Uudella 2016-julkaisulla Microsoft Excel tarjoaa innostuneille käyttäjilleen jopa yli 15 kaavion muunnelmaa. Mutta Excel-kääntötaulukko on edelleen vahva suosikki niin opiskelijoiden, kotikäyttäjien kuin yritysammattilaistenkin keskuudessa. Tämä on se yksi kaavio, joka pystyy pakaamaan kohtuullisen vähän tietoa kärsimättä lukijaa. Lisäksi se voidaan rakentaa kääntöpöydälle ja yhdistää melkein kaikkiin muihin kaavityyppeihin, mikä tekee siitä yhden erittäin joustavan työkalun tietojen analysointiin!

Tässä viestissä osoitamme sinulle, kuinka voit rakentaa ensimmäisen kääntökaavion 10 helpossa vaiheessa.

Vaihe 1: Valmistele tiedot taulukkomuodossa

Ensimmäinen askel on taulukkomäärittää raakatiedot tasaisiksi riveiksi ja sarakkeiksi. On parasta työskennellä tämä kaavio taulukolla, jossa on vähintään 2-3 saraketta, joten kääntökaaviossa on tarpeeksi sarakekenttiä tarkoituksenmukaisten tilastojen projisoimiseksi. Excel-kääntötaulu toimii myös nolla-arvoilla; mutta tasapainossa kaaviota varten varmista, että avainsarakkeissa ei ole nolla-arvoja. Varmista myös, että tietosi ovat puhtaat, eikä niissä ole päällekkäisiä arvoja.

Esimerkiksi luomme nivelkaavion, joka sisältää tietoja keskisuurilta kustantajilta, myydäkseen tilastotietoja lukuisista suosituista kausijulkaisuista.

Taulukko sisältää 3 kenttäsaraketta: Lehden nimi, julkaisukuukausi ja myynnin kokonaismäärä (satoina). Yhdistelmä (Lehti + kuukausi) tunnistaa rivin taulukossa yksilöllisesti. Lisäksi on varmistettu, että millään rivillä ei ole nolla-arvoja. Taulukkotiedot on myös lajiteltu kuukauden järjestykseen, mutta tämä ei ole välttämätöntä.

 • Valmista vastaavat tiedot uudessa Excel-taulukossa ja nimeä sisältävä laskentataulukko nimellä ”Raw Data”.

Suositellut kurssit

 • VBA-makron verkkokoulutus
 • Verkkokoulutus VBA: lla ja makroilla
 • Excel 2007: n peruskurssi

Vaihe 2: Luo tietojen kääntötaulukko

Kääntötaulukossa on ihannetapauksessa tiedot, jotka syötetään kääntymiskaavioon excelissä. Huomaa - tässä vaiheessa voit luoda suoraan kääntökaavion, joka viittaa valmistettuihin raakatietoihin. Excel luo epäsuorasti kääntötaulun ja kääntötaulun. Mutta tämä voi hukkua uusia käyttäjiä, koska tuloksena olevalla kaaviolla on liian monia parametreja hallintaa varten.

Ymmärrettävyyden helpottamiseksi luomme nimenomaisesti kääntötaulukon ja käytämme sitä sitten syöttämään kääntötaulukkoa exceliin. Tämän avulla pystyt helposti ymmärtämään välivaiheet ja hallitsemaan paremmin kaavioon syötettäviä dataparametreja. Kun olet tullut asiantuntijaksi, voit luoda kääntökaavion suoraan raakatiedoista.

Jos haluat luoda kääntötaulun,

 • Napsauta Lisää-välilehteä päänauhassa
 • Napsauta pivot-taulukon avattavaa painiketta ja valitse kääntötaulukko
 • Täällä voit syöttää tietoja millä tahansa seuraavista vaihtoehdoista:
  • Valitse manuaalisesti solualue, joka muodostaa raakatiedot. Solut korostetaan ja niiden taulukon sijainnit vangitaan (kuten yllä olevassa kuvassa). TAI,
  • Käytä ulkoista tietolähdettä (kuten Microsoft Access Database -yhteys tai mikä tahansa muu tietolähdeyhteys).

Valitsemme ensimmäisen vaihtoehdon valitsemalla manuaalisesti solut vaiheessa 1 luodussa taulukossa. Muista sisällyttää kaikki luodun taulukon tietojen rivit ja sarakkeet.

 • Valitse ”Uusi laskentataulukko” -valintaruutu, jotta tarvittava kääntötaulukko luodaan uudelle Excel-taulukolle selvyyden lisäämiseksi. Excel luo kääntötaulun uuteen laskentataulukkoon. Nimeä tämä “Pivot-taulukko”.

