Tässä opetusohjelmassa opit täyttämään muodon kuvan Photoshopissa! Kuten näette, Photoshopin avulla on helppo sijoittaa valokuva minkä tahansa tyyppiseen muotoon, perus suorakulmiosta tai ympyrästä kuvitteelliseen mukautettuun muotoon. Tässä opetusohjelmassa käytämme yhtä Photoshopin valmiista mukautetuista muodoista. Mutta kun olet oppinut vaiheet, voit alkaa sijoittaa kuvia haluamaasi muotoon!

Tässä on mitä lopullinen "muotoinen kuva" -tehoste näyttää kun olemme valmiita. Tietenkin, tämä on vain yksi esimerkki vaikutuksesta. Photoshopissa on monia valittavissa olevia muotoja, ja voit jopa luoda omia. Joten kun olet oppinut vaiheet, tekemisellesi ei todellakaan ole mitään rajoituksia:

Lopullinen "kuvan muoto" -tehoste.

Aloitetaan!

Kuinka täyttää lomakkeen valokuva

Käytän Photoshop CC: tä, mutta kaikki mitä teemme on myös yhteensopiva Photoshop CS6: n kanssa.

Vaihe 1: Luo uusi asiakirja

Aloitetaan luomalla uusi asiakirja. Siirry valikkopalkin Tiedosto- valikkoon näytön yläreunassa ja valitse Uusi :

Siirry kohtaan Tiedosto & Uusi.

Tämä avaa Uusi asiakirja -valintaikkunan. Jos käytät Photoshop CC: tä, näet Uusi asiakirja -valintaikkunan uusitun version. Jos käytät Photoshop CS6 -sovellusta, näet vanhemman, perinteisen version. Tarkastellaan ensin Photoshop CC -versiota, sitten CS6-versiota.

Photoshop CC: ssä vaihtoehdot uuden mukautetun asiakirjan luomiseen löytyvät valintaikkunan oikealla puolella olevista Esiasetetut tiedot -paneelista. Luokaamme tätä opetusohjelmaa neliön muotoinen asiakirja. Aseta Leveys ja Korkeus - 2000 pikseliä . Asetamme Tarkkuudeksi 72 pikseliä / tuuma ja Taustasisällöksi Valkoinen . Luo uusi asiakirja napsauttamalla Luo :

Photoshop CC: n Uusi asiakirja -valintaikkunan Esiasetustiedot-paneeli.

Aseta Photoshop CS6 -sovelluksessa sekä leveys että korkeus jälleen 2000 pikseliin, tarkkuudeksi 72 pikseliä / tuuma ja taustan sisällöksi valkoinen . Luo uusi asiakirja napsauttamalla OK :

Uusi valintaikkuna Photoshop CS6: ssä.

Katso video ja jaa kommenttisi YouTube-kanavallamme!

Vaihe 2: Valitse Custom Shape Tool

Kuten aiemmin mainitsin, voit käyttää minkä tahansa tyyppisiä muotoja tähän efektiin, yksinkertaisesta suorakulmiosta tai ympyrästä mukautettuun muotoon. Tässä opetusohjelmassa käytän yhtä Photoshopin sisäänrakennettuja mukautettuja muotoja.

Valitse Custom Shape Tool työkaluriviltä. Oletusarvon mukaan Mukautettu muoto -työkalu on sijoitettu suorakaidetyökalun taakse. Napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) suorakulmityökalussa ja valitse sitten valikosta Custom Shape Tool:

Custom Shape -työkalun valitseminen työkaluriviltä.

Vaihe 3: Aseta työkalutila muotoon "Shape"

Photoshopissa voidaan piirtää kolme erityyppistä muotoa. Voimme piirtää vektorimuotoja, polkuja tai pikselipohjaisia muotoja. Tätä tarkoitusta varten haluamme piirtää vektorimuotoja, jotka antavat meille piirtää muodon minkä tahansa kokoisen tarvitsemme, pitäen samalla reunat mukavina ja terävinä.

Photoshop viittaa vektorimuotoihin yksinkertaisesti "muotoina". Kun Custom Shape Tool on valittu, varmista, että Asetukset-palkin työkalutila- asetukseksi on määritetty Shape :

Työkalutilan asettaminen "Muoto" -valintaikkunaan.

Vaihe 4: Aseta muodon väri mustaksi

Jotta voimme nähdä muodomme valkoista taustaa vasten, asetamme muodon täyttövärin mustalle . Löydät Väritäyttö- värimallin Asetukset-palkista (suoraan Työkalutila-vaihtoehdon vieressä).

Oletuksena väri muuttuu jo mustana. Jos ei, paina näppäimistön kirjainta D. Tämä nollaa etualan ja taustavärisi oletusasetuksiin, jolloin etualan väri (ja muodon täyttöväri) muuttuu mustiksi:

Täytä värimalli Asetukset-palkissa. Varmista, että se on musta.

