Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa opimme antamaan valokuvalle "maalauksellisen hehku" -tehosteen käyttämällä useita Motion Blur -suodattimen esimerkkejä. Kutsun sitä "maalaukselliseksi hehkuksi", koska lopputulos näyttää ikään kuin yhdistelmältä maalausta ja hehkuefektiä. Tämä on erittäin helppo luoda tehoste, mutta jotta voimme tehdä siitä entistäkin helpompaa, käytämme älykkäitä suodattimia, jotka otettiin ensin käyttöön Photoshop CS3: ssa, mikä tarkoittaa, että tarvitset Photoshop CS3: n tai uudemman seuraamaan.

On mahdollista luoda sama valokuvatehoste Photoshop CS2: een tai aikaisemmin käyttämättä älykkäitä suodattimia, mutta kuten kaikissa Photoshop-oppaissamme, tässä päätarkoituksena ei ole vaiheiden muistaminen, vaan oppia, miten Photoshop todella toimii, ja tämä tehoste antaa meille loistava tilaisuus saada käytännön kokemusta yhdestä parhaista uusista ominaisuuksista, jotka Adobe on lisännyt Photoshopiin vuosien varrella.

Tässä on kuva, jota käytän tässä opetusohjelmassa:

Alkuperäinen kuva.

Näin se näyttää, kun olemme valmiita:

Lopullinen "maalauksellisesti hehkuva" vaikutus.

Kuinka luoda maalauksellisesti hehkuva vaikutus

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Ensimmäinen vaihe "maalaamisen hehkuvuuden" luomiseksi on kopioida taustakerros, jotta meillä olisi edelleen pääsy alkuperäiseen, muokkaamattomaan kuvaan, kun olemme valmis. Jos haluat kopioida taustakerrosta, siirry näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon, valitse Uusi ja valitse sitten Kerros kopioimalla :

Siirry kohtaan Kerros> Uusi> Kerros kopioimalla.

Tai, jos haluat tason kopioida paljon nopeammin, paina vain pikanäppäimiä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Kummassakin tapauksessa se kopioi taustakerrosta, ja jos tarkastelemme Tasot-palettia, voimme nähdä, että meillä on nyt kaksi kerrosta. Taustakerros, joka sisältää alkuperäisen kuvan, istuu turvallisesti pohjassa, ja kuvan yläpuolella on kopio kuvasta, jonka Photoshop on automaattisesti nimennyt "Taso 1". Voimme nähdä, mitä kerroksessa on, tarkastelemalla esikatselukuvaa jokaisen kerroksen vasemmalla puolella. Tässä tapauksessa molemmat kerrokset esittävät täsmälleen saman kuvan:

Kuvan kopio näkyy alkuperäisen yläpuolella Tasot-paletissa.

Vaihe 2: Muunna älykkäitä suodattimia varten

Älykkäiden suodattimien käyttämiseksi kerroksessa ensin on muunnettava kerros älykkääksi objektiksi . Älykkäät esineet otettiin ensimmäisen kerran käyttöön Photoshop CS2: ssa, ja älykkäät suodattimet ovat pääosin niiden jatko. Et voi työskennellä älykkäiden suodattimien kanssa muuttamatta ensin kerrosta älykkääksi objektiksi, joten siirry ylös Suodatin- valikkoon, kun Tasot-paletissa on valittu Taso 1 (valitut tasot on korostettu sinisellä). ruudun yläosassa ja valitse Muunna älykkäille suodattimille :

Valitse Suodatin> Muunna älykkäitä suodattimia varten.

Photoshop aukeaa varoitusruutu, joka kertoo meille jo tietämämme, eli että muuntamme kerroksen älykkääksi objektiksi:

Näyttöön tulee varoitusruutu, joka kertoo meille, että olemme muuttamassa kerros älykkääksi objektiksi.

Sulje varoitusruutu napsauttamalla OK. Mitään ei näytä tapahtuneen asiakirjaikkunassa olevalle kuvalle, mutta jos tarkastelemme uudelleen Tasot-palettia, voimme nähdä, että kerroksen 1 esikatselukuvassa näkyy nyt pieni kuvake oikeassa alakulmassa. Tämä kuvake kertoo meille, että kerros on nyt älykäs objekti:

Pienen Smart Object -kuvake näkyy "Kerroksen 1" esikatselukuvan oikeassa alakulmassa.

