Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa opimme lisäämään jännitystä valokuviin (ei tietenkään siihen, että valokuvasi eivät ole tarpeeksi jännittäviä) ja lisäämään tarkennusta ja huomiota pääaiheeseesi luomalla illuusion pienemmästä, rajatusta kuvan versio itsessään. Käytämme vektorimuotoa pienemmän valokuvan mittojen luomiseen, jotta voimme kääntää ja muuttaa sen kokoa helposti ilman, että kuvan laatu heikkenee. Lisäämällä siihen pari kerrostyyliä, luomalla leikkausmaski ja näytteenotto väreistä alkuperäisestä valokuvan, käyttämällä säätökerroksia ja lisäämällä hauska Radial Blur -suodatin. Paljon hyvää. Kaikki Photoshopin viimeisimmät versiot toimivat hyvin tässä tarkoituksessa. Käytän Photoshop CS3: ta.

Tässä on alkuperäinen kuva, jota käytän tässä opetusohjelmassa:

Alkuperäinen valokuva.

Ja tässä työskentelemme vaiheiden aikana:

Lopullinen tulos.

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Kun alkuperäinen valokuvani on avattu Photoshopissa, näen Tasot-paletini, että minulla on tällä hetkellä vain yksi kerros, Taustakerros:

Photoshopin Tasot-paletti, joka näyttää alkuperäisen kuvan sisältävän taustakerroksen.

Ensimmäinen asia, joka minun on tehtävä, on kopioida taustakerros, joten käytän nopeaa pikanäppäintä, Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Minulla on nyt kopio Taustakerroksesta, joka näkyy Tasot-paletissa, jonka Photoshop nimeää automaattisesti "Taso 1":

Tasot-paletti, joka näyttää taustakerroksen ja sen yllä olevan kopion, nimeltään Taso 1

Jotta asioiden seuraaminen olisi helpompaa, kun menemme eteenpäin, ja koska hyvä tapa päästä siihen, nimeän tämän kerroksen jotain kuvaavampaa. Koska "Kerroksesta 1" tulee lopulta valokuvan pienempi, rajattu versio, aion kaksoisnapsauttaa tason nimeä ja vaihtaa sen nimi "Kerros 1": sta "Pienempi versio":

Kaksoisnapsauta nimeä "Kerros 1" ja muuta kerroksen nimi "Pienempi versio".

Vaihe 2: Luo uusi kerros pienemmän version alapuolelle

Seuraava asia, joka meidän on tehtävä, on luoda uusi taso pienemmän version tason alle, joten se päätyy nykyisten kahden kerroksen väliin. Useimmat ihmiset tekevät tässä napsauttamalla Tausta-tasoa valitaksesi sen ja luomalla sitten uuden tason, koska oletusarvoisesti Photoshop luo aina uuden tason suoraan kerrosten tällä hetkellä valitun tason yläpuolelle.

Tässä on siisti temppu, jota mieluummin käytän sen sijaan. Jos et tiedä siitä, kun tiedät sen, käytät sitä paljon. Sen sijaan, että luodaan uusi taso nykyisen valitun tason yläpuolelle, voit sanoa Photoshopille, että se luodaan nykyisen valitun tason alapuolelle pitämällä Ctrl- näppäintä (Win) / Komento- näppäintä (Mac) painettuna, kun napsautat Uusi taso -kuvaketta alaosassa. Tasot-paletti, kuten teen täällä:

Pidä 'Ctrl' (Win) / 'Komento' (Mac) painettuna napsauttamalla Uusi kerros -kuvaketta luodaksesi uuden tason pienemmän version tason alapuolelle.

Ja nyt, pienen tempun ansiosta, Photoshop on luonut minulle uuden tyhjän kerroksen suoraan "Pienempi versio" -kerroksen alapuolelle:

Uusi kerros, jälleen nimeltään "Kerros 1", luotiin Pienempi versio -kerroksen alapuolelle.

