Haluatko hämmästyttää Photoshopin 27 kerrossekoitustilaa? Siellä on todella vain 5 mitä sinun täytyy tietää! Opi tärkeät Photoshop-sekoitusmoodit - kertominen, näyttö, peittokuva, värit ja valoisuus - ja kuinka niitä käyttää kuvien parantamiseksi nopeasti!

Uskotko tai älä, kun kyse on Photoshopin oppimisesta, siellä on todella vain kourallinen asioita, jotka sinun on ehdottomasti tiedettävä. Toki Photoshop on valtava ohjelma, jossa on paljon hienoja ominaisuuksia. Mutta täytyykö sinun tietää kaikki Photoshopista kaikki päivittäiset kuvankäsittelytehtävät?

Yksinkertainen vastaus on ei. Vain vähän tiedolla ja muutamalla Photoshop-perustaidolla voit yleensä suorittaa suurimman osan tekemästäsi. Mitkä ovat nämä perustaidot? Jos tiedät kuinka rajata kuvia, miten tehdä valintoja, työskennellä kerrosten kanssa ja käyttää kerrosmaskeja, voit tehdä paljon. Ja jos tiedät kuinka sekoitustiloja käyttää kerrosten sekoittamiseen, voit tehdä paljon enemmän!

Viisi sekoitusmoodia, joita opimme

Tässä opetusohjelmassa keskitymme Photoshopin viiteen tärkeimpään sekoitusmoodiin, jotka ovat Kertominen, Näyttö, Peittokuva, Väri ja Kirkkaus . Vaikka Photoshop sisältää 22 muuta, nämä viisi sekoitusmuotoa käyttävät eniten. Moninkertainen sekoitus -tila tummentaa kuvia, Näyttö-sekoitus-tila vaalentaa niitä ja Overlay-sekoitustila lisää kontrastia. Värin sekoitustila sekoittaa vain kerroksen värin, ja Luminosity sekoittaa vain kirkkauden! Kuten opimme, Photoshop-sekoitusmoodit ryhmitellään toisiinsa tekemänsä perusteella (vaalentaa, tummentaa, lisätä kontrastia jne.) Ja nämä viisi ovat ryhmiensä tähdet.

Jos olet uusi sekoitusmoodien kanssa, haluat jatkaa lukemista saadaksesi lisätietoja sekoitusmuodoista, mistä ne löytyvät ja miten ne on järjestetty. Jos haluat mieluummin siirtyä tiettyyn sekoitustilaan oppiaksesi sen toimivuuden, käytä alla olevia linkkejä.

  • Kerro - Tummentaa kuvaa
  • Näyttö - Valaistaa kuvaa
  • Peittokuva - lisää kontrastia
  • Väri - sekoittaa vain värin
  • Kirkkaus - sekoittaa vain kirkkauden

Mitkä ovat Photoshop-sekoitustilat?

Photoshopin sekoitusmoodit tarjoavat erilaisia ​​tapoja sekoittaa kerroksia tai olla vuorovaikutuksessa niiden alla olevien kerrosten kanssa. Ilman sekoitustiloja ainoa tapa sekoittaa kerroksia on vähentää kerroksen opasiteettia, mikä ei tuota kovin mielenkiintoisia tuloksia. Sekoitusmoodit avaavat luovien mahdollisuuksien maailman, ja ne ovat erittäin hyödyllisiä valokuvien muokkaamisessa, retusoinnissa ja palauttamisessa. Niitä on helppo käyttää ja ne säästävät meiltä paljon aikaa!

Photoshop CC: stä alkaen on valittavana 27 sekoitusmoodia, mutta sinun ei tarvitse tietää kaikkia 27, jotta voit aloittaa sekoitusmoodien käytön päivittäisessä työssäsi. Ja katsokaamme sitä, että nimet, kuten ”Liuosta”, “Väri väkivalta”, “Lineaarinen polttaminen”, “Ero” ja “Poissulkeminen”, ovat riittäviä, jotta kukaan voi naarmuuttaa päätään ihmetteleen mitä helvettiä nämä asiat tekevät.