Vaihe 3: Käytä Motion Blur -suodatinta

Älykkään suodattimen käyttäminen älykkääseen objektiin Photoshopissa ei eroa normaalin suodattimen käyttämisestä normaaliin kerrokseen, paitsi että kun lisäät suodattimen älykkääseen objektiin, Photoshop muuntaa suodattimen automaattisesti älykkääksi suodattimeksi. Käytämme ensimmäistä Motion Blur -suodatinta nähdäksesi mitä tarkoitan. Kun "Kerros 1" on edelleen valittuna, siirry Suodatin- valikkoon, valitse Hämärtä ja valitse sitten Liikkeiden hämärtäminen :

Siirry Suodatin> Sumennus> Liike-epäterävyys.

Tämä tuo esiin Motion Blur -suodatinvalintaikkunan, jonka avulla voimme hallita sekä liikkeen sumennuksen kulmaa että etäisyyttä. Tätä ensimmäistä epäterävyyttä varten aion asettaa kulman 90 °: seen, mikä antaa minulle pystysuorat epäterävyysviivat. Sitten säätää epäterävyyden etäisyyttä napsauttamalla ja vetämällä Etäisyys- liukusäädintä valintaikkunan alaosassa. Liukusäätimen vetäminen oikealle lisää epäselvyysraitojen pituutta, kun taas vasemmalle vetäminen pienentää niiden pituutta. Täälle ei anneta erityistä arvoa, koska se riippuu kuvasta ja saavutettavan tehon voimakkuudesta, joten pidä silmällä kuvasi esikatselu tuloksista vetäessäsi liukusäädintä. Aion asettaa etäisyyteni arvoon noin 452 pikseliä, mikä antaa minulle mukavia, pitkiä raitoja. Koska käytämme älykkäitä suodattimia, ei tarvitse tässä vaiheessa huolehtia asioiden korjaamisesta, koska voimme palata takaisin ja muuttaa suodatinasetuksia niin usein kuin haluamme vahingoittamatta kuvaa millään tavalla:

Aseta liikkeen epäterävyyden kulma 90 °: seen ja säädä sitten raitojen pituus Etäisyys-liukusäätimellä.

Napsauta OK, kun olet valmis, poistumaan valintaikkunasta ja ottamaan käyttöön suodatustehoste. Kuvani näkyy nyt pystysuorien väriviivojen sarjana:

Kuva näkyy nyt pystysuorina värivirkoina.

Vaihe 4: Vaihda sekoitustila kovaan valoon

Tällä hetkellä kerroksen 1 epäselvät raidat estävät kokonaan alkuperäisen kuvan taustakerroksessa näkymästä. Tarvitsemme, että raitat sulautuvat alkuperäiseen kuvaan. Tätä varten meidän tarvitsee vain muuttaa tason sekoitustilaa . Sekoitustila-vaihtoehto on Tasot-paletin vasemmassa yläkulmassa. Oletuksena se on "Normaali". Napsauta joko sanaa "Normaali" tai sanan oikealla puolella olevia nuolia, mikä tuo luettelon lisäsekoitustiloista. Valitse Hard Light luettelosta:

Vaihda "Kerroksen 1" sekoitustila normaalista kovavaloon.

Jos muistat viidestä välttämättömästä valokuvien muokkaustapahtumasta, Hard Light -sekoitustila on osa sekoitustilojen kontrastiryhmää, mikä tarkoittaa, että se ei vain sekoita kerroksia, vaan lisää kuvan kontrastia samaan aikaan. Se sattuu myös lisäämään värikylläisyyttä. Tässä on minun kuvani, kun sekoitustila on vaihdettu Hard Light:

Hard Light -sekoitustila sekoittaa kerrokset toisiinsa lisääen samalla kontrastia ja värikylläisyyttä.

Voit myös kokeilla Overlay- sekoitustilaa saadaksesi hiukan hienovaraisemman tehosteen, mutta täällä käyttämälleni kuvalle Hard Light antaa minulle parempia tuloksia.

