Tässä Tekstitehoste-opetusohjelmassa opitaan kuinka luoda mielenkiintoisia kuvioita tekstistä Photoshopin harjoilla lisätäksesi viivojen ääriviivat kirjeiden ympärille! Opimme ensin luomaan polun tekstistä, sitten kun meillä on polku, opimme kuinka Photoshop voi lisätä viivan polulle millä tahansa valitsemalla harjalla!

Tässä on vain yksi esimerkki luomaamme vaikutukseen:

Yksi mahdollinen seuraus siveltimen käyttämisestä tekstin ympärille.

Aloitetaan!

Vaihe 1: Luo polku tekstistä

Aloittamalla asiat olen mennyt eteenpäin ja luonut uuden 1000x400 pikselin Photoshop-asiakirjan, täynnä valkoista, ja koska tämä opetusohjelma koskee sitä, kuinka levittää siveltimen tekstin ympärille, olen lisännyt yhden tekstikerroksen, joka sisältää sanan "BRUSH" (Valitsin fontiksi Arial Black, koska tämä vaikutus toimii parhaiten paksummilla kirjaimilla):

Alkuperäinen asiakirja.

Ennen kuin voimme lisätä siveltimen kirjainten ympärille, meidän on ensin muunnettava teksti polulle. Napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) Tasot-paneelin tekstikerroksessa:

Napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) tekstikerroksessa.

Valitse näkyviin tulevasta asetusvalikosta Luo työpolku . Tämä luo kirjaimien polun ääriviivat, vaikka et välttämättä vielä näe polkua (näemme sen helpommin hetkessä):

Valitse valikosta Luo työpolku.

Vaihe 2: Lisää uusi kerros

Seuraavaksi lisäämme uuden kerroksen siveltimeen, ei vain siksi, että on aina hyvä idea sijoittaa kaikki omaan kerrokseensa, vaan myös siksi, että tässä tapauksessa meillä ei ole vaihtoehtoa. Photoshop ei salli meidän käyttää harjaa tekstikerroksessa. Lisää uusi taso napsauttamalla Uusi taso -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Uusi kerros -kuvaketta.

Photoshop lisää uuden tyhjän kerroksen nimeltä "Layer 1" tekstikerroksen yläpuolelle:

Uusi taso näkyy "BRUSH" -kerroksen yläpuolella.

Vaihe 3: Piilota tekstikerros

Käännetään tekstikerros käytöstä dokumentissa, koska meidän ei tarvitse nähdä sitä enää. Kun teksti on piilotettu, näemme luomamme polun ääriviivat. Piilota teksti napsauttamalla sen tason näkyvyyskuvaketta (silmämunaa) sen kerroksen vasemmalla puolella Tasot-paneelissa:

Napsauta tekstikerroksen näkyvyyskuvaketta sammuttaaksesi sen asiakirjasta.

Kun teksti on pois päältä, näemme nyt helposti kirjainten ympärillä olevan polun:

Polun ääriviivat ovat nyt näkyvissä kirjaimien ympärillä.

Vaihe 4: Valitse harja

Seuraavaksi meidän on valittava harja. Valitse Harjatyökalu Työkalut-paneelista:

Tartu harjatyökaluun.

Kun harjatyökalu on valittu, voit valita harjan nopeasti napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) missä tahansa asiakirjan sisällä, mikä avaa harjasvalitsimen . Selaa käytettävissä olevien harjojen luetteloa oikeanpuoleisella vierityspalkilla ja kaksoisnapsauta sitten käytettävän harja-pienoiskuvaa, joka valitsee harjan ja sulkee Harjasvalitsimen. Voit kokeilla mitä tahansa harjaa. Tätä opetusohjelmaa varten valitsen 36 pikselin liituharjan (jos työkaluvihjeet on otettu käyttöön Photoshop-asetuksissa, näet kunkin harjan nimen, kun viet hiiren osoittimen niiden päälle):

Valitse harja Brush Picker -sovelluksesta kaksoisnapsauttamalla sen pikkukuvaa.

Vaihe 5: Vaihda Polku-paneeliin

Meillä on polku kirjeiden ympärillä, olemme valinneet harjan ja olemme lisänneet uuden kerroksen Tasot-paneeliin harjaiskua varten. Jos haluat käyttää harjaa polulle, meidän on vaihdettava Tasot-paneelista Polut- paneeliin, joka on osa samaa paneeliryhmää kuin Tasot (ja kanavat) -paneeli. Siirry Polut-paneeliin napsauttamalla sen nimi-välilehteä :

Vaihda paneelien välillä paneeliryhmän yläosassa olevilla nimivälilehdillä.

Polut-paneelin polut näyttävät hyvin samanlaisilta kuin Tasot-paneelin tasot. Näet juuri luomamme polun nimellä "Työpolku", mikä tarkoittaa, että polku on väliaikainen. Jos luomme toisen polun, nykyinen polku korvataan uudella. Voisimme pelastaa polun, jos haluamme yksinkertaisesti nimeämällä sen jollekin muulle kuin "työpolulle", mutta täällä oleviin tarkoituksiin sitä ei tarvitse tehdä.