Mutta tässä on salaisuus. Useimpia päivittäisiä kuvanmuokkaustöitä varten on vain viisi sekoitustilaa, jotka sinun on tiedettävä. Ei 27, vain 5! Mitä ne ovat? Kerro, näyttö, peittokuva, väri ja valoisuus . Opi kuinka ja milloin näitä viittä sekoitusmuotoa käytetään ja elämä Photoshopilla on paljon helpompaa!

Missä Photoshopin sekoitusmoodit ovat?

Ennen kuin tarkastelemme kutakin näistä viidestä sekoitusmoodista yksityiskohtaisemmin, opitaan, mistä löytää sekoitusmoodit Photoshopista. Koska sekoitustiloja käytetään kerrosten kanssa, saatat ajatella, että ne on lueteltu valikkopalkin Taso-valikossa. Hyvä arvaus, mutta ei. Ja se olisi todella huono asia, koska joudut siirtämään hiiren valikkopalkkiin joka kerta, kun haluat muuttaa sekoitustilaa. Adobe tajusi, että olemme siihen liian laiskoja, joten he tekivät asiat meille helpoiksi. Kaikki Photoshopin sekoitustilat voidaan valita Tasot-paneelin vasemmassa yläkulmassa olevasta sekoitustilasta . Oletusarvoisesti sekoitustila on "Normaali".

Miksi Blend Mode -vaihtoehto on harmaana?

Huomaa, että Blend Mode -vaihtoehto on harmaana. Tämä johtuu siitä, että tällä hetkellä dokumentissani on vain yksi kerros, taustakerros. Photoshop ei salli meidän käyttää sekoitustiloja taustakerroksen kanssa, joten sekoitustila-vaihtoehto ei ole tällä hetkellä käytettävissä:

Tasot-tila -vaihtoehto Tasot-paneelissa, tällä hetkellä harmaana.

Tämän korjaamiseksi teen kopion taustakerroksesta vetämällä sen alas Tasot-paneelin alareunassa olevan uuden tason kuvakelle:

Kopion tekeminen taustakerroksesta.

Ja nyt, kun taustakerroksen yläpuolella on toinen kerros, sekoitustila-asetus ei ole enää harmaana:

Blend Mode -vaihtoehto on nyt saatavana.

Kuinka Photoshop-sekoitusmoodit on järjestetty

Napsauta Tasot-vaihtoehtoa Tasot-paneelissa nähdäksesi luettelon kaikista sekoitusmuodoista, joista voimme valita. Jos olet uusi sekoitusmoodien kanssa, luettelon järjestämiseen ei voi tuntua riimua tai syytä. Mutta jos tarkastellaan tarkkaan, huomaat, että sekoitusmoodit on todella jaettu ryhmiin.

Kaksi ensimmäistä sekoitusmoodia yläreunassa, Normaali ja Liuosta, muodostavat ensimmäisen ryhmän. Niiden alapuolella Darken, Multiply, Color Burn, Linear Burn ja Darker Color muodostavat toisen ryhmän jne. Ryhmiä on yhteensä kuusi, ja jos luulet, että kussakin ryhmässä sekoitusmoodilla on oltava jotain yhteistä, olisit oikeassa!

No, olisit enimmäkseen oikeassa. Ensimmäisen ryhmän sekoitusmoodit Normaali ja Liukenevat eivät ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Itse asiassa, vaikka Normaali sekoitustila on Photoshopin oletussekoitustila, voit mennä koko elämäsi käyttämättä koskaan Dissolvea, koska sen käyttö on erittäin rajallista. Joten ajattele ensimmäistä ryhmää "Mitään tekemistä toistensa kanssa" -ryhmänä. Loput sekoitusmoodit on kuitenkin ryhmitelty toisiinsa, koska niillä varmasti on jotain yhteistä. Tässä on erittely eri ryhmistä:

Kaavio, joka näyttää eri sekoitusmoodiryhmät.

Tummennetut sekoitusmoodit

Kuten voimme nähdä, Tummenna, Kerrota, Värinpoltto, Lineaarinen Polttaminen ja Tummempi Väri-sekoitusmoodit muodostavat Tummennettu ryhmän. Miksi? Koska kukin tekee kuvan tummempi. Huomaa, että Kerto- sekoitustila sisältyy Tummennettu-ryhmään. Jos muistat, Kerro on yksi Photoshopin viidestä sekoitusmoodista, jotka sinun on tiedettävä, ja yhtä, jota tarkastelemme tarkemmin hetkessä.