Toistaiseksi kaikki, mitä olemme tehneet älykkään suodattimen kanssa, eivät näytä eroavan normaalista suodattimesta, mutta tässä on suuri ero. Normaalien suodattimien kanssa, kun olemme soveltaneet niitä kerrokseen, olemme tehneet fyysisiä ja pysyviä muutoksia kerroksen pikseliin. Suodatinasetuksia ei voi muokata, kun suodatin on otettu käyttöön, muuten kuin kumota vaiheet ja asettaa suodatin uudelleen. Älykkäiden suodattimien kanssa niin ei ole. Voimme helposti palata takaisin ja tehdä muutoksia suodatinasetuksiin milloin haluamme, niin usein kuin haluamme! Jos katsomme kerrospaletin "Kerros 1" alapuolelle, näemme juuri käyttämämme Motion Blur Smart -suodattimen. Jos haluat tuoda valintaikkunan takaisin milloin tahansa, kaksoisnapsauta suodattimen nimeä:

Kaksoisnapsauta Älykkään suodattimen nimeä Tasot-paletissa avataksesi sen valintaikkuna ja muokata suodatinasetuksia.

Valintaikkuna avautuu heti, jolloin voit tehdä haluamasi muutokset asetuksiin. Napsauta OK, kun olet valmis, poistumaan valintaikkunasta ja ottamaan uudet asetukset käyttöön tasossa. Älykkäiden suodattimien avulla voimme vapaasti kokeilla erilaisia ​​suodattimia ja asetuksia murehtimatta siitä, että kaikki tekemämme on pysyvää. Jopa kun olemme luoneet efektimme täällä, voit aina palata takaisin ja kokeilla Motion Kuljettajien erilaisia ​​kulma- ja etäisyysasetuksia vertaillaksesi erilaisia ​​tuloksia!

Käytämme seuraavaan kuvaan lisää liikkeen epäterävyyttä!

Vaihe 5: Kopioi kerros 1

Aivan kuten teimme taustakerroksen kanssa, luodaan kopio kerroksesta 1. Voit jälleen siirtyä Taso- valikkoon, valita Uusi ja sitten Taso kopioimalla, mutta huomaat, että tason kopioimiseen tarkoitettu pikavalinta Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac) on paljon nopeammin ja on yksi Photoshopin pikakuvakkeista, jotka haluat varmasti muistaa. Voimme nähdä Tasot-paletista, että meillä on nyt kopio tasosta 1 alkuperäisen yläpuolella:

Kopioi taso nopeasti Photoshopissa painamalla Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac).

Vaihe 6: Muokkaa Motion Blur Smart -suodattimen asetuksia

Äskettäin luomassa kerroksessa 1 olevassa kopiossa on huomioitava kaksi asiaa. Ensinnäkin, jos tarkastelet sekoitusmoodin vaihtoehtoa Tasot-paletin vasemmassa yläkulmassa, huomaat, että sen asetukseksi on jo asetettu Hard Light meille, koska "kerros 1" asetettiin siihen. Vielä tärkeämpää on kuitenkin, että jos katsomme tason alapuolelle, voimme nähdä, että myös Motion Blur Smart -suodatin on kopioitu! Tällä hetkellä suodatin käyttää täsmälleen samoja asetuksia, joita käytimme kerrokseen 1, mutta kuten hetki sitten oppimme, muokataksesi älykkään suodattimen asetuksia, kaksoisnapsauta suodattimen nimeä:

Kaksoisnapsauta Tasot-paletin toista Motion Blur -painiketta muokataksesi sen asetuksia.

Motion Blur -valintaikkuna aukeaa, ja tällä kertaa aion asettaa Kulman arvoon -45 °, mikä antaa minulle diagonaaliset epäterävyysvivut vasemmalta ylhäältä oikealle. Aion lyhentää raitojen pituutta tällä kertaa vetämällä Etäisyys- liukusäädintä hiukan vasemmalle, mutta voit vapaasti kokeilla itse pitämällä silmällä kuvaa asiakirjaikkunassa vetäessäsi liukusäädintä:

Älykkäiden suodattimien avulla voimme muokata suodatinasetuksia milloin tahansa tekemättä pysyviä muutoksia kuvaan.

Napsauta OK, kun olet valmis, poistumaan valintaikkunasta ja ottamaan käyttöön toisen Motion Blur -asetuksen. Tässä on kuvani nyt, kun kaksi Motion Blurs -sovellusta on asennettu, kukin asetettu eri kulmaan:

Molemmilla kerroksilla on nyt oma erillinen kopio Motion Blur -suodattimesta, joissa molemmissa on eri asetukset.

Jälleen kerran, jos haluat milloin tahansa kokeilla jompaakumpaa Motion Blur -suodattimen asetuksia, kaksoisnapsauta sen nimeä Tasot-paletissa tuodaksesi sen valintaikkuna takaisin ja tehdä muutokset.

Vaihe 7: Luo uusi kopio tasosta

Lisätään vielä yksi Motion Blur efektiin. Ensin paina Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac) luodaksesi kopion, no, kopiosta, jonka loimme takaisin vaiheessa 5. Sinun pitäisi nyt olla neljä kerrosta Tasot-paletissa, uusimmalla kerroksella (" Kerroksen 1 kopio 2 ") istuu yläosassa. Yleensä suosittelen tasojen uudelleennimeämistä kuvaavaksi, mutta tässä tapauksessa, koska työskentelemme vain muutamien kerrosten kanssa, se ei ole oikeastaan ​​välttämätöntä.

Aivan kuten näimme vaiheessa 6, sekä sekoitustila että Motion Blur Smart Filter on kopioitu kerroksen kanssa:

Kerrokset-paletti sisältää nyt alkuperäisen taustakerroksen plus kolme kopiota sen yläpuolella.

Vaihe 8: Muokkaa Motion Blur Smart -suodattimen asetuksia

Kaksoisnapsauta uusinta Motion Blur -suodatinta Tasot-paletissa avataksesi valintaikkunan:

Jokaisella taustakerroksen kolmesta kopiosta on nyt oma Motion Blur Smart -suodatin.

Tämän kolmannen liikkeen epäterävyyden vuoksi asennan kulmani 45 °: iin, mikä antaa minulle jälleen diagonaalisia raitoja, mutta tällä kertaa juokseen vasemmasta alakulmasta oikealle yläkulmaan. Vähennän myös epäselvyysraitojen pituutta hieman vetämällä Etäisyys- liukusäädintä oikealle, mutta valitsen jälleen kerran kuvasi kannalta parhaat asetukset:

Muokkaa kolmatta Motion Blur -asetusta.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta. Tässä on kuvani kolmannen Motion Blur -sovelluksen jälkeen:

Kuvassa on nyt käytetty kolme Motion Blur -suodatinta, ja niitä voi muokata milloin tahansa.

Seuraavaksi viimeistelemme asiat ryhmittelemällä kerrokset toisiinsa ja peittämällä osa hämärtymistä!

Vaihe 9: Ryhmittele kolme parasta kerrosta yhdessä

Aion lopettaa "maalaamisen hehku" -tehosteeni peittämällä osan siitä pois paljastaen alkuperäisen kuvan alla. Koska vaikutus on jakautunut kolmeen kerrokseen, helpoin tehtävä on ryhmitellä kolme kerrosta yhteen ja lisätä sitten kerrosmaski koko ryhmään. Ensinnäkin, meidän on valittava kaikki kolme kerrosta kerralla, joten napsauta Tasot-paletin yläkerrosta valitaksesi sen, jos sitä ei ole jo valittu. Pidä sitten Shift- näppäintä painettuna ja napsauta "Taso 1" suoraan taustakerroksen yläpuolella. Tämä valitsee molemmat kerrokset samoin kuin niiden välisen kerroksen. Sinun pitäisi nähdä kaikki kolme tasoa taustakerroksen yläpuolella korostettuna sinisellä:

Napsauta yläkerrosta, pidä Shift painettuna ja napsauta "Taso 1" valitaksesi kaikki kolme kerrosta taustakerroksen yläpuolelle.

Kun kaikki kolme kerrosta on valittu, siirry Taso- valikkoon ja valitse Ryhmäkerrokset :

Siirry kohtaan Kerros> Ryhmäkerrokset.