Vaihe 6: Lyö polku siveltimellä

Lisää harjahalutus polun ympärille napsauttamalla Polku- paneelin alaosassa olevaa Stroke Path with Brush -kuvaketta (toinen kuvake vasemmalla):

Napsauta Stroke Path With Brush -kuvaketta.

Tässä on tulos, jonka saan valitulla liituharjalla Brush Picker -sovelluksella:

Tulos liitetyn polun jälkeen liituharjalla.

Eri harjoilla ja / tai harjakoolla voi kestää jonkin verran kokeiluversiota, ennen kuin saat asiat etsimältä haluamallasi tavalla. Jos valitsemasi harja ei antanut etsimääsi tulosta, peruuta vaihe painamalla näppäimistön Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac) ja napsauta sitten hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) asiakirjan sisällä, valitse toinen harja Brush Pickerista ja yritä sitten uudelleen.

Jos ongelma ei ollut valitsemasi harja, vaan harjan koko, tekemällä iskusta joko liian paksu tai liian ohut, peruuta vaihe painamalla uudelleen Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac) ja käytä sitten näppäimistön vasen ja oikea hakasäppäin harjan koon säätämiseksi nopeasti. Joka kerta kun painat vasenta kiinnitysnäppäintä ( ( )), harja pienenee. Oikean kiinnikkeen näppäimen () painaminen suurentaa sitä. Näet harjakohdistimen koon muuttuvan painettaessa näppäimiä, jotta voit esikatsella tulosta. Kun koko on säädetty, napsauta Stroke Path With Brush -kuvaketta yrittääksesi uudelleen.

Kumoan siveltimeni ja yritän uudelleen toisella siveltimellä nähdäkseni mitä tuloksia saan. Tässä on vaikutus käyttämällä Rough Round Bristle -harjaa:

Sama tekniikka, tällä kertaa Rough Round Bristle -harjalla Chalk-harjan sijaan.

Ja tässä on vaikutus käyttämällä Spatter-harjaa. Jokainen uusi harja antaa tekstiin erilaisen ilmeen:

Sama tekniikka, tällä kertaa yhdellä Spatter-harjalla.

Oletuksena vain muutama Photoshopin harjasta on meille käytettävissä, mutta voimme ladata myös muita harjasarjoja. Napsauta pientä nuolikuvaketta Harjasvalitsimen vasemmassa yläkulmassa:

Napsauttamalla valikkokuvaketta Harjasvalitsimen vasemmassa yläkulmassa.

Tämä avaa valikon, jolla on useita vaihtoehtoja, ja valikon alaosassa on luettelo lisäharjasarjoista, jotka asennettiin Photoshopin kanssa, mutta odottavat meitä latautuvan, ennen kuin voimme käyttää niitä. Lataa yksi sarjoista napsauttamalla sen nimeä luettelossa. Valitsen valikoiman siveltimet :

Valitse yksi luettelosta harjasarjoista.

Photoshop kysyy, haluatko korvata nykyiset harjat uusilla. Napsauta Liitä- painiketta, kun haluat pitää nykyiset harjat ja lisätä uudet niiden jälkeen:

Napsauta Liitä, jos haluat pitää nykyiset harjat ja lisätä uudet.

Ja nyt, jos vierität alas alkuperäisten harjojen yli Harjasvalitsimessa, löydät juuri lisätyt harjat. Kaksoisnapsauta kuten aiemmin, valitse haluamasi ja sulje harjavalitsin. Yritän Starburst - Suuri harja, joka on osa juuri lataamani sarjaa:

Valitsemalla Starburst - Suuri harja, joka asennettiin Assorted Brushes -sarjan kanssa.

Napsautan Polku-paneelin Stroke Path With Brush -kuvaketta, ja tässä on minun tulokseni Starburst - Large -harjalla:

Vaikutus Starburst-harjalla.

Jos pidät siveltimen luomasta mallista, mutta huomaat sen olevan liian vaalea, napsauta uudelleen Stroke Path With Brush -kuvaketta uudelleen käyttääksesi harjaa toisen kerran, mikä tummentaa vaikutusta:

Sama muotoilu näyttää nyt tummemmalta toisen harjan läpikulun jälkeen.

Viimeinkin, kun olet tyytyväinen tuloksiin, voit piilottaa polun asiakirjassa, jotta se ei häiritsisi napsauttamalla mitä tahansa tyhjää kohtaa Polun paneelin Työpolun alla:

Napsauta mitä tahansa Polku-paneelin Työpolun alapuolella, piilottaaksesi polun asiakirjassa.

Siirry takaisin tasojen paneeliin, kun olet valmis napsauttamalla paneeliryhmän yläreunassa olevaa Tasojen nimi -välilehteä. Näet, että siveltimen tehoste on lisätty tasoon 1, jonka voimme nähdä tarkastelemalla tason esikatselukuvassa :

Esikatselukuva näyttää kerroksen 1 siveltimen.

Minne mennä seuraavaksi …

Ja siellä meillä se on! Näin voit lyödä tekstiä harjalla Photoshopissa! Katso lisätietoja Photoshop-tehosteoppaista teksti-tehoste- tai valokuva-tehoste-osiostamme!