Vaihe 3: Tutustu Pivot-taulukon parametreihin

Tässä vaiheessa ei ole nimenomaisia ​​toimia. Mutta se on merkki, joka auttaa sinua ymmärtämään Pivot-taulukon eri parametrit.

Kun kääntötaulu on luotu, napsauta mitä tahansa taulukon kohtaa paljastaaksesi kaksi välilehteä:

 1. Laskentataulukon vasemmalla puolella näkyvä todellinen niveltaulukko. Vain tyhjä malli näkyy, kun luot taulukon ensimmäistä kertaa. Kun taulukon parametrit on määritelty ja mukautettu, taulukko täytetään arvoilla toimitetusta raakatiedosta.
 2. Kenttäluettelo, joka sisältää sarakkeet, jotka haluat täyttää taulukkoon. Tämä on jaettu edelleen:
  1. Pivot-taulukkokentät: Oletuksena tämä sisältää kaikki valitun raakatiedon käytettävissä olevat sarakekentät.
  2. Rivitarrat ja sarakkeiden etiketit : Tämä määrittelee raaka-datakentät (rivit ja sarakkeet), jotka näkyvät kääntötaulukossa. (Joten sarakekenttä voi syöttää taulukkotilastoihin valitsemalla yllä olevan kohdan (a), mutta se pysyy piilossa näkymästä, kunnes se on nimenomaisesti valittu sarakkeen etiketissä.)
  3. Raporttisuodatin : Tällä asetetaan rajoitukset rivien suodattamiselle raakatiedoista.
  4. Arvot: Tämä määrittää tilastotiedot, jotka lasketaan niveltaulukon avulla.

Yhdessä tämä näyttö merkitsee PivotTable Tools -näkymää. Palauta tämä näkymä aina, kun haluat muuttaa tai päivittää kääntötaulua. Lisävaiheissa opimme mukauttamaan luotavaa kääntötaulua, jotta se paljastaa raakatietoihimme liittyvät luvut.

Vaihe 4: Valitse niveltaulukkoon sovellettavat Sarake-kentät

Oletuksena kaikki raakatietoihin valitut sarakekentät ovat käytettävissä kääntötaulukossa. Ne on kuitenkin valittava nimenomaisesti käytettäväksi vasta luodussa kääntötaulussa. Pidämme sen yksinkertaisena tarkistamalla kaikki raakatietojen sarakkeet ”PivotTable-kenttäluettelo” -välilehdessä.

Vaihe 5: Muokkaa Pivot-taulukkokenttiä

Järjestys, jossa valitset kääntötaulukon sarakekentät, määrittää järjestyksen, jolla ne lisätään taulukkoon. Tämä puolestaan ​​ohjaa rivitarroja ja sarakemerkkejä ja vaikuttaa kääntötaulukossa laskettuihin lopullisiin arvoihin. Joten vaiheessa 4 (1) päiväkirja 2) kuukausi ja 3) myynti) valitun tilauksen mukaan taulukossa näkyy jokaisen lehden kokonaismyynti kuukausittain ryhmiteltynä.

 • Nyt poistamme valintaruudut ja kokeile tätä tarkistettua järjestystä: 1) kuukausi 2) lehti 3) myynti. Tämä näyttää kunkin kuukauden kokonaismyynnin ryhmiteltynä lehden mukaan.

Kuten voitte nähdä, valintajärjestyksellä on merkittävä vaikutus kääntötaulun esittämistapaan. Pidämme esimerkissämme vaiheessa 4 kaapatun tilauksen.

Vaihe 6: Muokkaa kääntötaulukon arvoja

Oletusarvon mukaan MS Excel käyttää SUM-toimintoa taulukon renderoitujen arvojen laskemiseen.

 • Oletetaan esimerkiksi, että lisäät vain 2 sarakekenttää seuraavassa järjestyksessä: 1) kuukausi 2) myynti. Tämä näyttää automaattisesti kunkin kuukauden kokonaissumman.

Ajattele nyt, että haluat näyttää kuukausittain myytyjen julkaisujen kokonaismäärän kaikissa lehdissä. Voit tehdä tämän käyttämällä LASKE-toimintoa seuraavasti:

 • Napsauta “Arvot” -välilehteä Pivot-taulukon laskentataulukonäkymässä. Oletuksena tämä on asetettu SUM-toimintoon.
 • Napsauta avattavaa valintaruutua ja valitse ”Arvokentän asetukset…” ja valitse LOKA-toiminto tuloksena olevasta luetteloruudusta.
 • Taulukko laskee kuukausittain kokonaismyynnin (ilmoittaen myytyjen julkaisujen lukumäärän), kuten alla.

