asiakirjaasi Shift- näppäintä ja vedä mustavalkoinen kaltevuus sekoittaaksesi kaksi kuvaa toisiinsa. Koska vedät kaltevuutta tasomaskissa, ei itse kerrosta, et näe kaltevuutta. Sen sijaan näet, että kaksi kuvaa sulautuvat yhteen. Aloita sen sivun yläreunassa, jonka haluat siirtymisen kuvasta toiseen, mikä minun tapauksessani on rantakuvan yläosa, ja vedä alas kohtaan, johon haluat siirtymisen päättyvän. Haluan siirtymäni päättyä sinne, missä vesi ja maa kohtaavat, joten napsautin juuri rantakuvani yläosan alapuolelle ja vedän suoraan alas vain vesilinjan yläpuolelle:

Vedä kaltevuus rannalla olevan valokuvan yläosan alapuolelta vain vesilinjan yläosan yläpuolelle asettaaksesi siirtymäalueen kahden kuvan välillä.

Vapauta hiiren painike, niin kaksi kuvaa sulautuvat yhteen paikkaan, josta vetit kaltevuuden:

Nämä kaksi kuvaa häipyvät nyt toisistaan ​​mustanvalkoisen kaltevuuden ansiosta, jotka lisäsimme kerrosmaskiin.

Jos et ole tyytyväinen siihen, kuinka kaksi kuvaa ovat sekoittuneet toisiinsa, peruuta yksinkertaisesti painamalla Ctrl + Z (Win) / Command + Z Mac ja yritä vetää kaltevuus uudelleen.

Aiheeseen liittyvä opetusohjelma: 3 tapaa sekoittaa kuvia yhteen Photoshopissa

Vaihe 5: Yhdistä molemmat kerrokset uudeksi kerrokseksi

Kun "Kerros 1" on edelleen valittu Tasot-paletissa, paina Vaihto + Ctrl + Alt + E (Win) / Vaihto + Komento + Vaihtoehto + E (Mac) yhdistääksesi molemmat tasot uudelle tasolle sen yläpuolelle, jonka Photoshop nimeää ". Kerros 2 ":

Yhdistä molemmat kerrokset uudelle kerrokselle Tasot-paletin yläosassa.

Vaihe 6: Poista kerros pois

Poistamme tässä vaiheessa kuvan kaikki värit, jotta voimme lisätä oman värin, jonka teemme hetkessä. Voit poistaa värit painamalla Shift + Ctrl + U (Win) / Shift + Command + U (Mac) desaturaatiokerroksen:

Paina "Shift + Ctrl + U" (Win) / "Shift + Command + U" (Mac) poistaaksesi kuvan tyydyttyneestä väristä.

Vaihe 7: Lisää ääntä

Lisäämme kuvaan vähän melua, jotta molemmat valokuvat sulautuvat saumattomammin toisiinsa. Siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin-valikkoon, valitse Melu ja sitten Lisää melu . Tämä tuo esiin Lisää melu -valintaikkunan. Aseta Määrä arvoksi välillä 2–6% kuvan pikselimittojen mukaan. Työskentelen tämän opetusohjelman matalan resoluution kuvan kanssa, joten aion asettaa 2%: iin vain lisätäkseni melua. Varmista, että jakauma on asetettu Gaussian- arvoon, ja varmista myös, että aivan alaosassa oleva Monokromaattinen- asetus on valittu:

Lisää vähän melua kuvaan, jotta molemmat valokuvat sekoittuvat toisiinsa.

Vaihe 8: Lisää yksivärinen säätökerros

Ainoa jäljellä oleva asia on lisätä oma väri kuvaan. Sitä varten käytämme yksiväristä täyttökerrosta. Napsauta Uusi täyttö- tai säätökerros- kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Napsauta "Uusi täyttö- tai säätökerros" -kuvaketta.

Valitse sitten näkyvän luettelon yläosasta yksivärinen väri :

Valitse yksivärinen täyttökerros luettelosta.

Photoshopin värinvalitsin tulee näkyviin. Valitse väri, jota haluat käyttää kuvasi. Aion valita vaalean oranssin väriini:

Valitse kuvallesi käytettävä väri Colour Picker -sovelluksesta.

Napsauta OK, kun olet valinnut värin poistuaksesi värivalinnasta. Älä ole huolissasi "oikean" värin valitsemisesta tällä hetkellä, koska voit aina muuttaa sitä myöhemmin.

Vaihe 9: Aseta kerrossekoitustilaksi "Väri"

Kun olet napsauttanut värinvalitsimesta, kuvasi täyttyy nyt täysin valitsemallasi värillä, mikä ei ole juuri sitä, mitä halusimme. Korjaa tämä valitsemalla Uusi tasoväri-täyttökerros, joka on valittu Tasot-paletista, siirtymällä Tasoitus-tilaan, joka on Tasot-paletin vasemmassa yläkulmassa, napsauttamalla alaspäin osoittavaa nuolta sanan "Normaali" oikealla puolella. ja valitse luettelosta Väri :

Vaihda yksivärisen täyttökerroksen sekoitustila tilaan "Väri".

Kuvasi väritetään nyt valitsemallasi värillä sen sijaan, että se estäisi sitä näyttämästä. Jos päätät et ole tyytyväinen valitsemaasi väriin, kaksoisnapsauta vain Tasot-väri-täyttökerroksen värimalli-kuvaketta Tasot-paletissa. Kun teet niin, Värivalitsin tulee varmuuskopioon ja voit valita toisen värin. Koska Yksivärinen täyttökerros on jo asetettu "Väri" -sekoitustilaan, näet reaaliaikaisen esikatselun siitä, kuinka nykyinen värivalintasi näyttää kuvasi kanssa.

Kaksoisnapsauta Tasot-paletin värimalli-kuvaketta.

Aion pysyä alkuperäisen värivalintani kanssa, ja täällä on lopputulokseni, kun sekoitustila on vaihdettu "Colour":

Lopullinen tulos.

Ja siellä meillä se on! Näin sekoitetaan valokuvia, kuten Hollywood-elokuvajuliste Photoshopin kanssa! Käy Photo Effects -osiossa, jos haluat lisätietoja Photoshop-efekteistä!