Koska olen nimittänyt aiemman "kerroksen 1" "pienemmäksi versioon", Photoshop on mennyt ja nimennyt tämän toisen uuden kerroksen "tasolle 1" sen tilalle. Aion kaksoisnapsauttaa tason nimeä ja nimetä se uudelleen "Leikkausmaskiksi", koska hetkessä käytämme tätä kerrosta "leikata" kerros sen yläpuolelle:

Kaksoisnapsauta uuden tason nimeä ja nimeä se uudelleen "Leikkausmaski".

Vaihe 3: Vedä pienemmän kuvan muoto suorakaidetyökalulla

Kun Tasot-paletin "Leikkausmaski" -taso on valittu, valitse Suorakulmutyökalu joko Photoshopin Työkalut-paletista tai painamalla näppäimistön U :

Valitse Suorakulmutyökalu.

Suorakulmatyökalu piirtää suorakulmaisia ​​vektoripohjaisia ​​muotoja, ja kun se on valittu, aion vetää pienemmän, rajatun valokuvan suunnilleen muodon ja sijainnin. Haluan tuoda tarkennuksen ja huomion kuvan aiheeseen, joka tässä tapauksessa on kajakin kaveri, joten vedän suorakaiteen muotoisen hänen ympärillään:

Vedä pienemmän version suunnilleen muoto ja sijainti kohteen ympärille.

Kun vektorimuoto on piirretty, huomaa, mitä tapahtui Tasot-paletissa. "Leikkausmaski" -kerroksesta, joka oli hetki sitten normaali, tyhjä kerros, on nyt tullut vektorimuotokerros:

"Leikkausmaski" -kerroksesta on tullut muotokerros.

Vaihe 4: Luo leikkausmaski vektorimuodolla

Nyt kun valokuvastamme on muotoiltu pienemmästä, rajatusta versiostamme, voimme käyttää tätä muotoa leikkausmaskina, joka "leikkaa" sen yläpuolella olevan kerroksen muodon mittoihin. Tätä varten pidä Alt- näppäintä (Win) / Option- näppäintä (Mac) painettuna ja siirrä hiiren kohdistinta suoraan "Pienemmän version" ja "Leikkausmaskin" tasojen väliin, kunnes näet kohdistimen muuttuvan leikkausmaskin kuvaketta (ympyröity) alla punaisella):

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna ja siirrä hiirtä suoraan kahden kerroksen välillä, kunnes kohdistin muuttuu leikkausmaskin kuvakkeeksi.

Kun leikkausmaskin kuvake tulee näkyviin, napsauta hiirellä luodaksesi leikkausmaski . Vaikuttaa siltä, ​​ettei kuvassa ole vielä tapahtunut mitään, mutta Tasot-paletissa "Pienempi versio" -kerros tulee sisään oikealle osoittaen, että se on nyt leikattu sen alapuolelle olevalla vektorimuodolla:

Kerrosten paletti näyttää nyt "pienemmän version" -kerroksen, jonka sen alla oleva vektorimuotokerros on leikannut.

Kuvalle ei ole vielä tapahtunut paljon, mutta aiomme muuttaa sitä. Aiomme luoda pienemmän, rajatun valokuvan ulkonäön kohteen ympärille lisäämällä pari kerrostyyliä vektorimuotoon.

Vaihe 5: Lisää valkoinen viiva vektorimuotoon, jotta pienemmän kuvan reuna luodaan

Varmista, että "Leikkausmaski" -taso on edelleen valittu Tasot-paletista (valitut tasot on korostettu sinisellä), napsauta sitten paletin alareunassa olevaa Tasotyylit-kuvaketta ja valitse aivohalvaus esiin tulevassa tasojen tyyliluettelossa:

Napsauta vektorimuotokerrosta valitaksesi sen ja napsauta sitten Tasot-tyylit-kuvaketta Tasot-paletin alaosassa.

Tämä tuo esiin melko massiivisen Tasotyyli-valintaikkunan, joka on asetettu keskimmäisen sarakkeen Stroke-asetuksiin:

Tasotyyli-valintaikkunan lyöntivaihtoehdot.