Vaihe 7: Luo kaavio Pivot-taulukon projisoimiseksi

Nyt kun meillä on täysin toimiva niveltaulukko, kaikki taulukkotyypit, jotka projisoivat tämän taulukon, toimivat ajoittaisena niveltauluna excelissä. Esimerkissämme luomme perustiedot 3D-pylväsdiagrammin kääntötaulun projisoimiseksi.

Tätä varten,

 • Napsauta vaiheessa 5 luotavaa kääntötaulua ja napsauta sitten Lisää-välilehteä.
 • Napsauta avattavaa Sarake-valikkoa ja valitse 3D-sarake.

Tämä heijastaa kaavion automaattisesti sarakkeeseen.

Muutama huomioitava asia tässä:

 • Kaavion nimi perustuu Arvokenttä-sarakkeeseen. Joten tässä, se on MYYNTI.
 • Kaavio vie kääntötaulun kenttäsarakkeet. Tässä sarakkeet 1) Lehti 2) Kuukausi ja 3) Myynti valittiin luotavan taulukon luomiseksi. Yhdessä nämä parametrit kaappaavat kuukausittain eriteltyjen myyntitietojen lehdenmuotoisen ennusteen.

Ja voila, olet luonut ensimmäisen (ajoittaisen) pivot-taulukkoon perustuvan kaavion! Hyvin tehty! J

Huomaa, että voit vaihtaa kääntötaulukon luomia kaavioita kokeilemalla Excel-taulukon Lisää välilehti - kaaviot -kohdan tarjoamia kaaviotyyppejä. Kummassakin tapauksessa kaavio on projektio kääntötaulukon tiedoista ja toimii siten kääntökaaviona excelissä. Lisävaiheissa opit luomaan ja mukauttamaan kääntötaulua suoraan syötetyistä raakatiedoista.

Vaihe 8: Luo kääntökaavio

Nyt kun olet perehtynyt niveltaulukkoon ja sen tietoihin ennustetuihin kaavioihin, ohitamme vaiheet 2–7 ja näemme, kuinka pystymme suoraan projisoimaan raaka-tietomme kääntökaavioon. Kyllä, ei taulukkoa, ei ajoittaista kaaviota, luomme kääntökaavion raakatiedoista suoraan vaiheesta 1! Sinulla on nyt tiedot ymmärtää ja mukauttaa sen parametrejä oikein, joten kääntökaavio on puhdas ja osuva.

Jos haluat luoda kääntökaavion,

 • Valitse solut, jotka sisältävät raakatiedot, kuten vaiheessa 1 luotiin.
 • Napsauta Lisää-välilehteä ja napsauta avattavaa PivotTable-valikkoa. Valitse ”PivotChart”.
 • Luo Pivot-kaavio samalla tavalla kuin loit Pivot-taulukon vaiheessa 2, jatkamalla oletusasetuksia ja napsauttamalla Ok.
 • Kääntötaulu luodaan alla esitetyllä tavalla. Nimeä tämä taulukko nimellä “Pivot Chart”.

Muutamia huomioitavia asioita:

 • Näkymä, joka avautuu napsauttamalla Pivot Chart -aluetta, on ”PivotChart Tools” -näkymä. Nyt tämä on hyvin tuttu näkymä, koska tämä yhdistää vaiheiden 2-7 summan. Kun napsautat kääntötaulua sisältäviä soluja, tämä näkymä on käytettävissä. (Huomaa: Tämän näkymän avulla voit myös mukauttaa kääntötaulukon asetuksia, mutta noudatamme esimerkin oletusasetuksia.)
 • Oletusarvoisesti Excel tuottaa sarakekaavion, aivan kuten olemme nimenomaisesti luoneet vaiheessa 7. Voit muuttaa tätä vaivattomasti käyttämällä Muuta kaavion tyyppi -painiketta Suunnittelu-välilehdellä (kuten yllä olevassa kuvassa korostettu).

Lisävaiheissa räätälöimme tätä kääntötaulua excel-muodossa saadaksesi haluamamme lopullisen datakartan. J

Vaihe 9: Parametroi kääntökaavio

Okei, teemme sitten tiivistelmän nopeasti aiemmassa kaaviossa käytetyistä vaiheista vastikään luotuun nivelkaavioon.

 • Napsauta soluja, jotka sisältävät kääntötaulun, päästäksesi oikealle puolelle ”PivotTable Field List” -näkymään.
 • Tarkista päiväkirja, kuukausi ja myynti järjestyksessä. Tämä projisoi lehdenmukaisia ​​myyntitietoja eriteltynä kuukausittain.
 • Säilytä arvokenttä oletusasetukseen: MYYNTI.