Asiakirjaikkunassa olevaan kuvaan ei näytä tapahtuneen mitään, mutta Tasot-paletissa voi nähdä, että meillä on nyt tasoryhmä nimeltä "Ryhmä 1". Kerrosryhmiä edustaa kansiokuvake, ja kaikki kolme hetkeä sitten valittua tasoa ovat nyt kansion (ryhmän) sisällä:

Tasojen ryhmittely Photoshopissa on helppo tapa peittää useita kerroksia kerralla.

Vaihe 10: Lisää kerrosmaski ryhmään

Kun tasoryhmä on valittu, napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa Tasoimaski-kuvaketta. Se on kuvake, joka näyttää suorakulmalta, jonka ympyrä on leikattu keskeltä:

Napsauta Layer Mask -kuvaketta.

Tämä lisää kerrosmaskin ryhmään. Vaikka emme todellakaan näe maskia asiakirjaikkunassa, tiedämme, että maski on lisätty, koska voimme nähdä kerrosmaskin esikatselukuvan kansiokuvakkeen ja ryhmän nimen välillä Tasot-paletissa:

Tasoryhmä näyttää nyt maskin esikatselukuvan Tasot-paletissa.

Vaihe 11: Valitse Gradient-työkalu

Tartu Gradient-työkaluun Työkalut-paletista tai paina G- kirjainta valitaksesi sen pikanäppäimellä:

Valitse Gradient Tool.

Vaihe 12: Valitse mustavalkoinen säteittäinen kaltevuus

Kun Gradient-työkalu on valittuna, näytön yläreunassa oleva Asetukset-palkki muuttuu näyttääksesi vaihtoehdot kaltevuuksien kanssa työskentelemiseksi. Napsauta pientä alaspäin osoittavaa nuolta kaltevuuden esikatselualueen oikealla puolella, joka avaa kaltevuusvalintaikkunan, ja valitse mustavalkoinen kaltevuus, kolmas kaltevuus vasemmalta, yläriviltä:

Valitse musta - valkoinen -gradientti.

Kaltevuuden esikatselualueen oikealla puolella on sarja kuvakkeita, joiden avulla voimme valita eri kaltevuusmuotojen välillä. Napsauta radiaaligradienttikuvaketta, toinen vasemmalta, valitaksesi se:

Valitse radiaaligradientti Asetukset-palkista.

Vaihe 13: Piirrä säteittäinen kaltevuus kerrosmaskiin

Varmista, että kerrosmaskin esikatselukuva on valittu Tasot-paletista. Sinun pitäisi nähdä sen ympärillä valkoinen korostettu reuna, joka osoittaa, että se on valittu. Jos ei, napsauta pikkukuvaa valitaksesi sen. Napsauta sitten ja vedä mustavalkoinen säteittäinen kaltevuus kerrosmaskista. Tästä kohdasta, jossa napsautat ensin, tulee kaltevuuden keskipiste. Tässä vaiheessa "maalaamisen hehku" -tehoste on täysin piilossa näkymästä, jolloin sen alla olevan taustakerroksen alkuperäinen kuva voi näkyä läpi. Kun siirryt pois keskipisteestä kaikkiin suuntiin, enemmän ja enemmän hehkuefektistä on näkyvissä, ja se tulee 100% näkyväksi kaltevuuden ulkoreunalla.

Minun tapauksessani aion napsauttaa lähellä kuvan keskustaa, josta tulee kaltevuuden keskipiste, vedän sitten kukien reunaa kohti asettaaksesi kaltevuuden koon:

Napsauta ja vedä säteittäinen kaltevuus asettaaksesi siirtymäalueen alkuperäisen kuvan ja hehkuefektin välillä.

Kun vapautan hiiren painikkeeni, Photoshop piirtää kaltevuuden kerrosmaskiin. Jos tarkastelemme maskin esikatselukuvaa Tasot-paletissa, näemme luodun säteittäisen gradientin:

Itse gradientti on näkyvissä maskin esikatselukuvassa.

Ja tässä, sen jälkeen kun olen peittänyt osan vaikutuksesta, jotta osa alkuperäisestä kuvasta voidaan näyttää läpi, on minun viimeinen "maalauksellisesti hehkuva" vaikutukseni:

Lopullinen vaikutus.