Tässä haluamme muuttaa kolme vaihtoehtoa, ja olen kiertänyt ne punaisella yllä olevassa kuvakaappauksessa. Olen asettanut viivan koon 12 pikseliin luodaksesi vakiovalokuvan reunuksen pienemmän valokuvan ympärille. Käytämäsi kuvan koosta riippuen saatat huomata, että eri arvo toimii paremmin. Varmista sen alapuolella, että Asema on asetettu sisäpuolelle . Tämä tarkoittaa, että isku näkyy muodon rajojen sisällä. Oletusasennossa Position on asetettu "Outside" -kohtaan, mikä aiheuttaa iskun kulmat pyöristettyinä. Haluamme kulmat mukavat ja terävät, ja "Sisäpuoli" tekee sen meille. Viimeinkin, oletusarvoisesti Photoshop asettaa viivan värin punaiseksi, mikä ei ole mitään järkeä. Emme tietenkään halua punaista reunaa kuvan ympärille, joten vaihda viivan väri valkoiseksi napsauttamalla värimallia ja valitsemalla valkoinen Photoshopin värinvalitsin .

Tässä on kuvani toistaiseksi näyttämällä 12 kuvapisteen valkoisella iskulla:

Pienempi valokuva on nyt näkyvissä valkoisella 10 pikselin viivalla.

Älä vielä poistu Tasotyyli-valintaikkunasta. Meillä on vielä yksi sovellettava kerrostyyli.

Vaihe 6: Levitä pudotusvarjo

Kun Tasotyyli-valintaikkuna on edelleen avoinna, napsauta ensimmäistä kerrostyyliä vasemmalla olevan luettelon yläosassa, Pudota varjo . Varmista, että napsautat suoraan sanoja "Varjo" ja älä napsauta vain niiden vasemmalla puolella olevaa valintaruutua. Haluamme tuoda esiin vaihtoehdot varjon vaikutukselle, ja sinun on napsautettava sitä suoraan itse sanoilla.

Napsauta suoraan sanoja "Drop Shadow" vasemmalla olevan tasotyyliluettelon yläosassa.

Tämä muuttaa Tasotyyli-valintaikkunan keskimmäisen sarakkeen valinnat Stroke-vaihtoehdoista pudota varjoasetuksiin. Laske pudotusvarjon opasiteetti noin 50%: iin, jotta se ei näytä niin tummalta, ja muuta sitten varjon kulma 130 °: seen . Aseta lopuksi Etäisyys noin 10 pikseliin, vaikka joudut ehkä kasvattaa tätä määrää, jos käytät suurempaa kuvaa kuin mitä käytän:

Tason varjo -vaihtoehdot Tasotyyli-valintaikkunassa.

Tässä on minun kuvani nyt sekä valkoisella viivalla että varjolla:

Pienemmässä valokuvassa on nyt valkoinen viiva ja varjo otettu käyttöön.

Vaihe 7: Käytä 'vapaa muunnos' kiertääksesi ja / tai muuttaa koon tarvittavaa kokoa

Jos joudut kääntämään, muuttamaan kokoa tai siirtämään vektorimuotoasi tässä vaiheessa, varmista, että muotokerros on valittu Tasot-paletista, ja käytä sitten pikanäppäimiä Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) avataksesi Photoshopin Ilmainen muunnoslaatikko ja käsittelee pienemmän valokuvan.