Ja nivelkaavio on nyt valmis!

Vaihe 10: Muokkaa Pivot-kaaviota Excel-ohjelmassa

Tässä viimeisessä vaiheessa sovellamme 3 mukautusta luotuun pivot-kaavioon excel-muodossa, joten ymmärrät, kuinka paljon muutoksia voit tehdä siihen yhdellä hiiren napsautuksella.

Muokkaa kaavion aluetta:

 • Oletuksena oleva kääntymiskaavio renderoidaan sinisillä sarakelinjoilla. Mutta entä jos haluat dramaattisemman näytön? Tämä on mahdollista käyttämällä erilaisia ​​“PylotChart Tools” -nauhassa olevia ”Karttatyylejä”.
 • Tutustu järjestelmässäsi käytettävissä oleviin kaaviotyyleihin ja valitse haluamallasi tavalla värimalli ja näyttö.
 • Ja…. niveltaulun näyttö muuttuu heti uuden sopivan, värikkään ja lumoavan mukaan! J

Muokkaa kaavion tyyppiä - 1:

Oletussarakkeista käy ilmi suurin osa kaavion tarpeista. Mutta entä jos tietosi eivät sovellu parhaiten tähän taulukkotyyppiin? Esimerkiksi tietomme projisoi 8 lehden myyntiä 3 kuukauden aikana, yhteensä 24 sarakepalkkia. Ehkä tämä on paremmin luettavissa, kun se projisoidaan vaakasuoraksi kuin pilareiksi? Voit testata tämän yhdellä hiiren napsautuksella alla olevan kuvan mukaisesti.

 • Napsauta ”Vaihda kaavion tyyppi”, vasemmanpuoleisin painike, joka on käytettävissä “PivotChart Tools” -näkymässä.
 • Näytetty luetteloruutu näyttää kaaviotyypit, joita Microsoft Excel -versiosi tukee. Valitsemastasi kaavityypistä riippumatta nykyiset asetukset jatkuvat (kuten syöttötietokentät, arvokenttä jne.)
 • Valitse ”Bar” -taulukkotyyppi ja napsauta OK. Muutettu kaavionäyttö näkyy alla.

Kuten huomaat, tämä on vähän luettavissa. J

Muokkaa kaavion tyyppiä - 2:

Viimeisessä esimerkissä katsotaan, että haluat tutkia kunkin julkaisun kokonaismarkkinaosuuden. Et enää välitä kuukausittaisesta erittelystä, vaan vain kokonaismyynnistä.

 • Ensimmäinen vaihe on poistaa kaikkien kaaviosarakkeiden valinta ja valita vain 2 saraketta järjestyksessä: 1) päiväkirja ja 2) myynti. Tuloksena oleva taulukko näyttää tältä.

 • Seuraavaksi palkki- tai sarakekaaviot eivät ole parhaiten sopivia näihin tietoihin. Joten napsauta ”Change Chart Type” -komentopainiketta, vieritä näytettyä luetteloruutua alas ja valitse piirakkakaavio. Tuloksena oleva excel-kääntötaulu näyttää seuraavalta:

Kuten voitte nähdä, tämä on hienompi esitys tietoistasi kuin palkki- ja viivakaaviot. Voit myös tutkia komentoja “Karttaasettelut” ja “Kaaviotyypit” muuttaaksesi näyttöä tarpeitasi vastaavasti.

Päätöshuomautus…

Pivot-diagrammi excel-muodossa on pääosin mikä tahansa kääntötaulusta tuotettu kaavio, jossa on määritetyt kenttäsarakkeet ja arvot. Tässä viestissä olet oppinut tämän kaavion hienompia vivahteita, joten riippumatta siitä, minkä kaavion tyypin valitset, pystyt esittämään kaavion tehokkaasti tietojesi mukaan.

Etsitkö lisää viestejä erityyppisistä kaavioista, jotka ovat saatavana Excelissä edistyneiden tietojen saamiseksi.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas Pivot-kaavioon excel-ohjelmassa on edelleen vahva suosikki niin opiskelijoiden, kotikäyttäjien kuin liike-elämän ammattilaistenkin keskuudessa. Nämä ovat seuraavat ulkoiset linkit, jotka liittyvät excel-kääntökarttaan.

 1. 8 Vuoden 2016 Excel-työkirjan mahtavia ja hyödyllisiä ominaisuuksia
 2. SPSS vs. EXCEL
 3. Excel vs. Tableau
 4. 25 suosituinta Advanced Excel -kaavaa ja -toimintoa

Luokka: