Ero JavaScriptin ja JScriptin välillä

Nykyään näemme monia uusia tekniikoita aukeamassa. Jotkut heistä tulevat, oleskelevat ja lähtevät luomaan hypejä pinnallisesti, kun taas jotkut saapuvat ja muuttavat tapaamme kuvitella, parantaa ja hallita teollisuutta. Tässä yhteydessä keskustelemme kahdesta tekniikasta, nimittäin JavaScript vs. JScript.

Tämän JavaScript vs JScript -aiheen kautta keskustelemme kahdesta tekniikasta, nimittäin JavaScript ja JScript, mutta ennen sitä voimme ymmärtää JavaScripti vs JScript perusteet.

ECMAScript, mikä se on?

Skriptikielen alkuperästä lähtien selain aloitti skriptimoottorien käyttöönoton itsessään. Tämä aiheutti sekaannusta ja tästä syystä ECMA International keksi idea skriptikielen standardisoinnista. Tämän tuloksena muodostettiin ECMAScript, standardi kaikille komentosarjojen kielille, kuten ActionScript, JScript, JavaScript jne.

Mikä tarkalleen on JavaScript?

Hyvin! Komentosarjan kielen oppiminen on helppoa. JavaScriptin ominaisuudet ja ominaisuudet ovat ECMAScriptin vakiona. Lisäksi JavaScriptillä on lisäominaisuuksia, jotka eivät kuulu ECMAScriptiin. JavaScriptiä käytetään HTML: n ja CSS: n rinnalla, ja näitä tekniikoita pidetään yhdessä Internetin pilareina. JavaScriptin avulla voimme todella tehdä tylsistä verkkosivuista erittäin vuorovaikutteisia. JavaScriptiä käytettiin alun perin selainten asiakaspuolella. Mutta nyt niitä käytetään myös palvelinpuolen ohjelmoinnissa, tekstinkäsittelyssä ja PDF-ohjelmistoissa. JavaScript ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1995.

Mikä on JScript?

JScript on myös skriptikieli, paljon samanlainen kuin JavaScript. Se on suositun Microsoftin suunnitteleman ECMAScript-standardin murto. JScript on Microsoftin omistuksessa, ja sitä käytetään yhdessä suosituimmista Microsoftin Internet Explorer -selaimista. JScriptiä voidaan kutsua myös ”Microsoftin JavaScriptinä”. Sekä JavaScript vs. JScript on suunniteltu tuottamaan dynaamisia verkkosivuja ja vuorovaikutteista sisältöä.
JScript oli ensimmäinen julkaisu vuonna 1996, jota Internet Explorer 3.0 tuki. Internet Explorer 9: n nykyinen versio tukee JScript 9.0: ta, ja se on viimeisin versio.
JScript isännöi verkkosivulla, jonka Microsoft Internet Explorer näyttää. Sitä ylläpidetään myös klassisissa ASP- ja Windows-komentosarjoissa. Sitä käytetään myös automaatioon.

Verta vertaamalla JavaScriptiä vs. Jcriptiä (infografiat)

Alla on 9 tärkeintä eroa JavaScriptin ja JScriptin välillä

Esimerkkejä JavaScriptin ja JScriptin välillä

1. Alla olevassa esimerkissä näytetään käynnissä oleva JavaScriptin komentosarja, joka selaimessa näyttää tekstiä, ja kun napsautamme tekstiä, tekstin väri muuttuu.
JavaScript


Click to change color.
function myFunction(element, colour) ( element.style.color = colour; )


Click to change color.
function myFunction(element, colour) ( element.style.color = colour; )


Click to change color.
function myFunction(element, colour) ( element.style.color = colour; )

2. Alla oleva esimerkki näyttää tapaa luoda tekstitiedosto ActiveX-objektilla käyttämällä JScriptin objektin käyttöominaisuutta Microsoftin Internet Explorerissa.

JScript

var textfile

// create an object which enables to create a textfile

var dispFileSystem = new ActiveXObject("Scripting.FileS ystemObject");

// provide access to the text file "C: \\ text.dat" textfile = dispFileSystem.OpenTextFile("C: \\
text.dat", 2, true);

// first line of the text file textfile.Write("First Column \ t Second Column \ n");

// second line of the text file textfile.Write("20 \ t30 \ n");

// close the text file textfile.Close();

3. Seuraava esimerkki osoittaa, kuinka JavaScriptiä voidaan käyttää komentosarjoilla, jotta sen käyttäminen verkkoselaimessa näyttää painikkeen. Napsauttamalla painiketta, näemme päivämäärän ja ajan.
JavaScript

My First JavaScript

Click me to display Date and Time.