Siirtää muotoa napsauttamalla Free Transform -ruudun sisällä olevaa kohtaa ja vetämällä muoto uuteen sijaintiin tai napauta sitä näppäimistön nuolinäppäimillä. Jos haluat muuttaa muodon kokoa, napsauta ja vedä mitä tahansa Free Transform -kahvoja. Jos haluat tehdä muodosta yksinkertaisesti suuremman tai pienemmän ja pitää samalla samat mitat leveydestä ja korkeudesta, pidä Vaihto- näppäintä painettuna vetäessäsi mitä tahansa kulmakahvoista. Jos pidät Alt (Win) / Option (Mac) painettuna vetäessäsi, muodon koko muuttuu keskikohdasta sen sijaan, että vetämästäsi sivusta tai kulmasta vastakkain. Lopuksi, pyörittää muotoa napsauttamalla ja vetämällä hiirtä mihin tahansa Vapaa muunnos -ruudun ulkopuolelle:

Koon koon muuttaminen, uudelleensijoittaminen ja / tai kiertäminen pienemmän kuvan muodossa tarpeen mukaan käyttämällä "Free Transform" -sovellusta.

Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis hyväksymään muutoksen. Muodon kiertäminen lisää kuvaan hieman jännitystä. Olen myös tehnyt pieniä muutoksia muodoni kokoon ja sijaintiin. Ja sen kanssa pienempi rajattu valokuva aiheemme on nyt valmis! Viimeistelemme efektin värjäämällä ja hämärtämällä alkuperäistä kuvaa seuraavana taustalla.

Olemme melkein valmis. Kaikki työ pienemmän, rajatun valokuvan illuusion luomiseksi pääkuvasta on valmis, ja nyt on jäljellä vain alkuperäisen kuvan taustalla oleva työ. Siinä on kaikenlaisia ​​asioita, jotka voit tehdä sen kanssa. Voit jättää sen teknisesti yksin ja olla tyytyväinen siihen, mitä sinulla on tällä hetkellä, mutta nyt, kun olemme lisänneet keskittymistä pääaiheeseen, ajatuksena on vähentää keskittymistä muuhun kuvaan, joka on taustalla. Voit poistaa sen tyydyttyessä ja tehdä siitä mustavalkoisen. Voit lisätä yksinkertaisen Gaussian Blur -suodattimen taustan hämärtämiseen. Voit tasoja tai käyriä käyttää valaisemaan taustaa ja antamaan sille "pestyn" ulkonäön. Vaihtoehtoja on paljon, ja sinun ei todellakaan tarvitse tehdä sitä, mitä aion tehdä täällä, eli värjätä se ja lisätä Radial Blur -tehoste, mutta jos haluat samanlaisen ilmeen taustallesi, katso miten tee se.

Vaihe 8: Käytä silmäkorkkityökalua näytteen saamiseen väreistä pienemmän valokuva-alueen sisältä

Valitse Eyedropper-työkalu Työkalut-paletista tai valitse se näppäimistön I avulla. Aion käyttää Eyedropperia näytteen saamiseen väreistä pienemmän valokuva-alueen sisäpuolelta ja värjätä sitten sillä värillä alkuperäinen kuva taustalla:

Valitse Eyedropper-työkalu näytteen saamiseksi väristä pienemmältä valokuva-alueelta.

Kun Eyedropper on valittu, aion napsauttaa jonkun tyyppistä kypärää näytteen ottamiseksi sinisestä väristä:

Näytetään väri kypärästä.

Huomaa, että Työkalupaletin etualan väri on nyt muuttunut siniseksi väriini, jonka juuri näyttelin. Voin nyt käyttää tätä väriä alkuperäisen kuvan väritykseen taustalla värisävyn / kylläisyyden säätökerroksen avulla:

Työkalupaletin etualan väri on muuttunut kypärästä otetuksi siniseksi.

Vaihe 9: Väritä tausta taustan sävyn / kylläisyyden säätökerroksella

Napsauta Tasot-paletin Tausta-tasoa valitaksesi se. Napsauta sitten paletin alareunassa olevaa Uusi säätökerros -kuvaketta ja valitse luettelosta Sävy / Kylläisyys :

Napsauta "Uusi säätökerros" -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa ja valitse "Sävy / kylläisyys".

Tämä tuo esiin Sävy / kylläisyys -valintaikkunan, jota aion käyttää taustan väritykseen. Täältä ei tarvitse aloittaa liukusäätimien vetämistä, jotta voit valita värin. Olen jo ottanut näytteen väristäni kuvasta, joten minun tarvitsee vain napsauttaa Väri- vaihtoehtoa valintaikkunan oikeassa alakulmassa:

Valitse Värjäys-vaihtoehto Sävy / kylläisyys -valintaikkunassa.

Napsauta OK poistuaksesi Sävy / kylläisyys -valintaikkunasta. Photoshop käyttää näytetyn värin väritystä alkuperäisen kuvan taustalla:

Alkuperäinen kuva taustalla on nyt väritetty näytteen värillä.

Vaihe 10: Kopioi taustakerros uudelleen

Ennen kuin siirrymme radiaalisen epäselvyyteen, kopioidaan taustakerros vielä kerran, jotta meillä on erillinen kerros, johon suodatin voidaan asentaa, koska emme koskaan halua koskettaa kuvan alkuperäisiä pikselitietoja taustakerroksessa. Valitse Taustakerros Tasot-paletista ja kopioi sitten Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Kaksoisnapsauta uuden kerroksen nimeä ja nimeä se uudelleen "Radial Blur:

Kopioi taustakerros uudelleen ja nimeä se "Radial Blur".

Vaihe 11: Levitä radiaalinen hämärtysuodatin uuteen kerrokseen

Kun uusi "Radial Blur" -kerros on valittu Tasot-paletista, siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin-valikkoon, valitse Hämäytä ja valitse sitten Radial Blur, joka tuo esiin Radial Blur -valintaikkunan. Aseta ensin hämärtämismenetelmä Zoomiksi ja aseta sitten Laatuksi Paras . Yläosassa oleva Määrä- asetus määrittää, kuinka suuren sumeutehosteen saat. Aion asettaa kaivokseni 40: ään, mutta haluat ehkä käyttää toista arvoa. Valintaikkunan oikeassa alakulmassa oleva Blur Center -vaihtoehto määrittää, mistä hämärtämä tulee kuvasta. Yritä sijoittaa epäterävyysasema lähellä valokuvasi kohdetta napsauttamalla likimääräistä kohtaa Hämärtämiskeskuksessa. Se ei ole maailman tarkin juttu, ja se vie sinut pari yritystä, ennen kuin saada se oikein, joten älä pelkää kumota suodatinta Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac) ja yrittää jälleen, jos ensin et onnistu:

Suodatin> Sumennus> Radiaalinen epäterävyys tuo esiin Radial Blur -valintaikkunan. Muuta punaisella ympyröityjä vaihtoehtoja.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta ja soveltamaan säteittäistä epäselvyyttä kuvaan:

Kuva Radial Blur -suodattimella.

Vaihe 12: Laske säteittäisen epäterävyyskerroksen opasiteetti

Tämä viimeinen vaihe on valinnainen, mutta mielestäni radiaalinen epäselvyyteni on liian voimakas. Haluan, että se sekoittuu enemmän alkuperäisen kuvan kanssa taustakerroksessa, ja voin tehdä sen yksinkertaisesti siirtymällä Tasoitus- vaihtoehtoon Tasot-paletin yläosassa ja laskemalla opasiteetti noin 60 prosenttiin, mikä mielestäni toimii hyvin :

Laske tarvittaessa radiaalin hämärtämiskerroksen opasiteettia sekoittaaksesi efekti alkuperäisen kuvan kanssa sen alla olevalle taustakerrokselle.

Vertailun vuoksi tässä on jälleen alkuperäinen kuvani:

Alkuperäinen kuva jälleen.

Ja tässä, radiaalin hämärtymisen kerroksen opasiteetin vähentämisen jälkeen, on lopullinen "valokuvasi valokuvassa" -tulokseni:

Lopullinen "valokuva valokuvassa" -tulos.

Ja siellä meillä se on! Näin voit luoda kuvan valokuvaan Photoshopilla! Käy Photo Effects -osiossa, jos haluat lisätietoja Photoshop-efekteistä!