Vaihe 5: Lataa mukautetut muodot

Photoshop sisältää paljon valmiita räätälöityjä muotoja, joista voimme valita. Mutta oletuksena vain kourallinen heistä ladataan ohjelmaan. Löytääksemme loput, meidän on ladattava ne itsemme sisään.

Valintapalkin Muoto-pikkukuva näyttää nykyisen valitun muodon. Napsauta pikkukuvaa valitaksesi toisen muodon:

Napsauttamalla Muoto-pikkukuvaa Asetukset-palkissa.

Tämä avaa Custom Shape Picker -sovelluksen, jossa on pikkukuvat kaikista valittavissa olevista muodoista. Kuten mainitsin, vain kourallinen muotoja näytetään oletuksena. Lataamme kaikki muodot, jotta voimme antaa enemmän valinnanvaraa.

Napsauta valikkokuvaketta (rataskuvaketta) Custom Shape Picker -sovelluksen oikeassa yläkulmassa:

Napsauta Custom Shape Picker -valikkokuvaketta.

Näkyvän valikon alaosassa näet luettelon kaikista mukautetuista muotojoukkoista, joista voimme valita. Sen sijaan, että lataat jokaisen erikseen nähdäksesi mitä saamme, lataan vain kaikki kerralla. Voit tehdä sen valitsemalla luettelon yläosasta Kaikki :

Lataa kaikki mukautetut muotojoukot Photoshopiin.

Photoshop kysyy, haluatko korvata nykyiset muodot uusilla muodoilla. Koska oletusmuodot sisältyvät eri muotojoukkoihin, emme menetä mitään korvaamalla ne, joten napsauta OK :

Napsauttamalla OK korvataksesi nykyiset muodot uusilla.

Vaihe 6: Valitse mukautettu muoto

Takaisin Custom Shape Picker -sovellukseen meillä on nyt paljon muita muotoja, joista valita. Selaa pikkukuvia läpi, kunnes löydät haluamasi. Sydänmuoto (joka on itse asiassa osa oletusmuotoja) on suosittu valinta. Mutta jotain erilaista varten valitsen perhosen muodon.

Valitse muoto kaksoisnapsauttamalla sen pikkukuvaa. Tämä valitsee muodon ja sulkeutuu Custom Shape Picker -sovelluksesta.

Perhonen mukautetun muodon valitseminen.

Vaihe 7: Piirrä muoto

Piirrä kuvasi napsauttamalla asiakirjan vasemmassa yläkulmassa asettaaksesi lähtöpisteen. Pidä hiiren painikkeesi edelleen painettuna, paina ja pidä näppäimistön Vaihto- näppäintä painettuna ja vedä vinosti alaspäin kohti asiakirjan oikeaa alakulmaa. Pidä Vaihto-näppäintä vetäessäsi lukitsee muodon kuvasuhteen, jotta et vääristä sen ulkoasua.

Kun piirrät muotoa, näet vain polun ääriviivat miltä muoto näyttää:

Napsauta vasemmassa yläkulmassa, pidä Shift-näppäintä alhaalla ja vedä oikeaan alakulmaan.

Viimeistele muoto vapauttamalla hiiren painike ja vapauttamalla sitten Shift-näppäin. Varmista, että vapautat hiiren painikkeen ensin, sitten Vaihto-näppäin tai muodon kuvasuhde voi muuttua. Photoshop piirtää muodon täyttämällä sen mustalla:

Photoshop piirtää muodon, kun vapautat hiiren painikkeen.

Jos katsomme Tasot-paneelista, näemme muodon istuvan omalla muotokerroksellaan valkoisella täytetyn taustakerroksen yläpuolella:

Tasot-paneeli, joka näyttää muotokerroksen taustakerroksen yläpuolella.

Vaihe 8: Siirrä muoto keskustaan

Jos haluat siirtää muodon asiakirjan keskelle, valitse työkaluriviltä Photoshopin Siirrä-työkalu :

Siirrä-työkalun valitseminen.

Napsauta sitten muotoa ja vedä se keskelle. Sen pitäisi napsahtaa paikoilleen, kun olet lähellä keskustaa:

Muodon siirtäminen paikalleen.

Vaihe 9: Avaa kuvasi

Avaa kuva, jonka haluat sijoittaa muotoosi. Tässä on yksi jota käytän (tyttö perhonen valokuvalla Adobe Stock: lta). Kuvasi avautuu erillisessä välilehdessä:

Kuva, jonka laitan muotoon. Valokuvaluotto: Adobe Stock.

Vaihe 10: Valitse ja kopioi kuva

Kopioidaan kuva ja liitetään se muodon asiakirjaan. Siirry näytön yläreunan Valitse- valikkoon ja valitse Kaikki . Näet valinnan ääriviivat kuvan ympärillä.

Siirry kohtaan Valitse> Kaikki.

Kun kuva on valittu, siirry Muokkaa- valikkoon ja valitse Kopioi :

Siirry kohtaan Muokkaa> Kopioi.

Vaihe 11: Liitä kuva muotoon

Vaihda takaisin muodon asiakirjaan napsauttamalla sen välilehteä aivan Asetukset-palkin alla. Jos et nimennyt asiakirjaa luomalla sitä (jota emme nimenneet), sen nimi on todennäköisesti "Untitled-1":

Napsauttamalla muotoasiakirjan välilehteä.

Palaa sitten takaisin Muokkaa- valikkoon ja valitse tällä kertaa Liitä :

Siirry kohtaan Muokkaa> Liitä.

Photoshop liittää kuvan asiakirjaan. Tällä hetkellä kuva estää muodon näkymisen kokonaan. Kuvani on myös liian iso sopiakseen kokonaan muodon asiakirjaan. Korjaamme molemmat nämä ongelmat seuraavissa vaiheissa:

Kuva on liitetty muodon asiakirjaan.

Vaihe 12: Luo leikkausmaski

Jos katsomme uudelleen Tasot-paneelista, huomaa, että Photoshop on sijoittanut kuvan uudelle tasolle Muoto-tason yläpuolelle:

Tasot-paneeli, joka näyttää kuvan muodon yläpuolella.

Jotta kuva voidaan sijoittaa muodon sisään, meidän tarvitsee vain luoda leikkausmaski. Varmista, että kuvakerros ("Taso 1") on valittu. Siirry sitten näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon ja valitse Luo leikkausmaski :

Siirry tasoon> Luo leikkausmaski.

Tämä "leikkaa" kerroksen 1 kuvan sen alapuolella olevaan muotokerrokseen, mikä tarkoittaa, että ainoa kuvan osa, joka pysyy näkyvänä asiakirjassa, on alue, joka istuu suoraan muodon yläpuolella (tai edessä). Loput kuva on nyt piilotettu luomalla illuusio siitä, että kuva on todella muodon sisällä:

Leikkausmaski asettaa kuvan muodon sisään.

Ja jos katsomme uudelleen Tasot-paneeliin, näemme, että "Taso 1" on sisennetty oikealle, pienellä nuolella osoittaen sen alapuolella olevaan Muoto-kerrokseen. Näin Photoshop ilmoittaa meille, että kuva on nyt leikattu muotoon:

Tasot-paneeli, joka näyttää kuvan, on leikattu muotokerrokseen.

Vaihe 13: Kuvan koon muuttaminen ja sijoittaminen uudelleen ilmaisen muunnoksen avulla

Jos haluat muuttaa kuvan kokoa ja sijoittaa sen uudelleen muodon sisään, varmista, että olet valinnut Taso 1 -tason. Siirry sitten Muokkaa- valikkoon ja valitse Vapaa muuntaminen :

Siirry kohtaan Muokkaa> Vapaa muuntaminen.

Tämä asettaa Free Transform -ruudun ja käsittelee (pienet neliöt) kuvan todellisten mittojen ympärillä, mukaan lukien näkyvän kankaan ulkopuolella olevan alueen. Jos et näe kaikkia ilmaisen muunnoksen kahvoja, koska kuvasi on liian suuri, jotta se mahtuu kokonaan näytölle, siirry Näytä- valikkoon ja valitse Sovita näytölle :

Siirry kohtaan Näkymä> Sovita näytölle.

Photoshop säätää zoomaustasoa automaattisesti niin, että koko vapaa muunnos -ruutu on näkyvissä. Täällä näemme Free Transform -ruudun, joka ulottuu kankaan oikealle puolelle:

Vapaa muunnos -ruutu näkyy koko kuvan ympärillä.

Jos haluat muuttaa kuvan muotoa kuvan sisällä, pidä Shift- näppäintä alhaalla ja vedä mitä tahansa kulmakahvoista . Pidä vaihtonäppäintä vetäessäsi lukitsee muodon alkuperäisen kuvasuhteen muutettaessa sitä.

Siirrä kuva muodon sisällä napsauttamalla Free Transform -ruudun sisällä olevaa kohtaa ja vetämällä kuva paikalleen.

Vedän tässä oikeassa yläkulmassa olevaa kahvaa sisäänpäin ja olen myös siirtänyt kuvaa sopimaan paremmin tytön kasvoihin perhonen siiven muodossa:

Kuvan koon muuttaminen ja siirtäminen muodon sisällä käyttämällä Free Transform -sovellusta.

Kun olet valmis, paina näppäimistön Enter (Win) / Return (Mac) sitoutuaksesi muutokseen ja sulkeaksesi Free Transform -komennon:

Kuva sopii nyt paremmin muotoon.

Vaihe 14: Vaihda taustaväri

Tässä vaiheessa tärkein "muotoinen kuva" -tehoste on valmis! Tietysti on aina enemmän tehtävää mukauttaa sitä ja tehdä siitä entistä parempi. Yksi asia, jonka voimme tehdä, on muuttaa taustan väriä.

Helpoin tapa muuttaa taustaväriä on käyttää yhtä Photoshopin yksivärisistä täyttökerroksista. Tarvitsemme yksivärisen täyttökerroksen näkyvän taustakerroksen ja muotokerroksen välissä, joten napsauta ensin Tasot-paneelin Tausta-tasoa valitaksesi se:

Taustakerroksen valitseminen.

Napsauta sitten Uusi taso tai Säätökerros -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Uusi täyttö- tai Säätökerros-kuvaketta.

Valitse luettelon yläosasta yksivärinen :

Lisäävä yksivärinen täyttökerros.

Photoshop-ponnahdusikkunat avaa värinvalitsimen, josta voimme valita uuden värin. Musta on suosittu valinta taustavärinä tälle efektille, joten katsotaan miltä se näyttää:

Mustavalinta värivalinnasta.

Musta tuo ehdottomasti esiin muodon yksityiskohdat, mutta perhonen taustavärinä en ole varma, että se toimii:

Tulos, kun taustaväri on vaihdettu mustaksi.

Voisin valita toisen värin itse Värivalinnasta. Tai voin näytteistää väriä suoraan muodon sisällä olevasta kuvasta, mikä toimii usein paremmin.

Voit tehdä tämän siirtämällä hiiren osoittimen näytölle haluamasi värin päälle. Kohdistimesi vaihtuu väliaikaisesti Piippaustyökalu-kuvakkeeseen ilmoittaen, että se on valmis näyttelemään väriä. Tykkään pitää taustavärit hienovaraisina, joten sen sijaan, että valitsisin puista vihreän tai punaisen kukista, valitsen tytön otsasta vaalean ihon sävyn napsauttamalla sitä näytteen ottamiseksi:

Näytteen ottaminen taustan väreistä.

Heti kun napsautin, näytteenotosta tulee uusi taustaväri. Pidän tästä uudesta väristä paremmin, joten sulkeudu värinvalitsimesta napsauttamalla OK:

Otoksena oleva väri on nyt taustaväri.

Jos katsomme Kerrokset-paneelista, näemme yksivärisen täyttökerroksen, nimeltään "Väritäyttö 1", joka istuu taustakerroksen ja muotokerroksen välissä, juuri siellä missä tarvitsimme:

Tasot-paneeli näyttää uuden yksivärisen täyttökerroksen.

Vaihe 15: Lisää aivohalvaus

Viimeistelemme lopuksi efekti lisäämällä isku muodon ympärille. Napsauta Tasot-paneelin Muoto-tasoa valitaksesi se:

Muotokerroksen valitseminen.

Napsauta sitten Tasot- tyyli- kuvaketta (" fx " -kuvake) Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Tasotyylit-kuvaketta.

Valitse aivohalvaus luettelosta:

Stroke-kerroksen tyylin valitseminen.

Tämä avaa Photoshopin Tasotyyli-valintaikkunan, joka on asetettu keskimmäisen sarakkeen Stroke-asetuksiin. Voit muuttaa vedon väriä napsauttamalla värimallia :

Napsauttamalla värimallia.

Tämä avaa uudelleen Värinvalitsimen. Valitsen valkoisen vetoväriini, napsautan sitten OK sulkeaksesi värinvalitsimen:

Valitaan valkoinen värinvalitsimesta.

Takaisin kerrostyyli -valintaikkunaan asetan viivan sijainnin Ulkopuolelle niin, että se näkyy muodon ulkopuolella. Sitten nostan Koko- arvoa iskun paksuuden säätämiseksi. Mielestäni tämän kuvan koko noin 12 px toimii hyvin:

Aseman asettaminen ulkopuolelle ja koon 12 pikseliä.

Napsauta OK sulkeaksesi Tasotyyli-valintaikkunan. Ja sen kanssa olemme valmis! Täällä on muuttunut taustaväri ja lisätty perhonen ympärille lyönti lopullinen "muotoinen kuva" -tehoste:

Lopullinen tulos.

Ja siellä meillä se on! Näin voit helposti sijoittaa kuvan muodon sisään käyttämällä leikkausmaskeja Photoshopissa! Katso Photo Effects -osiosta lisää Photoshop-tehosteoppaita! Ja älä unohda, kaikki Photoshop-oppaamme ovat nyt saatavana tulostettavina PDF-tiedostoina!