Kevennä sekoitustilat

Seuraavaksi Valaisu, Näyttö, Väriväritys, Lineaarinen värinä (Lisää) ja Kevyemmät värit sekoitusmoodit muodostavat Valaisu- ryhmän. Jokainen näistä sekoitusmuodoista valaisee kuvaa. Huomaa, että Näyttösekoitustila sisältyy Valoa-ryhmään, joka on toinen Photoshopin viidestä sekoitustilasta, jotka sinun on tiedettävä, ja yksi, josta opimme lisää.

Kontrasti sekoitustilat

Tämän alapuolella Kontrasti- ryhmän muodostavat Peittokuva, Pehmeä valo, Kova valo, Elävä valo, Lineaarinen valo, Pin-valo ja Kova sekoitus -tilat. Jokainen näistä sekoitusmuodoista tummentaa ja vaalentaa kuvaa, mikä lisää kontrastia. Overlay- sekoitustila, toinen sinun täytyy tietää ja jota tarkastelemme, on Kontrasti-ryhmän päätähti.

Vertailevat sekoitusmoodit

Seuraava on ryhmä, jota emme aio tarkastella tässä opetusohjelmassa, vertaileva ryhmä, joka koostuu Ero-, Poissulkemis-, Vähennys- ja Divide-sekoitustiloista. Nämä sekoitusmoodit vertaa pikseliä kerrosten välillä, eikä yhtäkään käytetä hyvin usein, varsinkin päivittäisissä tehtävissä. Ne voivat kuitenkin tuottaa joitain melko mielenkiintoisia tehosteita, kuten voit nähdä suositusta kääntö-, peili- ja kääntökuvassamme - mallit ja kuviot -oppaassa.

Yhdistelmäsekoitustilat

Viimeisenä, mutta varmasti vähäisimpänä, meillä on Composite- ryhmä, joka tunnetaan myös nimellä HSL- ryhmä. HSL tarkoittaa "sävyä, kylläisyyttä ja valoisuutta", jotka sattuvat olemaan kolmen neljästä sekoitusmoodista, jotka kuuluvat tähän ryhmään, nimet yhdessä värimoodin kanssa. Tämän ryhmän sekoitusmoodilla kaikilla on jotain tekemistä kerroksen värin tai vaaleuden (vaaleuden) sekoittamisen kanssa. Itse asiassa Väri ja Luminosity ovat kaksi sekoitusmoodia, jotka sinun on tiedettävä tästä viimeisestä ryhmästä.

Kuinka käyttää Photoshop-sekoitustiloja

Toistaiseksi olemme nähneet, että vaikka sekoitusmoodien lukumäärä Photoshopissa voi tuntua ylivoimaiselta, ne voidaan helposti jakaa ryhmiin. Siellä on ryhmä, joka tummentaa kuvaa, toinen vaaleuttaa kuvaa, yksi, joka lisää kontrastia, yksi, joka vertaa pikseliä kerrosten välillä, ja yksi, joka sekoittaa vain kerroksen värin tai kirkkauden. Ja olemme nähneet, että vertailevaa ryhmää lukuun ottamatta jokaisella ryhmällä on vain yksi tai kaksi sekoitusmoodia, jotka meidän todella on tiedettävä.

Aloitetaan oppiminen käyttämään Photoshopin viittä välttämätöntä sekoitusmuotoa luettelon ensimmäisen kerrannaiskertoimen kanssa . Se löytyy Darken-ryhmästä, joten heti tiedämme, että sillä on jotain tekemistä kuvan tummenemisen kanssa. Mutta ei vain, että Kerro yksi tärkeimmistä sekoitusmuodoista, se sattuu olemaan myös yleisimmin käytetty sekoitustila kaikista. Joten, opitaan kuinka Kertomasekoitus-tilaa käytetään!

Tai siirry suoraan yhteen muihin sekoitusmuotoihin, joita tarkastelemme:

  • Näytön sekoitustila
  • Peittokuva-sekoitustila
  • Väri-sekoitustila
  • Luminosity-sekoitustila