4. Seuraava esimerkki osoittaa, kuinka JScriptiä voidaan käyttää WSH: ssa luomalla OK / Peruuta -valintaikkuna.
JavaScript

var mbOKCancel = 1; // Declare variable.

var mbInformation = 64; var mbCancel = 2;

var Text = "Test sample"; var Title = "Born's Windows Script Host sample";

var WshShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell");

var intDoIt = WshShell.Popup(Text, 0, Title, mbOKCancel + mbInformation);

if (intDoIt == mbCancel)

(

WScript.Quit();

)

WScript.Echo("Sample executed");

 Kuten aiemmin keskustelimme, JavaScript suorittaa molemmissa yllä olevissa esimerkeissä missä tahansa selaimessa. Mutta JScript suorittaa Microsoft Internet Explorerissa.

 Sekä JavaScript että JScript ovat samanlaisia ​​komentosarjojen yhteydessä. Ainoa JScriptin etu on sen käyttöoikeusominaisuus Microsoftin selaimen tuella.

JavaScript vs JScript -vertailutaulukko

Alla on ylin vertailu JavaScriptin ja JScriptin välillä

JavaScriptin ja JScriptin vertailun perusta javascript JScript
TyyppiSe on skriptikieli.JScript on myös Microsoftin omistama skriptikieli.
Jaarittelu / SimplicityJavaScriptin kanssa komentosarjat on kirjoitettava manuaalisesti, mikä on aikaa vievää.JScript on sama kuin JavaScript tässä yhteydessä
Selaimen yhteensopivuusJavaScriptin kanssa on käsiteltävä useiden selainten yhteensopivuutta kirjoittamalla koodi.JScriptiä tukee vain Microsoftin Internet Explorer.
kokoelmaMeidän ei tarvitse koota JavaScript-koodeja. Selaimestamme käyttävät niitä.Koodit kirjoitetaan JScript-tuen ehdollisessa kokoamisessa. Tämän avulla voimme sijoittaa koodeja blokkikommentteihin ja toteuttaa ne valikoivasti. Ehdollista kokoamista ei enää tueta Microsoft Internet Explorer 11: stä alkaen
Aktiivisen sisällön luominenVoimme yksinkertaisesti kirjoittaa JavaScript-koodit skriptitunnisteen sisään HTML-muodossa. Me kirjoitamme JavaScript-koodeja OBSL-syntaksissa (Object Based Script language).Sama koskee JScriptiä. Tässä kirjoitamme myös syntaksin samoin kuin JavaScript.
NopeusJavaScript on nopea.JScript on myös nopea.
Asiakaspuolen / palvelimen puoleinen kieliYleisesti käytetty asiakaspuolella.Yleisesti käytetty asiakaspuolella.
Objektin käyttöJavaScript ei voi käyttää selainobjekteja.JScript voi käyttää kohteita, jotka Internet Explorer paljastaa. Esimerkki sellaisesta objektista on ActiveX.

Johtopäätös - JavaScript vs. JScript

Yhteenvetona koko asia, JavaScript on Netscape Communicationsin kehittämä skriptikieli. Se oli tarkoitettu alun perin asiakassovellusten kehittämiseen, mutta myöhemmin otettiin käyttöön myös palvelinpuolen koodauksen tuki. On olemassa useita JavaScriptiin rakennettuja puitteita, kuten JQuery, Angular.js, ReactJS ja Meteor.js.
Jälleen, JScript-tapauksessa sitä voidaan käyttää ja toteuttaa myös JavaScript-koodissa. JScriptiä käytetään vain Microsoft Internet Explorerissa, kun taas JavaScriptiä voidaan suorittaa muissa selaimissa, kuten Google Chrome, Safari, Firefox jne.
Organisaatiotarpeiden mukaan nykymaailmassa JavaScriptiä tuntevien ohjelmistokehittäjien tarve on huomattavasti enemmän. JScriptin kysyntä on rajoitettu Internet Exploreriin tilastojen mukaan; Siksi JScript ei ole niin suosittu JavaScriptin valtavan kysynnän vastaisesti.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas JavaScriptin ja JScriptin suurimpaan eroon. Tässä keskustellaan myös JavaScript vs. JScript-avaineroista infografian ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia JavaScript vs JScript -artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

  1. JavaScript vs. JQuery
  2. AngularJS vs JavaScript
  3. JavaScript vs Node.js
  4. C # vs. JavaScript